05.06.14, 20:06
Witajcie.

To mój pierwszy post.
Dziewczyny napiszcie czy wierzycie w zabobony np. kobieta ładna w ciąży to urodzi chłopca, jak lubi ogórki to również chłopiec, jak pierwsze dziecko powie pierwsze tata to kolejne dziecko będzie syn itp.
Czy u Was coś się sprawdziło? Czekam na Wasze odpowiedzi.
U mnie nic się nie sprawdziło ... nawet na początku ciąży mówił mi, że jestem zapewne bardzo zmęczona bo wyglądam niekorzystnie a jednak mam syna.
Obserwuj wątek
    • kacz888 Re: Zabobony 05.06.14, 20:45
      jak dla mnie zabobony= totalne bzdury. w ogole się nimi nie przejmowałam. babcie, prababcie oczywiście próbowały coś tam "czarować" ale mnie te czary nie ruszały smile
    • alinalen Re: Zabobony 05.06.14, 21:35
      w pierwszej ciązy wyglądałam masakrycznie, wcinałam ogórki- urodziłam córkę, w drugiej ciąży wyglądałam równie fatalnie, wcinałam ogórki urodziłam syna wink. fakt moja córka wczesniej powiedziała tata i urodził\ jej sie brat, ale gadać można duzo i o kształtach brzucha....jedna wielka bzdura.
      • wilkowaona Re: Zabobony 05.06.14, 21:46
        Ja w ciąży wyglądałam bardzo dobrze, skóra, cera, włosy i mało przytylam, urodziłam syna. Nie wierze w te wszystkie bzdury. Przeprowadzilam sie z miasta na wieś i jakie było moje zdziwienie kiedy babcia mojego m, zganila mnie, ze mam pasek przy sukience, ze ryzykuje ze dziecko bedzie owinięte pępowiną... Nie było...
        • kacz888 Re: Zabobony 05.06.14, 21:52
          pasek przy sukience też przerabiałam z babcią mojego męża, przy porodzie córka była owinięta raz pępowiną ale nawet przez myśl mi nie przeszło że to właśnie przez ten pasek który miałam wtedy ubrany...
          • 02kaja Re: Zabobony 05.06.14, 21:59
            a ktoś w to jeszcze wierzy? bzdury, "przepowiednie" takie same jak w horoskopie.
            Jak słyszę coś podobnego to tylko się uśmiecham i mówię, że nie wierzę.
    • giba116 Re: Zabobony 05.06.14, 22:17
      Wszelkie zabobony działaja mi na uzebienie. Glownie ze wzgledu na to, ze osoby ktore w nie wierza potrafia truc do znudzenia i zawracac gitare.
      Ilez ja sie nasluchalam, zeby niekupowac przed porodem, lizac czolo i pluc po katach przy kolkach, przyczepiac czerwone wstazeczki itd.

Bleehhhh....
      • corka.czarownicy Re: Giba... 06.06.14, 12:55
        A to czoło to czyje i kto ma lizać? że nie spytam, w jakim celu? ;D
        • giba116 Re: Giba... 06.06.14, 14:21
          No nie wieszsmile ?
          Trzeba lizac czolo dziecka i potem pluc po katach, coby urok zdjac smile
          • 3luna3 Re: Giba... 06.06.14, 22:17
            <hahaha> big_grin big_grin big_grin
        • giba116 Re: Giba... 06.06.14, 14:22
          Zapomnialam o najwazniejszym...
          Jak czolo slone to znaczy, ze dziec zauroczony smile
          • corka.czarownicy Re: Giba... 06.06.14, 22:32
            A jak niesłone, to po prostu uroczy. big_grin
    • b.i.tumika Re: Zabobony 05.06.14, 23:01
      Ja w pierwszej ciąży jadłam mięso i kwas. Ryby w occie zalewane octem prosto z butli, mała chuda brzuch mały do przodu, cera ładna, urodził się syn. Teraz rezygnuje z obiadu żeby zjeść kubeł lodów zagryzionych czekolada, mięso fuu, nawet kurczaka jak czuje to mnie odrzuca, brzuch na boki i tez będzie syn. A pierwszy na początku długo mówił tylko mama i mama i o kant stołu takie przepowiednie. I korale nosiłam, tez źle i pod linkami przechodziłam tez niedobrze i mimo tego dzidziuś był książkowy.
    • az-82 Re: Zabobony 06.06.14, 06:23
      Nie wiem, jak można być tak naiwnym, żeby wierzyć w tego typu głupoty.
      • mamcia2014 Re: Zabobony 06.06.14, 08:40
        Mi wszyscy mówią, że w ciąży się nie zmieniłam i wyglądam ładnie- spodziewam się dziewczynki 
        Niestety w zabobony wierzy moja teściowa i cały czas coś tam komentuje w stylu:
        - nie odmawiaj żonie bo będziecie mieć myszy – to akurat ja wykorzystuje ale bardziej w formie żartu tongue_out
        - nie patrz przez wizjer
        - nie noś pasków i korali
        Itd.
        • ewulka4982 Re: Zabobony 06.06.14, 16:03
          Haha fajny watek, dawno sie tak nie usmialam big_grin Lizac czolo !!! Hahhahaa. Mi sie jedno sprawdzilo, moj maz jest obcokrajowcem i oni maja tez duzo takich zabobonow ciazowych. Szwagierka posypala mi g sola (bez mojej wiedzy) i ja sie natychmiast zlapalam za nos. I to mialo znaczyc, ze bedzie dziewczynka. A jak za ucho to chlopak smile Zrobila to dla zartu, bo tez nie wierzy, ale sie sprawdzilo. Zreszta ja od poczatku czulam, ze to bedzie dziewczynka. I nie, urody mi nie odebrala, wrecz przeciwnie. Paskow nie nosilam, bo mi bylo niewygodnie wink I wcinalam lody kublami, chociaz nie wiem, co by to mialo znaczyc. Emi powiedziala pierwsze mama, to sie moze sprawdzic jak dla
          • ewulka4982 Re: Zabobony 06.06.14, 16:14
            Sprostowanie: posypala mi glowe sola, nie g wink Cos mi sie nie napisalo i wyszlo nieestetycznie smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka