15.03.07, 07:12
mam pytanko, czy w 9 dniu cyklu można zajść w ciążę? @ trwała 6 dni cykle
26-28 dni jak myślicie? (dodam że bardzo bym chciała)
Obserwuj wątek
    • misia9944 Re: ile dni ? 15.03.07, 09:09
      witam jestem 2,5 tyg po porodzie w szpialu na sali mialam kobiete ktora zaszla w 7 dniu cyklu, okres miala co 28 dni.
      a wiec wszystko mozliwe !!!
      u tej pani ciaza nieplanowana i wielkie zaskoczenie
      • kajka271 Re: ile dni ? 15.03.07, 10:18
        zawsze mozna... bo nigdy nie masz pewności czy ten cykl tonie jakas anomalia i
        czy jajeczkowanie nie było wczesniej np...
        czytałam raz na forum NPR o kobiecie, która pisała, że kiedys sie smiała, że
        ktos zaszedł w ciążę w 26 dniu cyklu (przy 28zwykle), bo to niemożliwe... a
        teraz sama miała taki cykl (obserwuje sie od lat i zapisuje cykle), ze jej
        jajeczkowanie sie przesunęło i objawy jajeczkowania miała dopiero w 25dc, więc
        wtedy tylko na podstawie kalendarzyka wpadka by była murowana smile
        • agnrek Re: ile dni ? 15.03.07, 12:12
          Ostatnio czytałam gdzieś, że plemniki mogą przeżyć w ciele kobiety do 4 dni,
          niewiarygodne! Więc jeśli nie miałaś w 9. dc jajeczkowania, to może przeżyły i
          czatują na jejeczko smile
    • scarbonka Re: ile dni ? 15.03.07, 12:56
      Rozumiem, ze chodzi o to czy można zajść w ciążę, jeśli stosunek miał miejsce w
      9 dc. Oczywiście, że można, nawet bez żadnych anomalii. Przy cyklu 26 dniowym,
      owu najczęściej jest około 12 dc, a plemniki w obecności śluzu spokojnie mogą
      przeżyć od 9 do 12 dc. Szanse, nie są jakieś ogromne, ale prawdopodobieństwo jest.
      • jagoda_271 Re: ile dni ? 15.03.07, 13:30
        troche mnie pocieszacie ale co mi tam dziś tez poprubuję hiii hihi
        • ika78 Re: ile dni ? 15.03.07, 15:08
          Witaj! Ja dzis bardzo smutna jestem bo wlasnie zrobilam test( oczywiscie mnie
          pospieszylo -5 dni "po") i jest negatywny! Plakac mi sie chce!
          jesli mozesz to sie wstrzymaj ....ja bede teraz zyla nadzieja ze moze jeszcze
          jest szansa!? pozdrawiam--smutna ika
          • jagoda_271 Re: ile dni ? 15.03.07, 18:43
            droga iko powiedz dokładnie co to znaczy 5 dni "po" masz na myśli 5 dni po @ ? i
            co myślisz że to za wcześnie ?
            ja mam zamiar tworzyć swoją facolinde codziennie zaczełam od 3 dni po @ i bede
            chyba robić do 26 dc hihi zobacze
            • agnrek Re: ile dni ? 15.03.07, 18:46
              Dziewczyno Droga,
              a po co Ty robiłas tak wczesnie ten test? Nie znam przypadku, aby tak wcześnie
              komukolwiek ciążę wykazał. Czekaj do terminu miesiączki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka