24.05.12, 08:32
Dziewczyny jak Wasze psy znoszą upały? ( u nas ostatnie dni to temperatura powyżej 30 stopni). Mój Młodzieniec odmawia spacerowania popołudniami ( szybkie siku i z powrotem do domu), dopiero wieczorem ma ochotę na zabawę. W południe leży i dyszy ( nie zauważyłam,żeby więcej pił) - za to bardzo chętnie urządza sobie moczenie łapek w misce z wodą. A ja jak to ja, zastanawiam się, czy naprawdę jest mu tak strasznie gorąco i co mogę zrobić żeby mu ulżyć.
Obserwuj wątek
    • an3czka2 Re: upały 24.05.12, 09:27
      Iwonko staraj się w upały wychodzić wcześnie rano, a potem dopiero po 17.00, aby minęły najwyższe temperatury. W domciu ja moczę główki małym i czasem nawet całe spryskuję zimną wodą. Wodę muszą mieć cały czas i wymień co jakiś czas żeby była zimna. Na spacer zawsze zabieraj wodę, są specjalne butelki dla psów. Ja bez tego się nie ruszam na spacer w ciepłe dni. To chyba wszystko co możemy zrobić aby im ulżyć:). Absolutnie nie wychodzić na słonce i nie zostawić psa w samochodzie . Pozdrawiam Ania.
      • iwona.jg Re: upały 24.05.12, 14:44
        Unikamy popołudniowych spacerów jak możemy. Spacerujemy przed 7 ( więc bardzo rano ;) i dopiero po 18 - w międzyczasie jest 5 minutowe wyjście na siku - Figiel po prostu nie chce dłużej chodzić, więc go nie zmuszam). Zawsze zabieramy wodę ( Młody nauczył się pić ze zwykłej butelki z dziubkiem)
        • an3czka2 Re: upały 24.05.12, 16:53
          Więc Iwonko postępujesz okey:). Pozdrawiam Ania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka