jakusia 27.10.04, 15:54 Czy ktoś z Was widział ten spektakl?Co o nim sądzicie? Podobał Wam się?Warto sie na niego wybrać?Pozdrawiam serdecznie i czekam z niecierpliwością na wasze opinie:-)(12-14 listopada w Teatrze Dramatycznym w Warszawie) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: op Re: SAMOBÓJCA IP: 195.116.92.* 28.10.04, 20:44 o nie.okropne jest to przedstawienie Odpowiedz Link Zgłoś
jakusia Re: SAMOBÓJCA 28.10.04, 21:17 Ok, ale moglibyście mi przyblizyć spektakl nieco bliżej? Jakoś nie mogę nasycić się opiniami typu warto pójść, albo okropne było;-)Może jakieś argumenty przemawiające za lub przeciw? Przecież to spektakl bardzo dobrze osadzony w naszych polskich realiach:-)Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
franek8 Re: SAMOBÓJCA 28.10.04, 23:18 Trochę więcej napisałem o tym spektaklu w wątku "Nagość w teatrze". Ja drugi raz na to już bym nie poszedł. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: SAMOBÓJCA 30.10.04, 10:19 Pytałaś,czy warto,więc odpowiedziałem,że warto. Dlaczego warto?Choćby dlatego,że Grzymkowskiemu udało się zagrać obmierzłego typa,który ani przez chwilę nie budzi mojego współczucia,co więcej nawet - ma się ochotę wstać z krzesła ,wejść na scenę i wykrzyczeć mu prosto w twarz,że jest żałosnym półgłówkiem.Choćby dlatego warto obejrzeć ten spektakl,że Fiedorowi udało się umknąć przed niebezbieczeństwem jednostronnego widzenia rzeczywistości. No i dochodzi do tego ogromna siła komiczna tekstu Erdmana,której twórcy na pewno nie zagubili w swojej realizacji. Odpowiedz Link Zgłoś