marta.28 Do Anitasze +sprostowanie 22.08.05, 11:51 Anitko nie ty jedna na tym świecie nie masz telewizora i dziezko w wieku Oleńki. Piszę więc, żeby niebyło nieporozumień. Nie mam z tąbą kontaktu i nie wiem jak się zachowuje Natalka. Nie piszę o was tylko kuzynce od strony męża Agacie i jej córeczce Nataszy, którą łódzkie mamy znają z Wapiennej. Jest mi przykro, że mnie tak oceniasz. A forum jest poto żeby sobie pisać o zachowaniach dzieci, nie poto żeby się porównywać ale poto żeby wiedzieć jak się może nasza pociech zachowywać w danym wieku. Natasza jest 9 dni starsza od Oli i byliśmy razem na wakacjach więc wiem jak się zachowuje. Odpowiedz Link Zgłoś
anitkashe Do Marta.28 29.08.05, 11:40 Marta, ja juz nie mam ochoty poruszać tego tematu. odpowiedziałam ci na forum, bo po pierwsze to ja jestem twoją kuzynką ( a w ogóle zawsze o tobie mówię siostra -jak i o innym rodzeństwie ciotecznym i stryjecznym - po prostu rodzeństwo, ty jedyna mówisz na nas kuzyni) a nie Agata ( ona jest żoną kuzyna Twojego męża), po drugie jak sama wiesz to nie jest Twoja pierwsza uwaga odnośnie nas czy Natalki, po trzecie może Agata tez by nie chciała być w ten sposób opisana na forum... mnie tez jest przykro, bo chciałabym mieć w Tobie prawdziwą siostrę a nie osobę, która się cały czas "czepia". jezeli masz ochotę to zapraszam w któryś dzień do jakiejś knajpki i sobie pogadajmy i wyjaśnijmy pewne rzeczy, bo chyba sytuacja do tego dojrzała, a jesteśmy przecież siostrami ;O) - pzdr - anita Odpowiedz Link Zgłoś
eklon Ortopeda 29.08.05, 12:38 Dziewczyny, czy znacie może doktora Krzysztofa Bika przyjmuje podobno na Piotrkowskiej? czy któraś z Was chodziła może do niego z dzieckiem? Odpowiedz Link Zgłoś
anitkashe Re: Ortopeda 29.08.05, 14:13 hej Ewa, wklejam link z ortopedami łódzkimi forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=600&w=10183615&v=2&s=0 ja znam osobę, której dziecko konsultowal dr Bik i jest zadowolana i z kompetencji i z podejścia do dzieci, jesli chcesz to w przeciągu dwóch dni mogę się czegos więcej dowiedzieć. pzdr anita i natalka Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 znowu jestem z powrotem :D 30.08.05, 01:05 hej dziewczyny wczoraj wrocilam z malym z nad morza. trafil mi sie wyjazd do Wladyslawowa na tydzien z moja kolezanka i jej 5-latkiem. fajnie bylo...ale sie skonczylo chcialam sie pochwalic,ze Mikuś wlasnie tam zaczal swoja "kariere siedzaca". jest sie z czego cieszyc i nie jest...bo teraz za nic nie chce lezec, a jak siedzi to trzeba go asekurowac. nic nie moge zrobic! bo ciagle wrzeszczy!! jak zaczniecie chodzic na Wapienna to dajcie znac, teraz juz moge sie z nim tam wybrac, bo podrosl Odpowiedz Link Zgłoś
megan77 Jakie jest Wasze zdanie ??? 30.08.05, 11:02 Witajcie Mamusie Przeczytałam artykuł o karach za rozpakowanie produktu w supermarkecie i ciekawi mnie jakie jest Wasze zdanie ? Czy rozpakowujecie dzieciakom np. ciastko przed dojściem do kasy ? Wklejam Wam link do artykułu, najciekawsze są komentarze. wiadomosci.onet.pl/1155716,11,item.html Pozdrowienia Magda i Adaś (16.09.2004) Odpowiedz Link Zgłoś
idusia_i Re: Jakie jest Wasze zdanie ??? 31.08.05, 20:06 Tak, coraz czesciej przekonuje sie, ze w Polsce wszystko jest mozliwe.. Jak dla mnie - totalna bzdura, narzucanie takich kar. Wkladam produkt do koszyka = decyduje sie na zabranie i zaplacenie, a czy zjem teraz czy za 15 minut, po odejsciu od kasy, nie ma znaczenia. Czesto daje René jeszcze przed zaplaceniem batoniki. ..Ale to jest ta polska nieufnosc. Wszedzie widza zlodziei, bo i zdarzalo sie to czesto..a to budzi prawdziwa gorycz. I chyba myslac w ten sposob, nic nigdy nie zmienimy. Odpowiedz Link Zgłoś
idusia_i A moze by tak na Wapienna? 31.08.05, 21:05 Wznawiam watek o naszej grupie rodzinnej René bardzo chcialby znow spotkac tam pare kolezanek i kolegow (jego mama zreszta tez . I czekamy na ustalenia - kiedy, o ktorej??? Moze by tak od razu w poniedzialek, 05.09.2005? René to straszny spioch. Spi od 20:00 do 9:00!, dlatego nam pasowaloby dopiero tak na 10:30. Pozdrawiamy wszystkie mamy wypoczete i nie wypoczete. ...Madzik, my tez nigdzie nie wyjezdzalismy Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 Re: A moze by tak na Wapienna? 31.08.05, 23:33 jestem za maly troche podrosl, interesuja go dzieci /choc razem to sie jeszcze nie pobawia/. wiec przypedaluje na 10,30 na godzinke, bo o 12 jedzonko i spanko zeby mamusia troche odsapnela co trzeba miec ze soba?? Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: A moze by tak na Wapienna? 01.09.05, 10:36 Widzę, że koniec wakacji to i forum się ożywia. ) Chętnie bym się z Wami spotkała na Wapiennej, ale u mnie to mało realne niestety... Nie wiadomo kiedy się rozdwoję, coraz gorzej funkcjonuję, jestem ciągle napuchnięta jak balon... no ale przy Lechu trzeba się nadal nabiegać, nie ma czasu na leżenie. Szkoda mi tylko, że od dawna nie chodzę z nim na spacery, bo brzucho mnie za bardzo boli. ( W każdym razie u nas przedpołudnia ciągle wylgądają tak samo, czyli Lechu budzi się koło 6 rano... no i potem odsypia od ok. 9 ze 2-3 godziny... czyli wcześniej jak 12-13 nie damy rady się ruszyć. A bez porannej drzemki Lechu będzie marudził na całego... No cóż, zobaczymy jak to będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
megan77 Re: Jakie jest Wasze zdanie ??? 01.09.05, 13:49 Mam podobne zdanie ale wolałabym żeby mnie ochrona marketu nie rzucała na podłoge i nie rewidowała za odpakowanie herbatników Odpowiedz Link Zgłoś
anitkashe Re: Jakie jest Wasze zdanie ??? 01.09.05, 14:08 hej, ja dlatego nie przepadam za marketami. ostatnio w pabianickiej hiper pan ochroniarz zwrócił mi uwage przy wchodzeniu do sklepu ,ze mam odłożyc mój plecaczek do szafki. ja mu mówię, że to moja osobista torebka z kluczami do domu, dokumentami, pieniedzmi , pieczatkami firmowymi, a on mi na to, że mogę wejść ostatecznie, ale przy wychodzeniu mam się dać zrewidować. SZOK. daliśmy sobie spokój z zakupami w hiper, pojechalismy do łodzi do carrefoura i bez problemu weszłam, żaden ochroniarz nie zwrócił mi uwagi i obyło sie bez rewizji przy kasach ;O). mam wrażenie, że hipermarkety wiekszość klientów traktują niestety jak złodziei. najkochańsze są jednak małe zaprzyjaźnione sklepiki... Idusia_i, madda71 - na Wapienną wybierzemy się na ok. 10.30 na 100% , szkoda, że madziki nie będzie ;O( a może wymyślimy jakiś krótki spacerek w Twoich okolicach koło południa i cię wyciągniemy, pogody ładne jak na razie Trzymajcie się dziewuszki - anita i natalka Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Wapienna 01.09.05, 21:25 ja na 90% odmelduję się na Wapiennej. Z dwójeczką tym razem Tylko, że Pawełek jeszcze się nie pobawi. Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 Wapienna i Madziki 01.09.05, 21:46 coronella - jak fajnie bedzie dzidzia mlodsza od mojego! a do Madzikow mozemy sie udac, z Wapiennej to 2 przystanki spacerkiem, sciagniemy jej wozek i sie przespaceruje wokol bloku, no chyba ,ze jest gdzies lawka, bo u mnie wszystkie zarabali i nie ma na czym siedziec D Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Wapienna i Madziki 02.09.05, 09:04 Hehe, wózek jeszcze mam w bagażniku, więc nie trzeba nosić na dół. ) Chociaż już rozważałam schowanie spacerówki do komórki, a naszykowanie gondolki dla niuni. ) Jeszcze nie jest ze mną tak źle, czasem mogę połazić i nic mi nie jest, a czasem od razu się spina i trzeba przystanąć.... trochę pojęczeć i można iść dalej... hihihi. )) A ławkę mam jedną przed blokiem, tyle że jak ciepło oblegana przez babcie. ) Wczoraj miałam wizytę u ginka - szyjka już wyraźnie zmieniona i gotowa do porodu. No ale nie da się przewidzieć, czy to będzie już wkrótce, czy za 2 tygodnie, czy w terminie... pełna zagadka. ) Jeśli chcę przyspieszyć, mogę się brać za generalne porządki... a mycie okien czeka. ) Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 Re: Wapienna i Madziki 02.09.05, 12:35 hihi z tym sprzataniem to sie jeszcze wstrzymaj, bo to dopiero 37 tydzien. moj gin tez mi kazal wytrzymac do 37 i niech sie dzieje co chce...no i Mikus go posluchal. ledwo skonczyl sie 37 a juz na poczatku 38 wyskoczyl D Odpowiedz Link Zgłoś
anitkashe Madziki - :O) 02.09.05, 13:57 hej , hej Madziki - kwietnióweczki się o Ciebie dopytują.... trzymaj się cieplutko - Anita i Natalka Odpowiedz Link Zgłoś
idusia_i No i bylo sie na Wapiennej :) 06.09.05, 20:07 I bylo calkiem milo. Nie mozna powiedziec, by dzieciaczki byly oniesmielone po dlugim niewidzeniu. Szalenstwo pelna para. Dzieci sie pozmienialy, wyrosly, ..a rodzice nadal piekni i mlodzi . René nie chcial wyjsc z pilek, a jak dorwal samochodziki, to i jazde tylem testowal. Przy bieganiu po sali, zlapal niezlego zajaca i polala sie krew, ale, jak to prawdziwy twardziel, szybko sie otrzasnal i o lzach zapomnial. Bylo mi milo, ze znow sie spotkalysmy/-lismy . Dla zainteresowanych - postanowilismy (poki co), ze bedziemy spotykac sie w poniedzialki i czwartki od okolo 10:30-11:00. A w ten czwartek przyniose kawe i jakies ciacha, zebysmy mogly /-li usiasc i troszke wiecej poplotkowac. ...A Pawelek Dorotki jest slodki, a do tego jeszcze spioch i mamie pozwolil skupic sie na starszej corci. Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: No i bylo sie na Wapiennej :) 07.09.05, 09:30 my tez sie odliczylismy, juz w trójke . Pawek rzeczywiscie słodko spał, w drodze powrotnej za to miał ochote na zabawe, a Dominika na drzemke, więc miałam niewesoło Do tego musiałam wracać pieszo, bo miejska komunikacja... ech.. nie dosc ze autobus raz na godzine, to jeszcze wszystkie stare ikarusy, do których z wózkiem nie wejdę A Rene śliczny chłopak ) To mój ulubieniec Oczy wieeelkie, cały jest jak cukiereczek. Tylko dziewczynkami sie jeszcze nie interesuje, buuu, fajna by była para: Rene i Dominisia Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 Re: Łódzkie mamusie !!! 06.09.05, 21:57 i my tez w koncu zawitalismy na Wapienna, ale niestety czas na zabawy jeszcze nie ten z wszystkich fajowych rzeczy tylko hustawka przypadla Mikusiowi do gustu ) tak wiec czekam na oferty spotkan w plenerze poki co. coronella - jak bys miala ochote indywidualnie z racji niedalekiego mieszkania to ja bardzo chetnie. trzeba tylko jakas date ustalic, no i miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
anitkashe Re: Łódzkie mamusie !!! 07.09.05, 11:09 oj, fajnie było sie spotkać na Wapiennej, Natalka padła w samochodzie od razu. Dla niej , tak jak dla Rene, przebojem jest basen z piłeczkami... no tak w domu tego nie ma ). cieszę się z poznania Dorotki i jej dzieciaczków, a Pawełek fajniutki, aż zazdroszcze trochę i tak sobie pomyślałam, że juz nie pamiętam jak Natalka taka była, więc chyba nadszedł czas na rodzeństwo dla niej ))))) A Miki Maddy to już kawaler z zębolem ho ho, Madda a może na krótko byś jednak wpadała bo fajnie tak się spotkać... a swoją drogą to może spacerek w któryś dzień ? to do jutra dziewuszki pa pa, Anita i Nati Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 witamy mala Joasie :DDDDD 07.09.05, 22:24 spacerek jak najbardziej, ja jestem baardzo chetna i namawiac specjalnie mnie nie trzeba a spacer z Madziki na jakis czas opdpada - mamy nowa dzidzie na forum!! urodzila sie raniutko 5,50 ma 3390 (o matko! prawie 4 kilo!!) i 54 cm gratulacje Madziki!! Odpowiedz Link Zgłoś
yessa Re: witamy mala Joasie :DDDDD 08.09.05, 07:35 Witajcie łodzianeczi! I znowu przyjdzie mi zazdrościć Wam Wapiennej... Bo ja oczywiście uziemiona w pracy... Ale na spotkanie w plenerze reflektuję bardzo chętnie, tyle że popołudniami. Pawełka Dorotki miałam juz okazję poznać i potwierdzam - słodki śpioch, nasz spacer tez przespał ) No i gratulacje dla Madziki. Joasia spora jak na dzieciątko urodzone chyba 3 tygodnie przed terminem, gdyby Magda dotrwała do końca września, mała byłaby olbrzymką ) Odpowiedz Link Zgłoś
marta.28 Re: witamy mala Joasie :DDDDD 08.09.05, 11:53 Witamy cię Joasiu na świecie. Dużo zdrowia i uśmiechów Pisków, wrzasków i zabawy moc Radości z tupotu malutkich nóżek Łez szczęścia z pierwszego uśmiechu, ząbka, słowa i kroku Porozrzucanych wszędzie klocków Przytulenia okrąglej główki I uścisków małych rączek No i podokazuj troche braciszkowi. Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Już jestem :)) 10.09.05, 09:29 Dziękuję za gratulacje )) Tak jak Magda już napisała (dziękuję ) ), w środę 7 września o 5:50 rano urodziła się moja córeczka Joasia. Jest oczywiście śliczna, ma niezłą ciemną czuprynkę, no i nie jest taka malutka jak był Leszek. ) Wczoraj wyszłyśmy do domu, chociaż niunię dopadła lekka żółtaczka. Muszę ją obserwować czy za bardzo się nie nasila, a jakby co to na kontrolę do szpitala. Za jakiś czas chętnie się przyłączę do spacerków. Teraz już mam siłę. )) Odpowiedz Link Zgłoś
idusia_i Re: Już jestem :)) 11.09.05, 21:03 O, Madziki, ja jeszcze nie gratulowalam! Wszystkiego dobrego dla Ciebie i Twojej nowej pociechy. Dzielna jestes, ze tak szybko ucieklas ze szpitala. No Ty to w ogole zywotna taka jestes i silaczka, ze tylko pozazdroscic. Prawdziwe uosobienie energii. Zycze Twojej corci, zeby miala tyle ciepla w sobie, co jej mama. I szybkiego gojenia Do zobaczenia, do napisania Odpowiedz Link Zgłoś
bursz GRATULUJĘ:-))))))))))))) 12.09.05, 13:34 Hej Madziu, weszlam tu dzis z myślą,ze moze sie dowiem czy Joasia juz JEST!!!!!!! I GRATULUJĘ, PODZIWIAM I ŻYCZĘ DUZO....WYTRWALOŚCI, CIERPLIWOŚOŚCI I SZCZĘŚCIA. Pisz co u Was,jak sobie radzisz, bo jak napisalam podziwiam Cię. Jestem własnie po godzinnej probie uspienia spiacego Dziecka i porazka, na szczescie dzidek jest w tym lepszy)))) pozdrawiam,caluję,jola z julka Odpowiedz Link Zgłoś
megan77 Re: GRATULUJĘ:-))))))))))))) 12.09.05, 14:31 Nie było mnie chwile a tu takie zmiany ! Ja też serdecznie GRATULUJE !!! Adaś całuje małą księżniczke w stópki ! Rośnij Mamusi śliczna i zdrowa ! Pozdrowienia Magda i Adaś (16.09.2004) Odpowiedz Link Zgłoś
aga_nadia Re: Już jestem :)) 19.09.05, 09:09 Madzia, serdecznie gratulujemy Tobie i Twojej Córeczce Ciekawa jestem tylko jak teraz sobie poradzisz z basenem z dwójką Bąbelków? A może już teraz Leszek będzie uczył Joasię tego co sam się nauczył? Serdeczenie pozdrawiamy i jeszcze raz GRATULACJE )) Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Wapienne 12.09.05, 16:55 pogoda sie psuje, moze teraz więcej mam da się namówic na wizytę na Wapiennej? Dzisiaj Rene z Dominiką szaleli tak, że moja mała wygladała jakby wyszła z wanny!!! Rene tez nie był gorszy A my objadałysmy sie ciastkami przy kawce Dla dbających o linie mozemy zrobic saładkę! Odpowiedz Link Zgłoś
juropka GRATULACJE DLA mAGDY :) 15.09.05, 21:59 My również pragniemy Ci pogratulować udanego porodu i ślicznej córeczki Magdziu, życzymy cierpliwości i wytrwałości i napisz jak reakcja Lesia na to wszystko, pewnie zakochany w siostrzyczce ))) Wracaj szybciutko do zdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
gosiola Re: GRATULACJE DLA MAGDY:) 16.09.05, 11:55 Madziu...po prostu gratulujemy. Niech Lesio i Joasia rosną zdrowo, z usmiechem na buzkach i otoczeni niekonczącą sie milościa Waszą i Najbliższych Odpowiedz Link Zgłoś
gosiola MIJA ROCZEK ADASIA!!! 16.09.05, 12:05 Adasiu! Wszystkiego Co Sercu Malucha Najbliższe: Radości, Szczęścia, Zdrówka, Bezmiaru Psotnych Pomysłów... Aby Rodzicom Nigdy Się Nie Nudziło Sciskamy Cię Serdecznie, Kawrtet Skrzypcowy Madziu, A dla Ciebie i Pawła - z Tej Okazji - Gratulacje...!!! - Pozdrawiamy Gosia,Ola(08.11.02) i Lena(06.02.05) OLGA I LENA Odpowiedz Link Zgłoś
megan77 Re: MIJA ROCZEK ADASIA!!! 20.09.05, 19:48 Bardzo bardzo dziękujemy ! Adaś jest już dorosłym chłopcem ! Nie moge uwierzyć że minął już rok. Uściski Magda i Adaś (16.09.2004) Odpowiedz Link Zgłoś
deotyma11 Sprzedam hipcia 16.09.05, 16:00 Drogie mamusie! Sprzedam chodzik-jeździk hipcio firmy Fisher-Price. Zabawka była używana, ale jest w naprawdę dobrym stanie. Zainteresowane mamy proszę o kontakt na e-mail deotyma@wp.pl. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
lorana Wapienna 17.09.05, 12:14 Witam po dusyej pryerwie. Powiedzcie mi w jakie dni sie spotykacie na wapiennej i w jakich godzinach to moze tez sie tam wybiore Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Wapienna 17.09.05, 12:57 w poniedziałki i czwartki, my jestesmy ok 10:00, Rene przyjezdza ok 10:30, jest tez nowa mama z Oleńką i Martą. Odpowiedz Link Zgłoś
lorana Re: Wapienna 18.09.05, 22:45 To ja spróbuje w czwartek dołączy ale jeszcze wcześniej napisze, bo jutro czekam na dostawę kanapy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Wapienna 18.09.05, 23:01 nas jutro nie bedzie, dzieciaki przeziebione zamiast na wapienna idziemy do przychodni, buuuuuuuuuuuuuuuuu Odpowiedz Link Zgłoś
flurcia Re: Łódzkie mamusie !!! 19.09.05, 08:21 Witam ponownie. Pierwszy raz zawitałam tu zaraz na początku tego wątku. Od Doroty - Coronelli dowiediałam się o żłobku na Wapiennej. Dziś wybieram sie tam ze swoją Ola pierwszy raz. Mamy ogromną tremę. Mam nadziję, że się spotkamy. Odpowiedz Link Zgłoś
flurcia Re: Łódzkie mamusie !!! 19.09.05, 13:05 Niestety nie spotkałyśmy żadnej mamy z dzieckiem. Byłyśmy same, ale ubawiłyśmy się bardzo. Szczególnie Ola się wyszalała. Widać, że była bardzo zadowolona. Na pewno jescze się wybierzemy. Może w czwartek. Odpowiedz Link Zgłoś
anitkashe Re: Łódzkie mamusie !!! 19.09.05, 17:13 hej, hej - przede wszystkim bardzo, bardzo gorące uściski dla madziki i całej rodzinki. strasznie fajne są takie wiadomości. buziaczki dla Joasi i Leszka od nas wszystkich * u nas mnóstwo roboty i brak czasu na razie na wszystko, ale od poniedziałku już będziemy na wapiennej, jak zwykle ok. 10.30 pozdroofka - Anita i Natalka Odpowiedz Link Zgłoś
idusia_i Re: Łódzkie mamusie !!! 19.09.05, 21:57 I nam sie nie udalo dzis dotrzec na Wapienna.. Przykro mi Flurcia, ze bylyscie same.I to po raz pierwszy! René ma potworny katar i nie chcialam narazac innych dzieciaczkow na przeziebienie. Mam nadzieje, ze wykurujemy sie do czwartku i ze spotkamy sie na W. Pozdrawiam wszystkich pa Viola z René Odpowiedz Link Zgłoś
lorana Re: Łódzkie mamusie !!! 20.09.05, 22:12 Ja z Lautunia również się szykujemy na czwartek, no chyba że będę musiała iśc do pracy. A tak wogóle czy ktos wie jak mam tam dojecha z widzewa w którym miejscu to jest dokładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 lorana 20.09.05, 22:24 to jest za Makro. jedziesz Wlokniarzy, przed makro jest stacja statoil, za nia wlasnie makro,zaraz za nim skrecasz w prawo /jest oddzielny pas do skrecania/ na rogu jest krancowka tramwaju nr 7. na pewno nie przegapisz bo miejsce dosc charakterystyczne mijasz krancowke i skrecasz zaraz w pierwsza uliczke w lewo . to jest Wapienna. dalej jedziesz prosto. po prawej stronie dosc odrapany budynek, jakies kwiatki namalowane na oknach. na przeciwko zlobka jest ryneczek. mam nadzieje ze trafisz. powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
lorana Zabawa z Pampers pod centralem 22.09.2005 21.09.05, 14:25 dzięki za info ale chyba znów nam nie wypali bo właśnie dzonili do mnie z pampersa że jutro jest impreza plenerowa pod centralem 2 dla dzieciaków i będą zabawy i różne niespodzianki a moja mała cały czas w mieszkaniu siedzi więc z racji tego że jest pogoda chciałam sie tam wybra. Odpowiedz Link Zgłoś
idusia_i nam tez sie nie uda.. 21.09.05, 20:10 Niestety René jeszcze choruje. Doszedl nam jeszcze kaszel. Jutro okolo 10-11:00 przyjedzie do nas lekarz, zobaczymy czy wszystko jest okay. Jak synus mial 10 m-cy, przechodzil zapalenie krtani. Boje sie teraz potwornie powrotu tego cholerstwa. René ledwie mogl oddychac.. Ale moze w poniedzialek..(?) Pozdrowionka dla zdrowych i chorych.papa Odpowiedz Link Zgłoś
megan77 Szczepienia przeciw grypie ??? 21.09.05, 22:33 Witajcie Mamusie Bardzo prosze napiszcie mi co sądzicie o szczepieniu przeciw grypie ? Czy szczepicie siebie ? A co myślicie o szczepieniu dzieci ? Spotkałam się z wieloma różnymi opiniami i nie wiem co myśleć. Teraz rozchodzą się jeszcze pogłoski że te szczepienia chronią w jakiś tajemniczy sposób przed ptasią grypą ??? Napiszcie co o tym myślicie. Uściski Magda i Adaś (16.09.2004) Odpowiedz Link Zgłoś
anitkashe Re: Szczepienia przeciw grypie ??? 21.09.05, 23:03 hej, Magda, my w tym roku szczepimy się pierwszy raz.mój wujek jest lekarzem i zawsze był przeciwnikiem szczepień a w tym roku polecił się zaszczepić. cała rodzinka już po kłuciu tylko my nie bo chodzimy zasmarkani ;O(. Natalkę musimy skonsultować z pediatrą i nasza p. doktor podejmie decyzję co z nią, ale chyba byłabym spokojniejsza gdyby też była zaszczepiona. trzymajcie się - Anita i Natalka Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 central 21.09.05, 23:23 ja bylam wczoraj /20/ z siostra pod centralem po 16 i nic nie widzialysmy. a dzisiaj nie moglam isc. wiec nic nie widzialam zycze zdrowka dla wszystkich "smarkatych" D Odpowiedz Link Zgłoś
marta.28 Re: central II 22.09.05, 13:45 Jest tam instytu zdrowia Pampers. Będzie dzisiaj i jutro w godzinach 11-18. Warto się wybrać bo dzieci się wyszaleją, są piłeczki zjeżdżalnia i zabawki FP. Poproszę o info co ze szczepieniem na grypę bo też się zastanawiam Odpowiedz Link Zgłoś
juropka Re: central II i szczepienie :) 22.09.05, 21:08 Hej dziewczyny My nie dotarłyśmy pod central, ponieważ Polka chora już dwa razy w tym miesiącu Chodzi do żłobka od początku września i jak na razie na 22 dni spędziła tam 5 i pół dnia a reszte na chorobowym Kurcze liczyłam się z infekcjami ale nie aż tak często? Może należy coś podawać odpornościowego??? Magdziu po pierwsze to wielkie gratulacje dla roczniaka Adasia, troszke spóżnione, przepraszam Po drugie ja szczepię się od kilku lat na grypę i uważam, że to dobra inwestycja w siebie, nie chorujemy od kilku lat, wiadomo jakiś katarek lekki kaszel ale nic poza tym Co do szczepienia dzieci to jeżeli szczepiłaś na Hib to nie ma potrzeby szczepić przeciw grypie, tak mi powiedziano u pediatry i nie tylko naszego Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 Re: central II i szczepienie :) 22.09.05, 22:14 cos mi sie pomylilo z tym pampersem, bo zaciagnelam siostre w poniedzialek i oczywiscie nic nie bylo hihihi jutro jak bedzie ladna pogoda to napewno sie wybierzemy jeszcze raz. jak to mowia do dwoch razy sztuka moj maly na HIBa szczepiony, wiec moze sie uda jesien i zime jakos przebrnac. a poza tym tez slyszalam,ze takie male dziecko samo musi nabrac odpornosci,szczepi sie w pozniejszym wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
megan77 Re: central II i szczepienie :) 22.09.05, 22:32 Dziękuje za odpowiedź w sprawie szczepień i za życzenia dla Adasia ! Aga mam nadzieje że się w końcu spotkamy na spacerze bo wciąż się mijamy. Ja teraz częściej latam do tego lasku. Nad szczepieniami ciągle się zastanawiam. Ja już od kilku lat się szczepie ale w zeszłym roku i tak byłam poważnie chora. Mój mąż po swojej zeszłorocznej bardzo ciężkiej grypie stwierdził że już nie wierzy w te szczepionki. Ale co z dziećmi ? Sama nie wiem, dziś pytałam lekarza i on jest przeciw, mówi że to tylko marketing firm farmaceutycznych, bo wirusy mutują w miliony kombinacji i to nieprawdopodobne żeby się coś powtórzyło. Z drugiej strony krajowy specjalista od wirusów mówi że komórki organizmu zapamiętują pewne kombinacje wirusów i są w stanie lepiej zabezpieczyć organizm ? Sama nie wiem kto ma racje ? Uściski Magda i Adaś (16.09.2004) Odpowiedz Link Zgłoś
yessa Szczepienie 23.09.05, 23:44 Ja może dorzucę trzy zdania nt szczepień - ja w nie nie wierzę. Może mi sie zmieni w najbliższym czasie wobec zagrożenia ptasią grypą, ale jak na razie to bardziej przemawiają do mnie przypadki osób z mojego otoczenia, które się zaszczepiły i bardzo to odchorowały i nie zaszczepiły i były zdrowe... Wierzę za to w środki uodporniające typu Ecomer (kilka lat temu baaardzo mi pomógł). Nie polecam go jednak dzieciom (Grzegorz dostał po nim uczulenia). Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Szczepienie 24.09.05, 23:58 Jola, dokładnie, popieram! Przekonałam się na własnej skórze, mało co nie umarłam po sczepionce, za to bez szczepienia mam się doskonale! Cos dawno Cię nie było tu na forum. I w gg sie nie odzywasz.. Odpowiedz Link Zgłoś
yessa Chroniczny brak czasu... 25.09.05, 23:57 Dorotko, bo ja cierpię na dolegliwość jak w tytule... Już nawet w pracy nie daje rady poczytać Forum, bo po reorganizacji mam obowiazek wyspowiadać się z każdej służbowej minuty. Zgroza!! A wieczorkiem padam na twarz i nie jestem w stanie ułożyć sensownego zdania ) Ja chcę na urlop! Albo choćby na zwolnienie! Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Łódzkie mamusie !!! 23.09.05, 17:11 Dziękuję wszystkim za gratulacje i życzenia. )) Malutka już skończyła dwa tygodnie, ładnie rośnie, jest grzeczniutka i słodziutka. ) Żółtaczka już jej przeszła, pępuszek odpadł, jeszcze tylko musi się zagoić. Ja też już normalnie mogę siedzieć, chociaż nie wiem dlaczego pobolewa mnie kość ogonowa tak jak na początku ciąży... Umówiłabym się chętnie na jakiś spacerek, ale jak na razie to mało wykonalne, bo sama nie dam rady pchać dwóch wózków, a Leszek nie zawsze chce chodzić w danym kierunku, tylko woli swoje ścieżki... ) Na Wapienną też chyba nie dam rady, bo Lechu chodzi spać koło 10-11. Nie wiem czy by wytrzymał bez spania do południa... Odpowiedz Link Zgłoś
megan77 KRAWCOWA pilnie potrzebna !!! 24.09.05, 15:53 Dziewczyny błagam pomóżcie, potrzebuje namiary na jakąś dobrą krawcową. Moja znajoma zamknęła zakład bo jej Mama zachorowała. A ja żadnej innej krawcowej nie mam. Rozglądałam się po mieście i nic Za chwile mam wesele a okazało się że musze zwęzić sukienke bo inaczej całkowita klapa. POMOCY ! Z góry dziękuje Magda Odpowiedz Link Zgłoś
kajamama Re: KRAWCOWA pilnie potrzebna !!! 24.09.05, 22:33 Ojej, nie mogę podać Ci dokładnego adresu, bo go nie znam. Jeżdżę zawsze "na orientację". Są to okolice ulicy Pojezierskiej i Rajskiej(Bałuty), taki mały pawilonik, gdzie jednocześnie jest punkt krawiecki i taki guzikowo-napowo- ekspresowy. Jeśli byłoby Ci tu po drodze, to postaram się jak najszybciej dowoedzieć się o dokładny adres. Odpowiedz Link Zgłoś
megan77 Re: KRAWCOWA pilnie potrzebna !!! 24.09.05, 23:37 Poprosze o adres. To jest spory kawałek odemnie ale jeśli nie będzie nic bliżej to tam pojade. Dziękuje. Magda Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: KRAWCOWA pilnie potrzebna !!! 24.09.05, 23:59 ja równiez poprosze o ten adres. Mieszkam blisko. Kilka dni temu sama prosiłam o namiary na krawcową, jednak bez odzewu... Odpowiedz Link Zgłoś
kobiagni Re: atrakcje dla dzieci 26.09.05, 13:27 DZiewczyny, może mi podpowiecie gdzie jeszcze można iść z 16 miesięcznym dzieckiem. Wiem, że chodzicie na Wapienna, ale ponieważ pracuję, to to odpada. Zaliczylismy już zoo, basen, figloraj AGATKę, rózne parki, laski. A może jeszcze coś ciekawego Wam przychodzi do głowy? Odpowiedz Link Zgłoś
kamiba Re: KRAWCOWA pilnie potrzebna !!! 26.09.05, 22:59 To jest na Rajskiej, ale nie pamiętam numeru, ale jak zapytasz "miejscowych" o dawne lodowisko to właśnie przy nim jest ten punkt. Ja mam bardzo fajna młoda dziewczynę, która bardzo dobrze i niedrogo szyje (przy Marysińskiej, krańcówka 57), jest tańsza niż na Rajskiej, jak chcecie to podam telefon. Dajcie znac czy chcecie to jutro napiszę. Kama - mama 17 mieięcznego Jasia z Łodzi. (czasami tak sobie zaglądam na forum, chociaz jestem tu jeszcze nowa!, ale pomoca służę) Jak byście mogły to proszę napiszcie mi o co chodzi z tą Wapienną! Odpowiedz Link Zgłoś
megan77 Re: KRAWCOWA pilnie potrzebna !!! 27.09.05, 00:30 Witaj Poprosze o nr tel do tej dziewczyny na Marysińskiej. O żłobku na Wapiennej jest bardzo dużo napisane we wcześniejszych postach, wkleiłam Ci link: szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: KRAWCOWA pilnie potrzebna !!! 27.09.05, 13:31 ja tez poprosze o telefon!! to ode mnie calkiem blisko! a krawcowa pilnie potrzebuje Odpowiedz Link Zgłoś
kajamama bardzo przepraszam:( 01.10.05, 23:05 że zawaliłam w sprawie krawcowej, ale miałam nagły wyjazd i na forum nie byłam przez kilka dni; Odpowiedz Link Zgłoś
marta.28 Re: Łódzkie mamusie !!! - wapienna 27.09.05, 13:31 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=573&w=14175130&a=28696051 Czy któraś była na giełdzie ubranek dla dzieci forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=600&w=28110896 Dużo było osób, chciałabym się wybraś w tą sobotę i nie wiem czy warto? Odpowiedz Link Zgłoś
coronella do Madziki 27.09.05, 13:33 Hej Magda Co tam u was? Tez tak szybko zyjecie jak my? Ech, cudowne sa takie szkraby, prawda? Jak sobie dajesz rade ze spacerami? ja mam taka deseczke dla dominiki, kiddy board, doczepiana do wozka. Najlepsza rzecz na swiecie!!! Genialnie sie u mnie sprawdza, mloda stoi na niej a ja pcham wozek z deseczka, dzieki temu chpodzimy na calkiem dlugie spacery, np na Wapienna )) Pieszo! Polecam Ci, rozejrzyj sie, co prawda nie wiem gdzie u nas mozna taka kupic. Ja kupilam w Niemczech, jesli bys chciala, moge Tobie tez kupic. Odpowiedz Link Zgłoś
kamiba telefon do krawcowe 27.09.05, 17:23 Dziewczyny, które chciały naiary na krawcową wysłałam Wam telefon na pocztę. mam nadzieję że będziecie zadowolone Kamila Odpowiedz Link Zgłoś
lorana I jak się czuja wasze maluszki 29.09.05, 17:34 dziś pogoda zmieniła się diametralnie i moja Laurunia chyba teza to poczuła bo jakaś taka był nieswoja. Teraz poszła spac i mam chwilke dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: do Coronella 03.10.05, 12:25 Ano żyjemy szybko. ) Maluchy są fantastyczne - jedno spokojnie śpi albo je, a drugie tysiąc pomysłów na minutę... ) Ze spacerami na razie mam problem - sama jeszcze się nie odważyłam, chociaż już wracam do formy i może dałabym radę znieść dwójkę na raz z III piętra... Z Lechem spacer wygląda tak, że chodzi swoim ścieżkami po trawnikach.... i musiałabym zostawiać wózek na środku chodnika biegając za nim... Poza tym prawie codziennie przyjeżdża do mnie mama pomagać, ale na spacery się nie nadaje bo bolą ją nogi. Ta deseczka nie wiem czy by się u nas sprawdziła, bo Leszek jest nieobliczalny... nie wiem czy by chciał stać. Jego interesują koła przy wózku... ) Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Wapienna cd.. 30.09.05, 09:55 A ja znów o Wapiennej Wczoraj było super! Było kilka dzieciaczków, wszystkie w podobnym wieku. Był Rene, była Ola, Tosia, Marta i Oleńka, Dominisia, Kubuś z tatą, dzieci bawiły sie doskonale! Pogoda się popsuła, może teraz jakies nowe mamy przyjdą? Odpowiedz Link Zgłoś
flurcia Re: Wapienna cd.. 30.09.05, 14:52 Wiem ,że spotykacie się z reguły w poniedziałki i czwartki. A jak jest w inne dni? Też przychodzicie. Pyatm, bo nie chciałbym byc z Ola sama. Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Wapienna cd.. 30.09.05, 16:33 ja bylam kilka razy w inne dni i zawsze jakas mama byla. Ale teraz- sama widzialas, remont w zlobku i obawiam sie, ze w pozostale dni w tej sali bawia sie zlobkowe grupy. A tych kontaktow chcialabym uniknac. Nawet mialam sie dzisiaj wybrac. Jak bedziesz jechac, daj mi znac, to tez podjedziemy! Zadzwonie rowniez do Asi z Tosia, pewnie tez chętnie się pobawią. Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 Re: Wapienna - coronella 30.09.05, 23:27 jak bys chciala ktoregos dnia pospacerowac, albo wejsc na kawe po Wapiennej to zapraszam. bo z Mikolajem nie mam po co tam chodzic na razie, zreszta sama widzialas jak bylam. ani sie nie pobawi jak inne dzieci, ani nie pospi jak twoj Pawelek. a chetnie bym sobie pogadala. Madziki na razie "odpadla" i sie snuje smetnie sama, albo jade na Retkinie. Wpisalam sie tez na watek Lodzkie. Odpowiedz Link Zgłoś
bursz targi expo 02.10.05, 20:10 Hej, dzis usłyszalam ze w dniach 5-7 b.m sa targi (moda dla malucha) w hali expo. Czy warto isc, w jakich godzinach, moze jakies spotkanko przy okazji?! Choc ciuszkow obiecalam,ze nie dokupuje poki co)))ale szukam dobrych butow, tzn. nie wiem czy dziecko ktore zaczyna chodzic bedzie dreptac sporo po dworze?! Myslałam o ecco (i sa jakies goex,gdzie w Lodzi?), pani w sklepie polecila mi antylopy,ale nie wiem jaki model, ich strona jest bez ofery? Moze cos poradzicie,pozdrawiam,jola z julka (15m). pozdrawiam,jola Odpowiedz Link Zgłoś
ggmadzik Re: targi expo 03.10.05, 00:59 Trochę nie na temat, ale pierwszy raz jestem na tym forum. Jeszcze wszystkiego nie zdążyłam przeczytać(o krawcowej, Wapienej, targach expo). Więc jestem nowa:mieszkam w centrum, jestem szczęśliwą mamą trójki dzieci: Ani 7lat, Julii 3,5roku i Kacperka 6mcy. Jeszcze mam męża, królika i rybki. Jak znajdę chwilkę to z przjemnością nadrobię zaległą lekturę Waszych pogaduszek.Mam nadzieję że jeszcze przyjmujecie nowe mamy do Waszej grupki? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
ggmadzik Re: Wapienna - coronella 03.10.05, 01:02 Moje pisanie nie miało być konkretną odpowiedzią na jeden list. Jest adresowane do wszystkich mam na tym forum! Odpowiedz Link Zgłoś
flurcia Do ggmadzik 03.10.05, 07:49 Witam Cię Ja co prawda na edziecku jestem od dawna, ale tu zawitałam dość niedawno. Miałam swoje pięć minut na początku tego wątku i wróciłam tu dopiero niedawno. Na Wapiennej byłam dopiero 2 razy z Olą i bardzo nam a szczególnie małej się tam spodobało. Teraz zamierzamy korzystać z ostanich promyków słońca i na Wapienną wyberzemy sie pewnie dopiero w jakiś chłodniejsz, deszczowy dzień. I chyba nie nastąpi to prędzej nż w listopadzie, bo za 2 tygodnie jedziemy do babci na mały wypoczynek. No chyba, ze pogda się zepsuje to kto wie. Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Do ggmadzik 03.10.05, 11:02 hej ale fajnie, ze masz juz trójeczke Ja zawsze marzyłam o trójce dzieci, ale chyba sie nie zdecydujemy na jeszcze jedno. Chyba, że ono samo zadecyduje za nas ) Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: do madda 03.10.05, 12:30 Ech, jakbym chciała pospacerować... Marzą mi się takie dlugie spacery jak z Leszkiem... Ale fatycznie na razie nie bardzo to wychodzi. No chyba że zostawię mamę w domu z Leszkiem, a pójdę sama z Joasią. ) Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 madziki 03.10.05, 23:30 hihi nie zostawiaj Lecha z babcia! jak bedzie cieplo ktoregos dnia podjade do ciebie, pokrazymy wokol bloku lub w poblizu,albo jakis plac zabaw dla Leszka a my bedziemy udawac ,ze chodzimy,tzn ruszac wozkami /przynajmniej w moim przypadku / chce zobaczyc dzidzie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: madziki 04.10.05, 09:14 ja tez bym sie dolaczyla, lesiu by mial towarzystwo dominiki. Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: madziki 06.10.05, 11:22 Czyli nie pozostaje nic innego jak spotkać się. ) Lechu sypia niezmiennie od rana gdzieś do 12-13 i lepiej mu nie zakłócać tego, bo potem jest strasznie marudny. Zająć go można na powietrzu w prosty sposób - piaskownica + jakaś łopatka i dowolny pojemnik - wtedy dziecka nie ma. ) Niestety u mnie przed blokiem nie ma piaskownicy, ale gdzieś w okolicy na pewno jest. ) A laleczka jeśli się obudzi, to bar mleczny zawsze pod ręką. ) Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Łódzkie mamusie !!! 03.10.05, 11:36 nas dzisiaj nie było na Wapiennej (Agnieszka- sory! dzwoniłam, ale nie odbierałas), bo byliśmy z Dominiką u okulisty. Nasza lekarka dopatrzyła się, że... ucieka jej oczko my tegonie widzimy, czasem tylko na zdjeciach. Okazało się, ze z oczkiem wszystko ok, a wrazenie stad, ze dominika ma... niesymetryczna twarz bno ładnie Odpowiedz Link Zgłoś
flurcia do coronelli 03.10.05, 14:36 Przepraszam, ale w tym gwarze nie słyszałam jak dzwonił telefon. Dobrze, że z oczkiem Dominiki wszystko ok. Dziś była nowa mama - Magda z Piotrusiem - to jest moja znajoma. Namówiłam ją na przyjście i bardzo jej się spodobało. Piotrusiowi zresztą też Odpowiedz Link Zgłoś
idusia_i do nowej :) i nie tylko 04.10.05, 22:51 Hej nowa Magda. To fajnie, ze sie tu pojawilas. Rozbawilas mnie, ze postawilas meza obok zwierzakow domowych, krolika chyba miedzy innymi,prawda? hihi.. Mam meza,psa i kota - a to ja... ))). Ja chyba sobie bym z dwojka nie poradzila, a co dopiero z trojka dzieci!! Podziwiam mamy na takim podwojnym i potrojnym etacie.. A na Wapiennej bylo bardzo fajnie. (brakowalo nam Was Dorotko). A nowy kolega - Piotrus, to juz super kumpel René. Dziela ich 4 dni (w dacie urodzenia), a laczy podobny temperament. Szalenstwo i usmiech na obu okraglych buziach! Czekamy na jeszcze wiecej mam i jeszcze wiecej dzieciaczkow. A co z ta gielda??? Ja chetnie sie wybiore? Pozdrawiam pa Viola i obecnie smacznie spiacy synio René P.S. Dziewczyny, czy Wy tez tak mialyscie, ze nie moglyscie doczekac sie az Wasze dzieci w koncu cos powiedza? Jestem tak strasznie ciekawa, co ten moj maly bak ma i bedzie mial do powiedzenia.. Boze, kiedy on w koncu zacznie gadac?!! Odpowiedz Link Zgłoś
flurcia Idusia 05.10.05, 07:56 Na temat giełdy poczytaj sobie na forum łódzkim forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=600, tam jest kilka wątków. Ja jescze nie byłam. Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Mowa maluchów 07.10.05, 17:34 Idusia ja mam podobnie. Też nie mogę się doczekać aż Leszek zacznie "po ludzku" gadać. Obecnie jest strasznym gadułą, ale... w swoim języku - coś jakby japońsko-chińsko-francusko... nie wiadomo co... ) Leszek ledwo się obudzi zaczyna mówić, potem w zabawie uwielbia telefony i ciągle "z kimś" rozmawia... Oj chciałabym wiedzieć co mówi... chociaż jak przemówi, to pewnie mi nagada. )) A moja laleczka dzisiaj skończyła pierwszy miesiąc swojego życia. No i chyba z tej okazji dała mi popalić od rana... w ogóle nie mogła na dłużej przysnąć, do tego wpadła w koszmarny płacz koło południa... ale w końcu jej przeszło i teraz jeszcze odsypia........ Powiedzcie mi od której do której bywacie na Wapiennej? Może jednak kiedyś udałoby mi się dotrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
idusia_i Re: Mowa maluchów 07.10.05, 21:39 Madziki, taka lalunia miesieczna to z pewnoscia sama slodycz, ale jak pomysle o tych nieprzespanych nocach, to mmnie ciarki po plecach przechodza... A na Wapiennej jestesmy zazwyczaj dopiero ok 10:30 i zostajemy do max 13:00. Ale ja jestem dosc pozno, mysle ze inne mamy bywaja juz i od 9, 9:30. My jestesmy zawsze w poniedz. i czw. Trzymaj sie Madziki i pozdrowionka oczywiscie dla wszytkich innych.. ale zimno u mnie w mieszkaniu. Niby zaczeli od wczoraj grzac, ale jakos sie nie chce nagrzac..brr.. Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Targi art. dzieciecych w hali Expo 05.10.05, 10:45 5-7 pazdziernika, kto sie wybiera? Ja ide jutro, może z kimś będę mogła sie spotkac?? Odpowiedz Link Zgłoś
marta.piekarska Zajęcia dla dzieci - Teofilów Łanowa albo Rydzowa 07.10.05, 21:27 Te zajęcia to takie niby-przedszkole. Dziś było pierwsze spotkanie - trochę spiewania, biegania, malowania. Bardzo miła przedszkolanka. Tylko dzieci mało - sześcioro i mam obawy, że grupa nie przetrwa chłodów jesiennych i zimowych. Zajęcia są raz w tygodniu, w piatek od 10:00 i trwają 1,5h. Są odpłatne - 35 zł miesięcznie. Dzieci w wieku 2,5 - 5 lat. Rodzice mogą być obecni przez cały czas. Ponieważ mieszkam na Rogatce i bliżej mam do Domu Kultury Relax, namawiam wraz z koleżanką panią przedszkolankę na prowadzenie zajęć również tutaj. Czy znajdą się jeszcze jakieś chętne dzieci? Marta Odpowiedz Link Zgłoś
idusia_i Re: Zajęcia dla dzieci - Teofilów Łanowa albo Ryd 07.10.05, 21:47 moj synio za ok miesiac konczy dwa latka, a poza tym Teofilow troszke daleko od nas.. Choc i Wapienna nie jest blisko. A ten Dom Kultury Relax gdzie sie znajduje?? No i czy on,moj skarb, jako mlodszy, odnalazlby sie tam? Sa jakies atrakcje dla dzieci, ktore nie koniecznie potrafia sie bawic w grupie, spiewac, malowac? ..A swoja droga to 35 zl. za 1,5 h w tygodniu, za miesiac, ..to jakby troszke duzo. (w porownaniu z 41 zl za m-c i nieograniczona ilos godzin na Wapiennej) ..ale na Wapiennej bywa ostatnio pani, ktora jako opiekunka, pardon - ale w ogole mi nie odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
bursz jak było na targach? 08.10.05, 18:17 Hej, kto był posze niech napisze co było? pozdrawiam Was i zycze miłej niedzieli,pa,jola Odpowiedz Link Zgłoś
dzidek33 Re: taka sobie propozycja.... 12.10.05, 08:24 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=600&w=30292140 Odpowiedz Link Zgłoś
lorana Wapienna 12.10.05, 11:26 Cześ dziewczyny czy któraś z was wybiera się jutro na Wapienną bo może wreszcie by nam sie udało? Odpowiedz Link Zgłoś
lorana Re: Wapienna 12.10.05, 19:28 Niestety nam znów się nie uda musimy jechac do babci. Odpowiedz Link Zgłoś
sylka22 Re: Łódzkie mamusie !!! 15.10.05, 11:48 ojejku dziewczyny jak was duzo a ja juz prawie zwątpiłam w ilośc emam z Łodzi...dobrze że cudownym trafem jakas miła istota podrzuciła mi do Was linka... mam 24 lata..i prawie 2 letniego synka Gabrysia (20 października skonczy) mieszkam na chojnach, koło stawów Jana pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
idusia_i hej hej :) 16.10.05, 23:02 hej Sylka, hej Gabrys. Alez Gabrys slodziutki! Fajnie, ze nas znalazlas. Ja jestem tu od chyba czerwca i bardzo sobie to forum chwale. Moze ostatnio nie jestesmy zbyt aktywne, ale to pewnie jesienne nastroje sa temu winne (i za krotkie wieczory..) Mnie te male spotkania tutaj daja poczucie przynaleznosci do malej grupki. Moj synio tez konczy wkrotce dwa latka, jest troszke mlodszy od Twojego - 16 listopada. do poczytania pozdrowiam pa Viola ..i wszytkie inne dziewczynki tez oczywiscie pozdrawiam hop hop Dorotko, co sie z Toba dzieje? kiedy zawitasz na Wapiennej??? Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 ????? 17.10.05, 00:38 mam pytanko - czy my juz przed zima nie spotkamy sie gdzies w plenerze?? Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: ????? 17.10.05, 09:33 Gdyby była ładna pogoda ja mam chęć na spacer w ZOO, czy raczej bieganie za Lechem od klatki do klatki. )) Odpowiedz Link Zgłoś
marta.28 Spotkanko - botanik 17.10.05, 13:33 Są takie prześliczne kolory, że może jak będzie słonko to w botaniku. Wtorek i środa ma być ładny a co potem to zobaczymy. Dzisiaj jest paskudnie i zimno. Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 Re: Spotkanko - botanik 18.10.05, 00:34 mhm...zgadzam sie ,pogoda fatalna. ja zabieram na spacery rekawiczki dla siebie , bo mi rece przymarzaja do raczki wozka Odpowiedz Link Zgłoś
lorana Re: Spotkanko - botanik 21.10.05, 22:22 I jak jakoś się umawiamy na wojaże ?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 Re: Spotkanko - botanik 22.10.05, 00:33 ja czekam i czekam, ale cos zapal spacerowy chyba minal mamom... w kazdym badz razie zglaszam swoja kandydature, a ze siedze w domu to mi pasuje kazdy dzien tygodnia a godzina do uzgodnienia Odpowiedz Link Zgłoś
lorana Re: Spotkanko - botanik 22.10.05, 10:29 Ja moge zazwyczaj w każdy dzień oprócz poniedziałku i piątku chociaż czasami i w inne dni też mnie wzywają do pracy. ale jakby co to wstępnie na wtorek możemy się umówić na spacer do botanika albo na widzewie do parku 3-go maja albo na zdrowie do ogródka jordanowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 Re: Spotkanko - botanik 24.10.05, 22:43 i co z tym wtorkiem? jak chcesz lorana to sie mozemy spotkac kolo 13 w ogrodku jordanowskim na zdrowiu. tylko jak cie rozpoznam? zajrze tu jeszcze jutro rano, zobacze czy bylas. jak nie to umowimy sie na jakis inny dzien. p.s. oczywiscie jak nie bedzie lalo, bo dzisiaj cos nieszczegolnie bylo Odpowiedz Link Zgłoś
lorana Re: Spotkanko - botanik 25.10.05, 09:52 Madda a może jutro bo dzis jestem bardzo zmęczona bop wczoraj miałam kocioł. Zajrzę dzis wieczorkiem czy cos odpisałaś. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mega3 Łódzkie mamusie !!! 25.10.05, 11:02 Hej dziewczyny. Jestem Magda (29 lat) mam 9,5 miesięcznego synka Kubusia, mieszkam na Widzewie. Chciałabym czasem z wami popisać bo ze spotkaniem może być problem, niestety pracuję, a w tygodniu do południa z dzieckiem na spacery wychodzi dziadek. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 Re: Spotkanko - botanik 25.10.05, 12:35 nie ma sprawy, nawet lepiej bo dzisiaj tesciowa mnie nawiedza! i pogoda tez nietega... jutro /sroda/ kolo 13 pod ogrodkiem jordanowskim Odpowiedz Link Zgłoś
lorana Re: Spotkanko - botanik 25.10.05, 18:25 Ok my mamy czarny wózek a ja mam czarne włosy zaraz co fotke prześłę. Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 Re: Spotkanko - botanik 25.10.05, 22:50 fajnie to jestesmy umowione ja mam gleboki wozek w kratke, jak zobaczysz, ze jakas kobita wybalusza oczy na wszystkie mamy z wozkami - to hihi - bede ja! p.s. moze mi sie uda wyciagnac jeszcze jedna dziewczyne, mieszka kolo mnie, a tez chodzi na zdrowie z maluszkiem o tej porze. Odpowiedz Link Zgłoś
lorana Re: Spotkanko - botanik 25.10.05, 22:56 Ok to ja zadzownie do mojej znajomej i może tez przyjdzie. Byle by był pogoda. Odpowiedz Link Zgłoś
monadame Re: Łódzkie mamusie !!! 25.10.05, 23:11 A moja Justyśia urodziła się 22 czerwca 2005r, o godzinie 11:55. Ważyła wtedy 3500g i mierzyła 55cm. Odpowiedz Link Zgłoś
lorana I po spotkanku 26.10.05, 22:42 Dzięki Madda71 za miłe spędzone popołudnie było bardzo sympatycznie mimo że wiał wiatr my z Dorcia doczłapałyśmy sie na 16 do niej. A teraz dopiero od niej wróciłam. Szkoda że zapomniałam zrobić zdjęcia z naszego spotkania do zobaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: I po spotkanku 27.10.05, 21:18 Ech, szkoda że nie miałam możliwości do Was dołączyć. ( Mam trochę dosyć ciągłego siedzenia samej w domu, bez spacerów i kontaktów z kimkolwiek... Leszek właśnie przechodził 3-dniówkę od niedzieli. Dzisiaj jeszcze był wysypany, ale jutro już powinno zniknąć i nie będzie już zarażał... To efekt wyjazdu do Warszawy albo sama nie wiem skąd się przypałętało. W każdym razie synek pierwszy raz miał tak wysoką gorączkę i naprawdę było mi go szkoda. ( Joasia mam nadzieję, że się nie zaraziła. Teoretycznie jest jeszcze za mała i oby to była prawda. Może w końcu uda mi się jakoś z kimś spotkać... Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 Re: I po spotkanku 28.10.05, 14:20 lorana! ale gapa ze mnie, przeciez ja mialam tez aparat w wozku...!! Madziki - nie placz! telefony wymienione hihi wiec do zobaczyska!! Odpowiedz Link Zgłoś
lorana Re: I po spotkanku 30.10.05, 11:08 No widzisz nie pomyśłałyśmy ale to chyba przez to że za bardzo chciało nam sie rozmawiać. Hihihihihihi następnym razem porobimy fotki. No a może pogoda się polepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
odojoachim pilne!!!! 03.11.05, 12:32 szukam dobrego ciucholandu gdzie mogę dziecku kupić jakieś ciuszki, sobie piżamkę, męzowi swetrek, gdzie taki znajdę. Pilne bo w łodzi jestem tylko 5-8.11 Odpowiedz Link Zgłoś
lorana Re: pilne!!!! 03.11.05, 18:46 Róg narutowicza i wschodniej kumpela kupiła mi tam korzuszek dla niuni i zapłaciła trzy złote Odpowiedz Link Zgłoś
mw115 poszukuję opiekunki od zaraz Chojny chłopiec 16mcy 07.11.05, 10:38 Witam Poszukuję doświadczonej, niepalącej opiekunki dla mojego kochanego synka 16 m- cy. Od poniedziałku do piątku od 7.30 do 16.30. - 9 godzin. Ewentualnie możliwość umówienia się na mniej dni w tygodniu. Mieszkamy na Chojnach blisko Carrefour. Proszę o kontakt na maila m.kowara-walczak@wp.pl lub na numer telefonu 646-75-21 w godzinach 18.00- 20.30. Odpowiedz Link Zgłoś
renis66 Re: I po spotkanku 08.11.05, 12:25 Witam Dawno mnie nie bylo. Gratuluje córci. Pewnie masz teraz niezły kocioł. Ja z małą czasami wymiękami nie mam sily choć jest bardzo grzeczna a z dwojka to musi byc naprawde wosoło.. Postaram się zagladac częsciej i jakby co to piszę sie na spotkanie choc tobie to pewnie teraz ciężko się wybrać Pozdrawiam Renata Odpowiedz Link Zgłoś
lorana Do RENIS66 08.11.05, 21:39 Renatko to chyba było do mnie ale nie bardzo wiem dlaczego mówisz o dwójca ponieważ ja mam tylko Laurę. I dziękuję za gartulacje. Czasami myślę że moja niunia rozrabia za dwoje, ale jak był u mnie synek mojej przyjaciółki to tak jakby nie było dzieci. Jak będę wolniejsza to dam znac. Kasia & Laura lilypie.com/pic/050124/d324d8b.jpg lilypie.com/pic/050930/FT2C.jpg b2.lilypie.com/P71yp2 Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Do Renis66 10.11.05, 14:45 Oj daaawno tu nie zaglądałaś. Dziękuję za gratulacje. )) Faktycznie z dwójką jest wesoło. Czasem nie wiem w co mam ręce włożyć, szczególnie jak obydwoje naraz płaczą.... Ale zdarza się też, że oboje równocześnie śpią, wtedy mam chwilkę dla siebie. ) Ostatnio Leszek stara się pomagać i wsadzał małej do buzi smoczka albo własnego palca, przykrywa ją pieluchą i oczywiście daje całusy. ) Chętnie bym się spotkała i pogadała. Może uda mi się jakoś ruszyć, a w razie czego Lecha podrzucę do babci. ) Rita to pewnie już duża dziewczynka. Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Do Madziki :) 10.11.05, 23:09 Masz Magda szczęście, że twoi czasem razem śpią. Moim się to nie zdaża Za to ryczec wspólnie a i owszem, uwielbiają Jak tak Joasia? Bo mi Pawełek daje w kość Jak łatwo się rodził, tak trudno z nim wytrzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 do coronella 11.11.05, 22:45 a tak grzecznie spal na Wapiennej w wozku, jak go ostatnio widzialam... ale przeciez czas leci i maly juz nie tylko lezy... Odpowiedz Link Zgłoś
yessa Spotykacie się na Wapiennej ? 13.11.05, 15:29 Pytam, bo jutro, zupełnie wyjątkowo mam wolny poniedziałek i mogłabym podjechać z Bartusiem. Bardzo chciałabym się z kimś tam spotkać. Hej, dziewczyny, będziecie? Odpowiedz Link Zgłoś
jelonek72 Re: Łódzkie mamusie !!! 13.11.05, 17:59 Dzień dobry wszystkim łódzkim mamuśkom ! Jestem nową mamcią, 8-10-2005 urodził się mój synek Jasio. Macierzyństwo okazało się trudniejsze niż mi się wydawało, powoli zaczynam sie oswajac z nową sytuacja, powoli zaczynam mniej się bac o moje maleństwo, powoli zaczynam rozumieć o co mu chodzi kiedy wrzeszczy w niebogłosy /chociaż do pełnego zrozumienia wciąż mi dalej niż bliżej/... Chętnie poczytam Wasze opowieści i podzielę się moimi spostrzeżeniami - przyjmiecie mnie do swego grona? Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Łódzkie mamusie !!! 13.11.05, 20:44 hej hej Jelonku dzieci chyba nigdy nie da sie całkowicie zrozumiec Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 Re: Łódzkie mamusie !!! 13.11.05, 23:50 witamy swieza mamusie i malenkiego Jasia ) Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Do wszystkich po kolei ;)) 14.11.05, 10:55 Witam wszystkich. Oj ostatnio mało tu zaglądam, czy w ogóle rzadko siadam przy kompie. Nałożyły się różne sprawy i ciągle gdzieś biegałam, albo ktoś bywał u mnie. Poza tym stwierdziłam już u siebie uzależnienie od netu i postanowiłam nieco przystopować, bo zamiast skupić się na dzieciach ja ciągle tylko komputer....... I potem się mówi, że nie mam na nic czasu. ) Coronella - moje maluchy choćby teraz śpią razem. ) Również w samochodzie jak krążymy równocześnie sypiają. ))) Zdarza im się również wspólny krzyk i płacz niestety. Joasia już reaguje na różne nietypowe dźwięki i wrzaski Leszka... Laleczka jest raczej spokojna, ale bardzo towarzyska - lubi jak się do niej mówi, to wtedy już zaczyna swoje guganie i pięknie się śmieje. Jest rozkoszna. )) Mam wrażenie, że rozwija się znacznie szybciej niż Leszek, ale może to dziewczynki tak mają. Niestety zdarzają jej się czasem płacze z niewyjaśnionych powodów - może to brzuszek jak zjem coś niewłaściwego (nie trzymam żadnej diety, tylko staram się unikać rzeczy wzdymających, bo chyba to jej najbardziej przeszkadza). Yessa - szkoda, że dopiero dzisiaj przeczytałam. Miałam o to samo pytać, czy ktoś bywa jeszcze na Wapiennej. Leszek lubi się bawić z innymi dziećmi, a jeszcze lepiej nie swoimi zabawkami. ) Niestety albo i dobrze, nadal sypia przed południem ze 2-3 godziny i musiałabym mu przestawić harmonogram dnia, żeby rano gdzieś wyjść. Jelonek72 - my się już znamy z oczekiwania, ale witam w końcu wśród rówieśników. )) Faktycznie wyobrażenia są jak to słodko z takim uroczym maleństwem, a potem nagle szara rzeczywistość - człowiek jest zakręcony, nie wie często co robić, świat przewrócony do góry nogami, zupełnie inne życie.... ale jakie piękne, codziennie coś nas zaskakuje... Madda71 - o spacerach z dwójką na razie mogę zapomnieć. Leszek jest teraz na etapie - nie chce mi się chodzić, weź mnie na rączki... Z dwoma wózkami nie dam rady... Pozostaje spotkanie gdzieś albo u kogoś, no albo spacer z samą Joasią, jeśli mama przyjedzie do Leszka... Ostatnio jak już wspomniałam za dużo się działo... A w ogóle to zakończyliśmy pierwszy etap budowy naszego wymarzonego domku, czyli mamy już fundamenty. ))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
yessa Fajnie było... 14.11.05, 23:44 Na Wapiennej było super, Bartus zachwycony i zmęczony zasnął mi w samochodzie. Niestety zasnął, bo on sie bardzo szybko regeneruje, nie da sie go zanieść do domu bez obudzenia, no i pomarzyć tylko mogłam dziś o 2-3 godzinnej domowej drzemce w czasie której tyle w domku można zrobić... Niestety dzisiejszy dzień, tak fajnie rozpoczęty nie skończył sie dobrze. Mój starszy, Grzegorz, znów złamał sobie obojczyk. Ponownie lekcja WF, ten sam lewy obojczyk, tym razem z przemieszczeniem i na samym gipsowaniu się nie skończy... W środę rano zabieg nastawienia, drutowanie i pierwsza w naszym życiu narkoza. Strasznie się boję. Czy życie nie może być bezproblemowe??? Odpowiedz Link Zgłoś
flurcia Re: Fajnie było... 15.11.05, 07:48 Trzymaj się, na pewno wszystko będzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Fajnie było... 15.11.05, 09:49 oj (((((((((((( będziemy mooocno trzymac kciuki!!! pamiętam dobrze ten sres i strach, gdy zobaczyłam Dominike z dziurą w czole wszystko będzie dobrze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marta.28 Re: Fajnie było... 15.11.05, 12:55 Jolu nie martw się dzieci lepiej wszystko znoszą od dorosłych. A na przyszłość może lepiej żeby Grzesiek chodził na basen niż na lekcje WF? Odpowiedz Link Zgłoś
lorana Re: Fajnie było... 16.11.05, 20:46 Szkoda że my znów nie mogłyśmy do was dołączyc ale mam nadzieję że jeszcze się spotkamy. Niestety teraz jestem bardzo zajęta i tak na dobrą sprawę to na nic nie mam czasu, nawet dla mojej córci co sprawia że jest mi bardzo smutno. Odpowiedz Link Zgłoś
lorana Prezenty na mikołaja i gwiazdkę. 20.11.05, 13:06 Dziewczyny piszcie co kupujecie swoim pociecha na te okazje i w jakim wieku sa dzieciaki. Moja Laura ma 16 miesięcy i jak narazie wzieliśmy jej Fisher Price autko edukacyjne z klockami. Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 Re: Prezenty na mikołaja i gwiazdkę. 20.11.05, 23:54 9 m-cy na mikolajki dostanie od nas hustawke mocowana do framugi w drzwiach. mysle ,ze mu sie spodoba i przy okazji bedzie troche ciszy w domu na prezent gwiazdkowy jeszcze sie zastanawiamy, ale chyba bedzie to jezdzik. lorana - ty ten wiek masz juz za soba, myslisz,ze to dobry wybor? a moze polecasz cos innego? co Lauruni sprawialo frjde? Odpowiedz Link Zgłoś
lorana Re: Prezenty na mikołaja i gwiazdkę. 21.11.05, 22:37 Z huśtawka pomysł bomba ale radze kupić taka zabudowana a nie szczebelkowa Laura do tej pory się z niej cieszy a jest fajna bo dość wysoko śięga i główka ma oparcie a to istotne.My Nasze gwiazdeczce tez kupiliśmy taki jeździk a dodatkowo rowerek z którego miała jeszcze wiąkszą radość. Napewno są to zabawki wspierające rozwój. laurunia cały czas się nimi bawi mimo że upłynęło już sporo czasu odkąd je ma. Odpowiedz Link Zgłoś
idusia_i Yessa no i jak poszlo??? 21.11.05, 23:28 Jolu jak tam Grzes? Wyobrazam sobie ile nerwow cos takiego moze kosztowac... Wspolczuje bardzo. Ja niestety tez mam wrazenie, ze zycie nie moze biec bez problemow. ..I jak nie urok to, za przeproszeniem, sraczka .. Pozdrawiam Viola Odpowiedz Link Zgłoś
flurcia Re: Prezenty na mikołaja i gwiazdkę. 22.11.05, 08:39 Ola dostanie n a Gwiazdkę: - zestaw z Play Doh tj. stolik + mazaki+ kredki+ 4 małe i 4 duże pudełka ciastoliny+ wycisraka taka jak w fabryce śmiechu + wyciskarka pomka - zabawki-swiata.pl/product_info.php?cPath=75&products_id=632&osCsid=3d14c3a4969e05c767125aacdf4b190e - puzle firmy Educa Borras z serii fun and learn (do kupienia w Smyku) - płytę z piosenkami dla najmłodszych - książkę "Mój pierwszy obrazkowy słownik" www.gandalf.com.pl/b/moj-pierwszy-obrazkowy-slownik/ Na Mikołaja nie przewiduję jakiś specjalnych prezentów. Pójdziemy do teatru lalek na przedstawienie i dostanie słodycze + może jakąś książkę. Odpowiedz Link Zgłoś
flurcia Re: Prezenty na mikołaja i gwiazdkę. 22.11.05, 08:44 Źle mi się wkleiły linki. Podaję prawidłowe: to jest słownik www.gandalf.com.pl/b/moj-pierwszy-obrazkowy-slownik/ to jest stolik zabawki-swiata.pl/product_info.php?cPath=75&products_id=632&osCsid=03a7c80e823233d7963d1960a7e3b430 Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 Re: Prezenty na mikołaja i gwiazdkę. 22.11.05, 11:56 slownik bardzo fajna rzecz, a ten stoilk + dodatki dla malej to pewnie bedzie strzal w dziesiatke - raj dla takiego malucha i swiety sspokoj dla mamy ) Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Prezenty na mikołaja i gwiazdkę. 22.11.05, 12:13 Tak, stoliczek fajny, sama miałam na niego ochote. Ale obawiam się, że będzie jak z kazdą zabawką. Na tydzień. Potem się nudzi i tylko mebel stoi w domu. Dominika to taki zywiołek, lubi robić wciąż coś nowego. A na gwiazdkę dostanie kolejkę lego duplo. Odpowiedz Link Zgłoś
flurcia Re: Prezenty na mikołaja i gwiazdkę. 22.11.05, 12:57 Ten zestaw ze stolikiem kupiliśmy m.in. i dlatego, żeby Ola miała stolik w swoim pokoju, na któym może rysować, malować, lepić itp. Na pewno przyda się do tego jak znalazł, nawet jak już przestanie interesować ciastolina. Tym bardziej, że jest z tworzywa, któe bardzo dobrze się wyciera. Odpowiedz Link Zgłoś
lorana Re: Prezenty na mikołaja i gwiazdkę. 23.11.05, 22:06 Moja Laura chyba jest jeszcze zamłoda na taki stolik chociaż tez nad tym myśleliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 Re: Prezenty na mikołaja i gwiazdkę. 23.11.05, 22:12 dzisiaj bylam w tesco na zakupach i obejrzalam sobie na spokojnie, bo maly z tesciowa zostal, polki z zabawkami... wczesniej omijalam te miejsca, bo nie bylo potrzeby. rany! istny zawrot glowy...nic dziwnego,ze nie wiadomo co kupic ) Odpowiedz Link Zgłoś
adka17 Re:kochane mamusie pomóżcie 24.11.05, 19:37 Witam.Mam prośbę?otóż moja córeczka ma mieć przeprowadzony zabieg na przepuklinę pachwinową bardzo się martwię w Łodzi mieszkam od niedawna i tak naprawdę nie wiem gdzie pokierować swoje kroki aby wybrać najlepiej.Może możecie polecić mi dobrego chirurga i jednocześnie szpital.Serdecznie dziękuje za wszelką pomoc i podpowiedż Odpowiedz Link Zgłoś
anitkashe Re:kochane mamusie pomóżcie 24.11.05, 20:08 adka17 - słyszałam dobre opinie o doktorze Pawlaku z CZMP,ale było to na zasadzie, ze znajoma znajomej mówiła, że... nie mam nistety na niego namiarów, spróbuj na forum łodzkim : forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=600 trzymaj się - anita i nati Odpowiedz Link Zgłoś
mamuska85 Re: Łódzkie mamusie !!! 29.11.05, 14:00 A czy są na tym forum mamusie z Sieradza? Odpowiedz Link Zgłoś
bursz hej, zakupy (parasolka+suknia) 10.12.05, 20:52 Hej, ale tu cisza!!!!??? To przed świetami?! Chcemy kupić wozek parasolke, Julka dostala taka dla lali i kaze sie wozic. Nie bedzie w niej spala, taka na krotkie wypady, tania (do 200,300zł), lekka i latwa w obsłudze. Gdzie kupic, czytalam na "zakupach" ze warto nawet taki do 100zł w markecie,jeśli widzialyscie gdzies cos wartego polecenia i czekam. Szaukam tez sukieneczki (18 miesiecy,ok. 86cm) na wigilie i nie tylko (podobala mi sie na okladce "mamo to ja" grudniowego,chyba Wiktorii z Łodzi, zwycięzzyni konkursu). Pozdrawiam Was, piszcie,pa,jola z jula (14/06/04) ps. mstopka (Marta z Filipem) co u Was????!!!Wieki nie pisałaś?! Odpowiedz Link Zgłoś
lorana Re: hej, zakupy (parasolka+suknia) 12.12.05, 21:24 Jolu zobacz w tesco tam były takie taniusie wózki typu Parasolka a jak nie to w komisie bubu na obywatelskiej tam mają spory wybór wózków nowych a ja kupowałam tam parasolkę za 220zł. Tylko jeżeli chcesz z niej korzystac zima to odradzam nasza własnie leży p[od łózkiem ciężko sie prowadzi. Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: hej, zakupy (parasolka+suknia) 14.12.05, 10:07 Jolu, jeśli mogłabym Ci cos podpowiedziec, to wydaje mi się, że lepiej zainwestować troszkę więcej i kupic lepszą parasolkę. A przynajmniej z troche rozkładanym oparciem. Twoja córcia już jest duża, i wiosną pewnie będzie chętnie jezdziła w takim wózku, nie tylko na zakupy. Dzieci lubią parasolki, bo duzo w nich widzą, nie sa takie obudowane jak w spacerówkach. A i Tobie będzie lżej. Nie wiem jaki masz teraz wózek, może juz spacerówkę? Wtedy to, co napisałam rzeczywiście nie ma sensu. z tanszych nawet znosne parasolki robi firma marco. a z drozszych, ok 300 zl, bardzo polecam bebe confort new oxygen. to jest nowy wozek, wyglada dokladnie jak bebe confort allegro, tylko ma budke z folia, ma rozkladane oparcie, jest malenki i leciutki. I co wazne, dobrze sie prowadzi, dobrze podjezdza pod krawezniki, widzialam go w Łodzi w Dino Odpowiedz Link Zgłoś
bursz Re: hej, zakupy (parasolka+suknia) 14.12.05, 20:13 Hej, dziekuje Wam i czekam na wiecej)) Dorotko czytałam na "zakupach" troche rankinow, Twoje wypowiedzi takze. Wiesz zastanawiam sie bo mamy deltima voyagera (duza spacerowka), julka jest ruchliwa i....nie wiem ile pojezdzi, dziękuję i pozdrawiam, o zakupie poinformuje Was, a sukieneczka? Z OKAZJI ZABLIŻAJĄCYCH SIE ŚWIAT ŻYCZĘ WAM WSZYSKIEGO CO NAJLEPSZE, ZDROWKA I RADOSCI Z POCIECH A W NOWYM ROKU SAMYCH SUKCESOW, pa,jola Odpowiedz Link Zgłoś
lorana Święta 24.12.05, 11:06 SZCZĘŚCIA, ZDROWIA, POWODZENIA W DNIU BOŻEGO NARODZENIA. BECZKĘ PIWA, WIADRA WÓDKI BY ODGONIĆ WSZYSTKIE SMUTKI. 100 CAŁUSÓW NA DODATEK BY SMACZNIEJSZY BYŁ OPŁATEK! Tego życzymy wszystkim, a naszym bąbelkom CAŁEJ MASY PREZENTÓW Odpowiedz Link Zgłoś
marta.28 Re: Święta 24.12.05, 11:53 Tradycyjnie jak co roku sypią się życzenia wokół, większość życzy świąt obfitych i prezentów znakomitych, a ja życzę, moi mili, byście święta te spędzili tak jak każdy sobie marzy. Może cicho bez hałasu idąc na spacer gdzieś do lasu, może w gronie swoich bliskich jedząc karpia z jednej miski, może gdzieś tam w ciepłym kraju czując się jak Adam w raju, może lepiąc gdzieś bałwana, jeśli śniegu napada. Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 Re: Święta 24.12.05, 13:25 Niech sie spełnią świąteczne życzenia, te łatwe i te trudne do spełnienia. Niech się spełnią te duże i te małe, te mówione głośno lub wcale. Niech się spełnią te wszystkie krok po kroku, niech się spełnia w Nowym Roku. Wesołych Świąt! zyczą: Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Gratulacje Marta :)) 25.12.05, 10:46 Marta gratulacje czerwcowej niespodzianki. ))))) Widzę, że lubisz czerwiec. ) Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 Re: Gratulacje Marta :)) 25.12.05, 12:19 o!! )) nie zauwazylam, ale madziki spostrzegawcza jestes hihi Marta - wielkie gratulacje!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
yessa Re: Święta 27.12.05, 14:20 Jejku, jaka niespodzianka! Wielkie gratulacje, Marta! Odpowiedz Link Zgłoś
lorana Nie spijmy 03.01.06, 21:19 Dziewczęta i jak jeszcze nie odespałyście po SYLWESTRZE!!! Wstajemy i do komuterów, opowiadajcie co nowego w nowym roku. Bo my z Laurą i moim małżonkiem nowy rok powitaliśmy chorobą, ale już powoli wychodzimy z tego, nie przeszkadza nam to oczywiście w zabawie na śniegu. a co u was. Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 Re: Nie spijmy 03.01.06, 22:26 hihi lorana! ten watek cos wymiera... p.s. ja nie spie /Mikolaj za to tak /, zagladam tu za kazdym razem jak jest okazja, ale nie chce mi sie pisac, bo nie ma do kogo... Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Suuuper dentysta dla dzieci !!!! 04.01.06, 13:39 Byłam z moja Dominika u dentysty, suuuper!!! Polecam ta przychodnię ! (prywatna) Tuwima 61, ja byłam u p dr Świerkowskiej. Wspaniała, młoda dziewczyna, z doskonałym podejściem do dzieci!!! Tak zagadała i zainteresowała Dominike, że ta z ochota otworzyła buzię!! Było borowanie, jest plomba, wszystko bnez płaczu, a nawet z usmiechem!! Juz w samochodzie mała pytała, kiedy tu znowu przyjdzie. Bylismy dosłownie w szoku! A najwieksze zaskoczenie na koncu- mąz pyta: ile płacimy? A pani- nic!! Mleczaki leczymy ZA DARMO !!!!! Polecam bardzo! P.s. Wkleiłam troszke nowych zdjęc do albumu link na dole Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 Re: Suuuper dentysta dla dzieci !!!! 04.01.06, 14:17 fajnie,ze podalas namiar na ta kobitke. a powiedzcie mi kiedy nalezy isc po raz pierwszy do stomatologa? Mikolaj konczy 11 m-cy i ma 6 zabkow. coronella - ale Ci te dzieciaki rosna, ze ho! ho! Pawelek jest spory, jak go widzialam to byl malenki i spal w wozku zdjecia w krawacie z Wigilii sa superDDDDDDDDDD p.s. i sa do siebie bardzo podobne! Odpowiedz Link Zgłoś
yessa Re: Suuuper dentysta dla dzieci !!!! 06.01.06, 21:58 Dorotko, super zdjątka! I oba dzieciaszki rosną jak na drożdżach! Odpowiedz Link Zgłoś
bursz a moze spotkanko?!!!!!!!!w figloraju? 15.01.06, 11:39 Hej Łodzianeczki, cisza tutaj i spotkań prawie wcale(( Mieszkamy już w Lodzi, wiec jesteśmy chetne. Chcialabym pochodzić z Julką po figlorajach, jest ich ponoc w Łodzi trochę. Poprosze o opinie i info. Na spotkanko jestesmy chętne.Piszcie!!!!!!!! Pozdrawiamy,pa,jola z jula Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: a moze spotkanko?!!!!!!!!w figloraju? 16.01.06, 13:56 Hej Jeszcze nie byłam nigdy w żadnym figloraju, więc nic nie pomogę... A na spotkanko z Leszkiem nie wiem czy się zdecyduję patrząc na jego zachowanie... Musiałoby go coś bardzo zainteresować, na tyle żeby inne dzieci nie oberwały od niego.... no i żeby innych zniszczeń nie było... Mam bardzo żywiołowe dziecko, nie bojące się prawie niczego, które stara się osiągać swoje zamierzone cele nawet po trupach... Chociaż w domu zachowuję się dobrze.... Choćby teraz grzecznie siedzi i układa wieżę z klocków... Odpowiedz Link Zgłoś
marta.28 Re: a moze spotkanko?!!!!!!!!w figloraju? 16.01.06, 21:35 W figloraju Agatka na retkini raczej trudno coś na broić, w końcu to miejsce dla dzieci aby się wyszalało. No i są opiekunki, które starają się jakoś panować. Dla Oli jednak to za wcześnie bała się sama wchodzić do tuneli i właściwie pozostały tylko piłeczki, a to miała też w żłobku. Ale spotkano jak najbardziej, może same mamusie wieczorkiem. A jak z dziećmi to myślę, że bardziej spokojne miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 Re: a moze spotkanko?!!!!!!!!w figloraju? 17.01.06, 00:16 jestem oczywiscie za spotkaniem, chociaz niekoniecznie w figloraju, bo dla mojego tez za wczesnie. a my sie Lecha nie boimy Odpowiedz Link Zgłoś
mamuska85 Są mamy z Sieradza? 18.01.06, 11:28 Jestem z woj. łódzkiego -konkretnie z Sieradza. Czy klikają tu rownież mamy z mojej miejscowości? Odpowiedz Link Zgłoś
iskra14 Re: Są mamy z Sieradza? 29.01.06, 09:32 Z Sieradza nie jestem, ale szukam kogoś, kto mógłby mi coś o tym mieście napisać. Mieszkamy w Warszawie ale wkrótce mój mąz bedzie pracował w Sieradzu. Ja z dzieckiem zostaje w Warszawie, ale być moze też będę musiała się tam przenieść. Nie znam miasta ani nikogo z okolic. Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: a moze spotkanko?!!!!!!!!w figloraju? 19.01.06, 12:06 Hehe... bo Mikołaj jeszcze trochę i przerośnie Lecha... a wtedy zobaczymy, kto komu pokaże. Co do figloraju... Lech wlezie w każdą dziurę, więc pewnie kiedyś się wybierzemy zobaczyć jak tam jest. ) A spotkanko... jak coś wymyślicie to piszcie. Wracam do pracy już niedługo... więc potem tylko weekendy i wieczory zostają... Chwilowo wszyscy jesteśmy chorzy, ale kurujemy się... Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 Re: a moze spotkanko?!!!!!!!!w figloraju? 19.01.06, 22:06 ta... mnie leci z nosa od wczoraj - jeszcze troche i ocipieje od tego,wrr. a Mikolaj cos pokasluje, ale pluca i gardlo czyste. tylko ojciec trzyma sie dzielnie z psem )) a w niedziele chrzciny! wyjde zalosnie z czerwonym nosem !!! Odpowiedz Link Zgłoś
bursz do Marty.....i nie tylko 29.01.06, 10:28 Hej, hmm, Marta przeczytałam, ze byłście w filloraju. W którym? Agatka? poprosze adres dokladny, jak dojechać autem? Marta jestem juz w Łodzi, moze sie spotkamy, np. u mnie czy wybierzemy razem do figloraju?Jeśli inna mama niepracujaca jest chetna to z przyjemnoscia. Nie mam w domu jeszcez telefonu, podam moja komorke,poprosze o jakis sms i...moglybysmy sie umowić, pa,jola Odpowiedz Link Zgłoś
marta.28 Re: do Marty.....i nie tylko 29.01.06, 10:38 Ten tydzień pracuję, jak będę miała wolne to dam znać na meila. Byłyśmy z Olą w piątek w figloraju na Przyszkolnej koło Ronda Lotników Lwowskich. Mniejszy ale za to Ola się wyszalała. Mamusia była jej zbędna do szczęscia. A figloraj Agatka jest na Kusocińskiego na Retkinii. Dla tak małych dzieci to jeszcze nie ma znaczenia jaki bo i tak bawią się piłeczkami, samochodami i trochę połażą. Odpowiedz Link Zgłoś
kali_jj PILNE PYTANIE 05.02.06, 21:27 cześc dziewczyny, kiedys juz pisałam u Was ale wtedy jeszcze mieszkałam we Wrocławiu. teraz mieszkam w Łodzi i mam pilne pytanie: ile płacicie za godzinę swoim opiekunkom, o ile takie w ogóle macie, korzystacie z ich usług. musze teraz dać synka pod opiekę 3x w tyg po 2 godziny sąsaidce i nie weim ile jej zapłącic pilnei proszę o odpowiedź bo nie chciałabym jakiejś gafy strzelic z góry dzięki pyt. mniej pilne co tu tak cicho ostatnio??? Odpowiedz Link Zgłoś
bursz Czy Ktoś chodzi na Wapienną???? 07.02.06, 13:27 Hej, czy jeszcze ktoś wpada w piątki na Wapienną?Czy nadal jest to piątek? Jestem juz w Łodzi i chetnie bym zobaczyła jak Julka obcuje z dziećmi, obawiam sie tylko jakiegoś kataru (chorubska),ale teraz chyba wszystko wymrozone? napiszcie,pozdrawiam,jola Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 Re: Czy Ktoś chodzi na Wapienną???? 07.02.06, 22:48 z tego co sie orientuje to sa czwartki a nie piatki i chyba poniedzialki - ale tu juz nie jestem pewna na 100%. i nie wiem jak z dojazdami w sniegowa pore Odpowiedz Link Zgłoś
dpaulinad Re: PILNE PYTANIE 10.02.06, 12:39 Przepraszam, że dopiero teraz, ale dopiero dziś się dołączyłam. Jestem w miarę "na bieżąco", jeśli chodzi o opiekunki. Ceny: od 3 do 5 zł/h przy opiece bez działań typu sprzątanie, gotowanie. Tylko i wyłącznie opieka związana z dzieckiem - spacerek, przewinięcie, podanie obiadu. Ja płaciłam b. mało - 500 zł miesięcznie za 5 dni w tyg. po średnio 8 h dziennie. Dla Olika wszystko było naszykowane - obiad gotowy do podgrzania w mikrofali, kanapka na śniadanie - gotowa (tylko np. jajecznica do zrobienia), owoce naszykowane. Żadnego prania, prasowania, gotowania czy zakupów. Panie, które zajmują się również takimi rzeczami żądają ok. 7-8 zł za godzinę. Pzdr Paulina Odpowiedz Link Zgłoś
kali_jj Re: PILNE PYTANIE 10.02.06, 12:48 dziękuje bardzo za odpowiedz zaproponawałąm pani 5 zł/h przychodzi na razie 3 razy w tyg po dwie godzinki i bardzo sie wczuwa ... to nasza sąsiadka.. Odpowiedz Link Zgłoś
dzidek33 Re: propozycja:) 10.02.06, 20:29 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=600&w=36594863 i bardzo prosze się ładnie dopisac Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
dpaulinad Re: Łódzkie mamusie !!! 10.02.06, 12:26 Witam, Dziękuję za zaproszenie na to forum Marcie28 Bardzo mi miło, chętnie wymienię się z Wami doświadczeniami, wątpliwościami - tym bardziej, że jesteście "blisko" w realu Jestem Paulina, mama Oliwiera (2 czerwca 2004, ur. w CZMP). Z aktualności - dziś byłam w żłobku, do którego chcemy posłać Olika od marca. Do tej pory synek był w domu z opiekunkami. Jestem przerażona, ale i podbudowana rozmową z przemiłą Panią kierownik. Będziemy chodzić do żłobka na ul. Pawia 20. Może doradzicie mi, jak się przygotować PSYCHICZNIE do żłoba?... jakoś tak na 100% nie mam przekonania, mam wrażenie, że nie mam żadnego wpływu na to, co się tam dzieje. No i ten brak spacerów Ale, będzie dobrze. Nie chciałabym zaczynać od narzekania Pozdrawiam serdecznie Paulina Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 do dpaulinad 10.02.06, 22:41 hej, musisz mieszkac gdzies niedaleko mnie ulice Pawia znam, bo niedaleko na Piwnej mieszka moja babcia) w temacie zlobka nic nie pomoge, bo nie mam doswiadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
dpaulinad Re: do dpaulinad 13.02.06, 12:19 Witam Wiesz, ja mieszkam na Srebrnej, ale polecono mi żłobek na Pawia, dlatego tam :- ) Czyli nie do końca blisko Pawia/Piwna/Żytnia Tak ładnie się te ulice nazywają Jeśli chodzi o żłobek - byłam w piątek u Pani kierownik kolejne 1,5 godziny. Jestem przekonana, że jeśli żłobek - to tam Zaczynamy w drugim tygodniu marca. Pozdrawiam Paulina Odpowiedz Link Zgłoś
lauracorciaasi Pomóżcie Mamy 10.02.06, 12:38 To już (wstyd) trzeci raz kiedy zwracam się do was(uczestników forum) z pilna prośbą o wypełnienie ankiety do pracy magisterskiej. Niestety dwie poprzednie próby okazały się nieudane pod względem metodologicznym. Po prostu źle sformułowałam pytania. Czy znajdzie się jeszcze może jakaś chętna mama czy chętny tata? Moja praca bada, jakie relacje nawiązują się pomiędzy uczestnikami tego forum. Ogromnie Wam wszystkim dziękuję za pomoc, którą już uzyskałam. Tym razem zostało mi już bardzo niewiele czasu, więc proszę o pomoc tych, którzy mogą odpowiedzieć w miarę szybko, czyli do kilku dni. Ankieta nie powinna zająć dużo czasu.. Do usłyszenia! Mama Laurki (18.01.04) Odpowiedz Link Zgłoś
bursz Re: Pomóżcie Mamy 18.02.06, 20:52 hej, chetnie Ci pomoge,ale co mamy wypelnic?gdzie ta ankieta? pozdrawiam,jola Odpowiedz Link Zgłoś
marta.28 Wapienna 13.02.06, 11:44 Czy któraś z mam wybiera się w czwartek na Wapienną? Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Wapienna 14.02.06, 08:51 Mi niestety nie udało się dotrzeć w ostatnim czasie i już się nie uda, bo od poprzedniego czwartku pracuję... Pozostają popołudnia i weekendy... Pozdrawiam łódzkie mamusie. ) Odpowiedz Link Zgłoś
marta.28 Do Madziki 14.02.06, 14:10 Co do popołudnia Madziu to bardzo chętnie ale bez dzieci bo one wtedy dostają drugi pałer i trudniej je utrzymać w ryzach w miejscu publicznym. Jak sobie radzisz z dwójką? Tym bardziej, że wróciłaś do pracy? Pewno ci ciężko było zostawiać Joasię. A może inna mama wpadnie w czwartek? Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Do Madziki 15.02.06, 11:50 To fakt, popołudniami dzieci wymagają więcej uwagi - rozkręcają się i stają się szybko marudne przed snem... Może i uda mi się w końcu kiedyś wyrwać wieczorkiem bez dzieci, ale to pod warunkiem, że mężo wróci wcześniej z pracy, a ostatnio ma kilka pilnych zleceń... Faktycznie Joasią ciężko było zostawiać - taka mała słodycz... no ale Leszka też zostawiałam zanim skończył 5 miesięcy... Staram się poświęcić im więcej uwagi popołudniami i mam ambitne plany spacerowe na wiosnę... ale co z tego wyjdzie to zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
dzidek33 Re: Hej hej:) 12.04.06, 09:19 Wiosna idzie!!!! Pobudka!!! Bo zaraz trza będzie się na jakiś spacerek umawiac Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Hej hej:) 13.04.06, 10:39 No wypadałoby... ale ja prawie od miesiąca walczę z chorymi dziećmi... Mam nadzieję, że po świętach już będzie w porządku, słoneczko przyświeci i będzie można pospacerować. ) Odpowiedz Link Zgłoś
bursz słonecznych Świąt!!!! 13.04.06, 14:18 Witam Wszystkie Łodzianeczki, z okazji nadchodzących Świąt życzę Wam i Waszym bliskim dużo radości, słoneczka,smacznych jaj, mazurków i bab oraz mokrego dyngusa. Na spotkanko jestem bardzo chetna, idzie wiosna wiec preferujecie plener. U M1 na Brzezinskiej w czwartki od 10 do 12 mozna wejsc z dziecmi w wieku od 1 do 3 lat za darmo, jest bardzo przyzwoicie, dzieci moglyby sie choc chwile czyms zajac a my pogadac, albo inne miejsce? Pozdrawiam,jola z rodzinka Odpowiedz Link Zgłoś
lorana Re: słonecznych Świąt!!!! 16.04.06, 11:22 -Kto ty jesteś? -Jajeczko. -Jaki znak twój? -Żółteczko. -Gdzie ty mieszkasz? -W skorupce. -W jakim kraju? -W kurzej dupce. Wszystkiego najlepszego z okazji Świąt Wielkanocnych Odpowiedz Link Zgłoś
kali_jj Re: słonecznych Świąt!!!! 25.04.06, 09:22 zyny pisałąm u Was kilka razy ale czytam w miarę regularnie co do spotkania, to może ogród botaniczny jak jest ładna pogoda???? Odpowiedz Link Zgłoś
bursz czemu tu tak cicho???!!! 03.05.06, 20:49 Hej, wiosna w pełni a u nas ..... zima!!!! Może jakies spotkanko? Jestem za np. hortexem, sa tam zabawki i nasz 2-latek czuje sie tam swietnie, albo figloraj. Dzieci male jeszcze bawia sie raczej obok siebie, a w parku tylko spacer, to dobre z niemowlakiem? Czekam na jakis odzew. Pozdrawiam i piszcie!!jola Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: czemu tu tak cicho???!!! 05.05.06, 08:55 Spotkanie bardzo chętnie. Spacer w moim przypadku odpada... Ale chętnie w jakiejś piaskownicy możemy się zatrzymać przy takiej pogodzie. ) Ewentualnie może być jakiś Figloraj czy coś takiego... Mój Lech Hortex by chyba rozniósł. ) Odpowiedz Link Zgłoś
magdasg1 Re: Łódzkie mamusie !!! 06.05.06, 21:32 Cześć Wszystkim. Mam na imię Magda a mój synk Eryk. Mieszkamy w Pabianicach. Eryk 22 czerwca skończy rok! Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Łódzkie mamusie !!! 09.05.06, 09:09 Witam imienniczkę. ) Zapraszamy, może znowu wątek odżyje, bo ostatnio jakoś padł......... Odpowiedz Link Zgłoś
yessa Re: Łódzkie mamusie !!! 09.05.06, 14:52 Witaj, Magda, pozdrowienia dla Eryka. Ja, niestety, jako mama pracująca wciąż cierpię na niedomiar czasu. Na spotkanie piszę się bardzo chętnie, tym bardziej, że dawno sie nie widziałyśmy, a nasze dzieci rosną, zmieniaja się - fajnie byłoby się spotkać, pogadać. Jeśli chodzi o Bartusia - pomieszczenia zamknięte typu Hortex odpadają (myślę, że madziki, mama Leszka mnie rozumie, natomiast bardzo mile widziany jest plac zabaw. A może kiedyś po południu na Zdrowiu (plac zabaw za Lunaparkiem), tam jest sporo przestrzeni i torów przeszkód dla naszych maluchów? Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Łódzkie mamusie !!! 10.05.06, 12:29 Yessa właśnie o Tobie myślałam. ) Ja podobnie ciągle mam za mało czasu po pracy... Do tego u nas budowa domu w toku, więc tysiące spraw do załatwiania... A w kwestii spotkanka, bardzo dobry pomysł z tym placem zabaw, faktycznie starsze dzieci jak nasi chłopcy mogli by sobie poszaleć. ) To może ustalimy jakiś termin? Najchętniej popołudnie któregoś dnia albo weekend, przy czym najbliższy mi odpada, bo cały siedzę na wystawie kotów. Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 Re: Łódzkie mamusie !!! 10.05.06, 22:25 na plac zabaw w parku tez sie pisze) albo populdnie w tygodniu, albo weekend tak kolo/po 13 (wczesniej spi). ewentualnie troche wczesniej,zalezy jak wstanie + dojscie. niedziela 14 maja odpada - bo imieniny tesciowej - wiec same rozumiecie )) odpada sobota-niedziela (20-21 maj) bo jade z malym do kolezanki do Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Łódzkie mamusie !!! 11.05.06, 08:42 To może umówimy się w tygodniu po południu? Ja najwcześniej mogę być koło 16- tej. A wspólny wolny weekend pewnie ustalimy dopiero 27-28 maja... Leszek też śpi w południe, więc albo z rana albo po południu, jeśli chodzi o weekendy. A może jutro jakoś się umówimy??? Chyba ma być ładna pogoda. Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 Re: Łódzkie mamusie !!! 11.05.06, 11:50 masz na mysli piatek? moze byc. ja juz od maja pracuje na caly etat, czyli do 16. + dojazd do domu + jakis obiad = wyjscie kolo 18. mowilas (madziki), ze to pozno dla was, ale moze jednak??? mozemy sie spotkac "w drodze" miedzy Toba lub mna. jak bede juz przed swoja klatka z wozkiem to dam znac, wtedy spokojnie wezmiesz sie za wychodzenie, a ja dotre blizej was, bo bedzie mi latwiej. niz Tobie z dwojeczka )) Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Łódzkie mamusie !!! 12.05.06, 13:35 Możemy spróbować koło 18-tej, chociaż u mnie wtedy zaczyna się na ogół marudzenie... Moje dzieci najpóźniej o 20 chodzą spać już po kąpieli. Tylko czasem są wyjątki... jak wracamy z działki jak wczoraj. ) Odpowiedz Link Zgłoś
yessa Re: Łódzkie mamusie !!! 12.05.06, 14:29 Dziewczyny, chętnie bym dołączyła tylko nie wiem czy dam radę. Szczerze mówiąc pod koniec tygodnia padam na twarz, tym bardziej, że od kilku dni jestem w pracy sama. A tu jeszcze w domu trzeba jakiś obiad, zakupy... (Magda - nie wiem jak Ty dajesz sobie radę z dwójką maluchów, pracą, kotami i budowanym domem, jestem pełna podziwu). Jeszcze jak pomyślę, że trzeba jechac znów przez całe miasto na Zdrowie (sama je zaproponowałam ))A tak w ogóle to chcecie dojść do placu zabaw na Zdrowiu czy spotykacie sie na osiedlu? Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 Re: Łódzkie mamusie !!! 12.05.06, 15:38 jak mamy sie spotkac tylko z madzikiem to na osiedlu. mamy blisko do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Łódzkie mamusie !!! 12.05.06, 16:39 Jolu jakoś się daje radę. Obiadki gotuję rano przed wyjściem do pracy, zakupy całą rodziną w weekendy albo czasem w biegu po pracy... Koty w dzień sypiają, więc i tak zabawiamy je dopiero jak dzieci śpią, a domek kontrolujemy łącząc spacery z dziećmi. Proste, no nie? )) A w ogóle to możesz podjechać na wystawę kotów w weekend jak masz chęć. Zapraszam. ) Odpowiedz Link Zgłoś
dzidek33 Re: Łódzkie mamusie !!! 27.06.06, 20:57 Mamuśki A Wy jeszcze żyjecie??? Odpowiedz Link Zgłoś
marta.28 Re: Łódzkie mamusie !!! 27.06.06, 22:35 Żyjemy, jeszcze nas ten upał nie roztopił, tylko pisać jedną ręką ciężko Odpowiedz Link Zgłoś
lorana Re: Łódzkie mamusie !!! 28.06.06, 13:35 Cięzko nie ciężko ale i czasu brakuje na to pisanie. człowiek po nieprzespanych nocach nie wie jak ma się zroganizować. Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 Re: Łódzkie mamusie !!! 28.06.06, 13:44 ) zyje i mam sie nawet calkiem dobrze D ale fakt,ze ten watek cos "ostatnio" padl calkiem...nikt nie zaglada. Odpowiedz Link Zgłoś
falvitka nowe forum dla mam z Łodzi 28.06.06, 20:54 Jeśli jesteś młodą, niepracującą mamą z Łodzi, chciałabyś poznać inne mamy, może umówić się na wspólny spacer do parku, pogadać, poradzić się, oderwać się na chwilkę od szarości dnia codziennego, to zapraszam na forum MAMY "DOMOWE" Z ŁODZI Chciałbym aby dzięki temu forum żadna w nas nie czuła się samotna i odosobiona. Zjednoczmy się!!! W kupie raźniej niż tak w pojedynkę. ZAPRASZAM!!! forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=40605 Odpowiedz Link Zgłoś
yessa Re: Łódzkie mamusie !!! 29.06.06, 07:43 Ja też sie odmeldowuję - szkoda, że nasz wątek padł, ale myślę, że to głównie z powodu naszego zapracowania - ciężko jest sie nam umówić na jakieś spotkanie. A tak fajnie byłoby spotkać sie z naszymi maluchami, zobaczyć jak wyrosły, zmieniły sie po tym roku (chyba) kiedy sie nie widziałyśmy. Tyle, że ja moge tylko po południu. Nie piszę się na forum "MAM DOMOWYCH" z prostego powodu - jestem mamą pracujacą.... Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 Re: Łódzkie mamusie !!! 29.06.06, 08:47 to moze sprobujemy sie umowic jednak? D jesli w tygodniu to tak na 18?? teraz cieplo i milo /no moze oprocz dzisiejszego dnia, bo jakis niewyrazny jak na razie jest/, wiec mozna te 2h po poludniu pobrykac. na Zdrowiu? tylko zamkneli ten duzy ogrodek, jest jeszcze maly nad woda i z boku parku widzialam plac zabaw. no i oczywiscie duzo miejsca do biegania. czy gdzies indziej?? ogrod botaniczny? a moze ten park Poniatowskiego? mojego Mikusia jak ostatnio widzialyscie to siedzial w wozku hehe! a teraz ...! Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Łódzkie mamusie !!! 30.06.06, 09:53 To i ja się melduję, już prawie po urlopie... Od poniedziałku do pracy na nowe stanowisko. A dzisiaj do dentysty na wyrywanie ząbką, który zakłócił mi nadmorski wypoczynek. Marta - GRATULACJE córeczki, bo nie miałam okazji jeszcze pogratulować. ) Jak sobie dajesz radę z dwójeczką? U mnie coraz spokojniej, albo może samodzielniej, bo mała to szalona istotka. ) Yessa - ja też się nie piszę na forum mam domowych. ) Madda - oj dawno nie widziałam Mikusia, pewnie wózek już go nie interesuje. Za to Leszkowi nad morzem właśnie się spodobał - sam właził i kazał się wozić. )) No dziewczyny, to kiedy spotkanko??? Ja chętnie w ten weekend, ale nie wiem czy dam radę po wyrywaniu zęba... Jutro się okaże... Albo w tygodniu popołudniem, przy czym moje dzieci mimo że widno i lato nie zmieniły pory zasypiania, więc 18-19 zaczyna się wieczorne marudzenie... i o 20 spać. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.28 Re: Łódzkie mamusie !!! 30.06.06, 11:22 Ja też bym się pisała na jakieś spotkanko ale ja tak samo jak u Magdy. Dzieciaki idą do kąpieli o 20 i potem spanko. No co prawda po karmieniu Julka zasypia o 21 a Ola już o 20.30 więc tata ma dla siebie dłuższy wieczór ale tak czy tak na godzinkę między 18 a 19 możemy na jakiś plac zabaw wyskoczyć Odpowiedz Link Zgłoś
lorana Łódzkie mamusie !!! 06.07.06, 22:00 A ja od innej strony czy wasze maluchy chodzą do żłobków jeżeli tak to napiszcie co o tym sądzicie bo ja mam obiekcje moja mała zaczęła od tego tygodnia i codziennie to samo rano ryk i bidna siedzi w tym żłoku do 17 bo nie ma się nia kto zając teraz mama moja zaproponowała że ja zabierze na tydzień bo ma urlop ale nie wiem czy powinnam znów mieniać jej rytm. Poradźcie coś Odpowiedz Link Zgłoś
yessa Re: Łódzkie mamusie !!! 07.07.06, 07:51 Zdecydowanie zgódź się na opiekę mamy - choćby przez tydzień. Chyba nie ma co żałować zmiany rytmu, skoro to rytm pełen łez, żalu. Nie wiem jaką masz sytuację, ale może to wina żłobka - teraz mają przecież okres wakacyjny, może jest jakaś kadra zastępcza i niestety tak bardzo się dziećmi nie przejmują... Ja przez dwa lata prowadzałam starszego Grzegorza do przedszkola - nigdy tam nie lubił chodzić a przez pierwszy rok ryczał, a ja razem z nim. Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 Re: Łódzkie mamusie !!! 07.07.06, 09:05 jestem w dobrej sytuacji,ze obie babcie juz na emeryturze. babcia-tesciowa mieszka kilka minut od mojej pracy, ja go woze rano. dziadek odbiera na parkingu. a do domu przywozi go maz. z domu do pracy jade okolo 10- 15 minut. a do tego razem z dzieckiem dostajemy obiad w sloikach /oprocz ziemniakow oczywiscie/,wiec nie jest zle. jest wozony w pon-wtorek i czwartek-piatek. w srody przyjezdza do nas druga babcia. tak mysle,ze pojdzie dopiero do przedszkola,zeby oglady jakiejs zalapal. Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Łódzkie mamusie !!! 07.07.06, 19:45 Ja bym chyba na tydzień skorzystała z pomocy i nie prowadzała do żłobka. Może faktycnzie coś tam wyjątkowo jest nie tak, albo po prostu maluszkowi coś nie pasuje. Podobnie jak u Maddy moimi dziećmi opiekuje się babcia, bo przeszła na wcześniejszą emeryturę. Leszka będę chciała posłać dopiero za rok do przedszkola, jeśli mama jeszcze tyle z nimi wytrzyma. ) Odpowiedz Link Zgłoś
lorana Re: Łódzkie mamusie !!! 08.07.06, 09:02 dzięki za rady ja poprostu boję się że ona wogle się nie przyzwyczai moia mam pracuje a teściowa jest zmęczona opieka nad moją niunią. Odpowiedz Link Zgłoś
idusia_i Re: Łódzkie mamusie !!! 11.08.06, 13:46 Hej hej, moze we wrzeniu cos sie rozkreci A ja mysle nad przedszkolem lub chociaz jakas rytmika lub sportem dla René. Podobno istnieje fajna szkola dla maluchow "Yamaha".. troche motorowo... Chyba tam sie wybierzemy. Musze tylko posbrawdzac gdzie to bylo i kiedy. Jak znajde stronke, to podesle linka. pozdrowionka dla wszystkich. ....a René nadal nie gada. (wylacznie po swojemu + ok7-8 slow)..Chyba go ta dwujezycznosc przerasta (w listopadzie juz 3 latka!). Viola Odpowiedz Link Zgłoś
ggmadzik Re: Łódzkie mamusie !!! 18.08.06, 15:15 Witajcie! Jesteśmy z Łodzi Magda i trójka: Ania(22-06-1998), Jula(19-04-2002), Kacperek(18-03-2005) Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 wrzesien 18.08.06, 15:50 hej ja na razie juz po wyjazdach, jeszcze tylko dzisiaj jade do Grotnik,wracam w niedziele. spotkanie we wrzesniu TAK!! tylko nie ostatni tydzien, plizzz... bo jade do Wladyslawowa Odpowiedz Link Zgłoś
coronella spotkanie i do Wioli (Idusi) :) 21.08.06, 08:43 Ja na spotkanie chetnie, jestesmy juz w domu. Madda- ale faaajnie Pozdrów Władke od nas!! Byliśmy tam cały lipiec, było booosko. Z reszta zawsze tam jezdzimy. Viola, czy chodzicie juz do tej szkoły Yamaha? Ja jakos jeszcze sie nie wybrałam, w wakacje jestesmy cała rodzina i zawsze cos sie wymysli do robienia. Teraz mąż juz w pracy, a my znowu sami w domu A mogłabys wysłac mi na priv nr telefonu do siebie? Chciałam podpytac jeszcze o ten figloraj, a tu nie zaglądam zbyt czesto. P.s. a moze ktos bywa w Manufakturze? My czesto i chętnie sie z kims spotkamy Moj nr gg 510964 Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 Re: spotkanie i do Wioli (Idusi) :) 21.08.06, 08:52 ja mam bliziutko do Manufaktury, ale w tygodniu pewnie nam nie wyjdzie,bo godziny nie te co trzeba ja juz jestem w komplecie z Mikusiem i zaczynam swoje codzienne wedrowki, pewnie samotne bo miedzy 18-20... wczesniej wychodzi na spacery z tesciowa, ale hihi... chyba zadna z Was do niej nie dolaczy DDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: spotkanie i do Wioli (Idusi) :) 22.08.06, 13:57 No to do dzieła, ruszamy nasz wątek. ) Idusia super że się odezwałaś. ) Leszek też nadal zbyt wiele nie gada - pojedyncze słówka w marnym zakresie... ale względnie potrafi powiedzieć co chce. Spotkanko jak najbardziej, ale odpada u mnie drugi weekend września, bo świętujemy roczek. )))) Pierwszy mam wolny chyba. A w tygodniu to niezmiennie mam czas od 16-tej. ) W Manufakturze bywam, bo mam pod ręką podobnie jak Madda. Chociaż ostatnio się zraziłam i od tego czasu nie zaglądam... Objechałam WSZYSTKIE parkingi kilka razy w kółko i nie znalazłam miejsca do zaparkowania... Wkurzyłam się i pojechałam sobie.... Na spacery nie chodzę, bo często późno wracam, a i spraw mnóstwo do załatwienia. Jeśli już to jedziemy na działkę i tam dzieci szaleją. Ggmadzik witamy kolejną Magdę. ) Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: spotkanie i do Wioli (Idusi) :) 22.08.06, 23:45 jak ten czas leci... Nasz roczek juz za nami... a dopiero w Hortexsie siedzialysmy! Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: spotkanie i do Wioli (Idusi) :) 23.08.06, 09:11 To fakt, czas leci bardzo do przodu. Szczególnie jak się ma nadmiar zajęć. Odpowiedz Link Zgłoś
anitkashe Re: spotkanie i do Wioli (Idusi) :) 24.08.06, 11:00 hej, co do yamahy - natalka chodziła tam w zeszłym roku i jesteśmy zadowoleni z zajęć. natalka przez cała drogę nad morze śpiewała nam piosenki )))))) w tym roku na pewno kontynuujemy chociaz dojazd z pabianic jest koszmarny . w manufakturze bywamy ale nutelka chodzi tam na smyczy, spuszczana jest na lodach u grycana (mniam)... wiolu, napisałam na priv )))))))))))) pozdrawiamy cieplutko - anita i nutelka Odpowiedz Link Zgłoś
idusia_i Madziki,ta Twoja dopiero co sie rodzila a tu juz.. 24.08.06, 14:23 ..To juz roczek. No tak. Mojej siostry corcia tez ma za 4 dni pierwsze urodzinki. Tyle ze zwiala mi z moja chrzesniaczka do Dallas.. Chyba diabel tam nawet dobranoc nie mowi.. Dalej nie mogla. Magda i Mikus - jak tam synio? Lapie jeszcze guzy? Dziewczyny, jak skoncze remont to zapraszam do mnie. Dam znac kiedy. A poki co, moze rzeczywiscie wybralybysmy sie do ktoregos figloraju? Tam i dzieci sie maja czym zajac a i my mozemy wypic jaks kawke.. Teraz wyprawa do parku jest zbyt ryzykowna (deszcz). Zreszta musialabym i tak obejsc sie smakiem, bo René nie dalby mi pogadac - dba o moja kondycje .., lubimy biegac. Pozdrawiam pa. ...A ja mam dzis 10-cio lecie poznania mojego szanownego mezusia. Tylko ze nie ma go w domu do soboty, bo do Niemiec musial jechac . A co mi tam, sama sobie dzis drineczka strzele. Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 Re: Madziki,ta Twoja dopiero co sie rodzila a tu 24.08.06, 15:18 hej Viola Mikus ma calkiem dobrze, guzow mniej ale sie zdarzaja) dzisiaj bylismy na pierwszej wizycie u pani zebolog, wszystko ok,zeby zdrowe, ale... kazala odstawic od smoczka /korzystamy tylko do usypiania, w dzien nie chodzi z nim/ i butelke ze smoczkiem (mleko) hm... i jakby to powiedziec, troche mnie to przeraza! Mikus pije jeszcze mleko rano /na 240 ml/ i przed snem /na 270 ml/, dosypuje kleiku, bo jest to jego sniadanie/kolacja. nie chce jesc zadnych kaszek na gesto. nie wyobrazam sobie podawania mleka lyzeczka ;/ z niekapka nauczyl sie pic dopiero przed wakacjami! wczesniej nie chcial za zadne skarby. moze dam mu to mleko tez przez niekapek? a spotkanie w jakims figloraju jak najbardziej, bo faktycznie pogoda srednia. tylko ja juz pracuje, wezcie to pod uwage plizzz) na placu zabaw tez lapie kondycje biegajac tu i tam )) Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Madziki,ta Twoja dopiero co sie rodzila a tu 25.08.06, 08:47 Idusia faktycznie siostra daleko uciekła... mam nadzieję, że jest zadowolona z pobytu tam. No i jak będzie świętować roczek Majeczki bez rodzinki? No i spóźnione życzonka na ten 10 latek razem! To już jest coś. ) U nas wkrótce (za 5 dni) będzie dopiero 3 rocznica ślubu, a 4 latka od poznania... Co do spotkania w Figloraju jestem ZA!!! ) Okolice Tatrzańska/Przybyszewskiego mogą być - obecnie codziennie przejeżdżam w okolicy zawożąc i odbierając dzieci. Tyle że nie wiem czy nie sprzedamy samochodu, a wtedy będzie trudniejszy dojazd.... ale o to będę się martwić później. Madda dzięki za niespodziewane spotkanko. ) Następnym razem wezmę do kompletu Lecha. ) Odpowiedz Link Zgłoś
idusia_i Re: spotkanie i do Wioli (Idusi) :) 24.08.06, 14:15 Hej Dorotko. Nie, w szkole Yamaha jeszcze nie bylismy, ale od Magdy (tej ktora z Piotrusiem chodzila na Wapienna) slyszalam, ze jest tam bardzo fajnie. Moj tel zaraz Ci wysle. Do Manufaktury mamy kawal drogi. Ostatnio bywamy czesto w figloraju w poblizu Tatrzanskiej, na Przybyszewskiego. Nowy obiekt, calkiem sympatycznie . Odpowiedz Link Zgłoś
idusia_i Hej Magdo z trojeczka. 24.08.06, 14:11 Witamy! Wow, masz dwie cory i chlopaczka! Jak Ty sobie z nimi radzisz?! Ja chyba jakas felerna mama jestem, bo mi nie zawsze z jednym wychodzi. Z trojka chyba bym sobie rady nie dala. Pelen podziw! Pozdrawiam! Viola. Odpowiedz Link Zgłoś
gustka3 Re: Hej Magdo z trojeczka. 25.08.06, 13:50 cześć dziewczyny dawno się nie odzywałam (chyba z rok) ale zaglądam na forum od czasu do czasu. Chętnie bym się też spotkała z wami zwłaszcza z Madziki i Leszkiem bo chyba tylko was osobiście znam i i nasze chłopaki to rówieśnicy co do dnia. Damian chodzi od maja do żłobka (zrezygnowałam z niani). Pierwsze 2 tyg w żłobku były bardzo ciężkie potem coraz lepiej a od niedawna mały ściąga ojca z łóżka i woła: tata wstawaj szybciutko idziemy do żłobka - więc znaczna poprawa. Choruje częściej ale dzieciaki znajomych które siedzą w domu też chorują - do tej pory 3 razy byłam z nim na zwolnieniu - i jestem w tej chwili na szczęście to przeziębienia i raz angina. Teraz dopiero przed nami test jesienno-zimowy, zafundowałam małemu homeopatyczną kurację uodparniającą ale jakoś nie zdaje egzaminu( chociaż nie wiadomo jak by było bez niej). A pozatym Damian rozwija się świetnie bardzo ładnie mówi dużo śpiewa (choć nie specjalnie to zasługa żłobka bo tylko piosenki które my go uczymy)no i jak prawdziwy facet jest maniakiem samochodzików i piłki. Nie wiecie nic na temat ogródka jordanowskiego na Zdrowiu? czy zamierzają go jeszcze kiedyś otworzyć? mały bardzo lubił tam chodzić teraz zostaje wesołe miasteczko ale tam tak obskurnie i niestety wszysko płatne. pozdrawiam wszystkie mamy Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Gustka :)))))))) 25.08.06, 14:58 Jak fajnie Ciebie "widzieć". ))) No koniecznie musimy się spotkać. )))))))))))) Leszek co prawda jest w tyle za Damiankiem, bo nadal niewiele mówi, o śpiewaniu nie wspomnę. Ale za to świetnie tańczy. ) Co do ogródka jordanowskiego to nie wiem, bo już dawno nigdzie nie chodziłam z dziećmi... co najwyżej działeczka. ) Specjalne pozdrowienia od mojej gromadki. ) Odpowiedz Link Zgłoś
idusia_i A my bedziemy mowic wierszyki 30.08.06, 15:54 A moze by tak na rytmike? My wybieramy sie na Retkinie, zeby zobaczyc co to za zajecia. Porozmawiamy z instruktorka i zobaczy sie. Zajecia dla dzieci od lat 3, ...René w listopadzie bedzie mial 3, ale wierszykow to on na pewno sie nie nauczy.. choc kto wie, moze go to bedzie stymulowac. Ta rytmika jest zreszta w tym samym budynku, gdzie od pazdziernika beda odbywac sie "wesole nutki" dla dzieci od 1,5 do 3 lat. Anitka chodzila tam z Natalka - bardzo chwalila. Napisze Wam po poniedzialku co z tego wyszlo. Acha, jakby ktos tez chcial - Osrodek "karolew" Bratyslawska 6a, na przeciwko szpitala Madurowicza, tel 042 687 02 07. My bedziemy tam na 15:50, bo o tej porze bedzie instruktor. (W poniedz.04.09.) Acha, a 09. i 10. wrzesnia sa dni otwarte w szkole Yamaha na Lagiewnickiej. My jedziemy. Odpowiedz Link Zgłoś
anitkashe Re: A my bedziemy mowic wierszyki 30.08.06, 17:33 hej, hej Viola uśmiecham się o opis rytmiki, mam prośbę, zorientuj się czy 2,5 latki tez mogą chodzić. Natka przesyła całuski dla Rene, chyba się zakochała ))))))))))))))))) rzeczywiście, "małe nutki" są super bardzo polecam. jak również polecam "yamahę". dziś dzwoniła do mnie p. Ania i już wstępnie zarezerwowała godz. 15.30 w piątek na nasza grupkę. pozdrowienia dla wszystkich łódzkich dzieciaczków i ich mamuś )))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 Re: A my bedziemy mowic wierszyki 30.08.06, 21:37 a powiedzcie mi cos wiecej o "yamaha" od ilu lat dzieci moga chodzic i co tam konkretnie jest? i chyba przedzwonie zapytac o te "male nutki", wszystko zalezy o ktorej godzinie te zajecia by sie odbywaly. tylko czy moj wiercipietek da rade, hm... wytrzymac? Odpowiedz Link Zgłoś
anitkashe Re: A my bedziemy mowic wierszyki 30.08.06, 22:00 jak mój wiercipietek wytrzymał to twój też da radę )))))))))))))))) w zeszłym roku nutki były w srody 0 11 i czwartki o 17. z rozmowy z panią w czerwcu wyglądało, ze na ten rok też miały byc przewidziane takie godziny. a yamaha jest już od niemowlaków, ale twój miki chyba już się łapie na program "szkraby i muzyka" . jest to umuzykalnienie, uwrażliwienie na muzykę. dzieci uczą się piosenek, tańczą , graja na instrumentach (najprostszych oczywiście) i wykonują prace plastyczne nawiązujace do piosenek. małe nutki są zreszta bardzo podobne. ja zdecydowałam się na to i na to, bo nie umiem określić co mi sie bardziej podoba. a efekt tych zajęc jest taki, ze nam Nutelka całą drogę nad morze śpiewała ))))))))))) fajne te zajęcia - jedne i drugie. nutelka nam się zawsze wyszalała i padała )))))))))) www.malenutki.pl i www.yamahaszkola.pl Odpowiedz Link Zgłoś
anitkashe Re: A my bedziemy mowic wierszyki 30.08.06, 22:01 tak będzie lepiej : www.malenutki.pl/i www.yamahaszkola.pl/ )))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
anitkashe Re: A my bedziemy mowic wierszyki 30.08.06, 22:05 ech, zagmatwany świat informatyki ;O((( www.malenutki.pl/ www.yamahaszkola.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 anitkashe :) 30.08.06, 22:30 dzieki za info jutro zadzwonie do "malych nutek" - dowiem sie co i jak. godzina 17 by mi odpowiadala. a na dni otwarte yamahy wybiore sie na 100% DD Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: anitkashe :) 31.08.06, 08:44 A jakie są koszty takich zajęć? Bo ja chętnie też bym z Lechem pochodziła. Joasia jeszcze trochę za mała, bo dopiero roczek kończy. Na otwarte drzwi może też bym poszła, ale pewnie w niedzielę jak się uda po imprezce roczkowej, jeśli nie będzie gości nocujących u nas.... Odpowiedz Link Zgłoś
anitkashe Re: anitkashe :) 31.08.06, 12:03 w zeszłym roku szkolnym opłata za miesiąc wynosiła w małych nutkach 50 zł, a w szkole "yamaha" 100 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 Re: anitkashe :) 31.08.06, 12:51 dzwonilam do "malych nutek" ,rozmawialam z p. Małgorzata Gajdą. zajecia rozpoczynaja sie od pazdziernika (ja sie pytalam o ta grupe wiekowa od 1,5 roku), raz w tygodniu, 2 grupy. jedna kolo poludnia, druga kolo 17/18. powiedziala,ze cena za m-c kolo 70 zl, ale beda probowac ja obnizyc. ma dzwonic do mnie kolo pazdziernika przed rozpoczeciem. ich lokalizacja mi odpowiada bardziej niz yamahy. oczywiscie nie omieszkam zajrzec do yamahy , najprawdopodobniej w niedziele 10 wrzesnia. moze jakies spotkanko przy tej okazji????? Odpowiedz Link Zgłoś
madziki małe nutki 31.08.06, 13:27 Madda czy trzeba się wstępnie zapisywać w tych "małych nutkach"? Godzina popołudniowa też by mi pasowała, a skoro taniej niż Yamaha to tym bardziej, bo mam ograniczony budżet... Co do niedzieli 10 i spotkania to oczywiście jestem chętna przy okazji "otwartych drzwi", tylko jak wspomniałam nie wiem czy nie będą u nas goście po imprezie nocować... więc zależy o której godzinie (dla mnie najchętniej po południu). Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 Re: małe nutki i yamaha 31.08.06, 23:31 wiesz co Madziki, ja dzwonilam do jednej z tych pan (sa podane 2 nr telefonow, wiec nie wiem czy prowadza osobno czy razem zajecia - zeby sie nie okazalo,ze bedziemy w roznych grupach ;/ ) mnie sie wydaje,ze ona sobie zbiera grupe, bo zapisala moje nazwisko i powiedziala,ze zadzwoni przed rozpoczeciem zajec zeby poinformowac co i jak. moze lepiej przedzwon, ja dzwonilam na ten nr 605-147-620 Idusia - na stronie internetowej Yamahy napisali,ze w godzinach 11-17. ja tez moge popoludniu. a zreszta dostosuje, byle nie miedzy 11-13, bo Miki spi... na zabawy tez jestem chetna tylko przybyszewskiego to kawalek ode mnie, a ja pracuje do 16... nie zdaze ni cholery na 17... (( moje dziecie to nerwus ;/ zalezy od humorku, bo czasem daje niezle w kosc. ale nie gryzie, nie bije (jeszcze)... zabiera zabawki Odpowiedz Link Zgłoś
zbych62 Re: anitkashe :) 31.08.06, 14:24 droga anitko, nie doliczylas do tego kosztow transportu ) Odpowiedz Link Zgłoś
anitkashe Re: anitkashe :) 31.08.06, 14:37 ano i coli dla roztańczonych rodziców na wzmocnienie ;O))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
zbych62 Re: anitkashe :) 31.08.06, 20:37 i dla "gujkow" rzecz jasna )) a tak w ogole to myslisz ze zbych62 moglby na stale zagoscic na tym forum hehe Odpowiedz Link Zgłoś
idusia_i Niedziela. 31.08.06, 21:17 Ja tez bardzo chetnie wpadne w niedziele do Yamahy. Musze jeszcze dowiedziec sie, o ktorej godzinie dokladnie odbywaja sie te dni otwarte i wtedy mozemy ustalic, o ktorej sie tam spotkamy. No, to jak tyle znajomych mam z dzieciaczkami chetnych jest na mlodsza grupe malych nutek, to i ja chyba nie bede stresowac René zawyzonym poziomem 3-5 latkow i poczekam z rytmika do nastepnego roku.. Anitka - w poniedzialek mimo to pojade tam na te rytmike i pozniej napisze co i jak.. A wiesz, zeby Ci zrobic przyjemnosc napisalabym, ze René chyba tez wpadla Natalka w oko , ale przy tych naszych szalencach, ciezko powiedziec czy tak naprawde zauwazyli siebie nawzajem. Ale na pewno dobrze wspolgrali, no i - nie poklocicli sie (a René potrafi byc do innych dzieci nie mily..) Madziki! Ciekawa jest bardzo Lesia, tego Twojego gryzonia . Nadal ma taki temperament??? (A moj René tez chetnie tanczy wiesz?) Az sie boje co to bedzie w starciu.. René zaczyna niezle pokazywac rogi (zwlaszcza w piaskownicy z innymi dziecmi..., a matce wstyd). Doprawdy, nie wiem czasami jak poskramiac jego napady wscieklosci.A uparte toto jak osiol! Madda - moze wplyw Twojego Mikusia bedzie zbawienny dla mojego synusia. Chyba ze i Mikolajowi z wiekiem palma odbija . Boze, dziewczyny, az strach myslec co to z nimi bedzie w wieku dojrzewania. Moj mezowski choleryk, ja tez porywcza jak diabli, wiec René nam chyba da niezle popalic. Ale co tam .. Kto wie, CO i JAKI bedzie mialo wplyw na nasze dzieci, co bedzie je warunkowac.. Ja wiem teraz juz na pewno, ze musze troszke zaczac moje dziecko socjalizowac, bo sie jakos srednio potrafi porozumiec z innymi dziecmi. A nie chcialabym outsidera, bo i jemu to chyba zycia nie ulatwi. Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Niedziela. 01.09.06, 14:16 Madda, zadzwoniłam do pani Małgorzaty pod wskazany numer (pierwszy z listy na stronie Małych Nutek). W każdym razie nadal nie wie, czy to będzie wtorek czy czwartek, ale najprawdopodobniej godzina 18, na Radogoszczu. Powiedziałam pani, że zależy nam, żebyśmy były razem, czyli Magda z Mikołajem i Magda z Leszkiem. )) Grupy są maksymalnie 10 osobowe, więc powinno być fajnie. Normalnie już się napaliłam.... tylko co na to Lech? Idusia, powiem szczerze że już zapomniałam o tym, że Leszek gryzł.... już od dawna tego nie robi. Teraz jak coś wali tym co ma pod ręką po głowie. ) Nadal jest małym nerwuskiem jak mu się zabiera jego zabawki, wkurza się wtedy i potrafi bić. Asia często od niego zarobi centralnie w głowę... W każdym razie ma respekt przed starszymi dziećmi (jak moi siostrzeńcy). Uwielbia zabawy z nimi i nawet nie próbuje ich bić. Wścieka się też czasem jak jest na zjeżdżalni i inne dziecko zaraz za nim wchodzi... bo on by chciał mieć całą zjeżdżalnię tylko dla siebie. Staram się jak mogę przekonywać go, że źle robi, karcić, tłumaczyć, ale nie zawsze to skutkuje, bo on dalej mało gada. Co do spotkań - niedziela za tydzień jak rozumiem po południu - Yamaha? Jak pisałam dam znać pewnie tuż przed weekendem. A we wtorek o 17 na Przybyszewskiego ja akurat mogę dotrzeć bez problemu, chyba że wydarzy się coś nieprzewidzianego. Anitka, Twoja córeczka to już chyba bardzo rozgadana, w przeciwieństwie do mojego... Chętnie bym się z Wami znowu spotkała. Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 Re: Niedziela. 01.09.06, 15:13 Madziki! na radogoszczu?? a czemu ja myslalam,ze przy Madurowiczu?? no nic, tez sie juz napalilam /Mikolaj jeszcze nic nie wie ;-p /, a droge na radogoszcz mamy prosta ) a to na przybyszewskiego to dokladnie,w ktorym miejscu? tak lopatologicznie cobym trafila najwyzej sie spoznie. Odpowiedz Link Zgłoś
idusia_i a moze na Przybyszewskiego do sali zabaw? 31.08.06, 21:22 Dziewczyny, czy pasowaloby Wam male spotkanko na kawke w sali zabaw? Szymonek-Ancymonek, tak to sie nazywa i jest w kompleksie, u gory, tuz przy skrzyzowaniu Przybyszewskiego i Tatrzanskiej. Moze wtorek okolo 17:00 ? Odpowiedz Link Zgłoś
anitkashe Re: a moze na Przybyszewskiego do sali zabaw? 01.09.06, 19:19 hej dziewczyny, ja bardzo chętna na spotkanie jestem, bo Magdę to pamiętam jeszcze 2 w 1, Leszka dzielnie drepczacego przy wózku, a Mikusia to z wapiennej w piłeczkach (średnio mu się podobało) ;O))))))))))))))). z Rene to na bieżąco. Niestety, we wtorek o 17 bedę pewnie już dojeżdżała do chmiela w bieszczadach, więc ze spotkanka nici. po 11 września jak najbardziej !!!!!!!!!!!!!!!!!!! trzymajcie się cieplutko!!!!!!!! i życzcie nam ładnej pogody please Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: a moze na Przybyszewskiego do sali zabaw? 01.09.06, 20:13 Anitka, to udanego wyjazdu w takim razie życzę. A spotkanko mam nadzieję jakieś po powrocie. ) Madda, no pani właśnie mi powiedziała, że nawet nie spytałaś o miejsce zajęć. ) Ale RAdogoszcz jest ok, droga faktycznie od nas prościutka. ) Co do tej sali zabaw, to Idusia napisała w zasadzie dokładnie. Na rogu Przybyszewskiego i Tatrzańskiej (pierwsza równoległa do Rydza-Śmigłego w stronę Widzewa) jest taki duży piętrowy pawilon, a przed nim jakby pusty plac. Ta sala ma być na piętrze jak wynika z opisu. ) Tuż obok jest moja spółdzielnia mieszkaniowa Bawełna (z Bałut jeżdziłam tam załatwiać sprawy mieszkaniowe). Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 Re: a moze na Przybyszewskiego do sali zabaw? 01.09.06, 21:59 tez Wam zyczymy pogody! troche slonca by sie jeszcze przydaloD hm, faktycznie opis jest podany przez idusie dobrze,ze spoldzielni mieszkaniowej nie macie gdzies np pod Gdanskiem DD i drugie - faktycznie - nie spytalam o miejsce zajec DDD Odpowiedz Link Zgłoś
coronella chorobcia... 02.09.06, 16:06 pogubiłam się !!!!!!!!!!!!!!!!!!! ja też chce chodzić z Wami!!!!!!!!!!!!!!!! i na małe nutki i do yamahy (tym bardziej, że ja obok mieszkam ) ) przeleciałam te wątki na tyle, na ile dzieci pozwalają i zupełnie sie pogubiłam kto gdzie kiedy... czy mogłybyście mi napisać tak jak dla idioty, gdzie mam byc, kiedy i o której? poniedziałek, 4 września, na Łagiewnickiej, tak? A o której? niedziela, 3 wrzesnia, figloraj, tak? (jak dam rade) a wesołe nutki? Odpowiedz Link Zgłoś
anitkashe Re: chorobcia... 02.09.06, 20:55 ja z natalką do małych nutek na bratysławską i to przedpołudniem (ze względu na radka, bo on chce być z nami, no i kierowcą jest ;O))))))))))))), a do yamahy w piątek o 15.30 ( tylko na pierwszych zajęciach nas nie będzie). figloraj nam na razie odpada, ale na następne spotkania i na manufakturę się już cieszę ;O))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 Re: chorobcia... 02.09.06, 22:55 ale sie pogmatwalo juz wiem skad mi sie wziela Bratyslawska z malymi nutkami! anitkashe tam chodzi z Natalka, do yamahy dziewczyny tez juz chodza,tak? tzn anitka z viola? a z tego co przyswoilam: w niedziele - 10 wrzesnia idziemy do yamahy po poludniu we wtorek - 5 wrzesnia na 17 do figloraju na Przybyszewskiego a od pazdziernika zaczynaja sie zajecia malych nutek dla maluchow, ale na Radogoszczu... Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: chorobcia... 03.09.06, 16:56 Wygląda na to, że Małe nutki są prowadzone w dwóch miejscach przez dwie niezależne osoby - te dwa numery co są podane na stronie. My dzwoniłyśmy na pierwszy z nich - losowo wybrany jak widać. No ale skoro obie z Magdą nie możemy od rana, to chyba wszystko jedno czy będziemy chodzić tutaj czy tutaj.... no chyba że jakość zajęć jest różna u obu pań, no i może cena też jest inna... zagmatwałam się........ Madda dowiadujemy się u tej drugiej czy zostajemy tam gdzie dzwoniłyśmy? A spotkania potwierdzam - 5 i 10 września popołudniami. Odpowiedz Link Zgłoś
madda71 Re: chorobcia... 03.09.06, 21:31 wiesz co Madziki, zostajemy tu gdzie jestesmy. tak wyszlo,ze ten nr byl pierwszy jak nam sie nie spodoba,to zmienimy. a kobitka przez telefon calkiem sympatyczna byla. a poza tym juz zwerbowalam jedna osobe /ode mnie z forum z lutowek na 100%/,ma dzwonic do niej jutro i zapisywac sie do magd ) a druga osoba jest bardzo zainteresowana, ale cos mi sie widzi,ze bardziej chce na j.angielski chodzic,wiec zobaczymy ) Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: chorobcia... 04.09.06, 09:39 No proszę, to szykuje się niezła ekipa. Najchętniej to zapisałabym też Joasię, ale ona za mała jeszcze... dopiero roczek będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
mala1mysz Bylismy na Bratyslawskiej. 04.09.06, 22:23 Rzeczywiscie troche sie pogmatwalo. Rowniez potwierdzam - jutro, czyli wtorek, 5.09. o 17:00 na rogu Tatrzanskiej i Przybyszewskiego, a w niedziele 10.09. jeszcze musze zadzwonic, czy po poludniu ktos tam bedzie (Yamaha, na Lagiewnickiej). Dzis bylismy na Bratyslawskiej6A. To grupa niby od 3 roku zycia, ale byly jeszcze dwie dziewczynki, ktore tak jak moj René urodzily sie w listopadzie 2003(!), i jeszcze jedna 4 i 5-latka. Sa tak wiec cztery dziewczyny i moj rodzynek, ktory znakomicie sie w babskim towarzystwie czul. Dieciaki szalaly jak ze smyczy puszczone, ale pani milutka, niezle udawalo sie jej cala piatke zajac. Byly zabawy pilkami, gumowymi kolkami, tamburinami, talerzami, ktore huczaly jak pokrywki od garnkow, bylo pianino i bembenki. Troszke rysowali, tanczyli, lezeli. Fajnie. Bedziemy chodzic tam w poniedzialki na 16:15 i w srody na 16:45. Moze godziny sie zmienia. W srode jest rowniez takie probne spotkanko. Mam nadzieje, ze jutro sie spotkamy w wiekszym gronie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
idusia_i ups,przepraszam-mala1mysz to idusia czyli viola 04.09.06, 22:27 tak zeby sie jeszcze troche bardziej pogmatwalo .. Zapomnialam wylogowac sie z innego nicka. pa i do jutra Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: ups,przepraszam-mala1mysz to idusia czyli vio 05.09.06, 14:33 kurcze, wiedzialam ze w poniedzialek cos bylo!!! A ja akurat na retkini bylam (( a bedziesz Viola w srode? ja sie juz zapisalam i bedziemy Odpowiedz Link Zgłoś
idusia_i bede jutro na bratyslawskiej 05.09.06, 22:54 Dorotko, bede jutro tam o 16:45. Do zobaczenia wiec. Jestem pewna, ze Dominice sie spodoba Odpowiedz Link Zgłoś