nfs10 24.04.07, 18:56 Mój tygodniowy synek prawie zawsze po jedzeniu (pierś) ma czkawkę co ona może oznaczać i co dalej z tym robić? Będę wdzięczna doświadczonym za podpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
buns Re: Czkawka 24.04.07, 20:50 Moja juz teraz 9tyg. coreczka tez ma czkawki, nasza lekarka powiedziala ze nie mamy sie przejmowac, ponosić w pionie, czasem jak sie "odbeknie" to czkawka przechodzi, a czasem jak sie z kolei odbeknie za mocno to czkawka sie pojawia (i jak tu byc madrym...).Tez na poczatku zamartwialismy sie z mezem skad te czkawki. Teraz Malutka ma czkawki nawet i godzine po jedzeniu, albo przy zmianie temperatur. Czkawki trwaja czasem nawet 20 min. Jesli nie jest przejedzona,to czasem pomaga dostawienie do piersi. Mam nadzieje ze choc troche Pania uspokoilam.PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
maff1 Re: Czkawka 25.04.07, 14:53 czkawka u dzieci wynika z niedojrzałosci nerwu przeponowego. I jest to całkiem inna przyczyna czkawki niz u dorosłych ludzi. Na czkawke nic nie mozna poradzić - z wiekiem przejdzie. nosznie w pionie, bekanie nie ma tu nic wspólnego, wiec raczej nie moze przynieść porządanego efektu. temat omawiany wielokrotnie - sugeruje wrzycic do naszej wyszukiwarki forumowej słowo kluczowe w temacie : czkawka Odpowiedz Link Zgłoś