wiwi1
14.12.11, 17:56
Moja prawie 5 miesieczna coreczka ma ostatnio bardzo slabe przyrosty. Urodzila sie z waga 3240 przez pierwsze dwa tygodnie przytyla 900 g potem przez 4 tygodnie 1200 g potem w 2 tygodniea 300 g pozniej 200 g w dwa tygodnie i terasz juz coraz mniej 150 w dwa tygodnie, 300 g w 3 tygodnie i dzisiejsze wazenie 100 g (w trzy tygodnie).
Bardzo mnie ta waga dzisiejsza zmartwila.
W 16 tygodniu byla na 75 centylu a teraz w 21 tygodniu leci w strone 50 centyla.
Nie daje smoczka ani niczym nie dokarmiam ani nie dopajam.
Troche mi smarka ostatnio, ale nie widzialam zeby to mialo wplyw na jej apetyt, usmiecha sie jest zadowolona. Chyba jeszcze zeby jej nie ida.
Karmie natomiast jeszcze jej starszego brata. Synek ma 2,5 roku i odkad coreczka sie urodzila karmi sie prawie tak czesto jak niemowlak (wczesniej tylko ze dwa razy na dobe) potrafi sie nawet w nocy obudzic na mleczko. NIe wiem czy tomoze miec wplyw na przyrosty mojej coreczki.
Ja karmie tylko z jednej piersi, nie zmieniam piersi podczas karmienia, zreszta jedna piers jest coreczki, druga synka. Moze to i glupie, ale tak wyszlo.
NIe wiem co robic zalamalam sie 100 gram w trzy tygodnie to bardzo malo.
Poradzcie cos. Sprobuje ograniczyc synkowi to karmienie jakos, chociaz ciezko bedzie. Co moge jeszcze zrobic? Przystawiac czesciej? wybudzac czesciej w nocy?
Pozdrawiam:)