4.krzysztof 30.03.09, 09:10 mój pies ciągle się drapie przy uszach skórę ma czystą a jednak wciąż się drapie aż piszczy nie wiem co zrobić może ktoś mi poradzi Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misiaczek-buziaczek Re: drapanie 30.03.09, 10:20 może to coś z uszami patrzyłeś do nich? Odpowiedz Link
tenshii Re: drapanie 30.03.09, 11:04 Ma jakąś wydzielinę w uszach? Są brudne od woskowiny? Sprawdź. Jeśli w uchu ma dużą ilość brązowej/czarnej wydzieliny - ma zapalenie ucha. Trzeba się udać do weta. Wogóle najlepiej jechać do weta bo to też może być jakiś pasożyt. Trzeba pobrać zeskrobinę. Odpowiedz Link
aniaawf1 Re: drapanie 30.03.09, 21:35 mój piesek miał to samo ciągle sie drapał po uszach czasami przy tym piszcząc :( i weterynarz zalecił tak: bardzo dokladnie czyscic uszy , u shih tzu tu koniecznie.... miałam z tym ogromne problemy bo piesek sie wyrywał poniewaz uszy bolały go bo miał małe zapalenie. (najlepiej wyrywac włosy pensetą dokładnie z samego srodka ucha!!!! tylko!!) pozatym dostał kropelki do uszu po 2 tyg drapanie przeszło, a i włosy łatwiej teraz wyrywac bo juz sie tak nie wyrywa. ...................jednak wizyta u weterynarza wskazana... Odpowiedz Link
ewek11 Re: drapanie 03.04.09, 14:18 Nasz piesek też sie bardzo drapał, mimo że był czysty i okazało się ,że to objaw alergii na drób. Gdy przestawilismy go na karmę z jagnięciną drapanie zniknęło jak ręką odjął :) Odpowiedz Link
flying.agatka Re: drapanie 04.05.09, 13:13 Twój piesek może mieć zapalenie uszu!Mój piesek też tak miał i pojechałam z nim do lekarza.Przepisał mi kropelki i tymi kropelkami parę razy w tygodniu czyszczę jej uszka i wszystko jest ok!!! Odpowiedz Link