kasiulka851 05.02.07, 19:39 Hej kiedyś na forum czytałam o jakies kaszce po której dzieci nie mają zaparać. Nie pamietam dokładnie producenta. A może Wy wiecie ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
teane Re: kaszka 06.02.07, 09:14 kleik kukurydziany, chyba nestle robi. ale kleik, nie kaszka Odpowiedz Link Zgłoś
biochemist Re: kaszka 06.02.07, 10:15 Cześć Moja mała pięknie wcina kaszkę mleczno ryżową HIPP i o zaparciach mowy nie ma regularnie się wypróżnia Odpowiedz Link Zgłoś
kikaaaa Re: Nestle bifidus??? 06.02.07, 10:27 Chyba o to ci chodzi To jest kaszka ryżowo-kukurydziana bifidus firmy nestle www.nestle.pl/dziecko/ zobacz tutaj Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulka851 Re: Nestle bifidus??? 06.02.07, 12:17 własnie o tą kaszke mi dokładnie chodziło tylko nie wiedziałam jakiego producenta. Po niej naprawde dziecko nie ma zaparac??? Odpowiedz Link Zgłoś
teane Re: Nestle bifidus??? 06.02.07, 14:12 ja czytałam (tylko nie pamiętam gdzie, chyba na gazetowym forum - jedzenie), że kaszki (kleiki) kukurydziane zapobiegają zatwardzenie, a ryżowe zatwardzają kupke. może spróbój dać samą kukurydzianą, a potem tą mieszaną i będziesz miała porównaie, która jest lepsza. do takiej kaszki kukurydzianej można też dodać ztarte jabłuszko (lepsze świerze niż gotowa kaszka z jabłuszkiem). my nie mamy problemów z kupami, więc opieram się na doświadczeniu koleżanki. u niej to podziałało. Odpowiedz Link Zgłoś