asik791 Re: Starania październikowe 19.10.06, 11:23 Cześć Kobietki! I co tam u Was? Zwłaszcza tych, które - jak ja - spodziewają się dzisiaj @? Bo u mnie nic! @ nie ma (ale jeszcze z wcześnie na dziką radość) i w ogóle czuję się nijako... No byle do weekendowego testowania! Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
cayenne78 Re: Starania październikowe 19.10.06, 11:30 hej, hej cisza i u mnie , ale podobnie jak dla Ciebie, nic to jeszcze dla mnie nie znaczy, @ spóźniała mi się w przeszłości nie raz i nie dwa, więc ten czwartek, traktuje tak około . W każdym razie uroczo by było gdyby ten stan się utrzymał,.. Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania październikowe 19.10.06, 17:54 Witajcie u mnie też cisza, dziś miała przyjść @, a tu jeszcze jej nie ma, chociaż też często miewałam nieregularnie, ale...trzeba być dobrej myśli Dziś rano nie wytrzymałam i zrobiłam test, wyszedł negatywny, ale tyle się już naczytałam o tym, że często nie wychodzą, zatem pozostaje czekać i mieć nadzieję... Trzymam za nas wszystkie kciuki Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ania0413 Re: Starania październikowe 19.10.06, 11:41 Witam dziewczyny,pojawiam się tu poraz pierwszy.Obecne nasze starania trwają od 3 cykli.Mamy już 2,5 letnią córeczkę,której bardzo marzy się rodzeństwo...My też bardzo chcemy,może aż zabardzo i dlatego idzie nam słaboWczoraj pojawił się kolejny problem,a mianowicie jednorazowe plamienie koloru kawy z mlekiem.Pytanie,czy mogło być to plamienie implantacyjne?Zaznaczam że był to 21dc.Pozdrawiam.Trzymajcie się i piszcie o swoich sukcesach! Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania październikowe 19.10.06, 11:52 Cześc dziewczyny - u mnie 5dc i zaczynam powoli przygotowania do staranka to już trzeci cykl , bardzo bym chciała żeby ostatni(marzenie ściętej głowy) za Was trzymam kciuki , zachodzcie w ciąze bo coś ten pazdziernik mało w nie urodzajny. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa a ja wczoraj byłam u lekarza... 19.10.06, 11:59 z mężem kazał nam przyjść. Pierwszy taki super lekarz. Siostra mi go poleciła Rewelacyjny człowiek. Dla niego ważne są sukcesy w pracy a nie zbieranie kasy. za 50 zł nie było 5 minut gadania tylko prawie godzina. Tak więc ja już rano byłam na pobraniu krwi bo badamy niektóre moje hormony... Mąż też ma iśc na badania i to 2 żeby mieć pewność. Za 2 tyg. idę na cytologię (bo mój poprzedni wynik gdzieś zniknął w zwykłej poradni i nie wiem co ze mną: () a 27.10 idę na USG na taki najlepszy sprzęt na śląsku... Zobaczymy co mi jest No i tyle narazie Acha, ten lekarz powiedział że jak jakaś para działa przez pół roku bez zabezpieczenia i nie ma z tego ciąży to już podlega pod potencjalnych bezpłodnych... Tak więc mity że trzeba przynajmniej rok, to już chyba przeszłość!!!! pozdrawiam u mnie dziś 17dc!!! Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania październikowe 19.10.06, 15:58 czesc u mnie 6dc, ale jeszcze nie zaczynam myslec o staraniach,owu ma byc za tydzien. Zakupilam testy owu (promocyjnie), a co tam, juz ostatni raz, obiecalam sobie. Tym razem tej samej firmy co przy pierwszym dziecku, moze pomoga. Ale ze mnie naiwna kobita... pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
ika78 Re: Starania październikowe 19.10.06, 16:08 Nie pisalam pare dni gdyz.....bylam zalamana! Niestety mam @ i chyba pozegnam sie z forumn dziecko na jakis czas gdyz musze przestac o "tym" myslec! pozdrawiam i zycze Wam pieknych fasolek pa!ika Odpowiedz Link Zgłoś
aniamaciej2 Re: Starania październikowe 20.10.06, 08:11 U mnie 4 dc, po wywołaniu okresu luteiną i po 60 dniach od ostatniego. Odstawiłam tebletki i tak wszystko poprzestawiało. W pon odbieram wyniki badań prolaktyny i lece z nimi do ginki. A w międzyczasie starania Odpowiedz Link Zgłoś
fryga29 Re: Starania październikowe 20.10.06, 19:02 witam Was smutno i jesiennie. Narazie nici z dzidziusia.Byłam dzisiaj u gin.Zaburzenia hormonalne a co sie z tym wiąże leczenie.Wszystko przez antykoncepty.No cóz .Do zobaczenia na innym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
ania0413 Re: Starania październikowe 20.10.06, 10:28 Wczoraj znowu miałam minimalne plamienie(zaledwie kilka kropli)jasnobrązowego koloru i pobolewa mnie brzuch.Termin @ za jakieś 6 dni.Może nie nadejdzie!OBY! Mam nadzieję,że tym razem się udało.Trzymajcie kciuki dziewczyny!A jak wasze starania??? Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania październikowe 20.10.06, 12:07 trzymamy kciuki Aniu. U mnie 7dc. we wtorek zaczynam starania z testami owu.Juz sie nie moge doczekac.A jesli chodzi o Twoje plamenia to z tego co wiem to na pewno nie na @, wiec moze ci sie udalo! Odpowiedz Link Zgłoś
wiolek26 Re: Starania październikowe 20.10.06, 12:33 Dziewczyny witajcie u mnie 27dc i boli bzruch jak na @ do tego tysiac innych objawowo wmówionych i nie. Ogólnie mam coraz mniejszą nadzieję Odpowiedz Link Zgłoś
wiolek26 Re: Starania październikowe 20.10.06, 12:54 Dorobiłam sie wreszcie suwaczka Odpowiedz Link Zgłoś
ania0413 Re: Starania październikowe 20.10.06, 18:09 Już zaczyna mnie to denerwować!!!Cały czas ta niepewność czy tym razem się udało.A tu jeszcze 6 dni żeby zrobić test.DŁUGIE 6 DNI!!!Brzuch mnie pobolewa dołem,ale juz nie wiem czy to nie z nerwów czy z czego??? NAJGORSZA JEST TA NIEPEWNOŚĆ!!!!Plamienie niewielkie było przez 2 dni,dzisiaj już bardzo minimalne,prawie wcale.Już nie wiem czy się nakręcam czy może rzeczywiście będzie dzidziuś.Nie przypominam sobie żebym przy pierwszej ciąży tak miała.Ale podobno każda ciąża jest inna... Pozdrowionka dziewczyny! Odpowiedz Link Zgłoś
ja-goda1 Re: Starania październikowe 21.10.06, 09:45 Cześć Dziewczynki Czytam i czytam i takie mam wrażenie że smuteczki jesienne nas dopadły co??? Ania, Wiolek - trzymam za Was bardzo mocno kciuki, czekamy na pozytywne wiadomości, bo coś z nimi bieda ostatnio Aba, Alela - stare druchny czyżbyśmy w jednym cyklu wpadły na ten sam pomysł - ja też zamówiłam testy owulacyjne. No cóz zobaczymy, może odczarujemy tę złą passę Ja wczoraj popadłam w totalne zdołkowanie. W pracy same kobiety w ciąży, w sklepie też widzę tylko brzuszki, na osiedlu totalne zaciążenie. Moja sąsiadka, która ma Synka też 4-letniego, miała termin na październik. Wczoraj jak wracałam z pracy patrzę, a na jej balkonie suszą sie maciupkie, różowiutkie ubranka - poczułam takie małe, ale uciażliwe ukłucie gdzieć w serduchu. Ja też tak chcę!!!! Wczoraj spotkałam koleżankę, która ma kilkumiesiecznego brzdąca i tak sobie rozmawiamy, o wszystkim i niczym, aż zeszłyśmy na tematy staraniowo - nieudaniowe I wtedy koleżanka opowiada mi, że sama sie starała o córeczkę kilka miesięcy, aż poszła do lekarza. Lekarz powiedział, że zanim się zatroszczą o hormony i sprawy anatomiczne popracują nad techniką Zapytał jak seksik wygląda od strony technicznej i zaproponował kilka zmian. Tak więc jeśli pozycja klasyczna, to zaraz po kobieta zostaje w pozycji na plecach, ewentualnie dodatkowo nogi na ścianę <haha> i tak przez 10 minut minimum. Jeżeli seksik od tyłu to tak samo - nie zmieniamy pozycji przez min 10 min. Z opowieści koleżanki...następna wizyta za miesiąc była już z założeniem Karty ciąży Sama nie wiem co o tym mysleć, zawsze myślałam, że skoro przed ciażą trzeba się zabezpieczać całym sztabem środków anty, to widocznie zajść w ciażę to prosta sprawa. A tu proszę los płata takie figle. No nic dziewczynki, u mnie 5dc, za tydzień mniej wiecej będzie owu, tak wiec zbieram siły do starań i trzymam kciuki za was Pozdrawiam, Aga Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania październikowe 21.10.06, 10:40 Ja też jestem babeczki moja następna koleżanka w ciąży , jakby było tego mało zaszła biorąć pigułki ant!!! kurcze czy to jest sprawiedliwe że ja się staram a ona nie, żre prochy i ona jest w ciązy a ja nie?oczywiście dla niej to problem bo mają już roczne dziecko i ciąża nie planowana,wczoraj do mnie mówi że to klasyczna wpadka ...z pigułkami!jakie to niesprawiedliweeeeee aż mi się płakać wieczorem chciało... ja-goda idziemy prawie łeb w łeb u mnie dziś 7dc i też niedługo będę intensywniej męża molestować a jakiej długości masz cykle ? ja 32-33 moze będziemy razem czekać? wiolek wiesz już na 100% że się nie udało,wiesz czasami są inne obawy?robiłaś drugi test? a reszta dziewczy coś tak ucichła,dzwoneczek też gdzieś zniknął ? pozdrawiam was aba Odpowiedz Link Zgłoś
ania0413 Re: Starania październikowe 21.10.06, 16:13 Plamienie od nowa,brzuch nie boli.Nie wiem naprawdę co to jest.Dzisiaj 24dc.Straciłam nadzieję... Odpowiedz Link Zgłoś
emilka2007 Re: Starania październikowe 21.10.06, 17:12 Witam, u mnie dzisiaj 26dc jutro powinna przyjsc @, brzuch mnie boli, glowa tez, Pewnie znowu sie nie udalo. Chyba sie przeniose na listopad Odpowiedz Link Zgłoś
ania0413 Re: Starania październikowe 21.10.06, 18:15 Hej dziewczyny,gdzie jesteście?Jakoś spokojnie na naszym poście.Czy zbieracie siły,czy może nie macie siły już pisać,bo jesteście zdołowane podobnie jak ja? Nie traćmy nadziei! Trzymajcie się cieplutko,pa! Odpowiedz Link Zgłoś
nie_po Re: Starania październikowe 21.10.06, 19:04 nic nowego. 20dc, od dzisiaj zaczynam brac duphaston, ok. 30 testuje chociaz gin radzi mi 1.11... pozostaje mi oszczedzanie sie, nie denerwowanie, nie testowanie wczesniej (jak to cholra wytrzymac????) itd Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania październikowe 21.10.06, 19:26 Taaaa...a więc stało się dziś mam 1dc, dziś przyszła @, dziś legły nadzieje, dziś jest smutna ale jutro jest nowy dzień, a za pare dni powtórka z rozrywki, tylko owu powinna być około 5 listopada, jeśli w ogóle będzie, bo w tym cyklu to nie wiem czy była, więc trzeba chyba przeskoczyć na starania listopadowe, ale tu mi z Wami dobrze Mam doła, sprzątnęłam całe mieszkanie, umyłam okna i w ogóle...eee tam...szkoda gadać, ale od jutra będzie lepiej, bo musi być lepiej. Dziewczyny, czy którejś się w końcu w tym październiku uda??Trzymam kciuki!! Spadam, idę zjeść coś słodkiego na poprawienie humoru. Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
disme Re: Starania październikowe 21.10.06, 20:19 Ja od rana snuje sie po domu i co troche biegam do lazienki sprawdzac czy przyszla @, chyba sie wykoncze nerwowo. To czwarty miesiac staran i pierwszy w ktorym udalo mi sie powstrzymac od zrobienia testu przed @. Wiec czekam jak nie przyjdzie dzis (trzymac kciuki) to jutro zatestuje. A poza tym lekki dolek naogladalam sie tych programow na discovery o tym jak ludziom trudno zajsc w ciaze i tak sie doluje ze moze my tez bedziemy miec problem. Chyba powinnam sie pozbyc tego programu. Odpowiedz Link Zgłoś
asik791 Re: Starania październikowe 22.10.06, 12:22 Cześć Kobietki! U mnie nadal nic... @ nie przyszła (a to już 4 dni po terminie), obiecałam sobie testowanie weekendowe, ale jakoś nie mogę się zebrać w sobie - bo, kurcze, jak nie będzie tych upragnionych dwóch kreseczek?! Eh - same rozumiecie... Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
cayenne78 Re: Starania październikowe 22.10.06, 14:34 cha cha, ja doskonale rozumiem, również zero @, którą[ planowałam na czwartek i również nie zrobiłam testu, te testy w strasznie brutalny sposób potrafią rozwiać nadzieje, a tak możemy sobie tak żyć i myśleć może jednak, tak bez żadnych oficjalnych starań za które miałam się brać w listopadzie... Odpowiedz Link Zgłoś
emilka2007 Re: Starania październikowe 22.10.06, 18:31 Dziewczyny zegnam sie z wami odchodze na listopad. Dzisiaj @ przyszla, faza lutealna trwala tylko 10 dni. Zycze powodzenia i upragnionych II kresek Odpowiedz Link Zgłoś
elisia82 Re: Starania październikowe 23.10.06, 07:56 Jesli wszystko w tym pazdzierniku poszlo dobrze, to za trzy dni testuję i spodziewam sie dzidzi 1 lipca. Tez byloby to moje drugie dziecko z roznica wieku: 1,5 roku. Malo to, ale juz sie nie moge doczekac drugiego. Moze byc drugi synek albo coreczka. Byle bylo zdrowe! Modle sie, żeby sie udało! Wam tez zycze owocnej milosci, zeby rowiesnikow naszych dzieci bylo jak najwiecej, zeby byly zdrowe i wesole! i zeby wreszcie przestali gadac o tym nizu demograficznym, bo sie robi nudne! Odpowiedz Link Zgłoś
wiolek26 Re: Starania październikowe 23.10.06, 08:39 Dziewczyny wczoraj był mój 29dc juz czylam ze @ nie pzryjdzie , miałam zupełenie inne objawy i taką pewnośc że się udało więc wieczorem kupilam test i mam 2 krechy.Strasznie sie cieszę. Trzymam za Was kciuki i będę tu do Was jeszcze zaglądać żeby zobaczyć czy się Wam udało Pozdrawim i wysyłam fluidki Odpowiedz Link Zgłoś
azbestowestringi gratuluje!!!!!!!!!!!!! 23.10.06, 08:46 juz na gg gratulowalam, tu jeszcze raz!!!!! trzymaj sie cieplo i dbaj o siebie Odpowiedz Link Zgłoś
zabka1233 Re: gratuluje!!!!!!!!!!!!! 23.10.06, 09:28 ja rowniez dolaczam sie do gratulacji i zycze spokojnych 9 miesiecy Odpowiedz Link Zgłoś
ania0413 Re: gratuluje!!!!!!!!!!!!! 23.10.06, 10:21 Dołączam się do gratulacji!Cieszę się że coś POZYTYWNEGO zaczęło dziać się na PAŹDZIERNIKOWYCH STARANIACH.Ja testuję 26.Trzymajcie kciuki! Czekamy na następne dobre wieści... Odpowiedz Link Zgłoś
leluchow1 Re: moge jeszcze ja? 23.10.06, 09:29 Czesc Dziewczyny Ja podczytuje wasz watek od poczatku. My tez rozpoczelismy starania w październiku. Poprzednio udało się od razu. Dzis 22dc. Ale czuje ze nic z tego nie wyszło i jakos mi smutno - wiem jeden cykl to jeszcze nic ale ja juz taka jestem ze martwie sie na zapas. @ powinna przyjsc ok. 1.11. ale nie spodziewam sie zeby nie przyszła. Poprzednio czułam ze cos jest inaczej. teraz nic. - Coz trzeba działac dalej - chyba.Moze przeniesiemy sie na listopadowe staranka? ania Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania październikowe 23.10.06, 18:33 No super! gratulacje!!! wreszcie jakaś ciąża! Odpowiedz Link Zgłoś
ja-goda1 Re: Starania październikowe 23.10.06, 11:07 Wiolek kochana - gratulacjeeeeee!!! Ratujesz honor naszego wątku, nasza miła założycielko. Wreszcie pierwsza z pozytywnym testem - ja wierzę, że teraz się posypie. Gdzieś czytałam, że planujesz Mikołaja??? Polecam - Mikołaje to super chłopaki!!! Aba - chyba się nam szykuje wspólne oczekiwanie na wyniki - u mnie wprawdzie 7 dc, u Ciebie 9 dc, ale ja mam krótsze cykle, więc będziemy razem odstraszać @. Aba, a testy owulacyjne stosujesz pierwszy raz?? Kupiłaś w aptece czy na allegro - jeśli w aptece, to proszę podaj nazwę - jeśli są godne polecenia. Emilko - czemu od nas uciekasz, przecież tu jest fajnie Oska, głowa do góry- najgorsze pierwsze 3 dni cyklu, potem człowiek odzyskuje energię Dzwoneczku, a Ty gdzie sie podziewasz??? Jak Twoje szczepienia??? Starasz się z nami, czy musisz poczekać, daj znak życia, prosimy grzecznie Buziaki, Aga Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania październikowe 23.10.06, 11:45 hej dziewczyny! Wiolek gratuluje! az mi sie nastroj poprawil!!! U mnie 10dc. Jutro testuje testami owu,ale podejrzewam, ze przyjdzie ok. 13-14 dc. Zobaczymy. Jagoda pytasz o testy, wiec ja jestem weteranem bo wyprobowalam juz prawie wszystkie marki i najlepsze sa kasetkowe, czyli drozsze, Bobo plan ok50 zl ale sa tez Acon za jakies 40zl. Ja teraz kupilam Clear Plan te najdrozsze 70zl, ale kupilam okazyjnie. Po nich zaszlam z pierwszym dzieckiem. Z allegro tez kupowalam ale takie sobie ta druga kreska zawsze byla ciut jasniejsza, ale nie sa zle i przede wszystkim tanie, choc tak naprawde to nie mam do nich zaufania. Odpowiedz Link Zgłoś
emilka2007 Re: ja-goda1 23.10.06, 12:18 Wiem ze tu fajnie jest Uciekam na listopad bo znowu nic nie wyszlo , ale bede tu zagladac 02.11 mam termin u gina to dam znac co i jak Zycze powodzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Wiolek Wieeeeeeelkie gratulacje!!!! 23.10.06, 12:29 ....naprawdę strasznie się cieszę , super że Ci się udało wreszcie któraś zaciążyła bo już myslałam że te październikowe starania jakieś przeklęte napisz co u Ciebie , jak się czujesz czy masz jakieś objawy wiesz że Nas to wszystko intereresuje no i daj znać po wizycie u ginka,będę trzymała kciuki. A-ha i trzymaj dla Nas wszystkich miejsce tam gdzie się przenosisz bo przecież pazdziernik jeszcze się nie skończył i być może niedługo dołączymy do Ciebie! ja-goda - zostałysmy razem i super że idziemy ,,łeb w łeb,, żeby tylko wreszcie się Nam udałoja w końcu nie kupiłam tych testów póki co ,bo generalnie bardzo dobrze odczuwam kiedy mam owulacje mam i ból jajnika i śluz zupełnie inny niż w całym cyklu więc tak sobie myślę że wszystkie symptomy owu mam i działam w te dni zobaczę poczekam jeszcze ten m-c jak znów nie wyjdzie(odpukać!)to wtedy zakupie oska - super że z Nami zostajesz jakby co to potem razem przeniesiemy się na listopad (a może nie bo wiolek Nas odczarowała!)wiem co przeżywasz ale uwierz mi jak @ się skończy to znów odzyskasz werwy i siłę na dalsze starania dziewczyny - witam też nowe fajnie że do Nas dołączyłyscie zachodzcie testujcie i ogłaszajcie że macie te dwie krechy czego Wam z całego serca życzę aba p.s kurcze cieszę się z tej ciąży Wiolka jakbym sama w niej była! Zżyłam się z Wami okropnie. Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa odebrałam moje wyniki.... 23.10.06, 12:35 moje hormony są w normie, tak więc badamy się dalej dziś 21dc. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
karolata Re: odebrałam moje wyniki.... 23.10.06, 13:27 Gratuluję koleżance z forum Wioli co prawda jestem tu nowa ale już sam fakt takiej radosnej wiadomości na wstępie optymistycznie nastraja mnie na czekanie na 29 dc bo obiecałam sobie że wcześniej nie będę testowała Tylko że nie mam silnej woli ale myslę że z Wami uda mi sie przetrzymac całe paszcze uśmiechów ))))))))))))))))))))))))) dla WAS Odpowiedz Link Zgłoś
cayenne78 Re: odebrałam moje wyniki.... 23.10.06, 13:39 Po 1-sze serdeczne gratulacje! Po drugie chyba jakaś dziwna jestem, ja nie mam silnej woli żeby zrobić test :- ) a Wy piszecie że nie dotrzymacie do 29 dc... hmmm u mnie 33 dzień leci , ale poczekam jeszcze najdłuższy cykl w tym roku miał 34 dni, choć związany był z wyjazdem wakacyjnym, ten nie wiem czemu się wydłuża, @ powinna być w czwartek według mnie . Chyba poczekam do piątku jeszcze a co tam, na pewno do tego czasu się wyjaśni. PS. Asik a Ty do kiedy czekasz ? Odpowiedz Link Zgłoś
wiolek26 Re: Starania październikowe 23.10.06, 13:20 Dziękuję Wam za gratulacje. Mam nadzieję że spotkamy się wszystkie na forum ciąża w temacie termin lipiec 2007. Wizytę u gina mam dopiero na 20 listopada. Długo ale poczekam. Jeśli chodzi o samopoczucie, to oprócz euforii nadal nie wierzę że się udało. Pewnie jak lekarz potwierdzi to uwierzę. Mam tylko bolesne piersi, taki metaliczny smak w ustach i od czasu do czasu takie pikanie w dole brzucha.No i lekkie mdłości. Ogólnie czuje się super. a mąż zwraca się do mnie w liczbie mnogiej Trzymam za Was mocno kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
eva29 Re: Starania październikowe 23.10.06, 14:09 Czy mogę cie dołaczyć?? JA również satram sie o dziecko dzis 24dc przy 28-30 i bardzo chcialabym. TO czekanie mnie troche dobija ale cóż innego nam pozostaje. tempke mam cały czas 37 lub 37.3. Zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
nie_po Re: Starania październikowe 23.10.06, 14:47 Wiolek gratuluje i ciesze sie, ze przelamalas zla passe!!!!! no to mozna bez strachu siegnac po testy Odpowiedz Link Zgłoś
karolata Re: Starania październikowe 23.10.06, 16:46 czytając wypowiedzi koleżanek stwierdzam że chyba jednak nic z tego nie będzie. Nie mam tempki wyższej niż 37 ani niższej niż 36.7 pewnie pozostanie mi listopad kurcze pieczone ... te nerwy Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania październikowe 23.10.06, 14:23 Witaj eve pewnie ze będzie Nam miło jak się dołączysz. Trzymam kciuki za nasze starania. Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania październikowe 23.10.06, 18:28 Wioleczko!!!!Gratulacje!!!!ale super!!!Przyłączam się do zyczeń i gratulacji dziewczynPo prostu jedna wielka bombaDziewczynki, po informacji Wiolek opanowała mnie totalna euforia) I chciałabym Wam równiez podziękować za słowa otuchy Wiolku pisz nam tu jak na spowiedzi jak się czujesz, jak wyniki badań, po prostu wszystko) Co do mnie to muszę powiedzieć, że dzieje się za mną coś dziwnego, w sobotę (jak Wam pisałam) przyszła @, ale nie jest to normalna @ jak co miesiąc (czy jak tam wypadała), żadnych bolącego brzucha, czuję się świetnie, zupełnie jakbym nie miała, a i @ nie jest normalna tylko jakieś plamienia, normalnie to byłam jak rynna, a teraz...hmmm. Zaczęłam nawet czytać w internecie i wyczytałam, że krawienia w ciązy często bywają normalne, gdy łożysko się zagnieżdża, dodatkowo do tego nie mam apetytu, więc mąż od razu wysłał mnie rano do łazienki abym zrobiła test, niestety znowu wyszedł negatywny, ale naprawdę nie wiem co się dzieje, mam obawy że sobie wmawiam i zaczynam łapać jakiegoś świra. Juz nawet myślałam, że jak tak dalej będę się czuła, to zatestuję jeszcze w czwartek, aby mieć już 100% pewność, że trzeba próbować dalej. Chociaz nie powiem, juz nastawiam się na kolejne dni starania i co najważniejsze będą to starania ciągle październikowe Pozdarwiam Was serdecznie, Ciebie Wioleczku podwójnie Życzę szczęśliwych i cudownych 9 miesięcy, potem będę życzyć wspaniałych lat z maluchem, na razie ciesz się z tego pięknego stanu jakim jest ciąża Buziaczki Aga (chyba nie jedyna tutaj) Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania październikowe 23.10.06, 19:12 Drogie koleżanki, a mi jest po prostu źle. Nie dość, że przez te szczepionki starania z końca października odpadają, to wszystko wygląda na to, że i listopadowe na straty. (( Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania październikowe 24.10.06, 09:12 Dzwoneczku, nie przejmuj sie jeden miesiac w ta czy w tamta, szybko zleci. ListopadI Grydzien przy swiecach gdzie za oknem snieg, wyobraz sobie jaki fajny nastroj na starania! Ja tez sie tak pocieszam. Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania październikowe 23.10.06, 19:24 Dzwoneczku coś tak czułam że u Ciebie coś się dzieje bo jakos tak zamilkłaś......dobrze cię rozumiem że jesteś zdołowana a pytałas już lekarza czy musisz tyle odczekać po tych szczepieniach? jeżeli tak to nie zadręczaj się bo czas tak szybko płynie że ten m-c czy półtora zleci momentalnie i wkrótce znów rozpoczniesz staranka a co się odwlecze to nie uciecze , tak na prawdę żadna z nas nie wie czy i kiedy coś jej się przyplącze i opózni starania, bądz dobrej myśli i koniecznie upewnij się co do tych szczepionek, głowa do góry najgorsze co teraz możesz zrobić to martwic się i stresować przytulam Cię mocno Odpowiedz Link Zgłoś
disme Re: Starania październikowe 24.10.06, 01:57 Gratulacje Wiolek. Twoja ciaza dodaje optymizmu bo ja czwarty miesiac staran i hehe stwierdzilam ze nic z tego nie bedzie bo to juz 4 raz. Taki ze mnie pesymista. Wtym miesiacu nadal czekam na @. Miala przyjsc 21 i nic, 22 niedziela rano zrobilam test i negatyw. Dzis poniedzialek i dalej nic. W pracy biegalam co piec minut do lazienki bo mialam wrazenie ze juz przyszla @. Nie nakrecam sie, bo w sumie @ chyba ma prawo (hehe jak dla mnie moze w ogole zrezygnowac z przyjscia) sie spoznic w tym miesiacu bo owulacja byla tydzien pozniej niz powinna byc. Ale z drugiej strony jest ta cicha nadzieja ze moze test nie wyszedl bo byl robiony tydzien po ovu. Wlasnie jak to jest dziewczyny z ta spozniona ovu, jezeli spozni sie o tydzien to @ takze przesunie sie o kilka dni? Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania październikowe 24.10.06, 08:01 Faza poowulacyjna jest u każdej kobiety mniej więcej stałej długości. Więc jeśli owulacja spóźnia się tydzień (jeśli tak faktycznie było) to i miesiączka musi przyjść tydzień później niż zwykle. Odpowiedz Link Zgłoś
aniamaciej2 Re: Starania październikowe 24.10.06, 08:15 Muszę zbić wysoką 200 ng/ml prolaktynę. Mam brac Dostinex przez 8 tygodni. i tabletka 35 zł. Podobo pomaga w zaciążeniu. Zobaczymy. Czuję jednak ze starania przenoszę na listopad. Odpowiedz Link Zgłoś
eva29 Re: Starania październikowe 24.10.06, 09:36 Troche śmieszne pytanie, ale ile trwa faza poowulacyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
eva29 Re: Starania październikowe 24.10.06, 09:37 Troche śmieszne pytanie, ale ile trwa faza poowulacyjna?? Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Starania październikowe 24.10.06, 10:24 około 14 dni, tzn może być od 12 do 16 dni nawet... raczej nie więcej. Odpowiedz Link Zgłoś