Dodaj do ulubionych

Fabcia znowu ma problem:(

28.11.12, 11:46
Ja chyba oszaleje z Fabią w końcu. Mam remont, jestem wykończona a tu znowu niespodzianka. Wczoraj według planu zabrałam się za Fabcię i kąpiel. Naszykowałam wsjo, biorę się za rozczesywanie kitki i szok. Znowu nowe łyse miejsca na głowie. Ostatnio czesała ją córka, bo ja nie miałam czasu i nie zwróciła uwagi. Kurcze ręce mi opadły, przecież jest na diecie, i po lekach a tu taki numer. Poprzednio odrosły ładnie, a tym razem nic i nowe placki łyse. Zadzwoniłam od razu do lekarza i kazał obciąć całą kitkę:(, aby był dostęp powietrza lepszy. Wieczorem wizyta znowu. Tak było mi jej żal obcinać kitkę, ale co zrobić:(. Dobrze że ma takie gęste włoski, bo u Lili to by było widać, a tak tych placków nie widać w jej futrze. Wygląda jak chłopaczek, a nie sunia. Kurcze kiedy to się skonczy. Jedyna dobra wiadomość, to taka że maluch który tracił wzrok ,poprawiło się po leczeniu:). Kuracja trwa nadal, ale efekty są super:). Bardzo mnie to cieszy. Jest szansa że ustąpi całkowicie.
Pozdrawiam Ania.
Obserwuj wątek
    • cccykoria Re: Fabcia znowu ma problem:( 28.11.12, 20:35
      Nas to kłopoty się trzymają, ja też mam, fredi prawdopodobnie ma przerost flory bakteryjnej SIBO ,ale jeszcze jedno badanie usg i zobaczę.

z oczkami o niebo lepiej, odrastają tylko na razie 2 rzęski w obu oczach, naprawdę super wetka .
      a jak fabcia? może to jakieś grzyby?
    • maria0511 Re: Fabcia znowu ma problem:( 28.11.12, 20:35
      Aniu też miałam ten problem z moją sznaucerką byłam u weta zapisał Hexoderm- płyn antyseptyczny do skóry i sierści psów i kotów. Wskazania bakteryjne i grzybicze stany zapalne skóry psów i kotów spisałam z opakowania ja wiew że medycyna poszła do przodu ale to mojej psince pomogło kąpałam ją codziennie około 10 min. w wannie przez kilka dni potem już więcej
      się to nie powtórzyło wiadomo popranie wszystkiego co możliwe
      P.S.to jest Preparat dermatologiczny. Życzę cierpliwości Pozdrawiam Maria
      • an3czka2 Re: Fabcia znowu ma problem:( 29.11.12, 10:39
        Kurcze Marysiu ja też używam tego szamponu antyseptycznego, przynajmniej 2 razy w miesiącu. Przedtem kąpałam je przez miesiąc obie. Teraz zobaczę co mi powie, ale dopiero jutro trafię, bo będzie po południu lekarz, a ja muszę pod koniec ze względu na cieczkę:). Zaraz będę dzwonić znowu, bo mała ma jakieś duszności, ręce opadają. Tak mi napędziła stracha dziś rano, bo dusiła się chyba z 5 minut i nie mam pojęcia co to może być. Zobaczę co powie dr.
        Pozdrawiam Ania:(
        • iwona.jg Re: Fabcia znowu ma problem:( 29.11.12, 11:40
          Aniu, ale Ci Fabcia daje lekcje... Trzymam kciuki - oby szybko i skutecznie można było Małą wyleczyć.
          • adzikkkkk Re: Fabcia znowu ma problem:( 29.11.12, 11:47
            Misia sie tak dusiła jak się przeziebila w schronisku. Może Fabcie też jakieś przeziębienie dopada?
            • maria0511 Re: Fabcia znowu ma problem:( 29.11.12, 11:54
              Aniu ten remont i jeszcze kłopot z tym słoneczkiem to trochę dużo jak na jednego.
              Ada chyba ma racje że jakieś przeziębienie trzymaj się dziewczyno będzie dobrze. Maria
              • an3czka2 Re: Fabcia znowu ma problem:( 30.11.12, 18:22
                Byłam dziś u ulubieńca Fabii i Lili, i na szczęście nie jest źle. Bardzo bałam się tego duszenia, ale na szczęście serducho jest w porządku. Może to być od alergii, czymś się zakrztusiła a jej przypadku wystarczy paproch. Krtań też dokładnie zbadał i jest prawidłowo rozwinięta. Na włoski czyli odrost dostała nowe mazidła i zobaczymy. Za miesiąc mamy się pokazać. Będzie na pewno dobrze. Kitki jednak na razie nie może mieć, muszę podcinać, aby był dobry dostęp powietrza do skóry na głowie. Niestety z oczkami nie pocieszył, bo stwierdził że jednak będą łzawić, bo taka jej uroda przez nieprawidłowo umieszczone kanaliki. Muszę po prostu walczyć z tym domowymi sposobami, czyli mycie , borasol i płyny odkażające. Pozdrawiam Ania.
                • rybki1990 Re: Fabcia znowu ma problem:( 05.12.12, 12:33
                  Aniu ostatnio trafilam na program o genetycznym lysieniu czy cos takiego w telewizji lecialo moze ktorys z przodkow lili albo ojca fabci mialo takie problemy i przeszlo genetycznie na fabcie??? sama pisalas ze jest na diecie ma rozne mazidla itp. na chwile bylo dobrze i teraz znowu sie to powtarza moze porozmawiaj z wetem na ten temat czy to faktycznie mozliwe. pozdrawiamy. Patrycja i Suzi:)
                  • adinka11 Re: Fabcia znowu ma problem:( 06.12.12, 08:35
                    Aniu, nie umiem nic poradzić na łysienie, ale mam pytanie o to duszenie się małej. Czy ona wtedy drżała i tak strasznie było widać jak jej się klatka piersiowa (nie wiem jak to nazwać może) zapowietrza? Pozdrawiamy
                    • an3czka2 Re: Fabcia znowu ma problem:( 06.12.12, 15:15
                      Ada drgawek nie miała, ale lekarz pocieszył mnie że tak shih mogą mieć, krztuszą się śliną. Krótka krtań to może powodować. Oby jak najrzadziej:). Klata jej chodziła paskudnie wtedy, ale to ponoć normalne.
                      Ania
                  • an3czka2 Re: Fabcia znowu ma problem:( 06.12.12, 15:11
                    Patrycja Fabia miała specjalistyczne badania robione na te łysinki, były paskudne podejrzenia, ale wszystko wykluczono. W sumie to tatuś Fabii ma wspaniały włos i Lila też dobry, nigdy nie miala czegoś takiego. Lekarz potwierdził że to paskudna alergia.
                    Pozdrawiam Ania
                • iwona.jg Re: Fabcia znowu ma problem:( 06.12.12, 12:59
                  Aniu u nas też kłopot z oczkiem. W prawym przytkany kanalik. Dostałam od lekarki preparat NO MORE TEAR STAINS do zakrapiania. Czy któraś z Was zna/ stosowała? Zakrapiam raz dziennie od wtorku i pod okiem już sucho. No ale jak to ja - się martwię...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka