Dodaj do ulubionych

zapleśniałe fugi

26.08.10, 16:08
Dziewczyny jest problem.
Grzyba w fugach łazienkowych aż grubo.
Oskrobać wyszorować to wiem ale co dalej?
Co robić żeby się dało z tym żyć? Jakiekolwiek prace remontowe nie wchodzą w
grę bo to mieszkanie studenckie wynajęty pokój na czas jakiś.

Obserwuj wątek
    • aniuta75 Re: zapleśniałe fugi 26.08.10, 16:46
      Chyba tylko fugi wydrapać, dać nowe i pomalować takim czymś np
      www.artbud.pl/ATLAS_DELFIN_025KG_Srodek_ochronny_do_fug_i_plytek_nieglazurowanych-71.html
    • budzik11 Re: zapleśniałe fugi 26.08.10, 17:21
      Nie wiem, jak z kolorem tych fug, bo to straszny zajzajer chlorowy, ja stosuję
      na białe fugi i silikon w kabinie prysznicowej - środek do usuwania pleśni:
      www.hgpolska.pl/component/option,com_produkty/catid,5/id,47/Itemid,78/grupa,lazienki-salony-kapielowe/produkt,hg-srodek-do-usuwania-plesni/
      • pabia_a Re: zapleśniałe fugi 26.08.10, 17:39
        budzik, gdzie kupujesz ten środek do usuwania pleśni i czy jest
        skuteczny?
        • wiewaj Re: zapleśniałe fugi 26.08.10, 17:54
          ja kupiłam w markecie pierwszy lepszy do tego produktsmile okazał się świetnysmile
          wyżarł wszystkosmile to Blux ok 7zł
          tylko uważaj, bo strasznie śmierdzi chloremsad
        • aniuta75 Re: zapleśniałe fugi 26.08.10, 18:17
          Ten co Budzik podała można kupić w Castoramie bodaj. Tylko uwaga - strasznie
          cuchnie, trzeba zrobić z samego rana, żeby wieczorem można było korzystać...
          • budzik11 Re: zapleśniałe fugi 26.08.10, 20:39
            aniuta75 napisała:

> Ten co Budzik podała można kupić w Castoramie bodaj. Tylko uwaga - strasznie
            > cuchnie, trzeba zrobić z samego rana, żeby wieczorem można było korzystać...
            >
            No dokładnie, w Castoramie kupowałam, ale na stronie widziałam, że można też
            on-line zamówić. Jest bardzo skuteczny, psikasz, po jakimś czasie spłukujesz i
            już, nic nie trzeba szorować, czyścić itp. Tyle, że ja psikam jak tylko zauważę,
            nie dopuszczam do "zarośnięcia" fugi czy silikonu czarną warstwą. I u mnie aż
            tak nie śmierdzi, tzn śmierdzi, ale zaraz przestaje z tym, że mam bardzo
            skuteczną wentylację, pewnie dlatego.
    • hela6 Re: zapleśniałe fugi 26.08.10, 18:28
      Dziękuję Wam wszystkim smile
      • martadas Re: zapleśniałe fugi 26.08.10, 20:14
        A ja czytalam o czym takim:

"Pojawił się środek do usuwania silikonów Remover Tytan Professional. Środek
        nakłada się na starą spoinę, pozostawia na 12 godzin, a następnie wystarczy
        usunąć rozpuszczoną spoinę za pomocą ręcznika papierowego i zwilżonej gąbki.
        Tytan Professional Remover przygotowuje podłoże pod powtórne spoinowanie,
        poprawiając jego przyczepność. Kosztuje 10-12pln"
        • lisia312 Re: zapleśniałe fugi 26.08.10, 22:07
          ja szoruję co 2-3 tygodnie domestosem
          • eri4 Re: zapleśniałe fugi 27.08.10, 08:25
            Przypadkiem odkryłam, że fantastycznie czyści te grzyby czy tę pleśń (co na
            jedno wychodzi), reklamowany a nic nie warty Vanish do czyszczenia dywanów. Taki
            biały proszek do poodkurzania z dywanu.
            • my_valenciana Re: zapleśniałe fugi 27.08.10, 10:05
              JA kupiłam w Castoramie środku na pleść - jest jeszcze taki preparat
              zabezpieczający - już po czyszczeniu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka