ania20052 14.07.05, 11:53 Czy ktoś coś wie o nowym projekcie Montowni tj. spektaklu "Peer Gynt" w reżyserii Agnieszki Glińskiej? Chodzi mi o obsadę i termin premiery? Pozdrawiam!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pp Re: Peer Gynt Montowni IP: 195.116.92.* 19.07.05, 11:54 podobnow listopadzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AS Re: Peer Gynt Montowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 11:51 To,ze w listopadzie wiadomo. a co z obsada? to prawda,ze goscinnie Szczepkowska i Ostalowska? Ponoc spektakl bedzie grany w basenie YMCA. Zapowiada sie ciekawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Peer Gynt Montowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 13:27 chyba sie troche podtopili w tym basenie. ponoc mocno im sie ten peer gynt posypal. szkoda szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miszcz Re: Peer Gynt Montowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 15:27 Nie posypał, nie posypał:) Premiera w nowej siedzibie Montowni w basenie:) 15 grudnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Peer Gynt Montowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 13:10 Mówisz i masz. Występują: Agata Buzek Gizela Bortel Aleksandra Górska Anna Sroka Mariusz Benoit i oczywiście Monterzy Premiera 15 grudnia, w nowej siedzibie Montowni ul. Konopnickiej 6. Basen YMCA :) Terminy: 15,16,17,18,20,21,27,28,29 grudnia 2005r. :) Pozdrawiam i dozobaczenia w Montowni. Odpowiedz Link Zgłoś
mbogunia Re: Peer Gynt Montowni 22.11.05, 17:29 src="http://www.testosteron.pl/peergynt.jpg"><a/> Pozdrawiam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mbogunia Re: Peer Gynt Montowni 22.11.05, 17:39 Eh.. nie wiem jak wrzuca sie zdjęcia :( Ale wszystkiego można się dowiedzieć ze strony, która juz powinna działać: www.montownia.art.pl Bilety na PIERWSZĄ PREMIERĘ MONTOWNI WE WŁASNEJ SIEDZIBIE można kupić/rezerwować pod numerem telefonu: 604833989 lub (22)3390760 Wszystkich gorąco zapraszam ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rybka Re: Peer Gynt Montowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 23:39 Jakieś kłopoty z tym basenem?Jak ktoś nie umie pływac to się może utopić. Odpowiedz Link Zgłoś
mbogunia Re: Peer Gynt Montowni 04.12.05, 20:20 Kłopotów żadnych nie ma. Jest okej :) Zapowiada sie dobrze. Do miłego ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ID Re: Peer Gynt Montowni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.05, 21:45 na pewno wszystko ok? początkowo miała reżyserować Glińska, teraz Marek Pasieczny... nie wiadomo jaki powód, ale peer gynt to chyba nie klimaty Glińskiej; metaficzno-wizyjna sztuka to coś dokładnie odwrotnego niż jej repertuar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krokodyl Re: Peer Gynt Montowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 01:41 był ktoś? bo recenzja Romka taka sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Peer Gynt Montowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 15:00 10 i 11 stycznia ! TYLKO dwa przedstawienia Godzina 19:30 Ceny biletów to 60, 40 i 25 zł Więcej informacji pod nr tel. 604 833 989 i (22)339 07 60 www.montownia.art.pl Pozdrawiam Zapraszam i dozobaczenia !! Odpowiedz Link Zgłoś
mbogunia Re: Peer Gynt Montowni 06.01.06, 14:52 Ktoś pytał o recenzje. Prosze przeczytać. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=17&w=33602351&v=2&s=0 Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Peer Gynt Montowni IP: 217.11.152.* 23.01.06, 14:39 Zapraszam do przeczytania. www.aict.art.pl/content/view/288/62/ Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Peer Gynt Montowni IP: 217.11.152.* 03.02.06, 11:50 Uwaga studenci! Dla pierwszych 20 osób, które zjawią się w kasie w dniu spektaklu i okażą legitymację bilety w cenie 15 złotych!!! A dla wszystkich tych którzy odwiedzili naszą (ciągle się rozwijającą) stronę dwa bilety normalne w cenie jednego!* *aby skorzystać z promocji, trzeba dokonać rezerwacji klikając na datę w zakładce repertuar. Promocja trwa od 3 do 18 lutego ! www.montownia.art.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emma Re: Peer Gynt Montowni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.06, 23:29 chciałam polecić wspaniałe przedstawienie - peer gynta montowni, z wielu powodów. jeśli są jakieś przestrzenie, które czekają, na to by zagrać w nich spektakl to na pewno jest nią nowa siedziba teatru. wspaniale, różnorodnie, z pomysłem wykorzystane miejsce, idealne do tego , by grać w nim "teatr drogi", ciekawe wykorzystanie basenowych skojarzeń (jak w scenie z egipcjanami). świetne nowe tłumaczenie, brzmi bardzo dzisiejszo, ale czasem baśniowo i poetycko. rewelacyjni aktorzy (może poza Perchuciem, mam wrażenie że jako peer jest pogubiony i szarżuje), gdy trzeba tworzący krwiste postaci, kiedy indziej podporządkowani formie, ale zawsze bardzo zdyscyplinowani, piękna, "czująca" muzyka. wszystko razem idealnie współgra, przedstawienie pulsuje, otacza widza zewsząd i oddycha jakimś dziwnym, swoistym teatralnym oddechem. nie ukrywam, że piszę to wszystko też po to, by jeszcze raz ktoś dziwił się recenzjom pawłowskiego. to jednak porażające, ktoś o kompletnie otępiałym słuchu, niedowidzący, hermetycznie zamknięty na jakąkolowiek metaforę jest teatralną wyrocznią. peer gynt nie odnosi się bezpośrednio do współczesności, tematem sztuki nie jest artykuł z wyborczej (strony społeczeństwo i reportaż) w estetyce aktivista (to pawłowskiego najbardziej kręci) i - na szczęście - nie opowiada o "chłopaku z prowincji który w wielkim świecie szuka własnej tożsamości" (!!!!!) - dzięki Bogu. jest czymś więcej: baśnią o życiu, o jego nieodwracalności i wielkiej przygodzie, o odpowiedzialności i ciągłym szukaniu. mam nadzieję, że pasieczny będzie jeszcze pracował z montownią, mam poczucie, że znaleźli swojego reżysera (był takim przez chwilę cieplak). wracając to tej różnicy gustów - za najgorsze przedstawienie montowni uważam testosteron - począwszy od tekstu, ktory w najlepszym wypadku nadaje się na papier toaletowy, przynosi wstyd autorowi, reżyserce, że coś takiego wzięła do ręki i aktorom, którzy musieli sie tych grafomańskich wypocin uczyć, skończywszy na świetlicowym aktorstwie. pozdrawiam gorąco montownię o ile to czyta i nagoręcej gratuluję ibsena. aha - nie zauważyłam anny sroki. może widziałam jakąś nową wersję spektaklu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Peer Gynt Montowni IP: 217.11.152.* 28.02.06, 16:12 Uwaga, przedstawienie Peer Gynt w Montyowni gramy TYLKO 4 razy ! Więc to ostatnia szansa w marcu za zobaczenie tego jakże wspaniałego spektaklu! " Tygodnik "Przegląd" uznał "Peer Gynta" za jedno z dziesięciu najciekawszych przedstawień teatralnych w 2005 roku. " Terminy marcowe to: 2, 3, 4, 5 III 2006r o godzinie 19:30. Często odwiedzajcie naszą stronę internetową www.montownia.art.pl ponieważ bardzo często mamy cenowe promocje np. dla studentów z legitymacją, lub tez dla pierwszych 20 osób w kasie lub na specjalne hasła, ulotki itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Peer Gynt Montowni IP: 217.11.152.* 28.02.06, 17:22 Uwaga studenci! Dla wszystkich studentów, którzy przy zakupie biletu na Peer Gynta pokażą ważną legitymację - bilety w cenie 10zł ! Promocja trwa od 1 do 5 marca! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~ Re: Peer Gynt Montowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 11:27 ja też polecam ten spektakl. może nie wszystko mi sie tam podoba, ale na pewno jest to porządne przedstawienie i warto je zobaczyć:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciekk Re: Peer Gynt Montowni IP: 217.11.152.* 05.04.06, 17:58 Uwaga ! Promocja „Last minute” w Montowni. Cena biletu na 6 kwietnia na „Peer Gynta” to 15 zł ! www.montownia.art.pl (22) 339 07 60 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miszcz Peer Gynt Montowni IP: 217.11.152.* 19.04.06, 17:20 Terminy Peer Gynta w Montowni w maju: 18, 19, 20, 21 godzina 19:30 ! Więcej informacji na: www.montownia.art.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś