Gość: ja IP: *.dip0.t-ipconnect.de 18.11.04, 08:40 Ausschließlichkeits-und Vermittlungsvertrag-czy to jest dobrze? CZy tak mozna tłumaczyc umowe wyłączności i posrednictwa (chodzi mi tez o to s w środku AuschliesslichkeitS-und..) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tiggerific Re: Ausschließlichkeits-und Vermittlungsvertrag IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 09:58 Exklusivvertrag lub Exklusiv-Vertrag (to chyba częstsza pisownia) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abigail Re: Ausschließlichkeits-und Vermittlungsvertrag IP: *.dip.t-dialin.net 18.11.04, 15:17 Exlusivvertrag??? czy ty naprawde znasz niemiecki???Pierwsze slysze. A co do pytania, to ja akurat w tym nie siedze ale mysle, ze Vermitlunsvertag jest oki,tylko jesli chodzi o umowe dotyczaca wylacznosci to dobrze byloby znac kontext,bo tak trudno doradzic ale przyznaje, ze nie mam tu pewnosci...napewno ktos kompetentny sie odezwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiggerific Re: Ausschließlichkeits-und Vermittlungsvertrag IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 19:17 znam :) ale skoro w tym siedzisz, dlaczego masz trudności? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiggerific Re: Ausschließlichkeits-und Vermittlungsvertrag IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 19:22 aaa, nie siedzisz :) to może nie powinnaś się tak dziwić, że pierwsze słyszsz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Re: Ausschließlichkeits-und Vermittlungsvertrag IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.11.04, 21:45 jest - Exklusivvertrag (umowa o wyłaczność) i chyba nie trzeba łączyć ponieważ w słowie "wyłączność" jest już zawarte wszystko, czyli wszystkie działania w imieniu... Ausschliesslichkeitsvertrag (umowa na wyłączność) Odpowiedz Link Zgłoś