mazia72 07.10.10, 08:30 czy jesteście pewne nadania imienia? ja tak! Imiona miałam "zaklepane" od początku.Czekam na Laurę Izabellę... a jak u Was? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mysiolinka Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 07.10.10, 11:42 my też już od dawna mamy ustalone imiona. Teraz czekamy na upragnionego Leona Odpowiedz Link Zgłoś
mama_nikodemka Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 07.10.10, 14:43 dla pierwszego dziecka od razu mialam wybrane, teraz czekam az poznam plec bo dla chlopaka praktycznie nic mi sie nie podoba, z mezem sie "kloce" bo on chce koniecznie Janka a mi to imie sie w ogole nie podoba! takze czekam, za m-c usg wiec sie okaze, dla dziewczynki na dzien dzisiejszy Kalinka albo Michalinka, chyba ze cos jeszcze wpadnie w ucho a dla chlopaka nie mam pojecia, nie wiem jak sie dogadam z mezem jak sie okaze ze bedzie chlopak Odpowiedz Link Zgłoś
dentek_85 Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 08.10.10, 09:53 My czekamy na Mariannę ( Marysię) od Marty i Jana. Odpowiedz Link Zgłoś
anelphia80 Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 08.10.10, 10:26 Pojecia nie mamy. Wczoraj moj M wlasnie cos zaczal, zeby trzeba bedzie imie wybrac i bedzie problem. Ale cos tam znajdziemy, mamy czas Odpowiedz Link Zgłoś
bluemoonka_1 Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 27.10.10, 13:50 Oj jak ja cię rozumiem!! Mój mąż zwariował na punkcie Jana! Trudno go przekonać, ale próbuje tłumaczac, że nie mozemy nazwać syna imieniem, które mi sie nie podoba i że musimy oboje pójsc na kompromis. My juz wiemy, że na 100% będzie chłopiec Ciężka sprawa z tym imieniem. Dla dziewczynki jest jakoś prościej... Odpowiedz Link Zgłoś
mama_nikodemka bluemoonka 08.11.10, 16:07 bluemoonka_1 napisała: > Oj jak ja cię rozumiem!! Mój mąż zwariował na punkcie Jana! Trudno go przekonać > , ale próbuje tłumaczac, że nie mozemy nazwać syna imieniem, które mi sie nie p > odoba i że musimy oboje pójsc na kompromis. My juz wiemy, że na 100% będzie chł > opiec Ciężka sprawa z tym imieniem. Dla dziewczynki jest jakoś prościej... normalnie jakbym czytala o sobie mi w gruncie rzeczy bylo obojetne czy chlopak czy dziewczynka ale zawsze jak dochodzilo do rozmowy na temat imienia i maz naskakiwal na mnie z tym Jankiem to automatycznie chcialam dziewczynke tez na poczatku tlumaczylam mezowi ze imie musimy wybrac razem i ze ma sie nam obojgu podobac a nie ze jak bedzie chlopak to na pewno Janek i koniec kropka, ze maz tak zapisze i ze sie przekonam, w koncu raz sie poklocilismy i przy nastepnej rozmowie powiedzialam mu ze Janek na pewno nie bedzie bo pojedziemy razem zapisac dziecko a maz na to ze pierwsze zapisywal sam a ja na to ze go samego na pewno nie puszcze zrobilam sobie liste "top10" i wczoraj przedstawilam mezowi, wybralismy 3 imiona, do tego zastanawiamy sie nad dwoma zupelnie nowymi, co nie bralam ich wczesniej pod uwage, tazke postaw sprawe jasno i maz zobaczy ze nie zartujesz Odpowiedz Link Zgłoś
nowi-jka Re: bluemoonka 18.11.10, 08:16 mamam nikodema ale to brzmi troche tak musimy wybrać razem takie jak mi sie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
mama_nikodemka Re: bluemoonka 18.11.10, 21:32 nowi-jka napisała: > mamam nikodema ale to brzmi troche tak > musimy wybrać razem takie jak mi sie podoba nie, to wcale tak nie brzmi..w skrocie: maz chcial koniecznie Janka, narzucal mi to imie w kazdej sytuacji az w koncu sie poklocilismy, jak ja mowilam ze imie musimy wybrac razem to maz mi odpowiedzial ze on juz wybral a ja zebym wymyslala, wiec stworzylam liste imion ktore moglabym zaakceptowac a wczesniej powiedzialam mezowi zeby zrobil to samo ale on nie chcial wiec wybieralismy z mojej Odpowiedz Link Zgłoś
nowi-jka Re: bluemoonka 28.03.11, 12:10 mama_nikodemka napisała: > nowi-jka napisała: > > > mamam nikodema ale to brzmi troche tak > > musimy wybrać razem takie jak mi sie podoba > > nie, to wcale tak nie brzmi..w skrocie: maz chcial koniecznie Janka, narzucal m > i to imie w kazdej sytuacji az w koncu sie poklocilismy, jak ja mowilam ze imie > musimy wybrac razem to maz mi odpowiedzial ze on juz wybral a ja zebym wymysla > la, wiec stworzylam liste imion ktore moglabym zaakceptowac a wczesniej powiedz > ialam mezowi zeby zrobil to samo ale on nie chcial wiec wybieralismy z mojej > No ale jak on miał robic liste jak na tej liscie byłoby tylko jedno: Jan Odpowiedz Link Zgłoś
kroolicze Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 23.11.10, 00:26 Miał być Leon - przewidywalny termin mam na 27.11 i zostało przy FILIPie Odpowiedz Link Zgłoś
sulen Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 24.05.11, 11:05 My tez mamy jazdę z imieniem. W lipcu będziemy mieli chłopca i mimo, że ciągle coś tam sobie myślimy, to nic nie pasuje tak na 100%. Przez kilka dni próbowałam sobie wmówić, że może Janek- imię po pradziadku, ładne, klasyczne, bez udziwnień, ale nazwisko mamy krótkie i dodatkowo nie ma dnia, kiedy byśmy nie słyszeli sąsiadów wołających Janek, Jaś, Jasio itd. Wczoraj wymyśliłam, że może Ignacy - ładnie się zdrabnia, 3 sylaby więc z nazwiskiem gra, ale nie chce zrobić synowi obciachu, bo średnio mogę sobie wyobrazić nastolatka i imieniu Ignacy, bo jak koledzy będą mieli niby co niego wolać??? Ignaś Może Bogusław? Ale już widzę wszelkich obcokrajowców dopytujących się: że jak???? I takie to właśnie miewam schizy, a zostało 7 tygodni do końca, więc przybierają na sile z każdym dniem. Odpowiedz Link Zgłoś
kameleon_f1 Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 08.10.10, 11:19 Mam Weronikę Marię. Teraz ona wybiera imie dla siostry i mówi do niej Basia, Basiunia ale Barbara mi i mężowi nie bardzo się podoba więc w akcie urodzenia jak dla mnie wpiszemy Marika a wołać można jak się chce. W razie chłopca to Piotruś i to też wybór starszej siostry ale i nam się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
ana_w_welonie Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 08.10.10, 11:33 Na USG wyszło że będzie dziewczynka więc ma byc Lilia. Teraz kłócimy sie o imie dla ewentualnego chłopca, bo to nigdy nic nie wiadomo Mamy z M kompletnie odmienne upodobania co do imion. Ale cały czas mam nadzieje że to jednak bedzie dziewczynka Odpowiedz Link Zgłoś
banka4 Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 08.10.10, 12:08 Dla corki - Zoja, ale dla syna...nic nam sie nie podoba...probujemy znalezc cos uniwersalnego kazdym jezyku bo maz jest obcokrajowcem, a na dodatek planujemy emigracje do jeszcze innego kraju. W sumie dobrze, ze mamy taki limit wyboru bo mamy zupelnie inne gusta z mezem. Odpowiedz Link Zgłoś
ponuras Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 09.10.10, 20:16 dla chłopaka polecam Oskar. To nasz faworyt, mimo ze ciązy ani widu ani słychu ale imię już jest Odpowiedz Link Zgłoś
marcysiaw1 Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 09.10.10, 22:36 U nas jest prawie 5-letni Filip a teraz czeamy na marcowa Lucje Odpowiedz Link Zgłoś
iamveryhappy Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 10.10.10, 12:24 a u mnie to juz jeden wielki cyrktydzien zostal do terminu porodu a ja nieprzekonana do zadnego imienia, ciagle kotluja mi sie w glowie, moj facet chce Amelke z reszta moja mama tez a mnie sie przestaly z tego wybierania wszystkie imiona podobacnie wiedzialam, ze to bedzie taki problem, ma byc podobno dziewczyna wiec ciagle szukamy pod tym katem, a co jesli sie okaze , ze urodzi sie chlopak? to juz chyba dostane zawalu bo typow zadnych) Odpowiedz Link Zgłoś
karollaa855 Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 14.10.10, 21:54 Ja mam prawie 3 letnia Emilke w domku, a teraz czekamy na lutowa Malwinke (ewentualnie Szymona)) Odpowiedz Link Zgłoś
kochamkotyijuz Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 15.10.10, 03:30 Ja jestem na poczatku swojej drogi ,ale imona mam juz od dawna wybrane.Maz jest obcokrajowcem i powiem szczerze ,ze ciezko nam sie bylo dogadac zwlaszcza ,ze w jego kraju imiona brzmia smiesznie.Ja chcialam takie imiona zeby moja rodzinka nie miala problemu z zapamietaniem : ))) Po szperaniu i szukaniu mamy garstke imion. Jesli chlopiec to bedzie Bartek a dziewczynka to jeszcze do dogadania sa trzy opcje Ada,Daria i Melissa. Odpowiedz Link Zgłoś
monly Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 18.11.10, 08:10 Malwinka prześlicznie, mój typ Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 15.10.10, 08:12 Jakby byla corka to bedzie Hania dla syna nie mamy pojecia. Odpowiedz Link Zgłoś
mazia72 Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 15.10.10, 08:33 wiem z własnego doświadczenia że wybór imienia jeszcze przed urodzeniem to jednak dobry pomysł. ja mając 16 lat już wiedziałam że mój syn będzie miał na imię Dorian, a drugie otrzyma po dziadku.Przy pierwszym dziecku nie wiedziałam do końca jakie imię dla dziewczynki,mąż wybrał Agnieszka i tak jej nadaliśmy.Z drugą ciążą też czekałam na Dorianka, ale "wyszła" Ania,za trzecim razem się udało! Mam mojego wymarzonego synusia!!! i jest Dorian.Wytrwałam z tym imieniem 16 lat,i nie żałuję bo do dziś ogromnie mi się to imię podoba.I nikt mi nie powie że podążałam za tzw.modą,bo w sumie nie znam innego Doriana.A z ciekawostek dodam,że gdy byliśmy z dziećmi w kinie,wielki plakat reklamujący film "Dorian Grey" wywarł uśmiech u dzieciaków-zwłaszcza u synka Teraz będzie Laura...Pozdrawiam wszystkie kobietki ! Odpowiedz Link Zgłoś
evelina0286 Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 15.10.10, 08:46 my wybraliśmy imiona Zuzia lub Ada a chłopiec Filip.. Odpowiedz Link Zgłoś
ladyann77 Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 15.10.10, 09:04 W domu roczna Alicja, czekamy na Adasia. Imiona wybrałam w II klasie LO, kiedy jeszcze nie znałam mojego męża i nie miałam bladego pojęcia, czy kiedykolwiek będę mamą. Pewność miałam tylko co do imion ewentualnych dzieci. Mąż nie miał nic do powiedzenia , ale niespecjalnie narzekał - imiona mu się podobają . Odpowiedz Link Zgłoś
blu_lagoon Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 15.10.10, 09:56 My co prawda dopiero sie staramy ale imiona juz wybrane Moj narzeczony jest Anglikiem i stad tez pochodzi jego rodzina, wiec imiona staralismy sie dobrac w miare "miedzynarodowe" Wiec bdzie Zocha albo Lila albo Laura a chlopiec Robert albo Adam Odpowiedz Link Zgłoś
paniusia.aniusia Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 15.10.10, 11:26 Oczywiście Mikołaj Michał. Mąż "rozmawiał" na ten temat z synkiem. Imię zaakceptowane Odpowiedz Link Zgłoś
soojka Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 19.10.10, 14:45 U mnie będzie Daria Zuzanna Odpowiedz Link Zgłoś
yourdoubt Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 19.10.10, 14:49 jeśli chłopak to Samuel Jeśli dziewczynka to Natalka -tak, żeby wymowa była podobna w j. pol. i j. ang, bo mój mąż jest Anglikiem Odpowiedz Link Zgłoś
moorella Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 20.10.10, 14:18 U mnie dziewczynka. Wybrane imiona to Marcelina lub Pola. Nie możemy się zdecydować, może podpowiecie które ładniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
kochamkotyijuz Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 21.10.10, 02:31 Hej (gdzeis zaslyszane ; ))) ) Jesli masz dlugie nazwisko to wybierasz krotkie imie , a jesli nazwiasko jest krotkie np jednosylabowe (Szulc,Szwarc) to imie moze byc duzsze. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mazia72 Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 21.10.10, 06:42 moorella napisała: > U mnie dziewczynka. Wybrane imiona to Marcelina lub Pola. Nie możemy się zdecyd > ować, może podpowiecie które ładniejsze. Dla mnie obydwa imiona są ładne. Jednak wybrałabym Marcelinkę Odpowiedz Link Zgłoś
goshas3 Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 27.10.10, 15:17 Oba ładne, ale Marcysia oczyswiście najpiękniejsza ----- Odpowiedz Link Zgłoś
betty842 Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 25.10.10, 10:32 yourdoubt napisała: > jeśli chłopak to Samuel Jak byłam w pierwszej ciąży to bardzo chciałam dla synka imię Samuel ale niestety mąż się nie zgodził.On ma całkiem odmienny gust od mojego (jeśli chodzi o imiona męskie) i wiem,że jeśli upierałabym sie przy Samuelu to on poszedbły i zarejstrowałby tak jak jemu sie podoba.Dlatego wolałam,żeby jednak zaakceptował jakieś inne "moje" imię niż zrobił po swojemu.No i syn ma na imię Dominik (to było ostatnie imię na "mojej" liście-jedyne,które zaakceptował mąż).Dla dziewczynki jednogłośnie mieliśmy wybrane Milena-no ale urodził sie chłopiec. Teraz jestem w drugiej ciąży i jesli będzie dziewczynka to prawdopodobnie będzie Milenka a dla chłopca to nie mam zielonego pojęcia-więc pewnie urodzi sie chłopak,żeby za łatwo nie było z tym imieniem. Mąż chce Mikołaja a ja...Hmm...Samuel nadal mi sie podoba ale wiem,że mąż sie nie zgodzi.Myśle nad Igorem,Wiktorem lub Miłoszem (z tych to jedynie Miłosz podchodzi mężowi). Moja mama sie dziwi,że moj M tak sie udziela w wybór imion dla dzieci.Mówi,ze jak my sie rodziliśmy to imiona wybierała tylko ona a tata nawet sie w tej kwestii nie wypowiadał (było mu to obojętne) i wogóle,że za jej czasów to kobieta wybierała imię dla dziecka a facet nie miał nic do gadania. Ale ja sobie nie wyobrażam,żeby nadać dziecku takie imię jakie nie podoba się mężowi lub mnie.Musi się podobać nam obojgu i koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
nowi-jka Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 18.11.10, 08:25 że za jej czasów to kobieta wy > bierała imię dla dziecka a facet nie miał nic do gadania eee zadna regula, u mnie mój Tata miał jednak cos do powiedzenia i nawet starszej siostrze sam wybrał piszac pierwsza notka do mamy podana przez pielegniarke "wiem, urodziłaś Kaskę" Odpowiedz Link Zgłoś
kalinka19801 Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 20.10.10, 14:50 Moje dzieci, oczywiście nie jestem jeszcze w ciąży, dopiero to nas 1cs, będą nosiły imiona arabskie, jeszcze nie wiemy dokładnie jakie . Odpowiedz Link Zgłoś
asiaxxxx Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 21.10.10, 02:15 Imie dla pierwszej córki było wybierane po porodzie bo je byłm przekonana że nosze Kubusia. Dla drudiej wybieraliśmy wspólnie i było wiadomo że do domu wrócimy z Irenką a leraz staramy się o Helenkę ewenrualnie Jana. Odpowiedz Link Zgłoś
dahein Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 23.10.10, 16:17 Piękne imię-Irena Dobrze, że wraca. Odpowiedz Link Zgłoś
jeza_bell Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 23.10.10, 16:49 kalinka19801 napisała: > Moje dzieci, oczywiście nie jestem jeszcze w ciąży, dopiero to nas 1cs, Chyba 2 cs, bo robiłaś testy ciążowe już miesiąc temu Odpowiedz Link Zgłoś
whitediamond Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 29.10.10, 12:25 my tez chcielismy miec imie miedzynarodowe wiec jezeli to bedzie dziewczynka to Helena a chlopiec to Robert (podobno ma byc dziewczynka) Odpowiedz Link Zgłoś
cpt1 Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 29.10.10, 15:11 My na razie sie staramy o dziecko ale imie dla chlopca wybralam juz w liceum. Szymon Choc teraz nie mam pojecia jak bym dala dziecku na imie bo nie wiem czy Szymon by sie mojemu M podobal? Mnie podoba sie tez Bartek, Filip. Dla dziewczynki Tosia i Iga - ale to drugie to raczej przez to ze w czasie studiow opiekowalam sie mala Iga Odpowiedz Link Zgłoś
nin4 Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 29.10.10, 19:43 My czekamy na Matylde a jezeli bedzie chłopiec to Leona lub Aleksa Odpowiedz Link Zgłoś
misia_matysia Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 10.11.10, 16:43 My mamy 10 miesięczną Matyldę a dla chłopaka mieliśmy wybrane Aleks Odpowiedz Link Zgłoś
wiki11110 Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 30.10.10, 18:14 Wiktorie już mamy w domu (zawsze chciałam tak dać na imię córce). A teraz czekamy na Dawidka (mąż wybrał) wiec zwracam się do pasażera, który roznosi mój brzuch po imieniu Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciusie3 Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 30.10.10, 21:16 Pierwsza córka to Aleksandra,syn-Marcel,następny mój skarb to nasz Aniołek-Martynka ,ale jeszcze będzie Michalina lub Malwina Odpowiedz Link Zgłoś
haidi-0 Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 31.10.10, 17:23 A ja mam synka o imieniu Olin,i wszyscy robili wielkie gały jak mówiłam że tak ma na imię moje dziecko, moja mama to przez dobrych kilka miesięcy truła mi żebym zmieniła to imię.Oboje z M jesteśmy Polakami ale tak nam się spodobało i mamy Olinka, za 2 latka pojawiła się Aurelia a po kolejnych dwóch czekamy na Sybille.W naszej rodzinie to ja wyszukuję imiona i razem z M szukamy takiego które podoba się nam obojgu i myślę że tak jest najlepiej, bo co maja nasze mamy czy teściowe do imion naszych dzieci , one już miały swoje szanse a wnuki powinny zaakceptować bez względu na imię(tak jak moja mama która uwielbia Olina i Aurelkę, Sybilkę też będzie ale swoje musi wtrącić) Odpowiedz Link Zgłoś
skakanulla Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 05.04.11, 04:04 Olin, piekne imie!! w moim przypadku jesli bedzie dziewczynka to damy jej na imie Halszka a jesli chlopiec to najprawdopodobniej bedzie to Aureliusz (mi podoba sie Tytus ale to imie nie koniecznie podchodzi mojemu lubemu). Nasze dziecko bedzie mialo dwuczlonowe nazwisko Odpowiedz Link Zgłoś
anna8212 Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 02.11.10, 19:42 u Nas będzie wyczekana kochana córeczka Lenka już się nie możemy doczekać kiedy weźmiemy ją na rączki Odpowiedz Link Zgłoś
mia_siochi Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 07.11.10, 12:06 anna8212 napisała: > u Nas będzie wyczekana kochana córeczka Lenka już się nie możemy doczekać kied > y weźmiemy ją na rączki Jesteście malutkimi ludźmi? Takimi krasnoludkami 10 cm? Skoro macie rączki... Ale i tak dobrze, że nie rączunie Odpowiedz Link Zgłoś
przyszla_mamuska mia... nie na temat... 19.11.10, 12:42 mia... chciałabym cię osobiście poznać na żywo. czytam większość twoich postów i biją od ciebie dziwne emocje. aż już dziś nie wytrzymałam i muszę to napisać. kto co napisze, wszystko dla ciebie jest złe i śmieszne. czemu ci wszyscy ludzie na forum tak ci przeszkadzają? czemu zawsze musisz im coś dowalić? o co ci właściwie chodzi? lepiej być patologicznymi rodzicami? nie zrozum mnie źle, ale dziwny z ciebie człowiek (chyba że tylko udajesz taką na forum). pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kijek82 Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 23.05.11, 12:14 pewnie nie utrzymaja ... Odpowiedz Link Zgłoś
m00nlight Już wybrane, prawie :) 02.11.10, 19:19 Nie znamy jeszcze płci, ale mamy imiona alternatywne. Jeśli będzie chłopak zostanie Stanisławem. Jeśli dziewczynka- tu w zasadzie toczymy ciągle bój, ale będzie Iga albo Milena (ja jestem za Mileną bo zależy mi na tym by imiona były rodzime, słowiańskie) Odpowiedz Link Zgłoś
dziartom Re: Już wybrane, prawie :) 03.11.10, 20:52 To tak jak ja, u mnie bedzie albo Miłosz albo Milena. Z tego samego powodu Odpowiedz Link Zgłoś
kujapka Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 03.11.10, 17:52 Ja praktycznie od kiedy pamiętam miałam wybrane imię dla syna - Kacper. Jak poznałam mojego męża to nawet mu powiedziałam o tym.. tyle, że wtedy nie wiedziałam, że to on będzie tym jedynym. Nie podoba mi się opcja Kacper Jr dlatego jak chłopiec to będzie Nataniel a jak dziewczynka to Liliana drugie imiona pewnie po dziadkach. Odpowiedz Link Zgłoś
arizonadreams Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 07.11.10, 11:01 Czekamy na Polę albo Michalinę. Co do męskiego wciąż nie ustalone: mi się podoba Iwo, ale M nie chce nawet o tym słyszeć . Może Tymoteusz... Odpowiedz Link Zgłoś
ewitak1 Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 08.11.10, 10:02 Synek Mikołaj ma 4 latka i imię wybierał mąż ale mnie się też bardzo podobało. Tym razem mieliśmy już problem, ale doszliśmy do porozumienia i w styczniu urodzi się Tobiasz. No a dla ewentualnej dziewczynki było wybrane Malwina. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_nikodemka ewitak1 08.11.10, 16:01 mam do ciebie pytanko bo mi tez podoba sie imie mikolaj i jak wolacie na synka zdrobniale? pytam bo napisalas ze synek ma 4 latka a wiekszosc zdrobnien wychodzi w tzw "praniu" wiec jestem ciekawa Odpowiedz Link Zgłoś
ewitak1 Re: ewitak1 10.11.10, 16:58 Nie zdrabniamy, wołamy od samego początku pełnym imieniem chodź babcia woła go czasem "Milek". Odpowiedz Link Zgłoś
zabkaa24 Re: ewitak1 18.11.10, 12:07 Zdrobnieniem od Mikołaja może być np. Miki. Odpowiedz Link Zgłoś
przyszla_mamuska Re: ewitak1 10.12.10, 19:51 a ja znam zdrobnienie Mikuś albo Miki Odpowiedz Link Zgłoś
nazinska Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 08.11.10, 16:03 A my jeszcze tak naprawdę nie mamy imienia ! Niedługo będę wpadać w panikę. Spodziewam się synka i faktycznie z córcią byłby mniejszy kłopot z imieniem. Mamy chyba dwie opcje: Aleksander i Beniamin... ale jakoś do brzucha jak mówię, to żadne mi nie pasuje Liczę na to, że jak zobaczę dzidzię na swojej piersi, to imię same przyjdzie Odpowiedz Link Zgłoś
meggi79 [...] 19.11.10, 21:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
moonlight5 Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 21.11.10, 14:49 W domu mam już małego Jasia , teraz czekamy na Różę. Odpowiedz Link Zgłoś
ball-bina Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 22.11.10, 14:21 Miała być Laura, ale będzie Maja Dobrze, że okazało się, że to dziewczynka, bo dla chłopaczka pewnie do tej pory bym nie wybrała... Odpowiedz Link Zgłoś
lucja_12 Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 06.12.10, 17:14 dla dziewczynki myślałam o Wiktorii ,Magdalenie,Malwinie,Anastazji dla chłopca -Wiktor,Damian,Konstanty Odpowiedz Link Zgłoś
ania0309 Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 06.12.10, 17:50 Ja od samego początku wiedziałam jakie dam imiona dla dziecka ,nawet jak jeszcze w ciązy nie byłam Dziewczynka-Wiktoria Chłopczyk-Wiktor Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha_p1984 Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 08.12.10, 10:33 Ja dopiero jestem na początku... Ale kilka opcji mam: Dla Dziewczyny: 1. Emilia 2. Lidia 3. Klara 4. Kalina Dla Chłopca: 1. Aleksander 2. Dominik 3. Leon (ale ost sporo Leonków) Odpowiedz Link Zgłoś
izabela264 Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 10.12.10, 13:12 witam, jestem w 17 tygodniu ciazy, jeszcze nie znam plci . od poczatku jak sie tylko dowiedzialam ze jestem w ciazy to myslelismy wspolnie nad imionami. nie mielismy problemu z imieniem dla chlopca , bedzie ALEKSANDER. mojemu mezowi spodobalo sie ze moza wolac na malucha olek, alek, alex itd. dla dziewczynki mamy wiekszy problem ale mamy dwa typy: WERONIKA LUB NINA, jestesmy bardziej za drugim. ja zawsze chcialam miec patryka ale mezowi sie nie podobalo albo doriana ale tak ma na imie moj kuzyn, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
necia27 Re: czy już wiecie jakie nadacie imię??? 10.12.10, 20:14 U mnie prawdopodobnie dziewczynka- jeśli tak to będzie LENKA Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.g mazia 10.12.10, 13:41 Laurę▲ juz mam ( ma osiem miesiecy i jest bardzo charakterna kobietka) . teraz jak dziewczynka to chyba Klara albo Luiza a chlopak chyba Karolek, bo na L nic mi sie nie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
dadema Re: 10.12.10, 21:16 a my mamy w domku już Dianę, Emilię i Michalinę, mielibyśmy jeszcze Justynę (*)24.09.2009(*), ale niestety odeszła zanim się urodziła . Teraz czekamy na małą Antoninę- Tosię . Odpowiedz Link Zgłoś