Dodaj do ulubionych

rozrząd w Opel Atra

24.08.04, 09:33
Proszę odpowiedzcie, co wchodzi w skład rozrządu w samochodzie Opel Astra 1.6
8V. Czy jest to rolka, pasek i napinacz, czy może dwie rolki (jedna wieksza
druga mniejsza) pasek i napinacz.
W tym względzie jestem laikiem - a chciałabym kupić części i wymienić.
Jakich firm polecacie części?

Z góry dzieuje za pomoc.
Obserwuj wątek
    • rutki1 Re: rozrząd w Opel Atra 24.08.04, 20:18
      Kup wszystkie części na allegro , jest taniej . Ja mam opla astre 2 1.6 16V i
      za oryginalny rozrząd GM czyli 2 rolki i napiacz zapłaciłem 150 + 10 zł koszt
      przesyłki.
      • apiotreczek Re: rozrząd w Opel Atra 30.08.04, 12:47
        żadne allegro niweiesz co kupujesz jest tyle sklepów że można przebierać jak
        rekawiczki a co do rozrzadu to niewiem jaki silnik
    • ziolek76 Re: rozrząd w Opel Atra 04.09.04, 21:40
      Rozrząd to ważna rzecz. Kup części nie serwisie (bo to zdziercy) ale też nie na
      bazarze tylko w jakimś przyzwoitym sklepie. Musisz kupić pasek i napinacz to
      obowiązkowo. Jeżeli chodzi o rolki ty ewentualnie tyko małą (szybciej się
      zużywa)i to w zależności od przebiegu, tzn jeżeli poprzednio była wymieniana to
      możesz ją zostawić do następnego razu, jeżeli nie wiesz czy była wymieniana to
      lepiej wymień. Pozdrowionka
    • madmax4 Re: rozrząd w Opel Atra 29.09.04, 16:01
      Zgadzam się z ostatnim przedmówca. Ja mam asterke I 1,6 16v i w serwisie
      powiedzieli ze musze wymienić: pasek,rolki,napinacz i pompę wody. Za wszystko
      miałem zapłacić 1300 zł. Tak sie składa ze mieli racje, bo moj poprzedni
      majster stwierdził ze wystarczy wymienić tylko pasek koszt 100 zł pasek i 150
      zł robocizna. Dużo jeżdżę i po 10000 tys. km cos zaczęło hałasować w silniku
      wizyta u majstra, werdykt napinacz (wymiana pasek 100 zł + napinacz 100 zł +
      150 robocizna)Ok zrobione. Następne 10000 cos nie tak - wizyta u majstra (100
      zł pasek + 290 zł pompa wody + 200 zł robocizna)i następne Ok 10000 ponowna
      wizyta u majstra (150 zł rolki + pasek 100 + 150 robocizna). Wszystko to trwało
      około 6 miesięcy :(( .Teraz juz mam innego majstra i wymieniam wszystko od razu
      jak juz trzeba. Proponuje tez kupic oryginalna pompę wody, bo nie oryginalne
      maja inne pochylenie łopatek i nie odpowietrzają samochodu jak trzeba i słabo
      grzeją zima
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka