Dodaj do ulubionych

maluszek w domciu

22.12.13, 20:14
Witam, od piatku mamy w domku slodkiego szczeniaczka ;-)
Ma 8tygodni. Jest to nasz pierwszy piesek, mielismy lekki stres,ale mysle ze odchodzi on juz na bok.
Duzo czytalam o shih tzu, porady rady itp.
wiadomo kazdy inaczej do wszystkiego podchodzi, uzywa innej karmy innych preparatow pielegnacyjnych. Pisze abyscie sprawdzili czy u Nas z naszym malcem wszystko zaczelo sie dobrze czy nie zrobilam zadnych bledow. Jesli tak od razu napiszcie co i jak prosze ;)
Pierwsza noc az taka straszna nie byla, bylo wstawanie ale nie czesto, dzisiejsza noc druga byla tez ok choc malec wiecej skomlal, ale spal spokojnie. Przed pierwsza dostalam ataku paniki, bo bardzo sie krecil w legowisku oddychal tak szybko, no ale czytalam ze to normalne zachowanie,bo pies musi sie oswoic z nowa sytuacja. Ma czkawke co jakis czas,nie czesto ale zdarza sie, czytalam ze tez sama przechodzi. Czy tak jest na pewno??
W dzien jest cudny, spi ale nie jak pisza 3godz, tylko roznie od 1godz do 2godz. wstaje pochodzi,pobawi sie jest wesolutki, zje pochodzi, wysiusia sie cos pomeczy zabawke :D i idzie odpoczywac. Aha jedzenie daje mu 4 razy dziennie, sucha karme Purina Junior wysokobialkowa(taka jak u wlascicieli poprzednich) mocze ja w wodzie. A jak z woda do picia , wlewam mu do miski kiedy chce pic podchodzi i pije czy dobrze ze ma caly czas dostep do wody? Czy za duzo tez nie moze. Wode daje przegotowana. Wiec w tym juz sie odnalezlismy, czesze go tez raz dziennie szczotka przez chwile ale widze ze lubi to ;-) a jak z dalsza pielegnacja? mam juz zaczac przemywac oczy, uszy? Mam preparaty z firmy Trixie,czy dobrze? Co do siusiania mam rozlozona mate w kuchni i w pokoju i moge powiedziec szczerze ze najczesciej siusia na maty, sporadycznie zdarzy sie w innym miejscu ;-) I bardzo wszystko gryzie widac ze do swedza dziaselka :D zabawki kocyk wszystko jest jego, nawet polubil mojego kapcia :D Wydaje mi sie ze jest szczesliwy i moze nie potrzebnie sie martwie. Prosze o jakies rady,dziekuje i przepraszam ze tak sie rozpisalam ;)
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka