Dodaj do ulubionych

ratunku ! Niedługo będę łysa ... :(:(

30.09.06, 09:05
Witam! Poradźcie coś na wypadanie włosów po ciąży. Wiele tu wątków i porad
jakie specyfiki stosować , ale czy np. LOXON lub inne nie zaszkodzi dziecku
karmionemu piersią ? Pewnie każda z nas przechodziła ( lub przechodzi) to
samo. Proszę powiedzcie jak sobie z tym poradziłyście . Mam długie włosy, czy
powinnam je obciąć?
Obserwuj wątek
    • ulfa Re: ratunku ! Niedługo będę łysa ... :(:( 30.09.06, 09:07
      Ja zaczęłam łykać maternę. Jest tam jakiś pierwiastek wzmacniający włosy.
      Rzeczywiście mniej mi zaczęły wypadać. Oprócz tego jadłam duże ilości warzyw i
      owoców, generalnie dużo jadłam i jem. Po skończeniu karmienia podobno wszystko
      wraca do normy
      • ardka Re: ratunku ! Niedługo będę łysa ... :(:( 30.09.06, 09:13
        co prawda dzieckannie posiadam, ani w ciąży też nie jestem, ale polecam szmpon
        neril garniera można go dostac tylko w aptekach nie jest drogi około 20 zł,
        bardzo mi pomógł i mam teraz mocne i błyszczace włosy.Tylko jak sie nim myje
        włosy to trzeba kilka minut potrzymac na głowie i dopiero splukać. Powodzenia
    • aniqa1 nie martw sie 30.09.06, 09:14
      ja mialam tez ten sam klopot.wlosy wypadaly garsciamibalam sie nawet je czesac !
      wypadly prawie wszystkie wlosy z nad czola wygladalam ochydnie a zakola mialam
      jak stary facet.kupilam sobie loreal aminexil i wlosy zaczely odrastac. teraz
      mam stojaca szczesine nad czolem :)
      • iza3108 Re: nie martw sie 03.10.06, 09:17
        a co to jest ten Loreal aminexil ? szampon ? i ile kosztuje ??
    • kacpersw Re: ratunku ! Niedługo będę łysa ... :(:( 30.09.06, 15:25
      Ja mam ten sam problem. Jeszcze niedawno włosy wychodziły garściami. Teraz jest
      trochę lepiej i zaczynają odrastać. Moja lekarka radziła mi, żeby wstrzymać się
      ze wszystkimi specyfikami i cierpliwie czekać do ok. 8 miesiąca po urodzeniu
      dziecka, bo wtedy gwałtownie zmienia się poziom hormonów odpowiedzialnych za
      nasze "łysienie" i włosy powoli odrastają. Szkoda się szpikować jakimiś
      paskudztwami, zwłaszcza przy karmieniu piersią. Oczywiście jeśli masz naprawdę
      ekstremalną sytuację, poradź się lekarza.
      • oda100 Re: ratunku ! Niedługo będę łysa ... :(:( 30.09.06, 21:36
        zaczely mi wypadac 4 miesiace po ciazy, do roku bardzo duzo, zaczelam lykac
        skrzypowite i nie pomoglo. Teraz (14m-cy) wypada mniej, scielam wlosy, nie wiem
        czy to mialo jakis wplyw czy po prostu koszmarne wypadanie powoli mija.
        • 0905blk Re: ratunku ! Niedługo będę łysa ... :(:( 01.10.06, 10:37
          ja miałam to samo. Dermatolog stwierdził, że to fizjologia i przejdzie samo bez
          żadnych specyfików, ale zalecił płyn do wcierania na bazie cynku. Przeszło, a
          było naprawdę strasznie.
    • iza3108 Re: ratunku ! Niedługo będę łysa ... :(:( 03.10.06, 09:15
      mam to samo, włosy zaczęły mi wypadać ok 3 mc po porodzie (karmię cały czas)
      już są wszędzie, a najgorzej jest po myciu, pediatra zaleciła mi brać cynk ale
      powiedziała żebym za bardzo nie nastawiała się na super efekty to sprawka
      hormonów które muszą się ustabilzować, niewiem co już robić, może podciąć je ??
      może się wzmocnią.
      • dagmaraz Re: ratunku ! Niedługo będę łysa ... :(:( 03.10.06, 12:12
        Moja mała ma juz 7 miesięcy około 4 miesiąca po porodzie też zaczęły mi wypadać
        i to bardzo byłam zrozpaczona bo zawsze miałąm gęste i długie a teraz nagle ich
        było tak mało. Ale niestety to jest normalne i na to nie można wiele poradzić
        tylko czekać aż przestaną:) Mnie juz powoli zaczyna wszystko wracac do normy.
        Więc zanim małą zacznie chodzic lub raczkować znikną z podłogi:)
        • bogusia030 Re: ratunku ! Niedługo będę łysa ... :(:( 03.10.06, 13:43
          Ja od dwóch tygodni łykam skrzyp- kapsułki i wcieram płyn z czarnej rzepy -
          brzydki zapach i zaczynam widzieć poprawę , co mnie b. cieszy
          • iza3108 Re: ratunku ! Niedługo będę łysa ... :(:( 03.10.06, 19:50
            ale mi pediatra powiedziała że jak karmię to nie powinnam brać skrzypu :(
      • iza3108 Re: ratunku ! Niedługo będę łysa ... :(:( 09.10.06, 09:11
        ja się poddałam obciełam włosy na krótko, wyglądają o niebo lepiej :)
    • fiolkowa_kraina Re: ratunku ! Niedługo będę łysa ... :(:( 03.10.06, 22:15
      Jak to dobrze,że nie jestem z tym problemem sama.Już myślałam,że to ze mną jest
      coś nie tak.Włosy wypadają mi całymi garściami,podczas pociągnięcia,czesania,a
      najgorsze są mycia głowy.Gdzie się nie ruszę tam pełno moich włosów.Zaczynam się
      martwić,że już niebawem zostanę łysa.Od porodu mineło już 8 miesięcy i wcale nie
      jest lepiej!!!!!!!Dziewczyny trzymajcie się!!!
      • beniusia79 Re: ratunku ! Niedługo będę łysa ... :(:( 04.10.06, 09:17
        ja mam niestety to samo, jestem 3 miesiace po porodzie. caly czas bylo wszystko ok, a w zeszlym tygodniu zaczely garsciami wypadac!!! jak myje wlosy to jest najgorzej, na grzebieniu zostaje pelno wlosow, na podlodze, w wannie, wszedzie. nie wiem co robic? zawsze mialam ladne, geste i dlugie wlosy. nie chce niczego lykac. a moze sa jakies domowe sposoby na wypadanie wlosow?
      • Gość: ŁYSA Re: ratunku ! Niedługo będę łysa ... :(:( IP: *.satfilm.net.pl 13.11.14, 21:52
        poprawiłaś mi humor swoją fantastyczną wypowiedzią rozwiałaś częsciowo mój smutek ,ale od tego włosów nie przybędzie mimo wszystko takie wsparcie daje człowiekowi wiarę w drugiego dzięki.
    • mathiola Re: ratunku ! Niedługo będę łysa ... :(:( 04.10.06, 12:43
      ja sobie wlasnie kupilam szampon dermena przeciwko wypadaniu. Poza tym lykam
      witaminy i... podtrzymuje w pamieci fakt, ze po pierwszej ciazy w koncu
      przestaly wypadac i zaczely rosnac jak szalone :-)
    • kpkacha Re: ratunku ! Niedługo będę łysa ... :(:( 16.11.14, 17:46
      Dziewczyny róbcie plukanke z octu jabłkowego albo wcierajcie w skórę głowy na pół godz przed myciem.
      • Gość: mamamarcela Re: ratunku ! Niedługo będę łysa ... :(:( IP: *.polsystem.net.pl 16.11.14, 18:38
        Poczytalam. Informacje w necie nowia o oczyszczajacym i nablyszczajacym dzialaniu. Zmniejsza ilosc nagromadzonego sebum i wygladza. Nijak sie to ma do wypadania. ..a jeszcze mozna niechcacy "spalić" , calkiem ryzykownie przy 10 wlosach na 1cm glowy
        • Gość: pz Re: ratunku ! Niedługo będę łysa ... :(:( IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.14, 08:21
          Wątek stary, z 2006.
          Ale zaiste. Ocet to silny kwas w sumie. Ja używam do zmiękczania prania ;) Ale nie odważyłabym się trzymać go na głowie dłużej niż minutę
          • kpkacha Re: ratunku ! Niedługo będę łysa ... :(:( 17.11.14, 20:18
            Naturalny ocet jabłkowy, niefiltrowany, ekologiczny albo domowy ~ 2łyżki na pół szklanki wody. Moja koleżanka stosuje od lat bo wypadaly jej garściami a bujniejszej czupryny U kobiety lat 50 nie widzialam, ja stosowalam przed ciążą 3mc i widziałam poprawę, teraz wracam do octu, w ciąży nie stosowalam bo zapach mnie modlił.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka