22.08.12, 15:04
witajcie.
chciałam się Was poradzić w kwestii dot. gazet kobiecych, a mianowicie- mam takich gazet całe mnóstwo, ponieważ miesięcznie kupuję kilka tytułów ( max. 6) uzbierał mi się tego spory stosik. szkoda mi ich wyrzucić, bo jest tam wiele ciekawych informacji, do których nieraz wracam.
mam wiklinowy gazetownik z dwiema półeczkami na dodatek, jednak to mało. poradźcie, jak je składować i przechowywać, żeby było wygodnie z nich czasem skorzystać? a może nie bawić się w sentymenty, tylko wszystkie wyrzucić? (od razu byłoby więcej miejsca smile jak sprawa gazet wygląda u Was?
Obserwuj wątek
    • magrathh Re: gazety ;) 22.08.12, 15:16
      Wyrzuć zdecydowanie. Wytnij ewentualnie interesujące Cię artykuły, poukładaj tematycznie w koszulkach i włóż do segregatora.
      • hela6 Re: gazety ;) 22.08.12, 15:19
        Zdecydowanie popieram.
      • farciara85 Re: gazety ;) 22.08.12, 18:01
        dziewczyny, problem w tym, że ja nie chcę wyrzucać...inaczej nie pisałabym, że mam problem. ale skoro wszystkie jesteście za tym, to może coś w tym jest...
    • sadosia75 Re: gazety ;) 22.08.12, 15:22
      Od lat już nie składuję gazet. Co ciekawe art wycinam i wkładam do segregatora a resztę wywalam.
    • anu_anu Re: gazety ;) 22.08.12, 15:44
      Jak chcesz kupować - to kupuj wersję elektroniczną. Składować nie trzeba a wrócić można zawsze.
    • marzeka1 Re: gazety ;) 22.08.12, 16:25
      Wywalam, oddaję, nie składuję; kupuję coraz rzadziej.
    • ookaa Re: gazety ;) 22.08.12, 16:39
      Nie kupuję prasy kobiecej, natomiast prenumeruję czasopisma fachowe z mojej branży. Te przechowuję w regale na książki (regał mam duży). Jeśli podejmiesz decyzję o rozstaniu z Twoimi gazetami, nie wyrzucaj ich. Oddaj do miejc, gdzie się czeka, np. zakład fryzjerski, gabinet lekarski, warsztat samochodowy itp.
      • raszefka Re: gazety ;) 22.08.12, 17:38
        ookaa napisała:

> Oddaj do miejc, gdzie się
        > czeka, np. zakład fryzjerski, gabinet lekarski, warsztat samochodowy itp.

O to to!!

bo przede wszystkim pozbądź się smile
      • hela6 Re: gazety ;) 22.08.12, 20:20
        A na ważne czasopisma to pudełka archiwizacyjne.
        biuroonline.pl/kategorie/pokaz/309/pojemniki_archiwizacyjne/1/1.html
        • farciara85 Re: gazety ;) 23.08.12, 09:16
          i to jest pomysł ! ciekawe tylko, czy kupię takie pudełka u mnie w miasteczku... a co tam, najwyżej zamówię przez internet. dziękuję za propozycję
          • hela6 Re: gazety ;) 23.08.12, 20:41
            Mieszkam w pipidówie i wu mnie firmy sprzedające zaopatrzenie biurowe sporo rzeczy sprowadzają "na zamówienie". Myślę że jeśli odnajdziesz u siebie firmę zaopatrująca zakłady pracy to sprowadzą przywiozą dla Ciebie z hurtowni.
            Pudelka które ja mam to kartony do samodzielnego składania /coś jak kartony w Ikei/ więc zamówienie wysyłkowe może być dość uciążliwe ze względu na duża powierzchnie no i nieregularne gabaryty.
    • gazeta_mi_placi Re: gazety ;) 22.08.12, 17:21
      Niektórzy sprzedają o wiele taniej przeterminowane gazety pod halą targową w Krakowie, można by handlarzom opchnąć?
    • abc143 Re: gazety ;) 22.08.12, 19:36
      Ja też kupuje sporo gazet kobiecych ale po przeczytaniu przekazuje je dalej koleżance ta z kolei swojej siostrze ta z kolei sąsiadce itd / rencistki które liczą się z groszem i w swoich materialnych warunkach musza sobie odmówić ich kupna/ w końcu w tych gazetach nie ma informacji które na następny dzień już są nieaktualne wiec mniej zamożne osoby z powodzeniem jeszcze z nich korzystają.Wycinanie jakiś informacji i katalogowanie wg. mnie mija się z celem bo jak się czegoś potrzebuje to nigdy nie wiadomo gdzie się to ma wklejone.W dobie internetu łatwiej czegoś poszukać w wyszukiwarce.
    • magdalaena1977 Re: gazety ;) 22.08.12, 20:12
      Politykę kupuję, czytam i wyrzucam.
      Gazety typu WO Extra kupuję, czytam i oddaję mamie.
    • claratrueba Re: gazety ;) 23.08.12, 09:37
      U mnie wygląda tak, że dawno przestałam wierzyć, że przejrzę stos pism w celu znalezienia niezwykle ważnego artykułu, który gdzieś-tam-kiedyś może-tu-może-tam. Akurat będę miała czas i będzie mi się chciało.
      Wywalam, co najwyżej te "niezwykle ważne" wycinam i chowam do teczki. Wcześniej czy później ta teczka też ląduje w pojemniku na makulaturę. Na ogół nigdy nie otwierana. Takie to "ważne artykuły" były.
      • dorada9999 Re: gazety ;) 23.08.12, 09:52
        100% racji. Szkoda miejsca na przechowywanie i czasu na szukanie.
      • pamana Re: gazety ;) 23.08.12, 09:53
        Poważnie w kobiecej prasie znajdujesz ciekawe artykuly i porady ?

Z racji wakacji i plażowania kupiłam kilka szmat za 1,50 i juz po 1 stronie ryczałam ze śmiechu z porad wymyślonych przez panie "redaktorki", porada w stylu co zrobić z zapasowymi guzikami do ubrań ? nanizać na sznureczki, najlepiej kolorystycznie i wielkością co gwarantuje ład i porządek big_grinbig_grin.

Jesli mnie cos zainteresuje najczęściej recenzowana książka czy kosmetyk, robię foto dla zapamiętania i potem szukam na ten temat info w sieci.

Gazety zawiąż sznurkiem i oddaj jakieś szkole, szkoły zbierają makulaturę a kasę przeznaczają na dofinansowanie wycieczek, imprez, itp.
        Lub postaw przy śmietniku, szybko zniknie.
    • mrowka_r Re: gazety ;) 23.08.12, 20:23
      Jeśli mieszkasz w Warszawie lub Lublinie to chętnie wszelkie babskie kolorowe gazety przygarnę. Przydadzą się na zajęcia - tworzenie map marzeń i takie tam różne zajęcia dla seniorów (między innymi w kontekście linka ze stopki).
    • valla-maldoran Re: gazety ;) 23.08.12, 20:38
      Niech poleżą parę lat i dojrzeją do wyrzucenia samesmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka