Dodaj do ulubionych

Pół roczniak nie chce cycusia

01.03.06, 08:24
Mój synek w niedzielę skończył pół roku, a już 8 dzień nie chce cyca.
Pierwszy raz w ciągu dnia je cyca ok. 17 i w nocy . Zasypiał już sam w
łóżeczku, a od jakiegoś czasu tylko przy cycu. W ciągu dnia nawet jak jest
bardzo głodny i płacze to cyca nie zje. Więc zaczęłam mu podawać na śniadanko
kaszkę mleczno-ryżową(chociaż nigdy nie lubiał kaszek), potem odiabek i
podwieczorek, czasami chrupki kukurydziane. Nie wiem czy on sam się odstawia
od piersi? Może to obiaw ząbkowania?(zaczęło się tak dziać jak zaczął
ząbkować, ale ząbek już się przebił)Moje piersi chyba przyzwyczaiły się do
takiej sytuacji, nie mam nadmiaru pokarmu, piersi są miękkie. Nie wiem co mam
teraz zrobić, czy zaakceptować to że sam , bez płaczu odstawia się od piersi.
Z drugiej strony chciałabym go jeszcze karmić piersią. Drogie emamy napiszcie
co Wy o tym sądzicie i czy zdażyło Wam się coś takiego
Obserwuj wątek
    • mik04 Re: Pół roczniak nie chce cycusia 01.03.06, 10:13
      Tak - zdaRZyło się. Właśnie około 6 miesięcy Mikołaj stracił zainteresowanie
      cycem w ciągu dnia. Tak już zostało. Teraz ma 14 miesięcy i mleko je tylko
      wieczorem (moje - modyfikowanym pluje).
    • radowinkaala Re: Pół roczniak nie chce cycusia 01.03.06, 10:32
      Moja córka straciła na dobre zainteresowanie maminą mleczarnią w wieku 10 m-cy.
      Kidy ją przystawiałam do piersi odwracała głowę i uderzała w ryk. Od tamtego
      czasu jeszcze przez m-c była "karmiona" w nocy, aż wreszcie całkiem przeszłyśmy
      na mleko modyfikowane.
      • marva Re: Pół roczniak nie chce cycusia 01.03.06, 10:48
        u mnie mały całkowicie odstawił sie od piersi jak miał niecałe 7 m-cy, najpierw
        jadła jeszcze w nocy przez sen a potem już wcale nie chciał, wyginał sie w łuk
        i płakał i nawet jak dokuczał mu głód to piersi nie chciał, zaakceptowałam to
        bo niby co miałam zrobić?!
        • elf1977 Re: Pół roczniak nie chce cycusia 01.03.06, 14:55
          U mnie podobnie. Mała najpierw przestała ssać z jednej piersi, potem jadła
          coraz mniej, wreszccie, widząc, że brakuje mi już pokarmu, przeszłyśmy na mleko
          modyfikowane. Odstawianie się córki zaczęło się właśnie po 6 miesiącach.
          • jorn1 Re: Pół roczniak nie chce cycusia 01.03.06, 16:21
            U nas dokladnie tak samo. Maly zaraz po tym jak skonczyl 6 m-cy najpierw
            przestal jesc z jednej piersi, potem jadl tylko wieczorem i w nocy. Teraz ma 7
            m-cy i piers akceptuje tylko w nocy i to jak sie nie do konca rozbudzi.
            Natomiast az piszczy z radosci jak tylko zobaczy butelke i zaczal nagle jesc
            mleka modyfikowanego dwa razy wiecej niz poprzednio... Bede sie starala karmic
            go w nocy jak dlugo bede miala pokarm.. Aha, u nas tez zbieglo sie to w czasie
            z wychodzacym zabkiem, ale zabek juz dawno jest a piers jakos nie wrocila do
            lask..
            Pozdrawiam

• iza9919 Re: Pół roczniak nie chce cycusia 02.03.06, 08:43
      cieszę się że nie jest mój synek wyjątkiem, tylko niech jeszcze zacznie
      przesypiać noce:)
    • majowa77 Re: Pół roczniak nie chce cycusia 02.03.06, 10:51
      Dominika tez się sama odstawiła. Ma 6,5m-ca, ie karmie jej od 9 dni. Choc
      dostaje butle, to mało pije i nadal nie przesypia nocy
    • kicia031 Re: Pół roczniak nie chce cycusia 02.03.06, 10:52
      My mielismy ten problem, odkad Groszkowiec skonczyl 3.5 miesiaca. Sprobuj
      karmic przed zasnieciem, jak juz bedzie polprzytomny. Wprawdzie jest ryzyko, ze
      uzaleznisz malenstwo od zasypiania przy piersi, ale lepsze to niz zeby glodowal.
      Groszkowiec teraz ma 9 miesiecy i caly czas je piers tylko przed zasnieciem,
      albo przez sen. Zeby go nakarmic rano nastawialam sobie budzik na pol godziny
      przed terminem jego spodziewanej pobudki i karmilam go przez sen, wtedy zjadal
      chetnie i duzo. Jak juz sie obudziel, nie bylo mowy zeby possal piers, choc
      przeciec byl glodny...
      • oda100 Re: Pół roczniak nie chce cycusia 02.03.06, 11:12
        jejku jak rozne sa dzieci, jedne szybko przesypiaja noc, inne same rezygnuja z
        piersi. U mnie ani jedno ani drugie, wszelkie kaszki, mleka z puszek to
        porazka, tylko cyc i cyc . Nawet jak bawi sie to sie odwraca do mnie i ciagnie
        mnie za bluzke. Zauwazylam, ze akurat u mnie przy zabkowaniu syn wlasnie chce
        possac tak jakby chcial usmierzyc bo, odwrocic uwage od swedzacych dziasel.
        Gdze tu sprawiedliwosc, jak chce odstawic, a nie moge nawet wyeliminowac
        jednego karmienia. Moze i mojemu sie odmieni, ma 7,5 miesiaca.
        Rozumiem ze chcecie jeszcze karmic, ale pocieszcie sie, ze nie musicie teraz
        meczyc siebie i dziecka z drastycznym odstwianiem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka