Dodaj do ulubionych

Robot sprzątajacy

19.12.21, 17:09
Z funkcją mopowania. Zastanawiam się nad Roborock S7.
Nie używałam dotąd żadnych tego typu sprzętów. Mam 110m w terakocie. Teraz ogarniam odkurzaczem i mopem parowym. Zwykle na drugi dzień jest do ponownego sprzątania.
Używacie codziennie? Sprawdzą się?
Obserwuj wątek
    • mari.sol Re: Robot sprzątajacy 19.12.21, 17:16
      Mam Roborocka s6, 40 metrów i psa, który zostawia mnóstwo sierści. Odkurzacz chodzi codziennie, bywa, że dwa razy. Zazwyczaj z mopowaniem. Przy czym mopowanie to raczej takie odświeżenie podłogi ale i tak kocham to urządzenie. S7 to świetny wybór.
    • kk345 Re: Robot sprzątajacy 19.12.21, 17:17
      Zanim usłyszysz masę pochwał i wygrzebiesz poprzednie wątki na ten temat, sprawdź jaką ilością wody myją te urządzenia i zdecyduj, czy to wystarcza do porządnego posprzątania.
      • kk345 Re: Robot sprzątajacy 19.12.21, 17:18
        A co do zasady- odkurzacz samobieżny to genialny wynalazek i szczerze polecam.
        • memphis90 Re: Robot sprzątajacy 20.12.21, 09:15
          Jeśli ktoś ma potrzebę odkurzania i mopowania CODZIENNIE, to raczej nie spełni oczekiwań...
          • thank_you Re: Robot sprzątajacy 20.12.21, 10:24
            Spełni, bo nie chodzi o sprzątanie po tygodniowym brudzie tylko o codzienne przetarcie podłogi z KURZU (ja mam dodatkowo oczyszczacz powietrza, wiec kurzu jest mniej). Jesli jest sie w domu i zmienia szmatkę to w ogóle super.

Oczywiście to dodatek do normalnego sprzątania.
            • princesswhitewolf Re: Robot sprzątajacy 20.12.21, 11:06
              Ale go marze a nie sprzata.

Owszem funkcja odkurzania jest przydatna przy psie. Ale mopowanie? Bezsens. Uzywam funkcji mopowania jako froterki. Polewam podloge konserwantem i puszczam na funkcji mopowania. Swienie sie sprawdza
              • thank_you Re: Robot sprzątajacy 20.12.21, 11:08
                To w takim razie normalny mop tez rozmazuje a nie sprzata.
                • princesswhitewolf Re: Robot sprzątajacy 20.12.21, 11:15
                  Nie, bo w normalnym mopie go wsadzasz do wody co chwile i ten brud splukujesz wiadrze z wieloma litrami wody

A tutaj masz jedna cienka szmatke ktora nie jest splukiwana i leca do niej zaledwie kropelki wody. Zbiera kurz i smaruje nim podloge.
                  • thank_you Re: Robot sprzątajacy 20.12.21, 11:21
                    Nie znam nikogo kto wkłada co chwile. I nie mam jednej szmatki. A odkurzacz mopuje odkurzając jednocześnie, więc zbiera kurz.
              • little_fish Re: Robot sprzątajacy 20.12.21, 11:11
                Hmmm, zakładając, że nie masz podłogi usyfionej klejącym sokiem czy jakimś tłuszczem, tylko normalnie kurz plus jakieś drobinki piasku - odkurzacz to odkurzy. To co ten mop ci po tej podłodze rozmazuje?
                • thank_you Re: Robot sprzątajacy 20.12.21, 11:15
                  No, wiadomo. smile))
                  • princesswhitewolf Re: Robot sprzątajacy 20.12.21, 11:18
                    No i moze dopowiem ze do mycia nie uzywam mopa tylko maszyne inna marki Bissel. Ma dwa pojemniki. Jeden na brudna wode, drugi na czysta z plynem. Maszyna odkurza a jednoczesnie walkiem obrotowym myje.

Robot lazi w celu lapania kurzu i psich klakow. Mop jest froterka nabłyszczająca.
                    • krolewska.asma Re: Robot sprzątajacy 20.12.21, 11:22
                      Jak puszczasz te wąsy po tym rozlanym detergencie to nie zlepia ci się wszystko razem ?
                      U mnie coś pisało w instrukcji obsługi ze nie może się robot moczyć w płynach
                      • princesswhitewolf Re: Robot sprzątajacy 20.12.21, 11:24
                        Jakie wasy, jaki detergent?
                        Jakie moczyc? Potop niby mam czy co?
                        Nie wlewam do srodka srodka konserwujacego. Jest nim nawilzona szmatka i na podlodze jsst tu i ttam kapka by nawlizyc szmatke.
                        • krolewska.asma Re: Robot sprzątajacy 20.12.21, 11:28
                          Ale najpierw wąsy przecież włażą w te kapki No i paprochy oblepione laduja w środku w pojemniku
                          Chyba nie do końca o to chodziło producentowi ?
                • princesswhitewolf Re: Robot sprzątajacy 20.12.21, 11:16
                  Przy takim zalozeniu jak twoje little fish powstaje pytanie: po co ci mycie podlogi skoro odkurzacz wszystko zbiera. Po co ludzie myja podloge?
                  • thank_you Re: Robot sprzątajacy 20.12.21, 11:22
                    Po to, żeby była odświeżona, odkurzacz samobieżny nie zastąpi mycia normalnym mopem.
                    • princesswhitewolf Re: Robot sprzątajacy 20.12.21, 11:26
                      >Po to, żeby była odświeżona, odkurzacz samobieżny nie zastąpi mycia normalnym mopem.

Mysle ze zalezy od stylu zycia. Jesli ktos nie ma psa kota ogrodu i mieszka na ktoryms pietrze, nikt nie wnosi brudu to moze i sprawdzi sie takie odswiezanie
                      • thank_you Re: Robot sprzątajacy 20.12.21, 11:29
                        Nom, z armaty do muchy. U mnie szmatki zużywane codziennie są w sumie czyste. tongue_out
                        • princesswhitewolf Re: Robot sprzątajacy 20.12.21, 13:05
                          >mnie szmatki zużywane codziennie są w sumie czyste.

Nie mam pojecia jak to robisz. Ale podejrzewam ze zwierzakow nie macie i w ogole w domu niewiele sie dzieje w sensie wnoszenie wynoszenie itd
                        • mandre_polo Re: Robot sprzątajacy 20.12.21, 14:10
                          thank_you napisała:

> Nom, z armaty do muchy. U mnie szmatki zużywane codziennie są w sumie czyste. :
                          > -P

A w łazience też są czyste? Nawet kiedy nie ma w domu zwierząt to kurzy tam bardzo. To że codziennie szmatką przebierasz to zrób to co drugi dzień białą i zobacz co się przyczepi - szary kurz. A jak ktoś nie przeciera codziennie to po kilku dniach jest tego trochę. Niektórzy nie biorą odkurzacza stąd ich mopy są szare. Najpierw odkurzacz a potem można użyć mopa
                          • little_fish Re: Robot sprzątajacy 20.12.21, 14:22
                            Jak można mopować bez uprzedniego odkurzenia? Niezależnie czy robotem czy mopem manualnym? W łazience oprócz kurzu są też włosy i różne paprochy...
                            • mandre_polo Re: Robot sprzątajacy 20.12.21, 14:37
                              Hehe widziałam w wieku domach końcówki od mopa. Wierz mi ludzie nie odkurzają licząc że zbiorą wszystko 🙄
                          • thank_you Re: Robot sprzątajacy 20.12.21, 14:42
                            Czyste, akurat w łazienkach kurzy mi sie najmniej. No i tak jak pisałam - najpierw odkurzanie potem mopowanie. Najgorzej jest wiosna, gdy cos pyli, teraz to mam luksus. wink

Aczkolwiek dopóki nie kupiłam tego odkurzacza i oczyszczacza powietrza to pojęcia nie miałam, ze ten kurz moznaby w kilogramach zbierać.
                            • princesswhitewolf Re: Robot sprzątajacy 20.12.21, 21:56
                              To juz bardziej oczyszczacze powietrza zapobiegaja kurzom. Ja mam 3 . Jeden carbo hepa uv co i wirusy morduje. Jestem niestety alergiczka
                      • little_fish Re: Robot sprzątajacy 20.12.21, 11:38
                        No ja nie mam zwierząt, małych dzieci, które syfią jedzeniem. Wychodząc do ogrodu zakładam/zmieniam buty.
                  • little_fish Re: Robot sprzątajacy 20.12.21, 11:37
                    Żeby ją odświeżyć i dokładnie zebrać kurz. Do tego używam robota. Jak w kuchni nasyfię podczas gotowania, to wycieram na bieżąco. Bo tego faktycznie robot nie zbierze.
              • krolewska.asma Re: Robot sprzątajacy 20.12.21, 11:18
                Wy wszystkie lamentujace ze wam nie mopuje
                A może macie złe ścierki ?

Ja mam taki drapiący model , jeśli macie jakieś jedwabne fatałaszki namotane to nie dziwne ze nie działa i nie mopuje
                • princesswhitewolf Re: Robot sprzątajacy 20.12.21, 11:26
                  Nie ma u mnie sensu asma.
            • memphis90 Re: Robot sprzątajacy 20.12.21, 11:17
              Jeszcze raz - jeśli ktoś codziennie (!!!) pucuje cały dom myjką parową, bo uważa, że po 24h jest brudno, to przetarcie odkurzaczowe go nie zadowoli...
              • princesswhitewolf Re: Robot sprzątajacy 20.12.21, 11:19
                Nie używam myjki parowej na drewnie.
              • thank_you Re: Robot sprzątajacy 20.12.21, 11:31
                Na drugi Dzien jest do umycia nie oznacza, ze ktoś myje codziennie. 😄
                • memphis90 Re: Robot sprzątajacy 21.12.21, 17:11
                  No autorka chyba jednak myje ...
                  • thank_you Re: Robot sprzątajacy 21.12.21, 17:50
                    Tego nie wiem - to, że uważam, iż coś jest na drugi dzień do sprzątnięcia nie oznacza, że to sprzątam. wink
    • lauren6 Re: Robot sprzątajacy 19.12.21, 17:41
      Mamy Roborocka S7. Służy do utrzymywania porządku, odświeżania podłóg, ale cudów po nim nie oczekuj. Mopa parowego nie zastąpi.
      Ogólnie jestem zadowolona z zakupu.
      • fortalesa Re: Robot sprzątajacy 19.12.21, 17:52
        Bardziej mi chodzi o codzienne utrzymanie czystości. Do odgruzowania będę nadal używać mopa parowego.
        A wogole widac po podłodze że była umyta na mokro?
        • lauren6 Re: Robot sprzątajacy 19.12.21, 18:53
          Widać. Mam kłopotliwe płytki na podłodze w łazience, na których widać każdą smugę. Po przejechaniu robota wyglądają na czyste. Nie radzi sobie z większymi zabrudzeniami typu przyjlejona naklejka lub mamba wdeptana w podłogę, ale tu i mop parowy miałby problemy.
          • fortalesa Re: Robot sprzątajacy 19.12.21, 19:20
            A masz stacje czyszczaca? Jej zakup podwaja koszt robota i się mocno zastanawiam, czy warto?
            • lauren6 Re: Robot sprzątajacy 19.12.21, 20:25
              Nie mam
            • thank_you Re: Robot sprzątajacy 20.12.21, 10:29
              Stacja czyszcząca ma sens jesli tylko byś odkurzala i nie zbliżała sie do robota - ja mu cały czas wymieniam szmatki. smile Choć pewnie gdybym kupowała teraz, to bym kupiła ze stacja, bo to jakieś ułatwienie.

I widac, naprawdę widac, ze było przejechane na mokro, choćby była to niewielka ilosc wody. Podłoga błyszczy.
              • fortalesa Re: Robot sprzątajacy 20.12.21, 11:57
                ok, dzięki - już zamówiłam S7. Zobaczymy,
    • snajper55 Re: Robot sprzątajacy 19.12.21, 18:27
      fortalesa napisał(a):

> Z funkcją mopowania. Zastanawiam się nad Roborock S7.
      > Nie używałam dotąd żadnych tego typu sprzętów. Mam 110m w terakocie. Teraz oga
      > rniam odkurzaczem i mopem parowym. Zwykle na drugi dzień jest do ponownego sprz
      > ątania.
      > Używacie codziennie? Sprawdzą się?

Testy: hardlab.pl/sprzet/152-odkurzacze-automatyczne/956-wojna-robotow-ii-piekielny-tor-edycja-2021

S.
    • marta.graca Re: Robot sprzątajacy 19.12.21, 18:29
      Mamy Roborocka S5 i z tej funkcji mopowania nie korzystamy wcale. Lekkie przetarcie na wilgotno i tyle.
    • extereso Re: Robot sprzątajacy 19.12.21, 19:12
      U nas się sprawdza. Chodzi codziennie, a raz w tygodniu dokładne sprzątanie.
    • fibi00 Re: Robot sprzątajacy 19.12.21, 19:57
      Co prawda nie mam roborocka tylko ilife ale też z funkcją mopowania. Ja używam rzadko mopowania, tylko odkurzanie. No i tak jak piszą wyżej, mopowanie to raczej takie odświeżenie podłogi- mycia nie zastąpi.
    • araceli Re: Robot sprzątajacy 19.12.21, 20:13
      Mam S7, funkcja 'mopowania' to bardziej wspomaganie odkurzania, przecieranie na mokro i w takiej kombinacji działa super dokładnie.
    • bywalec.hoteli Re: Robot sprzątajacy 19.12.21, 20:21
      ŻONA 1.0 big_grin
      • kamin Re: Robot sprzątajacy 19.12.21, 21:52
        Ćwok 2.1.
    • kryzys_wieku_sredniego Re: Robot sprzątajacy 19.12.21, 20:28
      Polecam roborock, mam s5 max, ale tydzień temu kupiłam sobie ścierki od s7 bo wydawaly mi się lepsze i taaaakkkk!
      Ściery są mięsiste, bardziej docisnięte do podlogi i teraz to sciera nawet przyschnięte plamy a jak dasz pokój x2 to jest wogóle super.
      I ja z tych lewych, ostatni raz jechalam z ręcznym mopem po domu ... hmmmm rok temu?
      Tylko na sprzatanie 100m2 zmieniam szmatę 4 razy.
      • moze_sprobowac_inaczej Re: Robot sprzątajacy 20.12.21, 01:03
        Wow! Dasz linka.do tych ścierek? Ja mam S6 i S5 (gora/dol).
        • kryzys_wieku_sredniego Re: Robot sprzątajacy 20.12.21, 10:28
          Zobacz ofertę:
          allegro.pl/oferta/3-szt-mop-mikrofibra-scierka-do-roborock-s7-11093361774
          • moze_sprobowac_inaczej Re: Robot sprzątajacy 20.12.21, 10:41
            Faktycznie, wyglądają na grubsze. Zamawiam zaraz.
    • mysiulek08 Re: Robot sprzątajacy 19.12.21, 20:29
      mam jakis zwykly model samsunga, kupilam zeby zobaczyc jak to jest

pracuje tylko na dole, gdzie sa )(*^^$ betonowe kafle, odkurza dobrze, a co do mopa, to jest to przecieranie na mokro niz oczywiscie mycie mopem, zreszta co moze umyc szklanka wody? smile

dwa patenty wprowdzilam: sciereczke przed mocze w cieplej wodzie z detergentem, lekko wyciskam, do pojemnika wlewam ciepla wode

w innym domu, gdzie nie bedzie mu nic przeszkadzac, sprawie sobie taki, ktory odkurza wykladziny i dywany
      • kryzys_wieku_sredniego Re: Robot sprzątajacy 19.12.21, 20:46
        Ooooo!
        Z tą ścierą w detergencie to dobry pomysł.
        • moze_sprobowac_inaczej Re: Robot sprzątajacy 20.12.21, 01:04
          Ja też tak robię. Mam kilka ścierek, jak trochę pojeździ, to mu wymieniam szmatkę na czystą 😊
    • krolewska.asma Re: Robot sprzątajacy 19.12.21, 20:34
      Mam rumbę z taka funkcja i koooocham

Nie słuchaj ze złe sprząta bo się uwija i dobrze mopuje
      Na podłogę nie trzeba wylewać 10 litrów wody żeby było czysto
      • kk345 Re: Robot sprzątajacy 19.12.21, 21:46
        Spoko, podłoga umyta szklanką wody jest czyściuteńka, to oczywiste big_grin
        • krolewska.asma Re: Robot sprzątajacy 20.12.21, 10:21
          Krynico mądrości ale wiesz że tą ściereczkę możesz sama namoczyć wodą?

Poza tym ten mój robot w denerwujący sposób bardzo długo i kilka razy jeździ bo tym samym

I potem jest czysto no chyba że ty masz czas żeby przez 4 h Myć podłogę bo ja nie mam ja wolę w tym czasie leżeć na kanapie i pisać na ematce
    • b-b1 Re: Robot sprzątajacy 19.12.21, 21:09
      Mam teraz....11futer😱
      Górę ogarnia S5 max ( nie wszystkim zwierzakom wolno wchodzić )
      dół S7 .
      Dół odkurzam codziennie, a przy zrzucie sierści - dwuetapowo- odkurzanie na sucho, a potem intensywne mycie .
      Spokojnie wystarcza , aby raz w tygodniu parowym przejechać,
      Nie mam stacji ssącej, nie mam potrzeby posiadania, jak sprząta jestem w domu, zmieniam szmatki przy okazji opróżniam na bieżąco pojemnik.
    • evee1 Re: Robot sprzątajacy 20.12.21, 07:21
      Ale w rogach to to sprzatnie? Chyba nie bardzo?
      • b-b1 Re: Robot sprzątajacy 20.12.21, 07:33
        Paprochy z rogów wciągnie( szczotka wymiecie) , ale mop już tam nie dociera- stąd raz na jakiś czas trzeba wspomóc mycie podłogi .
      • eliszka25 Re: Robot sprzątajacy 20.12.21, 09:43
        Teoretycznie te szczotki wymiatają. Praktycznie - jak odkurzam zwykłym odkurzaczem, to widzę, że w rogach jest pełno śmieci. Zwłaszcza w kuchni, gdzie jest dużo okruszków. Ogólnie nie jestem jakąś wielką fanką. Mąż kupił i z dumą przyniósł do domu, no mnie nie zachwyca. Najwięcej brudów zbiera się pod kanapą i w kuchni. Pod kanapę nie wjedzie, w kuchni zostawia okruchy w rogach i sprząta strasznie długo. Największa wada - nie sprząta liści opadających z fiskusa beniamina. Albo się nimi zapycha albo je porozsuwa po kątach. Puszczam go rzadko, bo dla mnie efekt jest w najlepszym razie taki se.
        • evee1 Re: Robot sprzątajacy 21.12.21, 00:05
          Eliszka, to To cos zrob z tym fikuse, ze Ci iscie zrzuca, bo nie powinien wink Moze ma za cieplo?
          • eliszka25 Re: Robot sprzątajacy 21.12.21, 00:23
            Z moim fiskusem jest wszystko w porządku. To jest całkiem pokaźne drzewo, zajmuje pół pokoju i zawsze kilka listków leży na podłodze, ale nie dużo. Fikus nie jest goły. Co jakiś czas robi sobie jesień i zrzuca trochę liści, ale rośnie jak szalony, więc nie sądzę, żeby było mu u mnie źle.
      • mandre_polo Re: Robot sprzątajacy 20.12.21, 10:12
        Nie sprząta. Trzeba zwykłym odkurzaczem. Zresztą listwy przypodłogowe też trzeba ręcznie wytrzeć z kurzu. Samobieżne to by a po łepki i trzeba go włączać X2 żeby mówić o jakimkolwiek odkurzaniu - obaczysz różnice w pojemniku. X3 bym nie zniosła z powodu hałasu i trudności w funkcjonowaniu to rodziny
      • lauren6 Re: Robot sprzątajacy 20.12.21, 10:38
        Rogi ogarnia słabo. Za to jak wjedzie pod kanapę to witkami wyrzuca wszystkie Duplo i za to ❤ ten odkurzacz.
        • hotelowy.boom Re: Robot sprzątajacy 20.12.21, 10:47
          Żaden robot, tylko Żona. Zrobi to dokładniej, zwłaszcza w zakamarkach i rogach do których robot nie wjedzie.

kupować coś za 2000 co działa, tylko na płaskich powierzchniach bez mebli i nie może ogarnąć nawet jednego schodka, to chyba tylko dla leni z lewymi rękami, funkcjonalnie zwykły zelmer za 300 zl bije to na głowę skutecznością smile
          • krolewska.asma Re: Robot sprzątajacy 20.12.21, 11:13
            No z tymi schodkami to się zgadzam
            Roomba istnieje chyba z 30 lat gdzieś
            Ze tez nie ma nadal modeli wspinających się na piętro to bol
            • stavros2002 Re: Robot sprzątajacy 20.12.21, 12:02
              Problem z robotami jest taki, że trzeba i tak po nich poprawiać i nie wszędzie działają W salonie mam parkiet zmywany specjalnym środkiem, na nim leży dywan który się odkurza, robot nie rozrożnia co jest parkietem, co dywanem.

Schody drewniane trzeba zmywać ręcznie i to nie mopem tylko szmatą bo z narożników mop nie wygarnie wbitego kurzy i innych drobinek.

Ponad 100 m2 m2 hallu, kuchni i łazienki, musze odsuwać pufy, ławy itp., bo robot by nie wjechał.

No i znowu narożniki, których ani robot, ani mop nie dadzą rady, znowu trzeba szmatą. (zdjęcie przykładowe):
              • stavros2002 Re: Robot sprzątajacy 20.12.21, 12:03
                No i górna krawędź listew przypodłogowych, na których zawsze zbiera się kupa kurzu. Mokra szmatka znowu niezastąpiona.
                • mandre_polo Re: Robot sprzątajacy 20.12.21, 14:44
                  Zbiera się. Ale co kto komu przeszkadza to inny temat. Kiedyś pisały tu osoby które używają tylko samojezdnego odkurzacza🙄
                  • moze_sprobowac_inaczej Re: Robot sprzątajacy 20.12.21, 21:50
                    Czy jak codziennie odkurzasz, to za każdym razem DOKŁADNIE w każdym rogu? Bo ja dokładnie odkurzać raz w tygodniu. Codzienne odkurzanie to trochę "po lebkach", więc dla mnie codzienne sprzątanie robota i tak jest bardziej efektywne od odkurzania ręcznego "po lebkach".
                    • mandre_polo Re: Robot sprzątajacy 20.12.21, 22:17
                      Ty też w tygodniu ale sa osoby które twierdzą że już innego odkurzacza nie włączają
          • lauren6 Re: Robot sprzątajacy 20.12.21, 12:17
            U nas akurat odkurza mąż, więc pudło mizoginie.
            • evee1 Re: Robot sprzątajacy 21.12.21, 00:12
              U nas syn smile I robi to przepieknie smile.
              Ale wracajac do tematu, to ja mialam kiedys taki podstawowy i tez uwazalam, ze to zabaweczka do takiego sprzatniecia po lebkach co wiekszego kurzu i kocich kotow. Ale sie go pozbylam, bo denerwowal mnie tylko jezdzac, a i tak trzeba bylo pozadnie odkurzac co tydzien.
              Sprzedalam go wiec, bo myslalam, ze moze zbyt prosty byl i nie umial wystarczajaco, ale chyba, ze nie bede go niczym zastepowac, bo widze, ze porzadne odkurzanie co tydzien, plus szybkie przejechanie pionowym w srodku tygodnia to i owdzie (w kuchni robie to codziennie, bo sie kruszy) w zupelnosci u nas wystarcza.
              Dzieki za opinie.
              • thank_you Re: Robot sprzątajacy 21.12.21, 09:43
                Zaleta tego odkurzacza jest to, ze możesz go wlaczyc także wtedy, gdy nie ma was w domu. A kąty wymiata w miarę przyzwoicie, a jesli ktos regularnie sprzata, to raczej w katach mu sie nie uzbiera.
                Co do listw - je i tak trzeba ręcznie przejechać, wiec nie rozumiem argumentu. smile
                • moze_sprobowac_inaczej Re: Robot sprzątajacy 21.12.21, 10:42
                  Nigdy, przenigdy nie puszczam robota podczas nieobecności w domu. Jestem fsnka robota, ale mam też zwierzaki i kable, nie zawsze wszystkiemu można zabezpieczyć
                  • bovirag Re: Robot sprzątajacy 21.12.21, 10:47
                    Jam mam zwykle Xiomi z funkcją mopowania. Kocham go miłością wielka! Prawda jest jednak taka, że on raczej odkurzacz na wilgotno niż mopuje. Podłogi są zawsze dobrze odkurzone i odświeżone, ale i tak trzeba mooem przejechać zeby podłogi były wymopowane. Lubię go, i jeśli się zepsuję, na pewno kupie nowego.
    • abelardinias Re: Robot sprzątajacy 30.12.21, 15:45
      Mam robota sprzątającego Midea S8+ Nie tylko rewelacyjnie odkurza, ale też bardzo dobrze mopuje. Jest porządny i prosty w obsłudze i ma super rzecz - stację do automatycznego odsysania brudu, więc nie trzeba opróżniać pojemnika na kurz przez kilka miesięcy. smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka