Dodaj do ulubionych

Ciechanowski deptak

IP: *.play-internet.pl 23.06.11, 09:41
Czemu na ciechanowskim deptaku jest taki syf (inaczej się nie da tego określić)?
Od kilkunastu lat nie mieszkam w Ciechanowie. W ostatni weekend miałem okazję poznać nasz deptak (ok. 22’iej) – po prostu porażka. Inaczej się tego nie da opisać. Wszędzie pełno porozrzucanych papierów, butelek/puszek po piwie. Przepełnione kosze na śmieci, z których wysypywała się cała zawartość, obskurne szare kamienice które straszą przechodniów i pełno chuligaństwa stojącego w „stadach” przyglądających się przechodniom i oceniającym komu dać w mordę!. I ten jeden ogródek, jak swoisty rodzynek, w którym było… pusto.
Obraz nędzy i rozpaczy…
Obserwuj wątek
    • Gość: xyz Re: Ciechanowski deptak IP: *.cnow.pl 23.06.11, 10:00
      na deptaku jest więcej ogródków niż jeden , z tego co kojarzę to są 4
      • Gość: były mieszkaniec Re: Ciechanowski deptak IP: *.play-internet.pl 23.06.11, 10:10
        wszytkie cztery są czynne po 21'ej?.
        Nie piszę tego złośliwie ale naprawdę widziałem tylko jeden.
        • Gość: vuy Re: Ciechanowski deptak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.11, 10:19
          A czego sie spodziewać po tej "kulturalnej" mlodziezy? Wieczorem nie ma gdzie pojsc, zostaje tylko browar w bramie i szybki numerek nad Lydynia;-(
          • Gość: były mieszkaniec Re: Ciechanowski deptak IP: *.play-internet.pl 23.06.11, 10:41
            Wieka szkoda… Wiązałem duże nadzieje z tym deptakiem.

15 lat wstecz, podróżujące po Polsce małżeństwo z Dani zapytało mnie gdzie w Ciechanowie jest starówka/deptak. Uprzejmie odesłałem ich z kwitkiem, gdyż takiego miejsca u Nas po prostu nie było.
            Po piętnastu latach sytuacja się zmieniał – deptak i owszem, jest ale wieczorem strach tam iść. Na pewno nie polecił bym tego miejsca przyjezdnym – to jest anty wizytówka dla tego miasta.
            Ubolewam nad tym, niestety…
            • Gość: Ryszard Ochucki Re:dreptak... IP: *.204.65.213.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.06.11, 14:12
              Porównując działania ekipy Tuska do Gierka:
              Gierek narobił długów ale za jego czasów powstało 3/4 Aleksandrówki, pobudowano i wyasfaltowano drogi. Tusk w tym samym czasie narobił 2 razy tyle długów, a za jego kadencji w Ciechanowie powstał deptak i parking (w trakcie budowy).
              Rządy Gierka zakończyły masowe protesty społeczne, a rząd Tuska ma rzesze zwolenników.
              Słuszną linię ma nasza Platforma...
              • Gość: x Re:dreptak... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.11, 14:32
                Nie zapominaj o pętli zamiast obwodnicy i orlikach ;)

Deptak to takie rzucanie pereł przed wieprze. Nasi mieszkańcy nie dorośli do marmurów i granitów. Zresztą co tu się dziwić skoro duża część miasta nie posiada kanalizacji a w zimie opalana jest śmieciami ;) Problem z wyrostkami ma też np. Łódź. Po zmroku bałbym się chodzić Piotrkowską.

A co do pytania o stare miasto w Ciechanowie zawsze odpowiadam że je Szwedzi spalili :)
                • Gość: jopti Re:dreptak... IP: *.204.10.85.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.06.11, 15:14
                  Widzę, że towarzysz Ochucki nie wyrósł mentalnie z komuny, jeśli sądzi, ze rolą prezydenta miasta jest zapełnienie deptaka kawiarniami i pubami. Ochucki, prawdopodobnie uważający się dziś za nonkonformistycznego konserwatystę myśli w kategoriach peerelowskich - nakazowo-rozdzielniczych. Chłopie, to się już skończyło. Jest deptak, będzie plac JPII, a reszta zależy od inwencji meszkańców. Ostatnio była fajna impreza, ale oczywiście mentalnym postkomunistom się nie podobała.
                  • Gość: do jopti Re:dreptak... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.11, 15:28
                    Grubo sie mylisz - nie chodzi czy ktos postkomunista czy pisuar - chodzi o to aby mieszkancy d o c e n i l i ze cos sie dla nich robi czy to deptak czy plac Jana Pawla II. Jedni beda zawsze niezadowoleni bo chicieliby najlepiej 5 McDonaldow, Multiplexa i wodotrysku na dokladke plus Euro 2012 na stadionie. Trzeba najpierw wymagac od siebie przede wszystkim kultury a nie schamienia ogolnego a zycie bedzie pogodniejsze i nie bedzie sie mantyczyc co chwila ze to zle i to zle a ja "najmundrzejszy".
              • Gość: edward Re:dreptak... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.11, 15:36
                mylisz się ochucki.
                to samo społeczeństwo które dziś popiera tuska popierało gierka.
                mentalnie oni tkwia jeszcze w latach 70.
                wtedy kartki, braki towarów, niewydolna gospodarka pchneła ich do protestów bo KC PZPR uznało ze trzeba wymienic nowa ekipe na inna .
                ludzie posluzyli tu tylko jako międo armatnie do zmiany władzy.
                dziś dopiero kryzys taki jak z 1980/81 pchnie tych ludzi do checi zmian i zamiast tuska wybiora np.komoruska bo wyda im sie ze ten bedzie fajniejszy
                • Gość: Ryszard Ochucki Re:dreptak... IP: *.204.21.34.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.06.11, 16:04
                  jopti - pieprzysz bzdury i wtykasz mi coś czego nie ja nie napisałem. Czytać potrafisz ale jakby jeszcze tak ze zrozumieniem...
                  Może ktoś z was się zastanowi nad skalami zadłużenia oraz inwestycji które realizowano teraz i za Gierka? Długu przybywa nam w zastraszającym tempie ale gdzie są te inwestycje?
                  Za Gierka budowano całe osiedla, a za Tuska, za 2 x tyle kilkaset kilometrów dróg i Orlików?
                  • Gość: Ryszard Ochucki Re:dreptak... IP: *.204.6.118.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.06.11, 16:05
                    Te Orliki są ze złota?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka