hugo43 06.12.08, 21:32 jak w temacie,warto?nie stac mnie na jakies ekskluzywne firmy i mam nadzieje,ze w ikea kupie cos w miare taniego i wygodnego. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wkretarka1234 Re: materac ikea-prosze o opinie 06.12.08, 21:59 ikea ma bardzo róznorodne cenowo materace , najlepiej przejedz sie do ikei i potestuj i poradz sie sprzedawcy. sa naprawde kompetentni i szczerzy ja mam i materac i mate z ikei ( lóżko w sumie tez i jestem bardzo zadowolona Odpowiedz Link
satia2004 Re: materac ikea-prosze o opinie 06.12.08, 22:42 Mam spężynowy z wbudowaną ramą + nóżki, twardy. Kosztował ok 400zł (140x200). Dla mnie rewelacja Odpowiedz Link
hugo43 Re: materac ikea-prosze o opinie 06.12.08, 22:57 chcialabym sie zmiescic tak w 500zl.chyba sie zdecyduje na ikea,dzieki Odpowiedz Link
tweety_28 Re: materac ikea-prosze o opinie 06.12.08, 23:26 7 lat spie na ikeowskim materacu i nadal jest super wygodny ( srodek przedzialu cenowego ) Odpowiedz Link
aiczka Re: materac ikea-prosze o opinie 08.12.08, 20:03 Tez taki mamy, w rozmiarze 160x200. Niestety od poczatku jest problem ze srodkowa noga (konieczna przy wiekszej powierzchni materaca), ktora latwo sie przekrzywia i rysuje podloge (problem jest dla nozek wysokosci 30cm - dla 15cm srodkowa noga to po prostu drewniany klocek i powinna dzialac dobrze). Poza tym juz jakos po poltora roku cos tam sie zaczelo w srodku rozpasowywac i zaczely sie pojawiac takie uwierajace miejsca. Po dwoch i pol latach wciaz jednak daje sie na tym spac. Rozwiazanie jest bardzo dobre, jesli nie ma sie akurat funduszy na loze za 2 patyki i materac za kolejne 2 ^_^. Materac jest wygodny itd. W przypadku intensywnego uzytkowania moze jednak nie przetrwac dlugo. Odpowiedz Link
mary_lu Re: materac ikea-prosze o opinie 07.12.08, 11:06 Od lat kupujemy materace z IKEA, moim zdaniem wszystkie są warte swojej ceny - tzn. jak kupisz tani materac, to cudów wygody się nie spodziewaj, ale też nic się nie rozleci po roku, a komfort mozna sobie polepszyć jedną z wielu dostepnych mat, jak już znajdzie się na nią kasa. Droższe materace, np. lateksowe są już baaardzo komfortowe, a dalej kosztują mniej, niż porównywalne produkty innych firm. Odpowiedz Link
yunanna Re: materac ikea-prosze o opinie 07.12.08, 15:26 ja sobie kupiłam ten, uważam że tanio, i mi się podoba. leży na podłodze w pokoju i sobie na nim sypiam z psem. www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90108124 Odpowiedz Link
annajustyna Re: materac ikea-prosze o opinie 07.12.08, 18:56 Sorry, ale jakos tak smieszne zabrzmialo to wyznanie o psie. my tez mamy sultana. Odpowiedz Link
magdalaena1977 Re: materac ikea-prosze o opinie 07.12.08, 19:31 Ja mam materac z IKEI i nigdy wcześniej nie spało mi się tak dobrze. Model wybrałam podczas wizyty w sklepie układając się kolejno na wszystkich materacach. Tego mojego już nie ma w ofercie - kosztował chyba 400 zł za 90 / 200 cm. Odpowiedz Link
pajesia Re: materac ikea-prosze o opinie 07.12.08, 20:44 b zadowolona jestem z Sultan Forsen, z tych tańszych (kupiony przed dwoma laty, dla dzieci, które jeszcze sikają, więc zainwestujemy później) - wygodny i nie śmierdział po rozpakowaniu. Ponieważ dla drugiego bliźniaka musieliśmy wymienić stary (też ikea chyba ten sam model) na nowy, szanowny małżonek zakupił Sultan Fonnes. Pomimo intensywnego wietrzenia (co dzień po ok 8h) przez ok miesiąc i dwukrotnego wyprania i wysuszenia na wietrze "obicia" czy jak to nazwać, jego fabryczny zapach NIECO zelżał. Zatem odradzam, ale tylko Sultan Fonnes. Inne materace, również Sultan, proszę bardzo. Odpowiedz Link
agnsoc5 Re: materac ikea-prosze o opinie 09.12.08, 08:28 mam materac Sultan Hamno ( nie wiem czy jeszcze jest w ofercie), i jest suuuper wygodny, jak na ikeę był dosc drogi, ale jak kogos stac polecam komfort spania wspaniały Odpowiedz Link
yunanna Re: materac ikea-prosze o opinie 15.12.08, 12:09 mój też wydzielał bardzo silny "zapach" ale chyba nie dłużej niż tydzień. do przeżycia. Odpowiedz Link
mujer_bonita Wybór materaca 15.12.08, 12:31 Przy wyborze należy się w pierwszej kolejności kierować twardością. Mam 2 materace z Ikei - w domu rodzinnym średnio twardy. Spałam na nim parę lat i było w miarę OK - co do jakości nie mam zastrzeżeń. Natomiast do swojego własnego domu kupiłam twardy i jest o niebo lepiej (mimo, że jest z tańszej linii). Tak, że twardość trzeba w pierwszej kolejności dopasować do upodobań a potem wybierać firmę, typ, model Możesz wydać i 2tys. a jak źle dobierzesz ten parametr to na wygodę nie ma co liczyć. Warto też kupić ochraniacz (nie koniecznie matę) który zabrazpieczy materac przed np. wylaną kawą Odpowiedz Link
aiczka Re: Wybór materaca 15.12.08, 21:20 I rzeczywiscie nalezy kierowac sie upodobaniami a nie np. poradami na teamt wyoru materaca w katalogu IKEI. Wg niego powinnismy kupic sobie materac bardzo miekki, tymczasem my wolimy twardy i na takim dobrze nam sie spi. Odpowiedz Link
ariadna007 Re: materac ikea-prosze o opinie 16.12.08, 23:48 jak już wcześniej ktoś napisał, przy wyborze materaca lepeij kierować się jego twardością. czasami zainwestowanie w zwykły materac piankowy ale z pianki typu 30 a nie 25 (jak większość materacy sprężynowych z ikei) będzie o wiele lepszą inwestycją. materac z pianki o gęstości 25 (nawet sprężynowy) zwłaszcza, gdy spią na niej dwie dorosłe osoby, gdzie waga jednej osoby oscyluje w granicach 80 kg i powyzej to po góra 2 latach użytkowania tego materaca będzie on powodował głównie problemy z kręgosłupem...czyli po prostu się wyleży. to juz materace do sof bedinge (pianka 28 lub 30 ) są o wiele lepsze. natomiast pianki wysokoprężne typu HR w pierwszym odczuciu mogą dawać w materacach bardzo sympatyczne wrażenie (bodajże Fangebo) jednak na dłuższą metę działają na nerwy. Odpowiedz Link
karociawawa Re: materac ikea-prosze o opinie 27.09.17, 12:42 Podpinam się pod temat, ale mam ciut inne pytanie, bo szukam jakiejś dobrej maty na materac i widziałam, że mają w Ikea - koszt około 250zł. Ktoś, coś ? Odpowiedz Link
myszanka Re: materac ikea-prosze o opinie 21.10.17, 21:00 Mamy materac, który w Ikea ma nazwę Sultan i jest ok w porownaniu do poprzedniego. Nic się nie odkształca. Odpowiedz Link