smoczyca_id 28.03.12, 18:40 Moja corka (7 tygodni) ma czesto zimne dlonie. Co to oznacza? Wydaje mi sie, ze nie jest jej zimno, bo pozostala czesc ciala jest ciepla. Dodam, ze ja generalnie tez mam czesto zimne i spocone dlonie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
spkasienka Re: zimne dłonie dziecka 28.03.12, 19:03 NIc złego się nie dzieje. Dzieci maleńkie często tak mają. Nosek też może być trochę zimny. Odpowiedz Link Zgłoś
kw0 Re: zimne dłonie dziecka 28.03.12, 19:22 jak kark dziecka jest ciepły to i dziecku jest cieplo. Odpowiedz Link Zgłoś
toya666 Re: zimne dłonie dziecka 28.03.12, 19:23 Dłonie i stópki (a także czasem nosek) mogą być chłodne. Takie maluszki mają jeszcze słabe krążenie. Najważniejsze, żeby kark/brzuszek/plecki były ciepłe Odpowiedz Link Zgłoś
monia-mama Re: zimne dłonie dziecka 09.04.12, 21:19 Smoczyca, mój sześciotygodniowy synek też tak ma. Ale, że karczek cieplutki na spacerach to się tym nie przejmuję. Myślę, e ma to po mnie Odpowiedz Link Zgłoś
carollka_27 Re: zimne dłonie dziecka 09.04.12, 22:36 moja córka często miewa zimne łapki, reszta ciepła, też ma to po Tobie ? Odpowiedz Link Zgłoś
mykejla Re: zimne dłonie dziecka 11.04.12, 09:58 wynik kiepskiego krążenia - niemowlaki tak mają Ja często masuję Młodemu rączki i nózki - to pobudza krążenie. Temperaturę lepiej sprawdzać na karku dziecka Odpowiedz Link Zgłoś