02.04.13, 09:47
Znalazłam wątek sprzed dwóch lat - i opinie były dobre.
Czy nadal tam można spokojnie kupować? Zależy mi aby perfumy pachniały smile
Obserwuj wątek
    • monika451 Re: iperfumy 02.04.13, 10:04
      ja korzystam z ich oferty i jestem zadowolona smile
    • anu_anu Re: iperfumy 02.04.13, 19:20
      Kupował tam ktoś jeszcze?
      Interesują mnie opinie pozytywne i negatywne!
      • micha83 Re: iperfumy 02.04.13, 20:05
        hej,korzystam od dość dawna-ani razu się nie zawiodłam!!moi bliscy też.kupowałam tam perfumy męskie i damskie.wielokrotnie porównywałam zapachy w drogerii-zero różnicysmile
        pozdrawiam
    • kamamato Re: iperfumy 02.04.13, 21:16
      Ja kupowałam kilka razy. Nic mnie do nich nie zraziło. Są szybcy, rzetelni i wydaje się, że ich towar jest oryginalny.
    • balbins Re: iperfumy 02.04.13, 22:04
      Kupowałam kilka razy,zawsze wszystko było oksmile
    • aga7211 Re: iperfumy 03.04.13, 18:43
      ja kupowałam w grudniu wszystko było ok. a najlepsza była cena
    • weisefrau Re: iperfumy 04.04.13, 00:00
      Produkty są ok. Ceny też, zresztą takie same jak w Super Pharm.

www.managernaobcasach.pl/
      www.weisefrau.blogspot.com
    • ana119 Re: iperfumy 21.04.13, 09:54
      mam wrażenie że jednak coś jest nie tak z trwałością zapachu, kupiłam 3 razy i zrezygnowałam, jeszcze co do oferty SuperFarmy to trudno to porównac do oferty sklepu iprefumy: są zapachy nie sprzedające się w sezonie, nieklasyczne i zapachy "starsze". natomiast na stronie iperfumy oferta jest prawie pełna

i jeszcze jedna ciekawostka: miałam w domu butelkę z naklejką na dnie z perfum kupionych w drogerii i była ona inna niż ta kupiona w sklepie iperfumy
    • agnieszka.janiczek Re: iperfumy 10.05.13, 08:35
      Kupiłam w iperfumy drogie perfumy i to był mój wielki błąd. Mam wrażenie,że są nieoryginalne, nietrwałe - jak na taką cenę. Miałam próbkę tych perfum i strasznie mi się spodobały dlatego zamówiłam a tu klapa. Nie polecam
      • esperanza79 Re: iperfumy 10.05.13, 17:12
        kupowalam kilka razy z odbiorem wlasnym w w-wie, zawsze tam jakies dzikie tlumy. to hcyba znak, ze maja duza klientele....
        • tsunami1 Re: iperfumy 12.12.15, 11:12
          Kobieta powinna kupować wodę perfumowaną, a nie wodę toaletową. Najmniej wartości w perfumie ma tester, później do 5% jest w wodzie toaletowej, dużo lepiej jest w wodzie perfumowanej.
      • kasia721024 Re: iperfumy 20.12.13, 21:47
        nie POLECAM sklepu I PERFUMY, kiedyś był naprawde OK , jednak teraz sprzedają podróbki, nacięłam się już drugi raz, moje koleżanki tez to samo stwierdziły, testery czy wody toaletowe sa ulotne, pachna max 2 godz, lepiej dołożyć 30 zł. więcej i kupic w drogerii
        • ookaa Re: iperfumy 21.12.13, 09:20
          Nie jestem miarodajną klientką, bo kupiłam tylko raz. Wody perfumowane okazały się oryginalne. Chciałam po paru dniach kupić jeszcze jedną z nich, a tu okazało się, że sklep ni stąd no zowąd wprowadził opłatę za odbiór osobisty, czego akurat bardzo nie lubię. Dokonałam więc zakupu w innym sklepie ze zbliżonymi cenami, gdzie w przeciwieństwie do "iperfum", przy odbiorze najpierw towar się ogląda, a dopiero potem płaci, pani nie wrzuca pierwszej lepszej próbki, jaką ma pod ręką, tylko pyta o preferencje.
          • anetapzn Re: iperfumy 21.12.13, 10:10
            Ja kupiłam 2x ostatnio na wiosnę i za każdym razem byłam zadowolona i z jakości i ze sposobu załatwienia zakupu, żadnych obsuw, opóżnień etc.
      • evithaa Re: iperfumy = porażka 03.01.14, 14:40
        Nie polecam, chyba, że komuś kompletnie nie zależy na konkretnym terminie dostawy. Zamówiłam przed świętami, wcześniej upewniłam się, że dostawa dojdzie na święta, zrobiłam od razu płatność przez system płatności na ich stronie. Po kilku dniach piszą, że nie otrzymali wpłaty i, żeby zmienić wybraną formę płatności to wyślą jeszcze raz. Ja im musiałam udowadniać, że im zapłaciłam - wysyłałam potwierdzenie przelewu i dowód na obciążenie mojego konta kwotą na ich rzecz. W końcu płatność u siebie odnaleźli i koniec końców 23.12 czyli tuż przed świętami poinformowali mnie, że otrzymam przesyłkę po nowym roku! skandal.zrezygnowałam oczywiście i kupiłam co potrzebowałam gdzie indziej. Do dnia dzisiejszego nie oddali mi pieniędzy a jak się kolejny raz upomniałam to jakaś niekompetentna panienka poinformowała mnie, że pieniądze otrzymam w ciągu 7 dni. A mają je na koncie!!! ODRADZAM jeszcze raz bo to zachowanie godne pierwszego lepszego oszusta z serwisu aukcyjnego, gdzie można się pojawić i zniknąć jak krzak.
      • mcherub Re: iperfumy 10.01.14, 08:36
        Ja tez mam wątpliwości zakupiłam tu perfumy po raz pierwszy bo cena wydała mi się najbardziej atrakcyjna kupiłam jedne z najtrwalszych perfum ALIEN Thierry Muglera no i niestety naczytałam się że takie trwałe a tu godzinka mija i prawie nic nie czuć
      • metideaea Re: iperfumy 24.02.14, 16:49
        Przeczytałam większość wątku (ten poprzedni też) i zastanawiam się, bo ... znalazłam nową perfumerie Perfumeria.In, ale myślę nad tym, czy można ich traktować poważnie? Cena Chanel Coco Mademoiselle to 65 zł za 100 ml. Nie wiem, czy tam kupować, czy sobie odpuścić? Proszę o poradę.
        • squirk Re: iperfumy 24.02.14, 18:16
          metideaea napisał(a):

> Przeczytałam większość wątku (ten poprzedni też) i zastanawiam się, bo ... znal
          > azłam nową perfumerie Perfumeria.In, ale myślę nad tym, czy można ich traktować
          > poważnie? Cena Chanel Coco Mademoiselle to 65 zł za 100 ml.

Litości....
        • squirk Re: iperfumy 27.02.14, 18:52
          metideaea napisał(a):

> Przeczytałam większość wątku (ten poprzedni też) i zastanawiam się, bo ... znal
          > azłam nową perfumerie Perfumeria.In, ale myślę nad tym, czy można ich traktować
          > poważnie? Cena Chanel Coco Mademoiselle to 65 zł za 100 ml. Nie wiem, czy tam
          > kupować, czy sobie odpuścić? Proszę o poradę.

Co za zbieg okoliczności:
          niemodnepolki.blogspot.ie/2014/02/cos-tu-smierdzi-czyli-jak-zostac.html
          wizaz.pl/forum/showthread.php?t=746091
          Mam nadzieję, że administracja nie kasuje maili spamerów promujących nielegalną działalność, prokuratura może poprosić redakcję o podanie nr IP. Jeśli ktoś już zmarnował pieniądze mam nadzieję, że wie, co zrobić, żeby je odzyskać.

W razie wątpliwości co do oryginalności kosmetyku, torebki czy bluzki polecam znajomy, sprawdzony blog - podrobkowo-wielkie.blogspot.ie/
      • maniek-m1983 Re: iperfumy 26.05.14, 12:31
        również kupiłem drooogie perfumy i lipppppppaaaa
        nie polecam
        • dariuszka90 Re: iperfumy 16.12.14, 20:42
          Lipa tzn co?! wg Ciebie oryginalne czy nie...?
    • bossa13 Re: iperfumy 21.12.13, 23:41
      Ja kupowałam kosmetyki do stylizacji włosów. Dwa razy po kilka rzeczy i uważam że coś z nimi jest nie tak. Za pierwszym razem myslałam, że jest to wina źle dobranych produktów, za drugim kupiłam wcześniej u fryzjera kupowane i znowu porażka.
      Może też dlatego, że na opakowaniach wszystkie języki na południowy wschód od nas, co sugeruje, że to rynki które dla producentów są trzecim światem z mało wymagającymi klientami.
      Nigdy więcej nic u nich nie kupię.
      • justynka_28 Re: iperfumy 22.12.13, 22:06
        Kupilam tam raz perfumy chanel mademoiselle i nie bylam zadowolona z zakupu. Moim zdaniem zapach nie byl tak trwaly jak w przypadku perfum kupionych w sephorze.
    • jagoda_pl Re: iperfumy 23.12.13, 22:26
      Ja zamówiłam na prezent - zamówienie szybko pojawiło się w punkcie odbioru, było to na początku grudnia, więc jeszcze bez kolejek. Na razie wszystko super. Co do jakości to dowiem się niebawem...
    • daniel1111111111 Re: iperfumy 11.12.14, 15:51
      czy ktoś z piszących, że otrzymali podróbki zgłaszał to do prokuratury ????
      • dariuszka90 Re: iperfumy 16.12.14, 20:35
        Właśnie otrzymałem perfum, który wg mnie nie jest oryginalny - wybieram się na Policję. Zapach jest zupełnie inny, duszny i baaardzo krótkotrwały. Na Flakoniku jest skaza (pionowa linia) Wężyk jest za długi. Co najgorsze - folia była widocznie sklejona na spodzie kartonika klejem...
        • angazetka Re: iperfumy 17.12.14, 13:23
          Trudno, żeby "perfum" był oryginalny.
        • budzik11 Re: iperfumy 17.12.14, 16:06
          dariuszka90 napisał(a):

> Właśnie otrzymałem perfum, który wg mnie nie jest oryginalny

perfumy występują tylko w liczbie mnogiej. Nie ma czegoś takiego jak perfum czy perfuma. Są perfumy.
          To tak OT smile
          • szaturskam Re: iperfumy 09.01.15, 08:29
            moja.mama.kupila.3.flakony.wiperfumy-12.2014
            2-podroby-cartier.panter,clasique-j.p.gaultiera
            tylko1starszy.zapach,oryginalny
            • drzewkopomaranczowe Re: iperfumy 09.01.15, 12:09
              Tak z ciekawosci i na przyszłosc zapytam po czym poznajesz ze to podróby,sama tam kupiłam diora dla męza i wydaje mi się ok. ale ja ciemna jestemw tych sprawach więc wolałabym wiedzieć
              • damaszka777 Re: iperfumy 14.01.15, 19:28
                Znawczynią może i nie jestem,ale niestety zamówilam ostatnio z tej strony edp Lanvin tester 100 ml i okazało sie,że to jakaś mocno rozrobiona wersja oryginalnych. Jak poznałam?Siostra kupiła takie w Sephora w Paryżu, są mocne i trwałe. A te?Są jakieś zwietrzałe i czuć je na skórze 5 minut! Podczas gdy wo? tamtych na początku jest jakaś taka mocna, słodka,ale nieodurzająca i przechodzi dopiero po jakimś czasie w swego rodzaju delikatnośćsmile,nie wiem jak to nazwać. No i na skórze pozostają długo,a w tych to jakaś porażka. Już nic tam nie kupię. Chociaż koleżanka z Pumy jest zadowolona,ale to niższa półka wiec może podróbek tego nie robią...
      • czerwona.lawenda Re: iperfumy 14.01.15, 22:08
        Ok, do prokuratury i co dalej?
    • albynos Re: iperfumy 14.01.15, 12:12
      Uwaga! Przestrzegam przed tą firmą! Sprzedają podróby podróby podróby! Skorzystałam 1 raz i nigdy więcej.
      Ludzi za idiotów mają !!
      • czerwona.lawenda Re: iperfumy 14.01.15, 19:32
        Potwierdzam, kupiłam niedawno Bottega Veneta Aromatique. Zupełnie co innego niż wąchałam w Sephorze. Zapach płytki, nietrwały, inny od tego z drogerii. Nawet ich próbki perfum to podróby. Tak samo płytkie i ulotne.
      • squirk Re: iperfumy 14.01.15, 20:17
        Poważnie szanele i diory za 1/3 ceny są podróbkami?
        Kto by się spodziewał.
        • czerwona.lawenda Re: iperfumy 14.01.15, 22:01
          No właśnie, i w tym tkwi sęk. Nikt by nie pomyślał. Przynajmniej nie myśli się o tym widząc super, hiper, ekstra okazję i szansę zdobycia markowych perfum taniej. A dopiero później przychodzi otrzeźwienie. I jest coś takiego, że jak perfumy kosztują powyżej 100 zł to wydają się być bardziej oryginalne od tych za 20. Bo przecież jak za 20, to od razu wiadomo, że podróbka.
          • squirk Re: iperfumy 14.01.15, 22:21
            czerwona.lawenda napisał(a):

> No właśnie, i w tym tkwi sęk. Nikt by nie pomyślał. Przynajmniej nie myśli się
            > o tym widząc super, hiper, ekstra okazję i szansę zdobycia markowych perfum tan
            > iej.

Nie generalizuj, niektórzy jednak nie głupieją na widok okazyjnej ceny. Nigdy nie kupiłam podróbki, mało tego, przez kilka lat uczyłam innych jak je rozpoznawać, doradzałam przy zakupie. Nie jestem naiwna po prostu.
            • czerwona.lawenda Re: iperfumy 30.01.15, 12:47
              To bardzo dobrze, że Ty tak robisz. Nie wszyscy jednak są tacy świadomi. Problem w tym, że ja swoje perfumy nie kupiłam za 1/3 ceny tylko za ok. 70%. Swoją drogą, pracujesz/pracowałaś w perfumerii? Może napisz gdzie w takim razie kupować perfumy on-line, żeby nie trafić na podróbkę.
              • pulcino3 Re: iperfumy 30.01.15, 16:15
                Również z chęcią bym się dowiedziała, gdzie online można kupić oryginale perfumy.
                Na iperfumy kupiłam Euphorię C.Klein i Romę Laury Biagiotti.
                Euforia -ujdzie, powiedzmy, że jest "oryginalna", jeśli ocenie trwałość, ale Roma absolutnie..
                • sandriks Re: iperfumy 04.02.15, 14:56
                  Ja kupuję tylko w Sephorze, jakos nie mam przekonania do internetowych perfumerii.
                • emigrantkaaa Re: iperfumy 10.02.15, 19:59
                  > Również z chęcią bym się dowiedziała, gdzie online można kupić oryginale
                  > perfumy.

Polecam sklep merlin.pl
                • iknk Re: iperfumy 20.10.15, 12:13
                  Iperfumy - sprzedaja PODRÓBKI, kupowalam u nich sporo flakonow, za kazdym razem bylo jakby cos nie tak z zapachem, teraz mam pewnosc, po roku perfumy tam kupowane w ogole stracily swoj zapach a ainne zmienily zapach! bardzo żaluje ze wydalam tyle pieniedzt w tym sklepie!
    • mary32 Re: iperfumy 15.04.15, 22:18
      Kupiłam właśnie od nich Ocean Dream Giorgio Beverly Hills. Woda toaletowa jest na pewno oryginalna. Może ryzyko podróbki jest mniejsze, bo to zapach bardzo mało popularny, chyba się nie opłaca inwestować w linię produkcyjną perfum, których potem nikt nie kupi.
      Natomiast z całą pewnością nie zaryzykowałabym kupienia tam perfum powszechnie lubianych, łatwozbywalnych. Niemożliwe, żeby CK kosztowało 80 zł.
      • kredka.zielona Re: iperfumy 16.04.15, 21:53
        mam wrażenie, że FUNNY Moschino i Pour Femme Lacosty nie pachną tak, jak te z Sephory właśnie
        szybko się ulatniają i szybko 'wychodzą' smile
        mój facet kupuje w iperfumy i nie wiem, jak mu to w delikatny sposób wybić z głowy, w końcu darowanemu koniowi... smile
    • stephka Re: iperfumy 27.06.15, 20:43
      nie wiem, co myśleć,

Robie tam zakupy od trzech lat
      i ani razu nie trafiłam na podróbę
      Lalique Satine
      Jimmy Choo x 2
      CK Euphoria kilka sztuk
      emporio armani she kilka sztuk

myślę że spirale nienawiści nakręcają właściciele i sprzedawcy perfumerii
      bo niestety w Polsce marze na perfumy są wysokie
      i ceny najmu lokali również
      to towar eksluzywny - musi być drogi

• mak521b Re: iperfumy 28.06.15, 22:33
      Jeśli chodzi o perfumy, czy zauważyłyście Panie,że próbki nawet z dobrych drogerii a flakoniki to nie to samo?
      Kupuję w iperfumach i jak dotąd nie narzekam ale to raczej podkłady i pudry i wody męskie.
      • molly_wither Re: iperfumy 01.07.15, 20:21
        Bez przesady. Ja natomiast kupilam rok temu mezowi w jednej z sieci anzaych perfumerii wode, ktora maż uzywal wiele razy. Normalnie woda ta pachniala kilka godzin, utrzymywala sie na ubraniu, tej po godzinie nie bylo juz czuc. Maz powiedzial,ze kupilam mu podrobe na rocznice slunu, obrazilam sie, ale mam podejrzenia,ze faktycznie tak moglo byc. Niech sie moze wypowiedza sprzedawczynie z takich sieciowek, macie uklady z dystrybutorami podrobek?smile
    • j0anna1 Re: iperfumy 03.07.15, 19:13
      Ja zakupiłam Versace Versus - zapach okazał się inny niż ten testowany wcześniej w perfumerii i jest bardzo nietrwały. Złożyłam reklamację ale oczywiście rozpatrzono ją negatywnie.
      • tsunami1 Re: iperfumy 12.12.15, 11:08
        Zgłoś sprawę do prokuratury. Ten powoła biegłego. Biegły oceni, że jest wszystko ok, a ty wyjdziesz na durnia. Podróby? Przecież oni zostali już na pewno zostali zgłoszeni przez sephore czy douglasa. TV w necie też kupujesz podróbę, bo jest kilka stów tańszy?
    • ana119 Re: iperfumy 20.10.15, 15:39
      Czyli te osoby które kupiły perfumy czy częściej wody toaletowe nie potrafią ich porównać do tych kupionych w stacjonarnej drogerii bo ich nie mają w domu. Pisałam wyzej o roznicy w naklejkach na butelce i samym zapachu. Jednorazowe strzały. To jak czytać komentarze na allegro o szybkiej wysyłce towaru i dobrym kontakcie ze sprzedającym a samemu przekonać się po czasie ze po praniu garderoba nie nadaje się do użytku
    • dr.huis Re: iperfumy 19.04.16, 12:21
      absolutnie się zgadzam to podróbki , dlaczego Kenzo Jungle które używam kupione we Francji pachnie cały dzień a to kupione w iperfumy tylko kilka sekund dokladnie , no i cena ludzie ...cos dobrego musi kosztowac szklem sobie dupy czlowiek nie podetrze
      • kr_ka_11 Re: iperfumy 22.04.16, 10:56
        ja kupowałam kilkakrotnie - pure poison dior, gucci II, gucci oud, YSL Elle, na 100% oryginały. Wcześniejsze miałam z sephory i bezcłówek, trwałość, zapach, flakonik ten sam.
      • alinka_li Re: iperfumy 22.04.16, 12:28
        A słyszałaś o reformulacjach zapachów?

Iperfumy ma oryginały.
        • joanna.ela Re: iperfumy 16.08.16, 22:38
          Jeśli "reformu...coś tam" polega na sprzedawaniu wody w firmowych flakonach za sumy równe oryginałom - to należy wszystkich ostrzec przed zakupami w "(sz)i(t)-perfumy.pl .... Żenujące jest sprzedanie znanego już klientowi zapachu "markowego" (po kilku latach używania jestem w stanie odróżnić ukochany zapach od podróby) w cenie równej oryginałowi !!
          • notting_hill Re: iperfumy 21.08.16, 18:12
            Reformulacje powodują, że niektóre dobrze znane zapachy z lat 80 i 90 pachną inaczej, mniej intensywnie, w sposób mniej złożony, tak jakby wąchało się je przez szybę. I nie ma to nic wspólnego z ich nieoryginalnością, niestety.
    • vv55 Re: iperfumy 28.03.17, 10:59
      Kupowałam 3x
      Za każdym razem miałam nadzieję, że to oryginały perfum.
      Niestety mam mieszane uczucia. Flakoniki te same, nawet zapach ten sam, ale TRWAŁOŚĆ tych perfum jest NIJAKA !!! Chwilę i zaraz znika, niestety.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka