22.04.04, 13:03
Dlaczego tak strasznie piszczy (3,5 m-ca) i kiedy przestanie ???
Obserwuj wątek
    • misia311 Re: PISK !!!! 22.04.04, 13:10
      Jesteś bardzo powściagliwa w swoich pytaniach wink Chyba nie piszczy cały czas?
      Może coś je boli, za gorąco za zimno, przecież Ci nie powie, bo nie umie.
      Jedyny sposób komunikacji to płacz.
      Napisz coś więcej
      Pozdrawiam
    • kasia.tycz Re: PISK !!!! 22.04.04, 14:37
      Moze to kolki, czy popoludniu piszczy i wieczorami????
      Moze to reflux???
      Moze tylko cwiczy glos, dzieci w tym wieku piszcza, bo poznaja granice swojego
      glosu. Czy radosnie piszczy, czy z bolu????
      Moze tylko cos go boli, jest glodny, spiacy, chce sie pobawic, przytulic itd.
      Powinnas sie zaczac przysluchiwac i zaczac rozrozniac placze swojego dziecka.
    • mama_alusi1 Re: PISK !!!! 22.04.04, 20:39
      MOja artystka też piszczy (ma teraz ponad 5 m-cy) i zaczęła tak około 3 m-ca i
      jest to pisk który oznacza raczej próbe głosu albo inaczej chcę przez ten pisk
      zwrócic na siebie uwagę. Też się zastanawiam kiedy to minie bo przez ten pisk
      zapomniała ładnie gadać a tak ślicznie sobie gaworzyłasad Ale kiedyś to bankowo
      minie ale kiedy to chyba zależy od niej..Jak piszczy staram sie nie zwracać na
      nią uwagi bo wtedy (gdy piszczy) śledzi nasza reakcję,a my udajemy że nas to
      nie wzrusza choć tak naprawde to wieczorem już główka paruje od naszej małej
      piszczałki..smilePozdrawiam Basia i "troszkę" piszcząca Ala
    • coronella Re: PISK !!!! 22.04.04, 23:07
      Hihihi, a zobaczycie jak piszczy 14 miesięczne dziecko!!! smile))) Ja juz to
      wiem wink
      • rylka Re: PISK !!!! 23.04.04, 23:39
        Hej!
        Mojej siostry synek, tez jak mial okolo 3,5 miesiaca zacza piszczec. Pierwszy
        raz zrobil to o 2 w nocy, stawiajac siostre i szwagrana rowne nogi. On po
        prostu odkryl, ze ma glos i moze go uzywac!wink))
        Teraz ma ponad 9 miesiecy i piszczy wtedy, gdy jest zadowolony, albo
        podekscytowany. (Kawal ma tego glosu, slyszalamwink)) Moze pisk Twojego dziecka
        ma podobne podloze - chec poznaniawink)
        Pozdrawiam.
    • mama_majki Re: PISK !!!! 24.04.04, 09:08
      Maja piszczy do tej pory. A Twoja dzidzia piszczy bo pewnie odkryla ze
      potrafi smile)))))) Przestanie po kilku dniach piszczec ciagle ale popiskiwac
      bedzie pewnie juz notorycznie smile

Pozdrawiamy. Kasia i Maja (24.07.2003)
      • joanna.luczynska Re: PISK !!!! 24.04.04, 22:46
        mama_majki napisała:

> Maja piszczy do tej pory. A Twoja dzidzia piszczy bo pewnie odkryla ze
        > potrafi smile)))))) Przestanie po kilku dniach piszczec ciagle ale popiskiwac
        > bedzie pewnie juz notorycznie smile
        >
        > Pozdrawiamy. Kasia i Maja (24.07.2003)

odp. smile))) dołączam się do opinii smile Mój maluch piszczał tak zapamiętale, iż
        bałam się, że zapomniał o wdechu i wydechu wink Niedługo skończy dziesięć
        miesięcy i czasami mu się przypomina - najczęściej w parku straszy ludzi, lubi
        też to robić gdy dziadek stoi do niego plecami i niczego się nie spodziewa smile)))
        > ________________________________________
        > Majeczka maj law smile)))
        > <a
        href="http://nnk.art.pl/kotografie/nenkowa.html"target="_blank">nnk.art.pl/kotografie/nenkowa.html</a>
        > <a
        href="https://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=10446198"target="_blank">forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=10446198</a>
    • marzaga Re: PISK !!!! 24.04.04, 13:17
      Wielkie dzięki za odpowiedzi !!!
      Myślę, że mała piszczy, bo odkryła, że można piszczeć no i w ten sposób zwraca
      na siebie uwagę. Dopomina się o swoje. Nic jej nie boli spoko smile
      Ale jak tu czytam, że to może jeszcze trwać misiącami i że to dopiero początki
      to o zzzzzgrooooooozzoooo !!!
      Pozdrawiam Wszystkie Mamusie i Ich Słodkie Dzidziusie !!!
      Marzaga
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka