Dodaj do ulubionych

dżinsy z Bon Prix

11.05.14, 22:09
Parę lat temu zdarzyło mi się kupić od nich coś wysyłkowo i nie byłam zachwycona, a to gatunek nie tak,i a to kolor nie taki, albo rozmiar nie pasował. Teraz słyszę ze dżinsy mają jednak ok. Miałabym ochotę spróbować, ale wyczytałam w opiniach że rozmiary są zawyżone i trzeba kupować rozmiar mniejsze albo i dwa rozmiary mniejsze. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z dżinsami z Bon Prix?
Obserwuj wątek
    • dzedlajga Re: dżinsy z Bon Prix 12.05.14, 00:56
      Ja swego czasu coś kupowałam, ale zawsze brałam 2 lub 3 rozmiary tego samego. Ze zwrotem pieniędzy nigdy nie było problemu, tyle, że musisz za przesyłkę zapłacić dodatkowo
    • stara-a-naiwna Re: dżinsy z Bon Prix 12.05.14, 08:44
      bon prix kojarzy mi się z najgorsza tandetą
      nic bym u nich nie kpiła
      a jak bym chciała kupić poprosiła bym kogokolwiek, żeby mnie orzeźwił

wolała bym iśc na bazar i po przymierzać (porównywalna jakość a przynajmniej widzisz i suma summarum ze zwrotem przesyłki - jak byś wzięła kilka par do przymierzenia i tak wyjdzie taniej)

• b-b1 Re: dżinsy z Bon Prix 12.05.14, 10:04
        Zamawiam czasami coś dla mamy, bo mają spore rozmiary-dla siebie przy okazji zamówiłam ze dwa razy-odesłałam. Rozmiarówka zawyżona-spodnie były co najmniej rozmiar za duże, tkaniny cienkie, jakość licha.
        Samoistnie nie zamawiam, bo w dobie sklepów netowych, gdzie za tę samą kasę możesz kupić podobne jeansy z przesyłką do dwóch dni- nie zdzierżyłabym czekania prawie 21 dni na przesyłkę z opcją odesłania(bo za duże).
        • ookaa Re: dżinsy z Bon Prix 12.05.14, 11:59
          Jeden jedyny raz zamówiłam coś kiedyś w Bon Prix i wyleczyłam się raz na zawsze. Badziew, jakich mało.
    • incubus_0 Re: dżinsy z Bon Prix 12.05.14, 12:48
      Obecnie mam dżinsy tylko z bon prix, o takie: dżinsy Jestem bardzo zadowolona, fajny materiał, dobrze leżą. Dużo kupuję w bon prix, z jakością różnie bywa, odsyłam tak 70% rzeczy, ale zdarzają się perełki, dobrze wykonane, z odpowiadających mi jakościowo materiałów. Niestety bywa i tak, że całość zamówienia idzie do zwrotu. Trzeba pomacać.
      • annakate Re: dżinsy z Bon Prix 12.05.14, 19:13
        Rzeczy mają bardzo nierówne jakością i rozmiarówką - mam dwie pary dzinsów genialne, jedne takie sobie, raz czy dwa odesłałam. Uważnie czytam opisy - czasami coś na obrazku wygląda całkiem, całkiem, ale jak widzę 100% poliester to dziękuję od razu. Rozmairy zawykle zawyzone, ale nie zawsze - dobrze jest poczytać opinie na stronie internetowej do konkretnego modelu.
        • wegatka Re: dżinsy z Bon Prix 16.05.14, 13:10
          annakate napisała:

> Rozmairy zawykle zawyzone, ale nie zawsze - dobrze jest poczytać op
          > inie na stronie internetowej do konkretnego modelu.

Dokładnie tak.
          Kupuję dość często w Bonprixie, bo jestem grubaską, a tam bez problemu znajduję rzeczy na swój rozmiar. Zawsze jednak czytam opisy pod rzeczami i może dlatego dotychczas nie musiałam nic odsyłać. Raz kupiłam stanik, który okazał się za mały, ale nie bawiłam się w odsyłanie, tylko odsprzedałam go koleżance.
          Co do dżinsów, to mam już czwartą parę tych: www.bonprix.pl/style/dzinsy-ze-stretchem-straight-563638/?catalogueNumber=914038&category=952&type=image&return=ref
          Bardzo dobrej jakości materiał, a w dodatku, oprócz normalnego wyboru rozmiaru, jest przy nich również opcja wyboru długości, więc wreszcie mam spodnie, których nie muszę skracać.
          • kol.3 Re: dżinsy z Bon Prix 17.05.14, 18:31
            Kupujesz dżinsy rozmiar mniejsze?
            • wegatka Re: dżinsy z Bon Prix 17.05.14, 23:58
              Tak, kupiłam mniejsze, bo takie były sugestie innych kupujących i dobrze zrobiłam. Chociaż gdy niedawno zamówiłam dwie pary - czarne i granatowe (ten sam rozmiar), to granatowe były odrobinkę luźniejsze od czarnych.
      • kol.3 Re: dżinsy z Bon Prix 27.05.14, 15:28
        Banzai ! Po 10 dniach oczekiwania przyjechały. Kupiłam dżinsy John Banner za 119 zł. Zamówiłam rozmiar mniejsze i są dobre. Mogłyby być odrobinę dłuższe, do płaskich obcasów są ok, do wyższych - ciut za krótkie. Mam 170 cm wzrostu, zamówiłam długość średnią dla wzrostu 165-172 cm i już wiem, że na drugi raz trzeba zamawiać długość dla osób pow. 172 cm.
        Dzięki wszystkim za porady smile
    • alicez Re: dżinsy z Bon Prix 23.05.14, 12:56
      Ja z racji życiowych zawirowań, które uziemiły mnie w domu miusiałam znaleźć alternatywę dla sklepów stacjonarnych. Zawsze kojarzyłam Bon Prix sklep z tandetą okropną. Ale raz, drugi coś zamówiłam pod namową mamy ich stałej już w zasadzie klientki i nie jest tak źle. Na stronie są komentarze i one raczej pokrywają się z rzeczywistością. Na pewno mają zawyżoną rozmiarówkę. Noszę 40-42 u nich zamawiam 36-38. Ale do tematu nawiązując to jesienią kupiłam dżinsy, kosztowały 39,90 zł i byłam prawie pewna, że będą nie do noszenia. A to moje ulubione spodnie (jedyne dżinsy, stąd piszę spodnie), materiał gruby, ładnie się układają. No, może lewa nogawka lekko rotuje ale za 40 zł można przymknąć oko smile Mam też ze 2 pary chinosów od nich i jakieś elegantsze "biurowe" spodnie, nie deformują się w praniu, nie przecierają za szybko w kroku, generalnie nie narzekam.
    • kamunyak Re: dżinsy z Bon Prix 27.05.14, 02:14
      Bon Prix ostatnio trochę się zmienił, doszły do nich marki trochę lepsze, które spotkać można również w innych sklepach sieciowych, nie kojarzoonych z tandetą, jak np. zalikowane tu dżinsy JohnBaner, czy obuwie Mustang, które raczej ciężko jest nazwać tandetnym.
      Ja też kupiłam u nich kilka ciuchów, które okazały się wyjątkowym strzałem w 10, stały się moimi ulubionymi, ale nie jest to regułą. Regułą natomiast jest jedno, trudno się spodziewać np. za 20 zł super wypasu. Albo jakość tandetna, albo to przecena i wtedy model jest nieco zwietrzały, choc dobry jakosciowo.
      Dżinsy zawsze kupuje się rozmiar mniejsze bo z reguły podczas noszenia rozciągają się na tyle, że stają się za duże, więc akurat nie jest to żadna nienormalność.
      najlepiej zamówić dwa rozmiary, ostatecznie nawet trzy, jak ktos tu już pisał. Poprzymierzać i odsłać te niepasujące. No ale wtedy zamrażasz pieniadze na jakiś czas więc, oczywiście, musisz się z tym liczyc.
    • kol.3 Re: dżinsy z Bon Prix 27.05.14, 13:21
      Generalnie to u nich ta rozmiarówka jest wkurzająca. Nie wiem po kiego grzyba zamieszczają dokładne tabele z rozmiarami, jak potem nic się nie zgadza. Zamawia człowiek rozmiar zgodnie z tabelą, a spodnie o 2 rozmiary za duże.
      Termin dostawy też jest zabójczy - do 10 dni. Żeby było śmieszniej, centrum wysyłkowe mieści się w Łodzi, prawie w tej samej dzielnicy co ja mieszkam, ale bezpośrednio nic nie można odebrać. Na pieszo by te prędzej spodnie przyszły. Kupuję dla moich facetów spodnie w Big Starze. Dostarczają w 2 dni i to z innego miasta. Komputronik dostarcza sprzęt w 1 dzień - bardzo są sprawni.
      I ten Bon Prix to jest chyba niemiecka sieć, dobrze myślę? A organizację mają jakby się minęli z rozumem.
      • kamunyak Re: dżinsy z Bon Prix 28.05.14, 02:02
        owszem, to firma niemiecka i zamówony towar jest przysyłany z Niemiec, a nie z jakichś magazynów w Łodzi, czy coś. Wiem bo kiedys próbowałam coś zmienić w zamówieniu i było to niemozliwe, z powodów jak wyżej. Pewnie dlatego przesyłka trwa dłużej.
        Taki system istnieje także w innych firmach zagranicznych, nie tylko w tej i nie tylko w odzieżowych. Podobnie jest np. z Tchibo.
        Moim zdaniem lekko przesadzasz z tą zabójczością, jak chcesz od razu to idź do sklepu stacjonarnego. Wiesz, że jeszcze kilka lat temu na te przesyłki czekało się 3 - 4 tygodnie? I to nie tylko w Bon Prix, we wszystkich tego rodzaju sklepach.
        Jeśli chodzi o rozmiar to ja nigdy nie patrzę w tabele, w żadnym sklepie wysyłkowym, tylko zamawiam rozmiar, jaki noszę i jaki kupuję w sklepach. Z reguły pasuje.
        • kol.3 Re: dżinsy z Bon Prix 28.05.14, 08:28
          Nic podobnego. Magazyn Bon Prix od lat mieści się w Łodzi na ul. Lodowej 101 i właśnie stamtąd przyszła wczoraj moja przesyłka.
          • alicez Re: dżinsy z Bon Prix 28.05.14, 09:31
            kol.3 napisała:

> Nic podobnego. Magazyn Bon Prix od lat mieści się w Łodzi na ul. Lodowej 101 i
            > właśnie stamtąd przyszła wczoraj moja przesyłka.

Zgadza się. Tylko najpierw Twoje zamówienie musi dotrzeć z Niemiec do tego magazynu w Łodzi .
            • boryska Re: dżinsy z Bon Prix 02.06.14, 15:55
              Kupuję w Bonprix od lat. Zdarza się, że towar odsyłam, ale na szczęście najczęściej wszystko pasuje. Jakość wg mnie się polepszyła. Chyba najgorzej jest z dopasowaniem rozmiaru spodni, ale ja nawet w sklepie mam problem z wyborem fasonu i rozmiaru.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka