07.04.16, 22:01
Młodszy ma 5,5 tygodnia, ulewa dużo zawsze i wszędzie. Nie ma znaczenia kiedy jadł, czy mu się odbiło, czy to dzień czy noc. Przybiera jak pączek w maśle - średnio 50 g dziennie. Jak nie śpi, to je bardzo często. Generalnie nie widzę, żeby mu to przeszkadzało, ale jest to dla mnie nowość. Starszy bardzo mało ulewał. Jest się czym przejmować ?
Obserwuj wątek
    • yumemi Re: Ulewanie 07.04.16, 22:09
      Nie. Przybiera dobrze znaczy ulewanie sprawa wylacznie kosmetyczna.
    • melancho_lia Re: Ulewanie 07.04.16, 22:12
      Może ulewa z przejedzenia? Moja średnia tak miała ale ona jadła jak smok i przybierała w zawrotnym tempie. Minęło.
      • yumemi Re: Ulewanie 07.04.16, 22:45
        Nie ma znaczenia czy z przejedzenia bo nic sie z tym nie robi, moze sobie ulewac obojetnie czy z przejedzenia czy z typowej niedojrzalosci ukladu pokarmowego. Liczy sie tylko czy przybiera.
        • melancho_lia Re: Ulewanie 08.04.16, 07:29
          A czy ja napisałam by cos z tym robiła? Wyluzuj ciut.
          • yumemi Re: Ulewanie 08.04.16, 09:12
            Hmm to po co suggestia o ulewaniu z przejedzenia? Ze pomocne ma byc jakos? :-) Dla niejednej matki takie cos bedzie oznaczało ograniczanie karmien na przykład - nie raz take sytuacje tu były.
            Wiec nie luzujmy aż tak.
            • ela.dzi Re: Ulewanie 08.04.16, 09:45
              Młodszy wstał o 6:30, karmię go 4 raz. Ograniczenie mu karmień skończyłoby się wezwaniem pomocy społecznej i policji przez sąsiadów :) Tak podejrzewałam, że to pewnie dlatego, że tyle pożera :)
            • melancho_lia Re: Ulewanie 08.04.16, 10:56
              Ja nigdzie nie piszę by cokolwiek ograniczać. Nadinterpretowujesz niestety.
    • panizalewska Re: Ulewanie 07.04.16, 22:20
      Ja tam się nie znam. Najstarsza ulewała milion razy dziennie, wyszło dużo alergii, teraz jedzenie wybiórcze i lekko obniżone napięcie mięśniowe. Młodszy prawie wcale nie ulewał, jeszcze w ciąży byłam na beznabiałowej, bo karmiłam starszą. Pisanka to w ogóle praktycznie nie ulewa, a jem nabiał i inne rzeczy, po których najstarsza urządzała cyrki przez 3 dni ciurkiem :P A wszystkie dzieci przybierały 250-300 gram na tydzień w pierwszym miesiącu. Niby nic, ale fajnie nie przebierać dziecka 10 razy dziennie. Możesz próbować szukać u siebie czegoś w diecie, ale na nic nie ma gwarancji niestety :P
      • ela.dzi Re: Ulewanie 08.04.16, 09:30
        Jeśli chodzi o moją dietę, to tu byłoby wieeeeeeelkie pole do popisu :D że starszym byłam na diecie i już dawno o tej porze brzucha nie miałam :)
        • jak-kania-dzdzu Re: Ulewanie 09.04.16, 09:36
          Ela, a jakie macie witaminy? Mój paskudnie zaczął ulewać w 2 miesiącu, chlustanie skończyły się jak przestałam po 3m podawać wit. K i wyraźnie malały jak na kilka dni odstawiałam D. Ulewać ulewał dalej, ale już rzekłabym 'w normie' ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka