marzaga 22.04.04, 13:03 Dlaczego tak strasznie piszczy (3,5 m-ca) i kiedy przestanie ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misia311 Re: PISK !!!! 22.04.04, 13:10 Jesteś bardzo powściagliwa w swoich pytaniach Chyba nie piszczy cały czas? Może coś je boli, za gorąco za zimno, przecież Ci nie powie, bo nie umie. Jedyny sposób komunikacji to płacz. Napisz coś więcej Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.tycz Re: PISK !!!! 22.04.04, 14:37 Moze to kolki, czy popoludniu piszczy i wieczorami???? Moze to reflux??? Moze tylko cwiczy glos, dzieci w tym wieku piszcza, bo poznaja granice swojego glosu. Czy radosnie piszczy, czy z bolu???? Moze tylko cos go boli, jest glodny, spiacy, chce sie pobawic, przytulic itd. Powinnas sie zaczac przysluchiwac i zaczac rozrozniac placze swojego dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_alusi1 Re: PISK !!!! 22.04.04, 20:39 MOja artystka też piszczy (ma teraz ponad 5 m-cy) i zaczęła tak około 3 m-ca i jest to pisk który oznacza raczej próbe głosu albo inaczej chcę przez ten pisk zwrócic na siebie uwagę. Też się zastanawiam kiedy to minie bo przez ten pisk zapomniała ładnie gadać a tak ślicznie sobie gaworzyła Ale kiedyś to bankowo minie ale kiedy to chyba zależy od niej..Jak piszczy staram sie nie zwracać na nią uwagi bo wtedy (gdy piszczy) śledzi nasza reakcję,a my udajemy że nas to nie wzrusza choć tak naprawde to wieczorem już główka paruje od naszej małej piszczałki..Pozdrawiam Basia i "troszkę" piszcząca Ala Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: PISK !!!! 22.04.04, 23:07 Hihihi, a zobaczycie jak piszczy 14 miesięczne dziecko!!! ))) Ja juz to wiem Odpowiedz Link Zgłoś
rylka Re: PISK !!!! 23.04.04, 23:39 Hej! Mojej siostry synek, tez jak mial okolo 3,5 miesiaca zacza piszczec. Pierwszy raz zrobil to o 2 w nocy, stawiajac siostre i szwagrana rowne nogi. On po prostu odkryl, ze ma glos i moze go uzywac!)) Teraz ma ponad 9 miesiecy i piszczy wtedy, gdy jest zadowolony, albo podekscytowany. (Kawal ma tego glosu, slyszalam)) Moze pisk Twojego dziecka ma podobne podloze - chec poznania) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_majki Re: PISK !!!! 24.04.04, 09:08 Maja piszczy do tej pory. A Twoja dzidzia piszczy bo pewnie odkryla ze potrafi )))))) Przestanie po kilku dniach piszczec ciagle ale popiskiwac bedzie pewnie juz notorycznie Pozdrawiamy. Kasia i Maja (24.07.2003) ________________________________________ Majeczka maj law ))) nnk.art.pl/kotografie/nenkowa.html forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=10446198 Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.luczynska Re: PISK !!!! 24.04.04, 22:46 mama_majki napisała: > Maja piszczy do tej pory. A Twoja dzidzia piszczy bo pewnie odkryla ze > potrafi )))))) Przestanie po kilku dniach piszczec ciagle ale popiskiwac > bedzie pewnie juz notorycznie > > Pozdrawiamy. Kasia i Maja (24.07.2003) odp. ))) dołączam się do opinii Mój maluch piszczał tak zapamiętale, iż bałam się, że zapomniał o wdechu i wydechu Niedługo skończy dziesięć miesięcy i czasami mu się przypomina - najczęściej w parku straszy ludzi, lubi też to robić gdy dziadek stoi do niego plecami i niczego się nie spodziewa ))) > ________________________________________ > Majeczka maj law ))) > <a href="http://nnk.art.pl/kotografie/nenkowa.html"target="_blank">nnk.art.pl/kotografie/nenkowa.html</a> > <a href="https://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=10446198"target="_blank">forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=10446198</a> Odpowiedz Link Zgłoś
marzaga Re: PISK !!!! 24.04.04, 13:17 Wielkie dzięki za odpowiedzi !!! Myślę, że mała piszczy, bo odkryła, że można piszczeć no i w ten sposób zwraca na siebie uwagę. Dopomina się o swoje. Nic jej nie boli spoko Ale jak tu czytam, że to może jeszcze trwać misiącami i że to dopiero początki to o zzzzzgrooooooozzoooo !!! Pozdrawiam Wszystkie Mamusie i Ich Słodkie Dzidziusie !!! Marzaga Odpowiedz Link Zgłoś