Dodaj do ulubionych

Zigmo wszystko liże..

17.07.12, 18:15
Nie wiem czy to normalne i czy wasze wutrzaki tez tak mają, jednak moj mały cały czas wszystko lize. Wieczorem przed snem musi wszystko wylizac - łózko, koldre, cała podloge,i oczywiscie jesli mu sie uda to najchetniej mnie. Wciągu dnia to samo tylko wtedy chętniej liże mnie. Jaka może byc tego przyczyna? I jeszcze jedno pytanko.. Zygmus doslownie ssie moje palce. Oczywiscie mu na to nie pozwalam ale on czasami w zabawie albo podczas lizania wciąga mi całego palca do mordki i zaczyna go ssac a ma juz 3 mc. Czy to normalne?
Obserwuj wątek
    • an3czka2 Re: Zigmo wszystko liże.. 17.07.12, 18:37
      Asiu Shih to lizaki, kochają nas wylizywać i to normalne. Reszty moje nie lizały, więc może jest mu potrzebny jakiś składnik diety. Może mieć brak wapnia, ale wtedy lizał by ściany, ale może i takie są objawy. Wapń możesz uzupełnić białym chudym serkiem. To też zależy czym go karmisz, za uboga dieta też może to powodować. Ssanie palca, nie wiem, miałam szczenięta to one owszem jak były głodne tak właśnie robiły, ale po nakarmieniu mijało. Może po prostu dla niego to zabawa. Jeden z moich maluchów ćmakał tak zagorzale uszka rodzeństwu, ale potem jak podrósł, minęło mu. Tyle mogę pomóc, pozdrawiam Ania z dziewczynami:)
      • asia-990 Re: Zigmo wszystko liże.. 17.07.12, 19:43
        Dzieki Aniu za odpowiedzi:) rany bosko to musiało wyglądać jak im tak ciumlam uszka :D ja sie nad swoim rozczulam jak ssie palce, bo to urocze mimo wszystko:) a co dopiero jak uszka rodzenstwa:)
        • rybki1990 Re: Zigmo wszystko liże.. 17.07.12, 19:47
          ja rowniez mysle ze brakuje mu czegos jakiegos skladnika:) moja suzi to lize nas po rekach nogach uszac itp.:) ale podlogi czy koldry to jeszcze nie widzialam:) pozdrawiam Patrycja:)
          i Suzi:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka