Dodaj do ulubionych

szukam podstawówki z gimnazjum

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.03, 00:45
Kochani ratujcie, szukam dla mojej corki szkoły podstawowej ( w Warszawie)
najlepiej takiej gdzie jest tez gimnazjum. Chętnie społeczna, bo w zeszłym
roku zdecydowałysmy (po 4 latach nauki) zmienić szkołę ze społecznej na
publiczną i to był szok oraz pomyłka. Może źle trafiłyśmy, ale nie chcialabym
znowu popełnić błędu. Pomocy...
Obserwuj wątek
    • Gość: nauczyciel dypl. Re: szukam podstawówki z gimnazjum IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.03, 00:53
      Kobieto! Nie radzisz sobie z wychowaniem córki!! Uważasz że zmiany szkół to
      sposób na rozpieszczone i niewychowane dziecko, !!!! Uważam że jesteś wielce
      patologiczną matką nieradzącą sobie z córką już w tym wieku niewychowaną i
      rozpuszczoną. Nie dorosłaś do pełnienia funkcji "matki" Trzeba było się
      zastanowić wcześniej lub sie lepiej zabezpieczać!
      • Gość: matka Re: szukam podstawówki z gimnazjum IP: *.chello.pl 14.06.03, 08:18
        Kolejny "nauczyciel", który zamiast napisać coś konstruktywnego potrafi
        obrzucać inwektywami. Skąd wiesz, że Sylwia ma kłopoty z córką? Że dziewczynka
        jest żle wychowana, rozwydrzona i jeszcze nie wiadomo co? Kto Cię upoważnia to
        wygłaszania takich sądów?
        To nie Sylwia jest patologiczną matką, to Ty jesteś patologicznym nauczycielem,
        który na uczniach i rodzicach rozładowuje swoją frustrację ( juz widać to z
        tonu Twojej wypowiedzi).
        Polska szkoła jest patologiczna ( i to nie istotne czy publiczna, czy
        społeczna, czy prywatna) jesli do pracy z dziećmi i młodzieżą dopuszcza się
        takich ludzi.
        Mam nadzieję, że nadchodzący niż demograficzny wyeliminuje ze szkół takie
        jednostki.
        Sylwia, nie słuchaj opinii ludzi przepełnionych nienawiścią, pogadaj z
        dyrektorami szkół, może trafisz na kogoś rozsądnego.
        P.S. Moim zdaniem niepubliczna podstawówka z gimnazjum to nie najlepszy pomysł.
        Szkoły niepubliczne są nastawione na zysk więc będą chciały za wszelką cenę
        zatrzymać ucznia w gimnazjum ( liczy sie zysk z każdej duszyczki) a jak to
        najskuteczniej zrobić? Ano tak obniżyc stopnie z klasie VI, aby dziecko nie
        miało szans dostać sie do dobrego gimnazjum. A nauczyciel jest skłonny to
        zrobić.
        Na Twoim miejscu jakoś bym się przemęczyła jeszcze jeden rok i poszukała
        gimnazjum przy liceum.
        Kolejnym argumentem przemawiającym za takim rozwiązaniem jest fakt uczenia w
        tego typu gimnazjach nauczycieli z liceów, a więc odrobine mądrzejszych ( choć
        czasem i to nie do końca jest prawdą).
        • Gość: xxx Re: szukam podstawówki z gimnazjum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.03, 17:10
          Platerki i nie tylko gimnazjum jest tez liceum.
      • Gość: julia Re: szukam podstawówki z gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.03, 09:12
        Nauczycielu , gdzie pracujesz? Będę omijała szerokim łukiem.
        • Gość: stona Re: szukam podstawówki z gimnazjum IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.03, 12:39
          albo jeszcze szerszym
    • Gość: julia Re: szukam podstawówki z gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.03, 08:18
      Zbyt mało wiadomości podałaś. W jakiej dzielnicy szukasz szkoły?
    • Gość: grażka Re: szukam podstawówki z gimnazjum IP: *.toya.net.pl 15.06.03, 11:39
      nickiem "nauczyciel" może podpisać się każdy. Od dłuższego już czasu szaleje na
      forum spamer podpisujacy się "nauczyciel, dr. Wojciechowski, nauczycielka
      Zuzia". Zakłada wątki zawierające idnetyczne posty, jest prowokacyjny. Nadajnik
      z opola.
      Jeśli czytacie to forum stale, powinnyście radzić sobie ze zidentyfikowaniem
      tej osoby - i nie traktować tego co pisze poważnie.
      A z pewnością nie wyciągać na tej podstawie wniosków dotyczących nauczycieli.
    • Gość: grażka Re: szukam podstawówki z gimnazjum IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.03, 22:12
      Istnieją szkoły dla dzieci niedostosowanych, jak chcesz to podam Ci namiary.
      Odpisz ! nick: grażka
    • Gość: grażka Re: szukam podstawówki z gimnazjum IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.03, 23:16
      Z jakimi problemami boryka się Twoje dziecko, czy są to problemy natury
      wychowawczej, czy intelektualnej? Będę wtedy mogła lepiej doradzić jaką szkołę
      wybrać! odpisz! grażka
      • Gość: Sylwia Re: szukam podstawówki z gimnazjum IP: *.tele2.pl 16.06.03, 15:25
        dziekuje za wszystkie rady. Moja córka rzeczywiście nie jest rozpuszczona a ja
        nie jestem patologiczna, chciałabym tylko oszczędzić jej takich przeżyć jakie
        ja pamietam ze szkoły. Nie ma też problemów ani emocjonalnych ani
        intelektualnych, jest bardzo przecietną dziewczynką. Naszym największym
        problemem w ostatniej szkole byli nauczyciele, którzy nazywają
        dzieci: "debilami, idiotami, osobami o mózgu wielkości strusiego oka itp." Nie
        dotyczy to tylko mojej córki, to jest nagminne i rodzi agresję wśród dzieci.
        Nie mogę się zgodzić na takie traktowanie dzieci a rozmowy w szkole są
        bezskuteczne. Mieszkamy na Bielanach, ale w zasadzie nie ma znaczenia w jakiej
        dzielnicy będzie szkoła. Jeśli będzie tego warta, będę dziecko dowoziła.
        Jeszcze raz dzięki :-)
        • Gość: matka Re: szukam podstawówki z gimnazjum IP: *.chello.pl 16.06.03, 20:31
          Proponuję zastanowić się nad wariantem przeczekania w szkole podstawowej
          jeszcze tego roku ( w praktyce jest to ok 9 miesięcy). Zmieniasz na nieznane.
          Nikt nie zagwarantuje Ci , że będą życzliwi i mądrzy nauczyciele. Jak widać,
          choćby z wypowiedzi na tym forum, obok życzliwych ( np. Grażka), bywają
          patologiczni ( np. nauczyciel dyplomowany). W dotychczasowej szkole wiesz
          chociaż czego po kim można się spodziewać.
          Ostrzegam przed prywatnymi (!) szkołami typu podstawówka+ gimnazjum. Powszechną
          praktyką jest, niestety, drastyczne zaniżanie ocen szóstoklasistom po to by
          pozostali w gimnazjum ( a w domyśle nie dostali się z konkursu do innego- cztaj
          dobrego gimnazjum). To naprawdę nie jest dobre rozwiązanie. W szkołach
          społecznych jest może nieco lepiej.
          Jeśli już jednak koniecznie upierasz się nad zmianą,weź pod uwagę 12 przy
          Górnośląskiej. Dyrektor to fantastyczny facet!
          Pozdrawiam.
          • Gość: grażka Re: szukam podstawówki z gimnazjum IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.03, 01:47
            Najlepiej będzie jak załatwi Pani nauczanie indywidualne, wtedy wszelkiego
            rodzaju niedostosowanie społeczne Pani dziecka zostanie ukryte, dopóki sama
            pani nie poniesie skutków swojej bezradności wychowawczej!
            Powodzenia
            Grażka
          • Gość: cicha Re: szukam podstawówki z gimnazjum IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.06.03, 07:23
            Gość portalu: matka napisał(a):
            > Zmieniasz na nieznane.
            > Nikt nie zagwarantuje Ci , że będą życzliwi i mądrzy nauczyciele. Jak widać,
            > choćby z wypowiedzi na tym forum, obok życzliwych ( np. Grażka), bywają
            > patologiczni ( np. nauczyciel dyplomowany).

czy na tym forum moga sie wypowiadac tylko nauczyciele?
            skąd pewnosc, ze ktos podpisujacy sie nickiem "nauczyciel dyplomowany"
            macokolwiek wspolnego z nauczaniem?
            skąd pewność, że grażka jest nauczycielem?
        • Gość: cicha Re: szukam podstawówki z gimnazjum IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.06.03, 07:20
          Gość portalu: Sylwia napisał(a):
          > Mieszkamy na Bielanach,

wlasnie na Bielanach od wrzesnia ma ruszyc spoleczna szkola podstawowa
          Przymierza Rodzin (juz jest ponad setka chętnych, a to poczatek rekrutacji),
          a od przyszlego roku ma ruszyc gimnazjum (nie wiem, czy w tym samym budynku,
          ale chyba wlasnie tak)

pozdrawiam
          • Gość: cicha na BIELANACH IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.06.03, 07:24
            Gość portalu: cicha napisał(a):

> Gość portalu: Sylwia napisał(a):
            > > Mieszkamy na Bielanach,
            >
            >
            > wlasnie na Bielanach od wrzesnia ma ruszyc spoleczna szkola podstawowa
            > Przymierza Rodzin (juz jest ponad setka chętnych, a to poczatek rekrutacji),
            > a od przyszlego roku ma ruszyc gimnazjum (nie wiem, czy w tym samym budynku,
            > ale chyba wlasnie tak)
            >
            > pozdrawiam
          • Gość: Mama Re: szukam podstawówki z gimnazjum IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.03, 11:01
            Gość portalu: cicha napisał(a):

> wlasnie na Bielanach od wrzesnia ma ruszyc spoleczna szkola podstawowa
            > Przymierza Rodzin (juz jest ponad setka chętnych, a to poczatek rekrutacji),
            > a od przyszlego roku ma ruszyc gimnazjum (nie wiem, czy w tym samym budynku,
            > ale chyba wlasnie tak)
            >
            A w ktorym miejscu dokladnie ma miec ona siedzibe, jesli wolno spytac ?
            • Gość: cicha na Bielanach IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.06.03, 18:39
              Gość portalu: Mama napisał(a):

> Gość portalu: cicha napisał(a):
              >
              > > wlasnie na Bielanach od wrzesnia ma ruszyc spoleczna szkola podstawowa
              > > Przymierza Rodzin (juz jest ponad setka chętnych, a to poczatek rekrutacji
              > ),
              > > a od przyszlego roku ma ruszyc gimnazjum (nie wiem, czy w tym samym budynk
              > u,
              > > ale chyba wlasnie tak)
              > >
              > A w ktorym miejscu dokladnie ma miec ona siedzibe, jesli wolno spytac ?

niestety nie wiem
              Przymierze Rodzin ma juz swoja szkole (liceum + gimnazjum + podstawowka)
              w necie znalazlam ich strone: www.sprjp2.edu.pl/przymierze.htm
              podaja tam tez kontakty, byc moze tam beda wiedzieli, gdzie dokladnie powstaje
              ich nowa szkola

od razu powiem, ze nie znam zadnego ucznia (ani zadnego rodzica ucznia) zadnej
              szkoly Przymierza Rodzin, wiec nie wiem nic wiecej na temat poziomu, atmosfery
              itp. w juz_istniejacej szkole, a tym bardziej w nowo_powstajacej

pozdrawiam ;)

• Gość: Mama Re: na Bielanach IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.06.03, 00:42
                > niestety nie wiem
                > Przymierze Rodzin ma juz swoja szkole (liceum + gimnazjum + podstawowka)
                > w necie znalazlam ich strone: www.sprjp2.edu.pl/przymierze.htm
                > podaja tam tez kontakty, byc moze tam beda wiedzieli, gdzie dokladnie
                powstaje
                > ich nowa szkola
                >
                > od razu powiem, ze nie znam zadnego ucznia (ani zadnego rodzica ucznia)
                zadnej
                > szkoly Przymierza Rodzin, wiec nie wiem nic wiecej na temat poziomu,
                atmosfery
                > itp. w juz_istniejacej szkole, a tym bardziej w nowo_powstajacej
                >
                > pozdrawiam ;)

Wielkie dzieki :)!
                >
              • Gość: xxx Re: na Bielanach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.03, 17:14
                słyszałam o przymierzu, ze chodza tam nadete nowobokackie bachory. Taka
                bednarska tylko nie ma tam "wymuszonego artyzmu" odradzam obie te instytucje
          • Gość: Iza2 Przymierze rodzin to nie szkola spoleczna IP: *.k.mcnet.pl 18.06.03, 11:56
            Tak w kwestii formalnej. Szkoly Przymierza Rodzin nie sa szkolami spolecznymi
            tzn. rodzice nie maja nic do gadania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka