nononsens no i mial kaczynski szybka lekcje demokracji 09.03.06, 21:21 szkoda tylko, ze w niemczech a nie w polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: no i mial kaczynski szybka lekcje demokracji 09.03.06, 21:43 czarne parasole ochroniarzy:)) Odpowiedz Link Zgłoś
vrilix Re: Demonstranci przerwali wykład Kaczyńskiego 09.03.06, 22:04 Chamstwo i degrengolada. To właśnie jest pokaz gejowskiej kontrkultury, kultury negującej zastane wartości i burzącej w imię..tolerancji. Dodatkowo nie tworzącej nowych wzorców.. Ale co tam to smutne-są oni pokoleniem odchodzącym! ;_) Mam dwa pytania do gejów: 1. Dlaczego manipulujecie faktami i uważacie, że zwykła rodzina jest siedliskiem zła a związki homo oazą spokoju? Jest inaczej o czym ostatnio gęsto pisano... Niestety manipulacja i fałszywy obraz medialny przesłaniają nam rzeczywistosć. 2. Dlaczego kumacie się z dziwnymi typami i pokątnymi organizacjami- różne niemieckie organizacje...pedofilów. Czemu zgadzacie się z ich postulatami obniżenia wieku penalizacji związków z nieletnimi? Może nekrofilia albo zoofilia jeszcze? Fascynują kultura gejowska-kultura nienawiści i negacji oraz burzenia. Zupełnie jak feministki ;-) Pytanie do GW, dlaczego nie podajecie nazw? Boicie się czy znowu kłamiecie: ----Wykład zakłócili członkowie niemieckiego Związku Gejów i Lesbijek i ich polscy sojusznicy.--- proszę podać JACY polscy sojusznicy. smiem wątpić, że zapewne partnerzy tym miło wyglądających łysych chłopców po 50.tce, z wykrzywionymi nienawiścią twarzami, którzy dzisiaj wtargnęli na wykład prezydenta RP. Wątpię, że tam JAKAŚ organizacja była polska--"sojusznicy" Jak zwykle Wybiórczo podajecie "wybiórcze" fakty :) LOL Pozdrawiam wszystkich gejów i lesbijki! Miłej zabawy! Ave atque vale! Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Re: Demonstranci przerwali wykład Kaczyńskiego 09.03.06, 22:16 Nie jestem gejem a mnie sie wystapienie gejow podobalo...bo pokazalo faktyczne zagrozenie wprowadzeniem rezimu braci Kaczynskich. To co pokazali niemieccy geje to wlasnie powinni pokazac polscy wyborcy. Czlowiek ktory sie nie usmiecha i mowi biednemu "spieprzaj dziadu" to nie jest dobry czlowiek... Odpowiedz Link Zgłoś
nononsens Re: Demonstranci przerwali wykład Kaczyńskiego 09.03.06, 22:37 no to pokolei: 1. co to sa 'zastane wartosci' 2.co kryje sie pod nazwa 'niemieckie organizacje pedofilow' i 'obnizenia wieku penalizacji związków z nieletnimi', bo na przyklad w takiej Hiszpani sex jest dozwolony od 13 roku zycia. 3. co nie tak z feministkami 4. zadajesz pytania w stylu; 'Pytanie do GW, dlaczego nie podajecie nazw? Boicie się czy znowu kłamiecie:' przygadal kociol garnkowi Odpowiedz Link Zgłoś
vrilix Re: Demonstranci przerwali wykład Kaczyńskiego 09.03.06, 23:02 1. co to sa 'zastane wartosci' Odpowiedz Link Zgłoś
nononsens Re: Demonstranci przerwali wykład Kaczyńskiego 09.03.06, 23:59 czyli co, owoce 'zastanych wartosci' dzięki którym manifestanci moga okazywać swoje idee i poglądy sa do spozycia tylko dla tych co te wartosci zastali, czyli tak zwany swiat demokracji gdzie 'wiekszosc' decyduje w jaki sposob i kiedy miejszosc moze z nich korzystac, jak stwierdziles 'zalosny ustruj-choc lepszego nie ma' i tu sie z toba zgodze. Co do zwiazku homo i jego wartosci, wydaje mi sie, ze wiekszosc gejow wyznaje te same wartosci co i reszta spoleczenstwa, dlatego podnosza glos za kazdym razem kiedy im sie tych wartosci odmawia. do tej pory istnieja kraje gdzie homoseksualizm jest karany smiercia, nie wspominajac juz o wiezieniu i spolecznym potepieniu. co do feministek to do nie dawna walczyly one o to samo co teraz walcza geje, o pelny dostep do tz. 'zastalych wartosci'. tak samo jak w przypadku gejow sa kraje gdzie kobiety np. cudzolozac karane sa kara smierci, podczas gdy mezczyzna przewaznie nie ponosi zadnej kary. co do pedofilji to wiadomo, krzywdzi ona nieletnich. to, ze jakas pseldo gejowska organizacja propaguja pedofijie to nie znaczy, ze reprezentuje ona cale srodowisko gejowskie, zwlaszcza, ze pedofilja dotyczy nie tylko maloletnich chlopcow, ale tez i male dziewczynki, juz sam ten fakt mowi, ze pedofilem moze byc zarowno gej jaki i hetero. Odpowiedz Link Zgłoś
kipasku Re: Demonstranci przerwali wykład Kaczyńskiego 09.03.06, 22:45 przezacny (a) vrilix tak sobie czytam i zastanawiam się, że w tak szlachetnej głowie tyle brudu się kitwasi chcesz zadać dwa pytania a robią się z tego dziesiątki a mimo to zapominasz o takich drobiazgach jak: kazirodztwo, kanibalizm (ostatnio modne), wszystkie historie analne ,oralne, swing cluby itd. to ja pozwolę sobie zadać jedno pytanie co zrobić z takim osobnikiem, co ma takie „hobby“ ? Odpowiedz Link Zgłoś
vrilix Re: Demonstranci przerwali wykład Kaczyńskiego 09.03.06, 23:05 co zrobić z takim osobnikiem, co ma takie „hobby“ ? Jeśli to hobby nieszkodliwe niech się bawi :) Czym innym jest zabawa z pieskiem choć to sprawa intymna :P a czym innym z 10 letnią dziewczynką. Nikt mi nie wmówi, że to "humanistyczne wartości" -->AHS... Tak samo zapewne głupio czułbym się gdyby ktoś zjadł mi żonę lub ją zgwałcicł i pociął... W dawnych czasach jednostki chore, krwiożercze lub ogarnietę dziwnymi ządzami, niezgodnymi z zastanymi wartościami...izolowano lub zabijano albo...wysyłano na front--jako doborowych żołnierzy. :) GW bojownikiem ludu? Czy manipulującym medium... Das ist die Frage.. Odpowiedz Link Zgłoś
kipasku Re: Demonstranci przerwali wykład Kaczyńskiego 10.03.06, 00:18 przezacny vrilix zgadzam się z tobę w 100% ja też uważam, że zjedzenie mojej żony (po 30 latach małżeństwa) nie jest dobrą rzeczę (bo są lepsze) nie gniewaj się ale po przeczytaniu twych pierwszych wywodów pomyślałem, że jesteś trochę „bala, bala“ teraz piszesz: „W dawnych czasach jednostki chore, krwiożercze lub ogarnietę dziwnymi ządzami, niezgodnymi z zastanymi wartościami...izolowano lub zabijano albo...wysyłano na front--jako doborowych żołnierzy.“ i tu trudno się zgodzić bo dawne czasy minęły a żyjemy today i życie nasze reguluje prawo dla jednostek chorych, krwiożerczych ...itd. w krajach cywilizowanych istnieje waspecjalizowana slużba lecznica „niezgodnymi z zastanymi wartościami“ jakimi wartościami? gdzie zastałymi ? (mimo zastałych wartości, kiedyś czarownice przestali palić) (ja będąc katolikiem (koscioła rzymsko- katolickiego) uważam, że kosciół koptyjski (pododnie jak polski) odbiega od mego ideału (gdzie kościół koptyjski jest najstarszym kościołem chrześciańskim) co do wysyłania na front doborowych żołnierzy to od dawnych czsów jak wiedać nic się nie zmieniło jeśli chodzi o pedałów to jest ich sprawa jak długo prawo im zezwala to mogą się kochać tak albo inaczej protestują bo prawo jest po ich stronie a niedorozwinięta swołocz chce ich leczyć (a winę za to ponoszą lekarze, naukowcy, seksuolodzy)(W POLSCE) Odpowiedz Link Zgłoś
dino808 Re: Demonstranci przerwali wykład Kaczyńskiego 09.03.06, 22:40 Do czego potrzebne są parasolki widoczne w rękach ochroniarzy? Czyżby jakaś wunderwaffe? Odpowiedz Link Zgłoś
hwyl Zlote mysli 09.03.06, 23:02 Oto zlote mysli Pana Prezydenta, cytowane w The Times, duma mnie rozpiera (polecam mysl nr 3 - "right-wing pro-feminist :)" ,bomba : “I am for tolerance but against propagating homosexuality” “Why was force not used to break up an illegal demonstration?” (complaining of police inactivity during a gay protest) “I consider myself a right-wing pro-feminist” “We will see the full disintegration of the Russian empire and distance ourselves from the Russian threat” “Poland should belong to the six most powerful countries in Europe . . . and Russia will have to take us seriously” “History does not show a relationship between physical stature and political skill” (Mr Kaczynski is 5ft 5in) Odpowiedz Link Zgłoś
gazeciarz68 Za dużo naoglądałeś się w TV kryminałów, chłopcze 09.03.06, 23:39 To nie żadna "Wunderwaffe", tylko od kilku lat standardowe w Niemczech wyposażenie ochroniarzy od kiedy obrzucono Kohla jajami, oblano Schoedra i Joszkę Fischra sokiem pomidorowym: chodzi o zasłonięcie biustu polityka na czas. Odpowiedz Link Zgłoś
aglio Dziś spór jest wyobrażalny, ale wojna nie - mówił 09.03.06, 23:09 W sumie dobrze ze pojechal do Niemiec i przekonal sie ze nie bedzie wojny. Brawo panie Prezydencie. Niewatpliwie unikniecie wojny polsko-niemieckiej jest pana ogromnym osiagnieciem. Ale ten cyrk musi jechac dalej, proponuje nastepna wizyte na Madagaskarze. Za unikniecie kolejnej wojny bezpieczny i posluszny narod tez bedzie wdzieczny. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Ogłoszenie, że nie będzie wojny z Niemcami to 10.03.06, 09:19 policzek dla Prawdziwych Polaków, płonących przecież chęcią zmierzenia się z odwiecznym teutońskim wrogiem i dania mu godnej odpłaty za wieki ucisku i cierpień! Panu Giertychowi proponuję złożenie wniosku o postawienie Pana Prezydenta Kaczyńskiego przed Trybunałem Stanu za szerzenie antypolskiego pacyfizmu. aglio napisał: > W sumie dobrze ze pojechal do Niemiec i przekonal sie ze nie bedzie wojny. Braw > o > panie Prezydencie. Niewatpliwie unikniecie wojny polsko-niemieckiej jest pana > ogromnym osiagnieciem. Ale ten cyrk musi jechac dalej, proponuje nastepna wizyt > e > na Madagaskarze. Za unikniecie kolejnej wojny bezpieczny i posluszny narod tez > bedzie wdzieczny. Odpowiedz Link Zgłoś
conrad11 Gratulacje dla Kaczyńskiego 09.03.06, 23:24 Otrząśnijcie sie z pisofobii. Te całe groteskowe "wystąpienie" gejów to zwykła hucpa. Ważniejsze jest to, że Kaczyński -w odróznieniu od gładkiego Olka - potrafi twardo stawiac polskie argumenty i jak sie okazuje skutecznie. To, że załatwił wreszcie sprawę centrum wypędzonych to bezdyskusyjny sukces. Odpowiedz Link Zgłoś
hwyl Re: Gratulacje dla Kaczyńskiego 09.03.06, 23:40 conrad11 napisał: > Otrząśnijcie sie z pisofobii. Te całe groteskowe "wystąpienie" gejów to zwykła > hucpa. Ważniejsze jest to, że Kaczyński -w odróznieniu od gładkiego Olka - > potrafi twardo stawiac polskie argumenty i jak sie okazuje skutecznie. To, że > załatwił wreszcie sprawę centrum wypędzonych to bezdyskusyjny sukces. Fakt, sprawa centrum wypedzonych to najwiekszy sukces polskiej dyplomacji od 15 lat... Czy w tym kraju nie ma powazniejszych problemow??? Kto traktuje powaznie wyskoki niezrownowazonej Steinbach? Wielkim sukcesem byloby np. przelamanie impasu w sprawie unijnej konstytucji, a to sprawa zupelnie marginalna, ktora pewnie zostanie rozdmuchana jako niesamowite zwyciestwo. Odpowiedz Link Zgłoś
conrad11 Re: Gratulacje dla Kaczyńskiego 09.03.06, 23:49 To nie jest sprawa marginalna. To był jeden z punktów zapalnych w stosunku Polaków do Niemców i sprawa która niepotrzebnie podsycała wzajemna nieufność. Dziwne, że tego nie zqauważyłeś. A unijnej konstytucji nie załatwai się jedną wizytą prezydenta. pozdrawiam ciepło Odpowiedz Link Zgłoś
z-nrw Re: Gratulacje dla Kaczyńskiego 10.03.06, 00:42 Odpowiadasz na : conrad11 napisał: > To nie jest sprawa marginalna. To był jeden z punktów zapalnych w stosunku > Polaków do Niemców i sprawa która niepotrzebnie podsycała wzajemna nieufność. > Dziwne, że tego nie zqauważyłeś. A unijnej konstytucji nie załatwai się jedną > wizytą prezydenta. pozdrawiam ciepło > To nie jest sprawa marginalna. tylko dla ludzi z kompleksami narodowymi, dla ktorych przeszlosc jest wazniejsza od przyszlosci > sprawa która niepotrzebnie podsycała wzajemna nieufność. nie wzajemna, tylko ta polakow. ale i tak mniej niz sprawa odszkodowan, ktore sa realnym zagrozeniem dla dzisiaj zyjacych polakow. wiekszosc niemcow polakow olewalo, olewa i bedzie olewac. dzieki gejom kaczynski pojawil sie dzisiaj przynajmniej w niemieckiej telewizji, bo inaczej wogole by o nim mowy nie bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany To zostało rozdęte do funkcji "punktu zapalnego" 10.03.06, 09:28 przez polityków, którzy zwietrzyli w tym możliwość ubicia interesu politycznego, czyli zyskania poklasku elektoratu - przede wszystkim przez Kaczyńskich. A teraz bohatersko z tym walczą, by uzasadnić owo rozdęcie. Zupełnie, jak socjalizm - też bohatersko walczył z trudnościami, które najpierw sam stworzył :-)) conrad11 napisał: > To nie jest sprawa marginalna. To był jeden z punktów zapalnych w stosunku > Polaków do Niemców i sprawa która niepotrzebnie podsycała wzajemna nieufność. > Dziwne, że tego nie zqauważyłeś. A unijnej konstytucji nie załatwai się jedną > wizytą prezydenta. pozdrawiam ciepło Odpowiedz Link Zgłoś
sumer55 nie puszczać kretyna za granicę gdzie się kompro - 09.03.06, 23:33 mituje ten "świetnie wyedukowany prawnik". Tłuk jak z Tłuszcza. Prawdziwy polak-katolik!! Dno. Odpowiedz Link Zgłoś
gss87 Jestem przeciwnikiem Kaczynskiego ale 10.03.06, 10:25 Kaczynski czy sie chce czy nie jest Prezydentem Polski. Mozna protestowac ale rzucanie jajkami i przerywanie wystapienia jest skandaliczne. Skandaliczne. Odpowiedz Link Zgłoś
szwabacha Re: Demonstranci przerwali wykład Kaczyńskiego 09.03.06, 23:37 ale jak rzucano w kwaśniewskiego jajami w Paryżu to pewnie sie cieszyłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
quister BYŁAM tam dzisiaj.... 09.03.06, 23:47 BYŁAM WCZORAJ NA SPOTKANIU z kaczynskim, nie koniecznie zeby mu kibicowac a raczej z ciekawosci. studiuje w berlinie. wczesniejsze 18 lat spedzilam w polsce. nigdy wczesniej nie znałam zadnego homoseksualisty i byli mi wowczas obojetni aczkolwiek nie moge sobie siebie jako taka wyobrazic. teraz mam dwie lesbijki za sciana-nie z wlasnego wyboru, slychac wieczorami odglosy i piski... no coz:wolna europa.... szczerze mowiac mam negatywny stosunek wobec homoseksualistow ale zachowuje sie jak najbardziej neutralnie!! inna rzecz: DEMONSTRACJA: komentarze w artykułach i tv zgadzaja sie!! jestem za demokracja i wolnoscia slowa ale to co dzisiaj widzialam nie bylo w porzadku: nawet studenci w opolu ktorzy strajkowali przeciwko powtornemu pisaniu matury w 2004r zachowywali sie bardziej przyzwoicie... N I K T W MEDIACH NIE WSPOMNIAL ZE KTOS Z DEMONSTRUJACYCH ZAWOLAL: S P I E R D . . A J !!!!!! a to juz chyba przesada Odpowiedz Link Zgłoś
waldemar.sotomski Pedałowanie To Zboczona Bezproduktywność :)))))) 10.03.06, 00:13 to dmuchanie w kij ! to bicie piany ! to sikanie pod wiatr ! to ślepa uliczka prowadząca do nikąd ! to skazanie ludzkości na wymarcie ! Odpowiedz Link Zgłoś
hwyl Re: Pedałowanie To Zboczona Bezproduktywność :) 10.03.06, 00:21 No, wchodzi jeszcze w rachube cos takiego jak milosc, ale jakos istnieje tendencja ze strony krytykow homoseksualizmu by skupiac sie na funkcjach seksualnych.. skad ta obsesja na punkcie prokreacji? Odpowiedz Link Zgłoś
waldemar.sotomski Re: Pedałowanie To Zboczona Bezproduktywność :) 10.03.06, 00:37 hwyl napisał: > No, wchodzi jeszcze w rachube cos takiego jak milosc, ale jakos istnieje > tendencja ze strony krytykow homoseksualizmu by skupiac sie na funkcjach > seksualnych.. skad ta obsesja na punkcie prokreacji? to sami homoseksualisci skupiaja sie na aktach seksualnych eksponujac je chociażby w wyuzdanych, prowokacyjnych paradach - np. berlinskich ... poza tym nie kazda milosc do blizniego trzeba od razu, koniecznie manifestowac aktem partnerskim gwarantujacym rente ! Odpowiedz Link Zgłoś
z-nrw Re: Pedałowanie To Zboczona Bezproduktywność :) 10.03.06, 00:48 waldemar.sotomski napisał: > to sami homoseksualisci skupiaja sie na aktach seksualnych > eksponujac je chociażby w wyuzdanych, prowokacyjnych > paradach - np. berlinskich ... politycy przewaznie powoluja sie przy wolaniu do zabraniania demonstracji gejowskich na berlinska love parade. tyle ze love parade byla parada hetero. znam ludzi, mezczyzn, ktorzy tam jezdzili, bo kobiety byly tam bardziej chetne do pewnych rzeczy niz w innym czasie gdzie indziej. ta love parade ktora czesto jest przez prawicowych politykow opisywana jako sodoma i gomorra i jest uzywana w walce przeciwko homoseksualistom jest jak najbardziej heteroseksualna sodoma i gomorra. Odpowiedz Link Zgłoś
hwyl Re: Pedałowanie To Zboczona Bezproduktywność :) 10.03.06, 00:55 no tak, te wymeczone 'Berlinskie parady', koronny argument - jakos trudno mi uwiezyc ze akty seksualne sa tam eksponowane publicznie, podobnie zreszta jak na innych paradach, gdzie, nawiasem mowiac przychodza cale rodziny, takze z dziecmi. Czy wiedza o paradach wynika z doswiadczenia czy z medialnych relacji? Poza tym, nie kazdy homoseksualista chodzi na parady ani domaga sie legalizacji zwiazkow partnerskich. Ale swoja droga - dlaczego nie? Dlaczego osoba bedaca w dlugoletnim zwiazku nie moze dowiedziec sie o stan zdrowia swojego partnera/partnerki lezacego/ej w szpitalu? Legalizacja zwiazkow partnerskich ma ulatwic zycie w podobnych sytuacjach? Czy sa to jakies specjalne prawa, nie przyslugujace innym czlonom spoleczenstwa? Odpowiedz Link Zgłoś
aglio Re: Pedałowanie To Zboczona Bezproduktywność :) 10.03.06, 00:43 > seksualnych.. skad ta obsesja na punkcie prokreacji? bo to jest sposob na zdobycie upragnionych wrogow prawie gratis. A tak na marginesie Lech powienien natychmiast porozmawiac ze swoim bratem na temat jego celu zycia czyli rozmnazania sie. Az nie przystoi zeby brat byl totalnym zaprzeczeniem glownych tez prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
z-nrw "spie..j dziadu!" 10.03.06, 00:29 quister napisała: N I K T W MEDIACH NIE WSPOMNIAL > ZE KTOS Z DEMONSTRUJACYCH ZAWOLAL: S P I E R D . . A J !!!!!! > a to juz chyba przesada szkoda ze nie "spie..j dziadu!". moze ty tego nie wiesz, bo nie mieszkasz w polsce, ale wlasnie to powiedzial jasnie pan prezydent zanim jeszcze zostal prezydentem polski do jednego ze swoich przyszlych obywateli, ktory mial troche pecha w zyciu. quister napisała: teraz mam dwie > lesbijki za sciana-nie z wlasnego wyboru, oczywiscie ze nie, jakbys miala cos do powiedzenia, to one kolo ciebie by nie mieszkaly quister napisała: slychac wieczorami odglosy i piski... wolalabys, zeby bylo slychac stekanie mezczyzny i kobiety? mniej by to cie irytowalo? czy dlaczego nam o tym piszesz? a moze wolalabys slyszec bluznierstwa mezczyzny i bolesne krzyki bitej kobiety? a moze zazdroscisz, ze w przeciwienstwie do ciebie twoje sasiadki maja dobra zabawe? quister napisała: szczerze mowiac mam negatywny stosunek wobec > homoseksualistow ale zachowuje sie jak najbardziej neutralnie!! zachowujesz sie neutralnie, bo wiesz, ze inaczej by cie w niemczech uwazali za faszystowsko-katolickiego dziwolaga. ale myslisz swoje, a twoje mysli sa pelne nienawisci jak wynika z twojego postu. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzannaniedziela Dlaczego Jaroslaw Kaczyński nie jest zonaty? ?? 10.03.06, 00:10 I nadal mieszka z mamą? Może mi ktoś wytłumaczyć, bo zaprzecztyć się nie da, Jarosław Kaczyński nie jest i nie był żonaty. Może mi ktos wytłumaczyć w swietle zakazywania paradm, które wydawał brat prezydent? Zuzanna Niedziela Odpowiedz Link Zgłoś
z-nrw Re: Dlaczego Michnik nie jest żonaty ??????????? 10.03.06, 00:32 no ale michnik nie twierdzi, ze celem cywilizacji jest rozmnazanie sie, jak to dzisiaj w berlinie powiedzial lech k., brat jaroslawa k. Odpowiedz Link Zgłoś
waldemar.sotomski Re: Dlaczego Michnik nie jest żonaty ??????????? 10.03.06, 00:44 z-nrw napisał: > no ale michnik nie twierdzi, ze celem cywilizacji jest rozmnazanie sie, jak to > dzisiaj w berlinie powiedzial lech k., brat jaroslawa k. to jest jasne !!! i to potwierdza czynami a raczej ich brakiem !!! co zapewne pokrywa sie z jego antypolonijnym wspieraniem depopulacji :) a jezeli chodzi o pomnażanie zwłaszcza majatku to michnik jest tutaj geniuszem czynu :) t Odpowiedz Link Zgłoś
z-nrw Re: Dlaczego Michnik nie jest żonaty ??????????? 10.03.06, 00:58 > to jest jasne !!! > i to potwierdza czynami a raczej ich brakiem !!! > co zapewne pokrywa sie z jego antypolonijnym > wspieraniem depopulacji :) czy to znaczy, ze jaroslaw k. tez jest antypolonijnie nastawiony? nie trzeba sie bac, jezeli taki depopulacyjny antypolonista trzyma wiekszosc wladzy w polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
daisy2005 Re: Dlaczego Michnik nie jest żonaty ??????????? 10.03.06, 09:02 Co za bzdury człowieku opowiadasz. Ma żone i syna. Odpowiedz Link Zgłoś
wacek44 Re: Demonstranci przerwali wykład Kaczyńskiego 10.03.06, 00:28 To tylko zboczeńcy seksualni. Trudno mówić o wszystkich Niemcach. Niemcy to porzadni ludzie ale w każdym narodzie znajdą się wykolejeńcy. Odpowiedz Link Zgłoś
wilmor1 zwołać komisje specjalną ! geje są lepsi od prasy 10.03.06, 01:36 będa sie mieli z pyszna jak sie do nich dobiorą Gietrych z Leperem.. Odpowiedz Link Zgłoś
zio29 Re: Demonstranci przerwali wykład Kaczyńskiego 10.03.06, 02:52 uważam podobnie że niezapewnienie ochrony gościowi takiej rangi jest skandalem na skalę międzynarodową !!! Bałagan organizacyjny i niechlujstwo niemieckich służb są żenujące i przeprosiny Kellera nic tu nie zmieniają .. Odpowiedz Link Zgłoś
z-nrw Re: Demonstranci przerwali wykład Kaczyńskiego 10.03.06, 03:15 zio29 napisał: > uważam podobnie że niezapewnienie ochrony gościowi takiej rangi jest skandalem > na skalę międzynarodową !!! Bałagan organizacyjny i niechlujstwo niemieckich > służb są żenujące i przeprosiny Kellera nic tu nie zmieniają .. ale bzdury! czy kaczynskiemu cos sie stalo? o jakie niezapewnienie ochrony ci chodzi? ochrony przed krytyka? mieli palkowac kazdego kto gwizdze, czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
zio29 Re: Demonstranci przerwali wykład Kaczyńskiego 10.03.06, 03:28 w Polsce podobne imprezy mają charakter zamknięty i trzeba mieć na nie zaproszenia .. a poza tym przecież nikt nie jest Duchem Świętym i nie wie czy np wśród tłumu histerycznych gejów nie ma zamachowca !!! W końcu do Niemiec a zatem kraju z liczną mniejszością muzułmańską przyjechał prezydent kraju uczestniczącego w operacji w Iraku .. Niewzięcie tego pod uwagę jest szczytem głupoty - a przecież wystarczyłoby zmienić charakter samej imprezy .. Odpowiedz Link Zgłoś
volksdeutsch1 uwaga na Kaczyńskiego! 10.03.06, 07:18 Seksuologia twierdzi ze starokawalerstwo jest wiekszym indikatorem zboczen seksualnych (np. pedofilia) niz homoseksualizm. a mowilem ze w berlinie bedzie wesolo! Szkoda ze nie bylo tam naszego burmistrza Odpowiedz Link Zgłoś
volksdeutsch1 Re: Demonstranci przerwali wykład Kaczyńskiego 10.03.06, 07:20 zio29 napisał: > uważam podobnie że niezapewnienie ochrony gościowi takiej rangi jest skandalem > na skalę międzynarodową !!! Bałagan organizacyjny i niechlujstwo niemieckich > służb są żenujące i przeprosiny Kellera nic tu nie zmieniają .. przepraszam, jakiej rangi? Odpowiedz Link Zgłoś
antonioni1 Re: Demonstranci przerwali wykład Kaczyńskiego 10.03.06, 08:00 Jaki wykład? Jaki profesor? Chyba od jego magnificencji magistra Rydzyka. I czemu tu się dziwić. Wałęsa jaki był każdy wiedział. A podwórkowy profesor prawa i niesprawiedliwości niech sobie odpuści. Odpowiedz Link Zgłoś
gosciu_z_niemiec WER ist schon der Herr Kaczynski ?! 10.03.06, 08:02 Kto to jest ten jakis pan Kaczynski? Mam na mysli skale europejska... Odpowiedz Link Zgłoś
menuet1 wstyd ! 10.03.06, 08:13 Użycie ochroniarzy na wykładzie to napewno 'wkład' Kaczora w naukę.To chyba pierwszy przypadek ochrony z parasolami. Odtąd każdy zamierzający mówić głupoty powinien mieć możliwość użycia ochrony z parasolami. Ta fobia 'kurkowa' też doprowadza do śmiesznych sytuacji, bo przecież jak można od innego odbiorcy żądać presji na wspólnego dostawcę? Wbrew np. własnym interesom , a może w celu 'pokrycia'[przykład Ukrainy] cudzych nadużyć . Wróćmy do rodzimego węgla, poprawmy warunki jego spalania , sprawność urządzeń, ograniczmy szkodliwe emisje itd. Gaz nam wtedy nie jest potrzebny. Odpowiedz Link Zgłoś
daisy2005 Prezydent zapomniał podac reke pani kanclerz! 10.03.06, 09:00 Pani Merkel wyciagnęła do niego reke, powiedziała nawet po angielsku "shake hand" czyli " uscisnij rekę", a ten stał, patrxył na nia i to wszystko. Ciagle przynosi nam ten człowiek wstyd, jak nie on, to jego żona, niedługo bedziemy przez to karzełkami Europy, bo wszyscy sie od nas odsuna. Co sie dziwić ludziom, jak takiego prezydenta mamy! Odpowiedz Link Zgłoś
prawdeczka1 Re: Demonstranci przerwali wykład Kaczyńskiego 10.03.06, 09:04 ta nieobiektywnosc GW jest okropna. Wczoraj jeszcze pisala o klesce i kompromitacji, dzisiaj pod wplywem komentarzy prasy niemieckiej pisza stotonowany i nie robia durnia z kaczora. Odpowiedz Link Zgłoś
szpati Polecam artykul w Süd Deutsche Zeitung 10.03.06, 09:05 chwule protestieren gegen Kaczynski "Können wir räumen?" Dass eine homosexuelle Kultur neben der heterosexuellen gleichberechtigt existiere, ist für Polens Präsident Kaczynski unvorstellbar. Das bringt Schwule in Berlin in Rage. Von Jens Bisky Anzeige Mit Pfiffen und Krawall begann am Donnerstagmittag der Besuch Lech Kaczynskis an der Humboldt-Universität in Berlin. Der Präsident der Republik Polen war noch nicht einmal an das Rednerpult getreten, als drei Dutzend Demonstranten, Deutsche und Polen, Vertreter von Schwulen- und Lesbenorganisationen, die Türen zum Audimax aufrissen und begannen, „Solidarität ohne Ausgrenzung“ zu skandieren. Auf Einladung der Deutschen Nationalstiftung wollte Lech Kaczynski über ein „Solidarisches Europa“ sprechen, aber es sah für einen Augenblick so aus, als würde er nicht zu Wort kommen. Polizei und Moderatoren reagierten verwirrt: „Können wir räumen?“ Nach gut demokratischem Brauch wurden die Protestierenden eingeladen, ihr Anliegen vorzutragen. Keiner meldete sich, bis Holger Wicht, der Chefredakteur des schwul-lesbischen Stadtmagazins Siegessäule sich ein Herz fasste und nach vorne eilte: Kaczynski sei ein „Volksverhetzer“. Es sei empörend, dass er hier reden dürfe. Wicht forderte „alle Demokraten“ auf, nun den Saal zu verlassen. Keiner stand auf. Homophobe Parolen Schwule haben allen Grund zum Zorn auf Lech Kaczynski, der als Bürgermeister von Warschau den Umzug zum Christopher-Street-Day verbieten ließ und seinen Wahlkampf mit homophoben Parolen führte. Seit er Präsident geworden ist, würden, wie der Lesben- und Schwulenverband in Deutschland mehrmals kritisierte, Schwule in Polen gleichsam mit Verständnis sowie klammheimlicher Billigung des Staates gedemütigt und diskriminiert. Dennoch widersprach Holger Wichts erregter Angriff nach Ansicht einiger Zuhörer nicht allein den Regeln der Gastfreundschaft, sondern ebenso denen eines zivilisierten Streits. Kaczynski wurde von der Mehrheit seiner Landsleute gewählt, er vertritt – auch in seiner Verachtung für Schwule – die Mehrheit eines zwischen neukapitalistischer Skrupellosigkeit, altsozialistischem Erbe und katholischer Tradition zerrissenen Landes. Der Präsident selber schien von den Protesten nicht beeindruckt zu sein. In seiner Rede ging er auf Menschenrechte so wenig ein wie auf das Zentrum gegen Vertreibungen oder die geplante Ostsee-Pipeline von Russland nach Deutschland. Kaczynski verteidigte ein Europa der Nationalstaaten. Den Verfassungsvertrag der Europäischen Union lehnte er ab, da die Zeit für ein „quasi-staatliches Europa“ noch nicht reif sei. Gut, dass Streit zwischen Deutschen und Polen möglich sei, ein Krieg zwischen ihnen aber unmöglich geworden sei, so der Gast. Es gebe Möglichkeiten für gemeinsame Projekte, etwa ein europäisches Militär-Korps. "Aussterben der Menschheit" Wie viele vor ihm stellte Kaczynski fest, dass eine europäische Öffentlichkeit fehle. Ein Finne, der sich für Politik interessiere, wisse wenig über die Situation in Portugal. Immerhin hielt Kaczynski seine Rede vor europäischer Öffentlichkeit. Deutsche saßen neben Polen. Innerpolnische Auseinandersetzungen wurden auf europäischer Bühne geführt. Der skandalträchtige Konflikt des Tages teilte das Auditorium nicht nach Staatszugehörigkeit. Polnische Anhänger der patriotischen Partei „Recht und Gerechtigkeit“ (PiS) beschimpften polnische Demonstranten und deutsche Schwule, deutsche Professoren fühlten sich durch den Protest gestört. Am Ende seiner Rede erntete Kaczynski Buh-Rufe und demonstrativen Applaus. Dann stand ein junger Mann auf und stellte in fließendem Deutsch, mit nur leichtem Akzent, eine Frage. Er distanzierte sich vom Gebrüll, wollte aber von Präsident Kaczynski wissen, wie dieser sein Handeln mit den Regeln der EU, dem Recht auf Meinungsäußerung und Demonstrationsfreiheit in Einklang bringen könne. Die Antwort kam prompt: Warschau sei die Hauptstadt Polens, er habe nach polnischem Recht entschieden. Dass eine homosexuelle Kultur neben der heterosexuellen gleichberechtigt existiere, sei für ihn unvorstellbar. Dann würde die Menschheit aussterben. Der Moderator, Ingolf Pernice vom Hallstein-Institut für Europäisches Verfassungsrecht, bat nun um eine Frage zu Europa, ganz so, als sei die Äußerung des jungen Mannes abseitig gewesen. Dabei führte sie ins Zentrum. Der Streit zwischen Verteidigern von Minderheitenrechten und Homophoben setzte sich, bis hin zu Handgreiflichkeiten, vor der Tür fort. Lech Kaczynski fuhr rasch davon. Einen der schwarzen Wagen traf ein Ei. (SZ vom 10.3.2006) Odpowiedz Link Zgłoś
toja3003 homoseksualizm to zaburzenie seksualne, tyle 10.03.06, 10:05 cytat z N o w e j Encyklopedii Powszechnej PWN. Odpowiedz Link Zgłoś
nononsens Re: homoseksualizm to zaburzenie seksualne, tyle 10.03.06, 16:37 a z ktorego roku ta encyklopedia pwn, pewnie to juz niezly antyk ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiakluz Re: Demonstranci przerwali wykład Kaczyńskiego 10.03.06, 10:14 Nie powinno dziwic, ze korespondent Gazety nie wspomnial o tam, o czym pisal Spiegel-online (ktory w dosc sympatycznym tonie donosil o wizycie Kaczynskiego),ze nasz prezydent zachowal stoicki spokoj i swoja krotka wypowiedzia zdolal uspokoic publicznosc. Mozemy za to przeczytac o jego kamiennej twarzy i szesciu ochroniarzach z parasolami, tak zeby glowny bohater wypadl jeszcze bardziej groteskowo. Odpowiedz Link Zgłoś
jurwal Homoseksualiści przerwali wykład Kaczyńskiego 10.03.06, 10:35 Z homoseksualistami powinno się podjąć walkę. Jesli oni nie chcą zaakceptować układu o nie wtrącanie się w ich życie to nie można dopuścić do reklamowania seksualizmu pod hasłem "równość". Nie moze być równości pomiędzy naturalnością a nie naturalnością, żeby nie powiedzieć zboczeniem. Homoseksualiści nie mogą narzucać swej woli lansując swój pociąg seksualny. Już w tej chwili zaczynają się problemy z młodzierza hetero, która doszukuje się w sobie pociągu seksualnego do swej płci traktując to jako poszukiwanie prawdy. Młodzież utwierdza się w słuszności swych decyzji przez obserwacje znanych z mediów ludzi, którzy popierają działania homoseksulaistów. Ta moda na "światłość i równość" ktorej chcą dorównać znani ludzie tworzy bardzo duże niebezpieczeństwo dla niepewnej swego młodzieży. Może wreszcie ktos się nad tym zastanowi i kategorycznie zabroni reklamy zboczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
nononsens Re: Homoseksualiści przerwali wykład Kaczyńskiego 10.03.06, 16:45 a co, czyz bys juz zauwazal u siebie ten 'pociag do swej plci', pewni musi cie to bardzo niepokoic, ach te mody! Odpowiedz Link Zgłoś
maria333 Re: Demonstranci przerwali wykład Kaczyńskiego 10.03.06, 10:36 Należało mu się, ale mimo że darzę go szczerą antypatią, ten człowiek (niestety) reprezentuje panstwo polskie... Dlatego nie podoba mi się to. A z bezpieczeństwem nie przesadzaj, w końcu nie dostał w czółko kaczym jajem, nie? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ja-polak Nowa rola Kaczynskiego... 10.03.06, 10:36 Najbardziej pozytywnym elementem jest to, ze Kaczynski sie uczy - uczy sie byc politykiem i uczy sie byc politykiem w Europie, wsrod polskich i europejskich problemów. Nie mozna rozwiazywac polskich i europejskich problemów w opraciu li'tylko o jeden punkt widzenia i przekonania. Spojrzenie "z loty ptaka" pozwala widziec wiecej i jasniej. To byla dobra wizyta i dobry krok na drodze do polepszenia naszych wzajemnych stosukow z Niemcami... bez tego, ze "chowalo sie smiecie pod dywan"... Odpowiedz Link Zgłoś
spatz1977 Re: Demonstranci przerwali wykład Kaczyńskiego 10.03.06, 23:03 mieszkam w niemczech i jestem polakiem, ktory pracuje naukowo na humboldzie. wstydze sie za polskiego prezydenta i to co powiedzial na uniwersytecie na temat homoseksualizmu!!!wstyd!!!to co pisza gazety na temat wypowiedzi kaczynskiego!!!taki prezydent to porazka dla naszego kraju! ta wizyta zostala odenrana w niemczech bardzo negatywnie-gazety tez pisza o niej negatywnie np.berliner zeitung, berliner morgenpost. to co pisze gazeta wyborcz mija sie troche z prawda Odpowiedz Link Zgłoś
antek0ne Re: Demonstranci przerwali wykład Kaczyńskiego 10.03.06, 23:18 wiecej informacji na s7.bitefight.pl/c.php?uid=55057 Odpowiedz Link Zgłoś