rybka.ch 26.01.06, 22:01 Czy ktoś zna jakiś ładny paciorek dla maluszka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mufka51 Re: Paciorek 27.01.06, 01:11 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=576&w=20436009&v=2&s=0 Aniołeczku - kochaneczku! Stań przy moim tym łóżeczku, strzeż mamusię i tatusia i babunię i dziadziusia, pieski, kotki i świat cały, aby dzieci ślicznie spały" Odpowiedz Link Zgłoś
marzenagr Re: Paciorek 27.01.06, 08:28 Swego czasu był taki wątek więc wysyłam co udało mi się zebrać Do Ciebie Boziu rączki podnoszę o zdrówko mamy, taty i wszystkich proszę (można wymieniać więcej np mamy, taty babci dziadka i wszystkich proszę i proszę także niech mnie od złego na każdym kroku aniołki strzegą dobranoc Bozieńko ________________________________ A mam coś dla zupełnie małych: Dobranoc Boziu Ja idę spać Daj mi jutro rano szczęśliwie wstać. _____________________________________________ Do Ciebie o Boże rączki podnoszę O zdrowie mamusi i tatusia proszę a także proszę niech mnie od złego na każdym kroku aniołki strzegą... _____________________________________ Do Ciebie Boże rączki podnoszę o zdrowie taty i mamy proszę a także moje miej w swej opiece o to cię prosi maleńkie dziecię. _________________________________ Promienisty i złocisty jak obłoczek pośród zbóż stoi przy mnie w dzień i w nocy mój najmilszy Anioł Stróż. Chociaż nigdy go nie widzę, czuję go w serduszku swym Jak pomaga mi przy pracy jak ostrzega mnie przed złym. _____________________________________________ O Maryjo bez grzechu poczęta módl się za nami, którzy się do Ciebie uciekamy" - jest to modlitwa-prośba wszystkich chorych i cierpiących. Zanim się do snu położę Chcę przeprosić Ciebie Boże A za dary z Twojej ręki Składam ci serdeczne dzięki Ja idę z Bogiem spać Nie mam się czego bać Pan Jezus w Wielkiej Mocy strzec mnie będzie do północy A Maryja do świtania, Anioł stróż, aż do skonania. A po przebudzeniu się nasze maluchy mówią : Tyś mnie strzegł tej nocy Boże, Nowy rozpoczynam dzień Chcę ci dzięki za to złożyć Chwalić i uwielbiać Cię. _________________________________________ Ide grzecznie spać, nic złego nie może mi si stać, mam Aniołka do pomocy, co mnie chroni w dzień i w nocy. __________________________________________ "O dobry Boże kłade się spać i nic mi się złego nie może stać bo ja mam na obronę znak krzyża świętego" ________________________________________ W Imię Ojca, w Imię Syna i Świętego Ducha Polska modli się dziecina a Pan Bóg ją słucha W oczach dziecka dwie łzy duże, wiara w każdym słowie - Ojcze, błagam, coś jest w górze, daj nam wszystkim zdrowie Pobłogosław dłońmi swymi mą rodzinną strzechę A mnie pozwól na tej ziemi rosnąć na pociechę. _____________________________________ _Boziu daj wszystkim zdrówko: mamie, tacie, Darkowi, Oli...(i tak wymieniaja wszystkich którzy w domu akurat ), i miłe sny ( i tu też wymieniają wszystkich))). I się żegnają na koniec. Myślę, że na razie im wystarczy A ostatnio synek powiedział mi, że na leżakowaniu w przedszkolu to on też sobie mówi pod kołdrą paciorek, słodkie nie? _________________________________________________ " Ja ..........( tu imię)np. Katarzyna ochrzczona Matce Boskiej polecona Matka Boska mnie ochrzciła Swoim płaszczem mnie okryła Krzyż za mną, Krzyż przede mną Matka Boska śpi ze mną" " Już za chwil parę spać się położę jam Ci za wszystko dziękuje Boże, że źle zrobiłam, przepraszam Ciebie, mój Ojcze ukochany w niebie." Aniele Boży stróżu mój Ty zawsze przy mnie stój Gdy się bawię i gdy śpię i do szkoły spieszę się aniele boży stróżu mój ty zawsze przy mnie stój rano wieczór we dnie w nocy bądź mi zawsze ku pomocy strzeż duszy ciała mego zaprowadź mnie do żywota wiecznego amen Mały (tu imię) idzie spać, Wy aniołki przy nim stać. Matka Boża przy łóżeczku, A Pan Jezus w serduszeczku. To dla zupełnych maluchów, nie umiejących mówić. Potem już Ojcze Nasz i Zdrowaś. ________________________________________ "Do Ciebie Boziu rączki podnoszę O zdrowie mamy, taty, babci (itp) serdecznie proszę A także proszę niech mnie od złego na każdym kroku anieli strzegą. Dziękuję Ci Boże za dobry dzień i proszę Cię Boże o szczęśliwą noc. O pokój, o rozum, o boską miłość, o ludzką przyjaźń i błogosławieństwo całego domu" "Dobranoc Boziu, idę już spać Jutro raniutko musze wstać, cichutko, spokojnie prześpię całą noc A Tobie mój Boże - dobranoc, dobranoc" Ładnie, nie? Sama nauczę tego moich dzieci... ______________________________________________ "Chroń mnie dobry Boże gdy się spać położę, Niech Twoi święci Anieli stoją przy mojej pościeli, daj, abym wstała cała i zdrowa i mogła Cię wielbić i kochać od nowa!" Odmawiam ja do dzisiaj. ______________________________________ A ja polecam malutką chudziutką książeczkę "Kogo Pan bóg kocha". Są tam bardzo ładne wierszyki dla dzieci o Bogu, Matce Boskiej, Aniele Stróżu itp. W dodatku jest ładnie ilustrowana. Autora ani wydawnictwa nie pamiętam. ______________________________________________ A moja Emi mówi przed snem "dziękuję Ci Boziu" a ja wymieniam za co Bozi dziękujemy ____________________________________ Ja modliłam się tak: Kładę się spać Daję Bozi znać Jestem ...(tu imię) ochrzczona Panu Jezusowi poświęcona Biorę krzyż w ręce, Pana Jezusa w serce, Zasypiam z Nim. Boże, choć Cię nie pojmuję ale nad wszystko miłuję, nad wszystko, co jest stworzone, boś Ty dobro nieskończone. Ufam Tobie, boś Ty wierny, wszechmocny i miłosierny. Dasz mi grzechów odpuszczenie, łaskę i wieczne zbawienie. Wierzę w Ciebie Boże żywy, w Trójcy, jedyny, prawdziwy. wierzę coś objawił Boże. Twe słowo mylić mnie nie może. Ach żałuję za me złości jedynie dla Twej miłości. Bądź miłościw mnie grzesznemu. Dla Ciebie odpuszczam bliźniemu. Do Ciebie Boziu rączki podnoszę o zdrowie całej rodziny proszę i także proszę niech mnie od złego na każdym kroku aniołki strzegą.. Mój Aniele... Aniele Boży, Stróżu mój, Stań tutaj przy mnie, I zawsze stój. Stój, gdy mi smutno, Gdy serce krwawe, Stój, gdy radośnie Wchodzę w zabawę, Gdy mróz na dworze, Gdy szarpie wiatr, Kiedy przeciwny Mi cały ten świat, Wiem, ze Ty jesteś, Wiem, że w potrzebie Mogę bez końca Liczyć na Ciebie. Aniele - proszę - Nie odchodź, siądź, I już na stałe Ze mną bądź! Odpowiedz Link Zgłoś
jojoelcia Re: Paciorek 27.01.06, 14:39 Aniołeczku ze skrzydełkami czuwaj, czuwaj nad dziateczkami czuwaj, czuwaj przy mym boczku nie odstępuj ani kroczku. Panie Boże ja już idę spać nic złego nie może mi się stać bo mam na obronę znak krzyża świętego W Imię Ojca I Syna I Ducha Swiętego. Odpowiedz Link Zgłoś
ewkos74 Re: Paciorek 28.01.06, 22:56 MATKO NAJŚWIĘTSZA CO MIESZKASZ W NIEBIE TWOJEJ OPIECE POLECAM SIEBIE, RODZEŃSTWO MOJE,MAMĘ I TATĘ I CAŁĄ MOJĄ RODZINNĄ CHATĘ. Odpowiedz Link Zgłoś