Dodaj do ulubionych

drapanie oczek!

29.03.11, 17:53
Mamusie doradźcie coś.
Moja córka prawie 5 m od jakiegoś miesiąca drapie oczka, tak mocno że w okół oczek ma rany. Głównie nasila się to drapanie przed zaśnięciem. Wierci się też w nocy i po przebudzeniu pierwsze co robi to wkłada rączki do oczu.
Robiliśmy badania kału w kierunku pasożytówi mocz. Wszystko ok.
Wizytę u olulisty mamy za miesiąc. (Strasznie długo - ale nie chcę iść do pierwszego okulisty z brzegu a na prywatną wizytę u dobrego tyle się u nas czeka).
Zwierząt w domu nie mamy, mała karmiona jest mm. Używam Oilatum do kąpieli i do twarzy.
Żadnej wysypki oczka też nie są zaczerwienione, nie ropieją.

Więc co może być przyczyną tego drapania?
Może mamcie jakieś pomysły?
Obserwuj wątek
    • ziabucha Re: drapanie oczek! 29.03.11, 18:17
      Dużo nie poradzę ale może niedrapki na rączki do wizyty u okulisty.
    • panna.w.drodze Re: drapanie oczek! 29.03.11, 21:11
      może coś jest w pokoju co ją uczula? wyniosłabym kwiatki, przewietrzaj pokój przed snem i zmień jej powłoczki, pościel wyrzuć na przewietrzenie i słońce i może zmień poduszkę.
      • mrozonka82 Re: drapanie oczek! 29.03.11, 21:22
        Od razu przyszła mi do głowy pościel. Ja takim okropnym świądem oczu reaguję na pierze. Może jest po prostu uczulona na coś, co jest w sypialni?
        • mbkbab Re: drapanie oczek! 29.03.11, 22:02
          hm.. u nas było to samo.drapanie oczu i to przeważnie właśnie na wieczór.I też myślałam ,że to pościel.Więc wszystko powymieniałam,a materac włożyłam - upchnełam (!!!) do zamrażalnika na jakiś czas ,żeby drobnoustroje usunąć tongue_out Wybraliśmy się prywatnie do alergologa i zapisał maść sterydową , przeszło po 2 tygodniach jakoś.W tym samym czasie wywieźliśmy psiaka naszego na wieś do rodziny.Alergia znikła.Sądzę,że moje dziecie ma alergię na sierść.Ale maść też dużo dała bo sierść jeszcze przez chyba m-c była widywana w domu mimo gruntownych porządków dzień w dzień.Może testy zrób? U takich maluchów robi się je z krwi.Bo je też polecał nam alergolog.

https://www.suwaczki.com/tickers/gyxwjw4zhs3l3ab5.png
          • pelagia_pela Re: drapanie oczek! 30.03.11, 10:31
            Twoje dziecko robi sobie rany na oczach, a ty czekasz miesiac kolejny na wizyte? Czy naprawde inni okulisci to idioci bez studiow, ktorzy nie poradza sobie z niemowlakiem? Idz kobieto do lekarza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka