Dodaj do ulubionych

szyby zamarzaja od srodka

16.12.10, 13:34
witam,
szyby w samochodzie od wewnatrz pokrywaja sie warstwa szronu/lodu i to nawet w sytuacji kiedy na zewnatrz sie nie pokrywaja. szron i lod od zewnatrz sa o wiele twardsze i trudniejsze do usuniecia niz te na zewnatrz. czy jest jakis sposob zeby szyby nie zamarzaly?
dzieki
Obserwuj wątek
    • crannmer Re: szyby zamarzaja od srodka 16.12.10, 19:18
      malepiffko napisał:
      > czy jest jakis sposob
      > zeby szyby nie zamarzaly [od srodka]?

Tak. Wysuszyc samochod w srodku. I usunac przyczyne ponownego zmoczenia.
      • fredoo Re: szyby zamarzaja od srodka 17.12.10, 10:27
        Dodałbym jeszcze że dobrą mało praktykowaną metodą jest uchylanie szyby jak samochód jest całkiem zimny.
    • hazzard Re: szyby zamarzaja od srodka 17.12.10, 11:18
      Jeżeli zamarzają od środka po jeździe przy włączonym ogrzewaniu, to wystarczy przewietrzyć auto. Ja tak miałam wczoraj, że wnętrze było nagrzane, nawiew był puszczony na szyby i jeszcze miałam włączone ogrzewanie tylnej szyby, ale nie przewietrzyłam auta i po ok. 3 godz. czekało mnie czyszczenie szyb od środka;/
      • norbert.n Re: szyby zamarzaja od srodka 17.12.10, 14:10
        Aby tego zimą unikąć trzeba przed zamknięciem auta wyrównać temperatury, na zewnatrz i wewnątrz auta. Ja gdy dojeżdzam do siebie włączam zimny nawiew i zanim zamknę auto otwieraam drzwi i chwile czekam.
        • billy.the.kid Re: szyby zamarzaja od srodka 19.12.10, 10:15
          na parę godzin wstawić do środka farelkę.
    • majas.wa Re: szyby zamarzaja od srodka 21.12.10, 12:40
      A ja radze wymienic (jak jest) filtr kabinowy i nie przykrywac niczym (torba, siatki, szmaty itp) kratki wylotowej powietrza w bagazniku. A na dywanikach jak są mokre od butów położyć gazety by wilgoć wchłonęły (i za godzinę mokre wyrzucić by nie zamarzły przez noc).
      • 11anetta Re: szyby zamarzaja od srodka 27.12.10, 23:32
        Zagrzej cegle w piekarniku ,wloz do srodka auta i poczekaj kilka godzin az wchlonie cala wilgoc(ale nie moze byc klinkierowa bo nie wchlonie calej wilgocie)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka