Gość: poszukująca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.09, 12:19 Hey, wiecie może czy w tych firmach szukają osób do pracy i czy przyjmują tam kobiety w wieku ok 25 lat? i jak się z nimi skontaktować, jakiś e-mail? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krokodyl272 Re: Achtel, Delitissue 28.06.09, 12:26 Skoro szukasz pracy i wiesz, że interesują cię te dwie firmy, to może rusz 4 litery i przejdź się do kadr jednej i drugiej firmy. Daleko nie masz od jednej do drugiej więc załatwisz to w 15 minut. Przyszły pracodawca na pewno wolałby osobę, która wykazuje nieco inicjatywy, a nie pisze do niego maile... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Achtel, Delitissue IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.09, 12:29 Chyba nie jesteś zbyt bystry. W kadrach nie ma szefa, i napewno nie dowie się w jaki sposób dotarła aplikacja. Panie pracujące w tym dziale prędzej na górze położą cv znajomych, a obcych na samym dole. Tak to się odbywa w dużych firmach... Odpowiedz Link Zgłoś
krokodyl272 Re: Achtel, Delitissue 28.06.09, 12:39 A ty widzę doświadczony kadrowiec umoczony w firmowych układzikach... W mojej pierwszej pracy, dawno temu, wszystkie aplikacje wysłane mailem lub pocztą lądowały na dole, a na górze były te przyniesione osobiście. Takie danie szansy tym wykazującym zaangażowanie. Bez żadnych układów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzała Re: Achtel, Delitissue IP: *.multimo.pl 29.06.09, 17:30 dawno temu to jeszcze maili ludzie nie mieli - hehe a teraz neostradowa młodzież chciałaby mieć lekko (w delitissue trzeba wypełnić specjalny wewnętrzny formularz i zostawić na portierni) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POmocnik Re: Achtel, Delitissue IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.09, 14:21 Zapisz się do PO lub PSL. Praca od ręki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poszukująca Re: Achtel, Delitissue IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.09, 09:49 zostawcie te durne komentarze dla siebie bo sami pokazujecie że jesteście dziećmi neostrady ! nie potrafisz odpowiedzieć konkretnie na postawione przeze mnie pytania to lepiej w ogóle się nie wypowiadaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Achtel, Delitissue IP: *.cnow.pl 01.07.09, 15:22 Krokodyl ma rację. Wystarczy ruszyć tyłek. Oprócz wymienionej przez niego korzyści (co zależy do firmy), widzę jeszcze takie: 1) Zaoszczędzisz czas niż miałabyś czekać tutaj na opdowiedź. 2) Zdobędziesz bardziej konkretne i godne zaufania informacje niż na dostępnym dla wszystkich forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poszukująca Re: Achtel, Delitissue IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.09, 18:46 wyobraź sobie że po przeczytaniu pierwszej odpowiedzi w tym temacie stwierdziłam że w ogóle nie warto tu o nic pytać... a wy zostawcie dobre rady dla siebie bo to i tak nie jest odpowiedź na moje pytanie... ludzie czy wy nie rozumiecie prostych pytań? zadałam je konkretnie jeśli nadal nie wnosisz nic w tym wątku odnośnie pytań to milcz Odpowiedz Link Zgłoś
krokodyl272 Re: Achtel, Delitissue 02.07.09, 10:23 Widzę, że wjechaliśmy leniuszkowi na ambicję... ;-) Jak już (jakimś cudem przy swoim podejściu do sprawy) dostaniesz tę pracę, to pochwal się tu jakimiś konkretami. Np. ile rolek papieru do ...wiadomo czego wchodzi na euro paletę, albo ile lakierów do paznokci Made in Achtel jest w opakowaniu zbiorczym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leń patentowany Praca i jej poszukiwanie. IP: 94.254.147.* 02.07.09, 10:34 Moja rada dla poszukujących pracy jest jedna: Weź się do roboty! Tak, skuteczne poszukiwanie pracy to ciężka praca. Wymaga wiele samozaparcia i odwagi oraz olbrzymiej determinacji. Przeszukiwanie ogłoszeń w prasie, ogłoszeniach, Powiatowym Urzędzie Pracy. Kontakty e-mailowe i telefoniczne z firmami. Umawianie się na rozmowy oraz same rozmowy z potencjalnymi pracodawcami. Stawanie do konkursów, naborów i innych procedur werbunkowych. Trzeba mieć chęć do pracy i przede wszystkim kwalifikacje. Napewno trud poszukiwania będzie wynagrodzony, trzeba tylko chcieć zechcieć pracować.... A tak na zakończenie, co potrafisz robić w życiu i jakie są Twoje oczekiwania co do warunków pracy i płacy? Odpowiedz Link Zgłoś