Dodaj do ulubionych

Miłośniczka rasy

26.07.13, 15:02
Witam Was serdecznie

Od wielu ładnych lat jestem zakochana w tej rasie. Nie ma piękniejszych, bardziej wdzięcznych żyjątek. Są po prostu kochane. Nie jestem właścicielką pieska czystej rasy...jeszcze :-) Przygarnęłam pieska po matce Shih tzu, ojcem jest jakiś Burek osiedlowy :D nie mniej jednak bardzo ją kocham... Jest do mnie bardzo przywiązana i z żalem muszę ją codziennie zostawiać na parę godzin. Postanowiłam się udzielić na forum, gdyż od dawna śledzę Wasze posty. Chciałam dodać, że to forum bardzo mi pomogło w wielu ważnych kwestiach, za co Wam serdecznie dziękuję.
Obserwuj wątek
    • 9czarna Re: Miłośniczka rasy 26.07.13, 15:23
      Oj my chyba wszystkie tutaj na forum jestesmy milosniczkami tej rasy,w moim domu przez cale moje zycie bylo wiele psiakow kazdy pozosawil slad w moim sercu ale shih tzu to chyba najukochansze psiny dlatego mam az trzy:)
      • emersee Re: Miłośniczka rasy 26.07.13, 15:37
        To jest czego pozazdrościć :) tyle biegających szczęść wokół Ciebie :) Na chwilę obecną bardzo Tobie zazdroszczę :)
        Ja narazie na tyle nie mogę sobie pozwolić. Jestem w trakcie budowy domku, obecnie mieszkam w niedużym mieszkanku... Wkrótce psinki będą miały gdzie pobiegać. Planuję zakup suczki Shih tzu. Nie wiem czy nie będzie problemu z tym, że jedna suczka w domu już jest. Dodam jeszcze, że jest bardzo do mnie przywiązana. Chodzi za mną krok w krok, a gdy ktoś na mnie podnosi głos lub nawet poklepuje staje na baczność i szczeka :-)
        • 9czarna Re: Miłośniczka rasy 26.07.13, 18:28
          Tak jest bardzo wesolo,biegaja szaleja od rana;) U mnie pierwsza byla Teri a za 5miesiacy pojawil sie Axel sunia zaakceptowala go bez problemu pewnie ze wzgledu na jej mlody wiek bo miala wtedy 7miesiecy i byla przyjaznie nastawiona do innych psow a maja pojawila sie Gigi tez zostala przyjeta bezproblemowo no i teraz nie mogabez siebie zyc;) jesli twoja sunia dobrze dogaduje sie z innymi psami to mysle ze z nowym domownikiem nie powinna sie klocic.
          • malgokasp59 Re: Miłośniczka rasy 26.07.13, 19:31
            Witam , witam , psinki nasze sa najukochańsze , najpiękniejsze i w ogóle naj .... cieszę się że kolejna osoba jest tego zdania co ja !
    • mamaneluni Re: Miłośniczka rasy 27.07.13, 00:18
      Zgadzam się, to jakieś szaleństwo, mi również totalnie odbiło na punkcie mojej sunieczki. Do tego stopnia, że cały czas myślę o tym aby kupić kolejną suńkę tej rasy:) Tym bardziej że moja psinka jest strasznie towarzyska, widzę, że była by szczęśliwsza mając towarzyszkę (przynajmniej tak mi się wydaje;)) Codziennie oglądam ogłoszenia i oczopląsu dostaje bo dosłownie wszystkie mi się podobają i każdego była bym gotowa pokochać..... Moja Fioncia to taka prawdziwa przytulanka, kochana jest, spokojna i jednocześnie odważna,nie szczeka, dosłownie psi ideał :)
      • marta13sar Re: Miłośniczka rasy 27.07.13, 18:22
        Moja Amber to również psi ideał, spokojna, ułożona, rozumie wszystko, myślałam że nie szczeka :) aż pojawiła się Mańka i Amberka nauczyła się szczekać. Fajnie się razem bawią, szaleją i gryzą, ale Mańka daje trochę w kość, jest całkowitym przeciwieństwem Amber, szczeka za 10 yorków, wszystko zjada, gryzie kupki robi gdzie popadnie (sika już na matę na 10/1 poza matą). Ma totalne ADHD nie wiem kiedy sypia, cały czas jest nakręcona, na razie jeszcze nie wskakuje na łóżko, a tam odpoczynek od niej znajduje Amber. Nie wiem gdzie się będzie Amberka chroniła, gdy Mańka nauczy się wskakiwać na łóżko. Jest w sumie bardzo wesoło, bo Mańka pomimo swych szaleństw i nieposłuszeństwa jest słodka i przekochana. Chociaż moją prawdziwą miłością jest moja idealna Amber.
        • mamaneluni Re: Miłośniczka rasy 27.07.13, 22:14
          Hehe, wiadomo że każdy piesek jest inny:) Zdaje sobie z tego sprawę ale mimo wszystko chciała bym jeszcze jedną sunię. Najpierw chciałam czarną lub czarno-białą a ostatnio podobają mi się takie biało-rude.... tylko jakoś rzadko są spotykane, najwięcej jest jednak tricolorków i jeszcze bursztynowych.
          • 9czarna Re: Miłośniczka rasy 28.07.13, 09:40
            Wszyskie shih tziaki sa sliczne ale mnie najbardziej podobaly sie zawsze bialo rude tak moja Teri ona jest w zasadzie tri color na koncu uszu ma troche czarnego i na ogonku rowniez. No i czarno biale tak jak Gigi:) bialo czarny tez mi sie marzyl ale na mojej trojce juz poprzestane. Trzy psy to duzo radosci ale pracy rowniez.
            • emersee Re: Miłośniczka rasy 29.07.13, 08:44
              Ale ta praca cieszy.... moja suńka uwielbia być pielęgnowana :) ma pół włos pół sierść. Gdy widzi szczotkę i grzebyk to kładzie się do góry brzuchem i merda ogonem :) gorzej u mnie z pazurkami:/ są czarne, boję się je przycinać, gdyż nie wiem nigdy na jaką długość sobie mogę pozwolić...dlatego robię to stosunkowo często, obcinając same koniuszki.
      • emersee Re: Miłośniczka rasy 29.07.13, 08:38
        Ja mam mieszańca Shih tzu ale jest równie kochana.... mi też odbiło na punkcie tej rasy. Gdy widzę kogoś spacerującego z psiakiem, to albo zagaduję albo mam rogala od ucha do ucha i cieplej się w serduszku robi :D moja znowu szczeka, ale tylko na obcych, no i zauważyłam, że dzieci ją drażnią. Gdy ktoś na kogoś krzyczy lub klepnie, to też już stoi na baczności. W stosunku do mojej osoby to jest naprawdę słodka. Najgorzej jest wtedy gdy wychodzę do pracy i muszę ją zostawić... widzę po niej, że jest wtedy przygnębiona, ogon spuszczony. Wszystko wraca do normy, gdy usłyszy silnik mojego samochodu wjeżdżającego na podwórko :)
        • 9czarna Re: Miłośniczka rasy 29.07.13, 10:08
          Latwo oszalec na punkcie shih tzu,ja tez oszalalam:)sa kochane, zawsze wesole. Czasem moj maz jest troszke zazdrosny o to ze poswiecam wiecej czasu psom niz jemu;) A dwojce psiakow zawsze razniej gdy pancia musi gdzies wyjsc;) wiec moze faktycznie warto powiekszyc rodzine o nowego kudlatego domownika,jesli sunia jest przyjazna w stosunku do innych psow.
          • emersee Re: Miłośniczka rasy 29.07.13, 10:35
            Z tym różnie bywa. To zależy od psa i chyba nastawienia do Daffy. Gdy idę z nią na spacer i inne psy z za płotu szczekają, to nie przechodzi obok nich obojętnie. Do swoich (moja babcia ma dwa psiaki rasy mieszanej) jest raczej przyjazna, bawi się, cieszy, jednak nie da sobie "w kaszę dmuchać"... znowu do kota to się łasi :D ale chyba zaryzykuję :) 9czarna prześliczne ma Pani te dzieciątka :) widać ile Pani w nie serca wkłada :)
        • maria0511 Re: Miłośniczka rasy 29.07.13, 12:22
          Ha...jak usłyszy silnik Twojego samochodu to jest radosna jakie pieski mają wyczucie dzwięku to nam ludziom daleko do tego.przed laty moja pinczerka rodziła dwa urodziły się bez problemu a następny trzeci męczyła się całą noc rano mąż miał pojechać do pracy zwolnić się żebyśmy mogli pojechać z psinką do weterynarza[wtedy w Poznaniu była jedna przychodnia] mieliśmy wtedy Syrenkę a przed blokiem było ich kilka jak zapuścił samochód to psinka zerwał się z legowiska i skoczyła w stronę balkonu i zaczęła rodzić obyło się bez weta. Maria
          P.S przecież każdy samochód ma inny dzwięk a one to odróżnią niesamowite
          • emersee Re: Miłośniczka rasy 29.07.13, 12:43
            No właśnie... też jestem w szoku jak inteligentne potrafią być psiaki. Wystarczy że zajadę na podwórko, a już tuż za drzwiami Daffi czeka na mnie pełna radości ..niejednokrotnie miałam zły dzień w pracy... wracałam zdenerwowana i zmęczona... gdy zobaczyłam cieszącą się psinkę wszystkie problemy odeszły w zapomnienie...jest po prostu moim lekiem na całe zło
            • an3czka2 Re: Miłośniczka rasy 31.07.13, 10:48
              Witajcie.
              Jak to mój śluby mówi, nikt go tak w domu nie wita jak nasze małpeczki:).
              Pozdrawiam Ania.
              • 9czarna Re: Miłośniczka rasy 31.07.13, 15:21
                Oj mój mąż mowi tak samo ze nikt sie tak nie cieszy gdy, z pracy wraca jak nasze psiaki:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka