21.12.06, 11:25
zdaza sie waszym maluchom miec goraczke bez innych objawow?konkretnie teraz
38,2 w nocy nie wiem-byla goraca-oprocz tego nic innego (oprocz jednego
wymiotu)-aptetyt nawet jaka taki, trojki podejrzewam bo widze jak sie w
dziaslach czaja, mam panikowac?
Obserwuj wątek
    • ania2425 Re: goraczka 21.12.06, 12:03
      u nas gorączka była tylko przy chorobie, ale za to wymioty spowodowane przez
      wyżynające się czwórki (3 na raz szły), a dodam że moje dziecię nigdy wcześniej
      nie wymiotowało.
      może u was z kolei ta gorączka to przez zęby. poczekaj i poobserwuj dziecko,
      jeśli będzie apatyczne i jakieś inne to waliłabym do lekarza
      • hanna26 Re: goraczka 21.12.06, 12:12
        Moje dziewczyny miały tak kilkakrotnie. Moje koleżanka lekarka powiedziała, że
        to może być zwykły wirus i nie dać żadnych objawów. Może też byc to pierwszy
        objaw jakiejś rozwijającej się infekcji. U naszej małej po dwóch, trzech dniach
        pojawiało się zwykłe przeziębienie - katar i kaszel.
        • tadziewczyna Re: goraczka 21.12.06, 12:23
          Dwoch pediatrow, z ktorymi rozmawialam nt goraczki wywolanej zabkowaniem
          powiedzialo, ze moze ona podchodzic pod 37.5 - wszystko co powyzej to juz cos
          innego. I rzeczywiscie do tej pory to sie u malej sprawdza. Obecnie wychodza
          jej trojki sad - w nocy i w dzien jest rozdrazniona, niespokojna, wklada lapy do
          buzi, bardziej sie slini, ma cieplejsza glowke. Jednak temp. nie jest wyzsza od
          tej co pisalam wczesniej.
          Natomiast mialam taki przypadek, ze mala polknela u znajomych grosz. W nocy
          kiedy sie krecila czulam, ze ma goraczke. Rano jak wstala bylo ok, natomiast po
          godzinie okazalo sie, ze kiedy zrobila kupe (jak inaczej to to okreslic?) jest
          tam grosz - nie wiedzielismy kiedy go polknela. Tak wiec jesli cos sie dzieje
          np z zoladkiem, albo kiedy rozwija sie jakies chorobsko to wtedy ta temp jest
          wyzsza.
          Pzdr
          • ninjo Re: goraczka 21.12.06, 12:46
            Natalka wlasnie jest chora, zaczelo sie zlym nastrojem. Nastepnego dnia
            wieczorem wymioty, w nocy goraczka (pod 40 stopni). POzniej w ciagu dnai ok, a
            wnocy znowy goraczka i wymioty, kolejny dzien to samo...

Lekarz powiedzial, ze to pewnie wirusowka albo zapalenie gardla. Ale ta
            powracajaca goraczka juz mnie niepokoi mocno sad
            Lekarze mi tez mowili, ze na zeby to max goraczka ok. 37,5, tak jak
            tejdziewczynie
    • tadziewczyna Re: goraczka 21.12.06, 12:25
      A! I nie dodalam - nie panikuj smile
    • tin_t Re: goraczka 21.12.06, 12:27
      u nas niestety gorączka to była zapowiedź:
      -anginy+trzydniówki
      -zapalenia gardła.
      w żadnym innym przypadku: odczyny poszczepienne, ząbki, katar... się nie pojawiała.
      oby się u Was nie sprawdziło. życzę zdrówka!
      • annairam Re: goraczka 21.12.06, 12:33
        U nas gorączka 38 do 38,5 (bez żadnych innych objawów i przy ogólnie zadowolonym
        dziecku) była jedynym objawem anginy. Po 2 dniach zauważyłam mały spadek apetytu
        ale po za tym kompletnie nic. Nie chcę straszyć ale lepiej chuchać na zimne.
        • alfa36 Re: goraczka 21.12.06, 13:56
          U nas identycznie, jak u annairam, gorączka rzedu 38 stopni i zero innych objawów zwiastowała anginę. W sumie to niejako profilaktycznie pozlam wtedy do lekarza (zbliżał sie weekend) i okazało się, że to ropna angina.
          • mala67 Re: goraczka 21.12.06, 14:23
            dziekuje Wam kochane za tak liczny odzewsmilejulia ma 39stopni dalam nurofen i
            (dzieki waszym postom_)wezwalam lekarke bedzie o 16
            dam znac
            • alfa36 Re: goraczka 21.12.06, 22:36
              No i co u Was?
              • mala67 Re: goraczka 22.12.06, 08:35
                nie napisalam wczoraj bo mnie cos zalogowac nie chcialo

no wiec:zeby swoja droga wychodza, ale gardlo bardzo czerwone
                dostala homeopaty tantum verde i takie tam a jak do soboty sie nie poprawi to
                antybiotyksadsadnoc byla straszna
                ale terazjakby lepiej
                zobaczymy moze dzis jeszcze podam ten antyb jakby znowu miaal taka goraczke
                dziekuje Wam!!!
                nie ignorujcie wysokiej goraczki
                • alfa36 tantuym verde 22.12.06, 14:14
                  Ile dajesz tego tantum? A wogole, to co jeszcze podajesz na to gardło? Jaką ma gorączkę? Dopytuje sie, bo moj Kuba tez ma tendencje do gardła, a właśnie ma stan podgorączkowy.
                  • ninjo Re: tantuym verde 22.12.06, 15:37
                    ja daje hascosept na gardlo, to to samo co tantuum verde
    • bammbi Re: goraczka 22.12.06, 14:26
      moja córeczka (sierpniówka) miała przy ząbkach tylko 3 kach 2 dni prawie 40
      stopni nigdy wczesniej przy zebach nie miała goraczki a teraz kły męczą już ją
      3 tygodnie bo bardzo wolno wychodzą, pani stomatolog powiedziała że najgorzej
      jest jak przechodza przez kosc
      • mala67 Re: goraczka 22.12.06, 20:22
        tantum podaje 3 razy dziennie po psiku, goraczke miala ok 39 stopni
        dzis juz nie bylo goraczki, antybiotyku nie podalam narazie, choc z zasypianiem
        koszmar@

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka