Dodaj do ulubionych

Nowy śmierdzący polar

20.10.11, 17:26
Kupiłem sobie nowy gruby polar. Już w sklepie wszystkie polary "pachniały" dziwnie. Zapach przypomina smar czy ojej napędowy. Wyprałem w Persilu, silanizowałem i jak śmierdział tak śmierdzi. Jak mam się pozbyć tego zapachu?

Mirek
Obserwuj wątek
    • moni_akar Re: Nowy śmierdzący polar 20.10.11, 19:54
      Długie wietrzenie? Ja kiedyś kupiłam bardzo śmierdzący plecak i pomogła parodniowa wizyta na balkonie.
      • hela6 Re: Nowy śmierdzący polar 20.10.11, 20:01
        Różnie może być. Moje buty wietrzą się kolejny rok i nic big_grin
        Dres pluszowy który kupiłam śmierdział właśnie w sposób opisany powyżej. Dziwne bo wcześniej kupiłam bliźniaczy i nic nie śmierdziało. Ale się wyśmierdział w trakcie kilku dni używania.
    • mikams75 Re: Nowy śmierdzący polar 20.10.11, 20:08
      wyplukac w occie i wywietrzyc. Najpierw ocet zabije wszystko a pozniej sie wywietrzy.
    • budzik11 Re: Nowy śmierdzący polar 20.10.11, 23:49
      Polar jest tworzywem sztucznym, często ropopochodnym, często robionym z materiałów wtórnych typu butelki. Nic dziwnego, że czasem ma zapaszek. Pranie, wietrzenie, pranie, wietrzenie...
    • claratrueba Re: Nowy śmierdzący polar 21.10.11, 06:24
      Kup pochłaniacz zapachów do lodówki, zawiń go w polar, włóż do foliowej torby i dokładnie ją zawiąż. Po 24, max 48 godzinach nie powinno śmierdzieć.
    • mirek.gr Re: Nowy śmierdzący polar 21.10.11, 16:47
      Skoro większość rad to wietrzenia więc od tego zacznę, jak nie pomoże zrobię sztuczkę z pochłaniaczem zapachów, ocet zostawię na koniec. Jak coś pomoże lub napiszę.

Dzięki za rady
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka