Dodaj do ulubionych

ulewanie flegmą

27.02.07, 19:10
mój synek złapał lekki katar(ma 2 msc), dziś zrobił dwa razy zieloną kupkę z flegmą i teraz po nskarmieniu ulało mu się bardzo dużo flegmy.Mały czuje sie dobrze, nic go nie boli, nie marudzi, ma apetyt. nie wiem, czy iśc z nim jutro do lekarza, czy jemu może coś dolegac?czy to normalne przy katarze?macie jakieś sposoby na katar, bo wyciąganie gruszką to masakra
Obserwuj wątek
    • niesiah Re: ulewanie flegmą 27.02.07, 19:21
      Po pierwsze FRIDA - gruszka jest beznadziejna - po drugie do lekarza.
    • sabko Re: ulewanie flegmą 27.02.07, 19:23
      Wiesz nie jestem lekarzem więc zawsze lepiej sprawdzić u prawdziwego pediatry
      ale gdy moja córeczka miała kilkanaście dni też zdarzyło jej się ulać flegmą,
      nie miała akurat kataru ale zaraz po urodzeniu musiała mieć założoną sondę i to
      spowodowało potem wydzielanie się większej ilości śluzu w przewodzie pokarmowym.
      Położna, która akurat przy tym była powiedziała, że to bardzo dobrze że organizm
      małej potrafi sam się tak oczyścić.
      Myślę więc, że i w twoim przypadku to raczej dobry objaw.
      • wacyn10 Re: ulewanie flegmą 27.02.07, 19:34
        to raczej normalne. Mamy za sobą 2 katary, za każdym razem ulewanie flegmą
        wielkie i flegma/śluz w kupie. Poszłabym do lekarza jeśli katar będzie zielony
        albo mocno żółty. Moje sposoby - olejek olbas na pieluchę i powieś na oparciu
        łóżeczka - udrożni nos, katar się wyleje (wiele mam to odradza, ja tak robiłam
        już w 3 tyg.), odciąganie fridą + sól morska, maść majerankowa pod nosek
        (antybakteryjna), dużo na brzuchu, żeby się nie lało do gardła, oklepywać plecy
        po boczkach ręką złożoną w łódeczkę (profilaktyka zapalenia oskrzeli).
    • nefretete323 Re: ulewanie flegmą 27.02.07, 19:51
      No normalny dobry objaw przy katarze. Ulewa flegmą ponieważ żołądek tego nie
      trawi. My mieliśmy to samo. Obserwuj kolor wydzieliny taka jak radziły
      koleżanki. Życzymy dużo zdrówka.smile
    • olivka31 Re: ulewanie flegmą 27.02.07, 20:06
      Mój maly 2 razy juz zlapal przeziebienie i za każdym razem ulewal flegmą a
      czasem mu nawet noskiem poszlo.Stosowalam tylko sól fizjologiczną i gruszkę -
      po 2 dniach zawsze zdrowial.Flegma musi w jakiś sposób zostać wydalona z
      organizmu a wiadomo że takie dziecko noska sobie nie wypróżni.Więc ja myślę że
      to dobrze że ulewa flegmą -szybciej wyzdrowieje.Ale to tylko moja
      opinia.Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka