Dodaj do ulubionych

KWIECIEN 2005 !!!

23.02.05, 11:05
HEJ MAMCIE!!!Czy Wy tez macie wydac na swiat wasze dzieci w kwietniu tak jak
ja-strasznie sie ciesze i juz nie moge sie doczekac kiedy zobacze moje
malenstwo i przytule-CO U WAS MATECZKI-jak samopoczucie-pracujecie jeszcze???
Prawdopodobnie bede miala Bartusia-WIDZIELISMY JUZ JAJECZKA, w 27 tc wazyl
1300g i strasznie kopie-KOCHAMA CIE SLONECZKO!!!

Pozdrawiam Ania
Obserwuj wątek
    • gusiak_mama_kacperka Re: KWIECIEN 2005 !!! 02.03.05, 14:43
      Qba w 30 tc ważył około 1600 gram. Lekarz utrzymuje, że to facet już od 11 tc
      smile. To będzie moje drugie dziecko, ma się urodzić 22 kwietnia. Obaczym, czy
      będzie punktualny.

Pracowałam na pełnych obrotach przez 6 miesięcy, ale potem zaczęły mi się
      krwawienia i skurcze, więc siedzę w domu i dostaję szału. Ale zostało już tylko
      "pi-razy-oko" 50 dni. Matko - tylko!!!!!!

Całuski
      • aniko3 Re: KWIECIEN 2005 !!! 03.03.05, 16:17
        witam, mam termin na 8 kwietnia i od dzisiaj jestem na zwolenieniu. Dzidzius "szykuje" sie na swiat, tak mowi lekarz, a jeszcze ma troche czasu. Myslalam ze uda mi sie popracowac do 15 marca, ale niestety..Chce nadmienic ze w 5 i 6 m-c tez musialam byc na zwolnieniu, z powodu przodujacego lozyska. Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze i ze dzidzia przyjdzie na swiat zdrowa.
    • megala Re: KWIECIEN 2005 !!! 03.03.05, 16:24
      Polecam forum specjalnie dla kwietniowek 2005 r.
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=23334
    • najeli_a Re: KWIECIEN 2005 !!! 04.03.05, 11:56
      Witajcie Kwietniówki!!! Ja mam termin na 6 - 11 kwietnia ( w zaleznosci czy
      licze od miesiączki czy od wyliczen w usg). Szczerze powiedziawszy, to
      wolałabym urodzić wczesniej... tak bardzo chciałabym zobaczyc mojego Synka smile))
      Juz sie nie moge doczekać. Pozdrawiam cieplutko.
      Asia 35tc
    • kontoani Re: KWIECIEN 2005 !!! 11.03.05, 12:22
      a ja mam termin na 12 kwietnia. Nie pracuje od 1 marca i jak na razie jeszcze
      nie umarlam z nudow - wlasnie kompletuje wyprawke dla mojej corci wiec chodze
      po sklepach, grzebie sobie w Internecie i w ogole "wije gniazdko" na powitanie
      Hanki smile Tez sie juz nie moge doczekac zeby ja zobaczyc! Na razie widze tylko
      jak sie rozpycha u mnie w brzuchu, wystawia sobie na swiat pupe albo nozke smile
      Czy ktoras w Was bedzie rodzic na Inflanckiej w Wa-wie? Moze sie spotkamy na
      porodowce?
      Ania
      • gusiak_mama_kacperka Re: KWIECIEN 2005 !!! 12.03.05, 22:19
        Cóż - przy drugim dziecku niewiele jest do kompletowania. Ciuszki wszystkie są
        (dokupiłam raptem dwa bodziaki), wózek jest, łóżeczko jest... Nie brakuje
        niczego. A i do dziecka mi się nie spieszy jakoś. Jak sobie pomyślę, że to
        ostatnie chwile, kiedy jest tak bardzo "mój" (nie planuję większej gromadki), że
        to ostatnie chwile, kiedy czuję kopanie od środka, to chciałabym, aby trwało jak
        najdłużej. Więc może Qba urodzi się tydzień później. Może nie w kwietniu, a na
        początku maja?

Boję się też tego, że będą problemy z moim pierworodnym. Już zaczyna się dziwnie
        zachowywać sad
        • justynka38 Re: KWIECIEN 2005 !!! 13.03.05, 00:34
          Mój termin to 28 kwietnia. Też drugie dziecko (prawdopodobnie drugi synek).
          Jestem już zmęczona i chciałabym jak najszybciej urodzić. Choć z drugiej strony
          też się martwię, jak poradzimy sobie z dwoma maluchami, jak zareaguje Mikołaj
          na braciszka-dzidziusia.
          • jaga123 Do Justynka38 14.03.05, 11:26
            Witaj,
            Cieszę się ,że spotkałam tutaj kogoś kto ma termin na 28 kwietnia -tak jak ja...
            Jak słyszę jesteś o tyle w lepszej sytuacji bo wiesz co Cię czeka ,ja jestem
            kompletnie zdezorientowana i trochę się boję...
            Z drugiej jednak strony niemogę się doczekać spotkania z moją córeczką...
            Jeśli zechcesz porozmawiać -napisz
            Życzę zdrówka-J.
            • justynka38 Re: Do Jaga123 15.03.05, 11:18
              Chciałabym, żeby nastąpiło już szczęśliwe rozwiązanie. Dziś jest ten dzień,
              kiedy mam dość i jestem potwornie zmęczona. Z utęsknieniem czekam na wiosnę.
              Kupiłaś już całą wyprawkę? Jak się czujesz? Może chciałabyś o coś zapytać? Pisz
              do mnie albo tu, albo wysyłaj maile. Pozdrawiam!
              • jaga123 Re: Do Justynka38 15.03.05, 15:30
                Hej,
                Wiosna chyba już przyszła-przynajmniej w Warszawie.
                Niestety dziś podobnie jak TY nie mam siły się nią cieszyć ....
                Mogłabym przez godzinę opisywać moje doległości -oszczędzę Tobie jednak tego.
                Wyprawka-szczerze mówiąc nie mam prawie nic - chociaż wiem już co i gdzie
                kupić ...Po raz pierwszy w życiu przekonałam się ,że wierzę w gusła i zabobony
                (zawsze się z tego śmiałam)i czekam na koniec 36 tc żeby nieszczęścia nie
                sciągnąćsmile)))(to śmieszne jak dorosła kobieta w XXI w pisze takie rzeczy- na
                swoje usprawiedliwienie dodam,że choruję na nadciśnienie i w związku z tym
                przeraża mnie wizja wcześniejszego porodu)
                Mam nadzieję ,że jutro będzie lepszy dzień -czego i tobie życzę
                pozdrawiam J.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka