Dodaj do ulubionych

obłażące żakiety

26.11.11, 11:36
Mam 2 czarne żakiety z weluru syntetycznego. Niestety chwytają białe paprochy w powietrza. Wszystko na nich osiada o postaci drobinek i taki żakiet niestety traci wygląd. Co robić, jak się pozbyć tych drobinek. Czyszczenie suchą ostrą gąbką nie pomaga.Macie jakiś patent na toto?
Obserwuj wątek
    • marzeka1 Re: obłażące żakiety 26.11.11, 13:28
      Przetrzyj żakiet wilgotną dłonią, ale nie mokrą;tak, aby ściągnąć paprochy- gdy miałam podobny żakiet tak robiłam, tyle ze w końcu wywaliłam go, bo mnie to zbyt wkurzało.
      • lisia312 Re: obłażące żakiety 26.11.11, 14:22
        kupiłam w ikei ( ale widziałam w wielu miejscach) takie wałeczki z taśmą klejącą, łapią wszystkie paprochy.
        • annakate Re: obłażące żakiety 26.11.11, 20:23
          a jak wyczyścisz to spryskaj plynem antystatycznym w sprayu, kiedys nazywał się Ania
          • kol.3 Re: obłażące żakiety 27.11.11, 08:29
            Bardzo dziękuję, wczoraj wieczorem też mi ktoś powiedział o tej taśmie klejącej i pryskaniu. Może moje żakiety wrócą do łask.
            • yasminuml Re: obłażące żakiety 27.11.11, 11:14
              wałeczek z taśmą klejącą + spray antystatyczny, moim ubraniom pomagają, kłopot jest z tym, iż niestety wałeczek trzeba nosić przy sobie, jeżeli zależy Ci na nieskazitelnym wyglądzie uncertain

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka