bell1977 Środa, do świąt 3 dni 19.03.08, 08:10 Hejka, kobietki A ja znowu pierwsza... Dzis siedzę w domciu, czekam na te moje zakupy. Będę oczywiście przy kmputerze bo wzięłam sobie pracę do domu. I raport o stanie pogody U mnie bardzo słonecznie, chociaż za oknem bielą sie jeszcze resztki śniegu. Chyba zimno jest... A jak u was??? Miłego dnia kochane, Krispii kciuki trzymam mocno, ale jestem pewna, że niepotrzebnie Odpowiedz Link Zgłoś
grochalcia Re: Środa, do świąt 3 dni 19.03.08, 11:27 kciuki nigdy nie zaszkodzą)) u nas zima. moje dziecko wyszlo dzis z domu, popatrzylo na śnieg i mówi"mamunia, snieg pada. Mikołahj do Szymsuia na saneckzach przyjedzie i przywiezie duzo prezentów" DDDD no taik, male dziecko snieg tylko ze swietami kojarzy. a to faktycznie rano wygladalo jak Boze Nardodzenie a nie Wielkanoc. zla jestem poklocilam sie z jedna dziewczyn z pogaduch i szlag mnie chce trafic. az sie uspokoic nie moge. jak ludzie malo rozumieja albo ja jetsem przewrazliwiona? nie wiem... od jutra wolne dxziewczynki ja mam w kazdym badz razie, jak to w szkole..fajnie.... ząb mnie boli. od miesiaca sie dentystka glowi i nie wie dlaczego boli. robi z nim cuda, lekarstwa wkłada, rtg wyszedl super a on boli...mam juz dość!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
envy85 Witam wszystkich 19.03.08, 13:00 Witam dziewczyny, mogę się do Was przyłączyć? W zeszłym miesiącu odstawiłam tabletki, przeczekaliśmy jeden cykl i zamierzamy się teraz z moim W. starać o pierwsze dziecko. Niestety dopadło mnie chorupsko i nie wiem, czy ten miesiąc nie pójdzie na starty szczerze powiedziawszy podczytuję Was już od "listopadowych starań", które rozpoczęła glorcia... ustaliliśmy jednak początek naszych starań na wiosnę, więc nie chciałam się nakręcać i odzywać wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
grochalcia Re: Witam wszystkich 19.03.08, 13:28 witaj envy miło Cie tutaj widzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
hopeee Re: Witam wszystkich 19.03.08, 13:57 Witaj Envy i patrz bez starania się nas dogoniłaś bo ja nadal od listopada sie staram mam nadzieję że szybko Ci się uda i sie tu u nas zadomowisz u mnie śnieg co jakis czas pada... zimno i wieje brrr... a ja jeszcze chyba skocze dzis na jakieś zakupy... Ps. krispi trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
bell1977 Re: Witam wszystkich 19.03.08, 15:02 Hej Envy, mam nadzieję, że zostaniesz na ploteczkach, wszystkie kobitki są u nas mile widziane )) Ja wprost marzę o kawie i to mocnej, chyba sobie zaraz taka zrobię. Lodóweczkę i praleczkę przywieźli mi juz o godzinie 9.30, i od tamtej pory nawet nic nie popracowałam bo ciągle myję, wynoszę, przestawiam a pomiędzy tymi czynnościami gotuję Stara prala wywieziona, teraz czekam na męża, żeby zabrał lodówę bo nie mam sie jak w kuchni ruszyć. Idę sobie zrobić kawusię... ktoś sie może ze mną napije? Odpowiedz Link Zgłoś
envy85 Re: Witam wszystkich 19.03.08, 15:19 dziękiuję za miłe powitanie Bell ja też się z chęcią napiję kawki, bo z okazji zwolnienia sprzątam od rano dom i jeszcze dzisiaj nie miałam okazji. Odpowiedz Link Zgłoś
hopeee Re: Witam wszystkich 19.03.08, 15:44 Ja się nie dołączę bo jeszcze nigdy w życiu kawy nie piłam na sam zapach mnie mdli Zostanę przy herbacie taki odmieniec jestem Odpowiedz Link Zgłoś
zabcia35 Re: Witam wszystkich 19.03.08, 15:49 Witajcie Kobitki kochane! Witaj Envy, miło że do nas dołączasz Belluś na co wkońcu sie zdecydowałaś? Mam na mysli pralke i lodówkę? Dziewczyny mam propozycję i czekam na Wasze zdanietóż postuluję za otwarciem nowego naszego ploteczkowego wątku np ploteczki 2, strasznie już duzo tych naszych postów i ciężko dogrzebać się do aktualności.Co WY na to? A ja jestem zaniepokojona poważnie, bo analogicznie do poprzedniego cyklu zaczęły boleć mnie wczoraj piersi w identycznie dotkliwy sposób jak miesiąc temu i też tak wyjatkowo wczesnie jak wtedy...Niewiem co myslec o tym więc nie będe myslała wcale Jaką macie pogodę? U mnie jak w przysłowiowym garncu! Grochalcia napisałam na maila do Ciebie Krispinko jak egzamin? Odpowiedz Link Zgłoś
adada30 Re: Witam wszystkich 19.03.08, 16:22 Witajcie kochane babeczki. U mnie też biało, śniegowo za oknem. W domku trochę ogarnięte. jutro jeszcze do pracy i woooolne. Huuuraaa. Witam nowe buzie. Przyłączam się do żabci co do założenia nowego wątku!!!!!! Bell ale masz fajnie z nowym sprzętem AGD. Krispi masz moje kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
envy85 Re: Witam wszystkich 19.03.08, 16:47 u mnie za oknem raz śnieg raz słońce, dobrze,że nie muszę nigdzie wychodzić i w ciepłym domku mogę siedzieć ) przyłączam się do postulatu o nowy wątek, to świetny pomysł Odpowiedz Link Zgłoś
bell1977 Re: Witam wszystkich 19.03.08, 16:57 Żabciu, lodówka Samsung, bo miała wszystko to co chciałam żeby miała lodówka i do tego przystępną cenę, chociaż wcale jej na początku nie brałam pod uwagę, niestety Elektrolux z takim wyposażeniem był dużo droższy, gdybym nie musiała kupić pralki to bym się zdecydowała, a w tej sytuacji sporo przekraczał mi zaplanowany budżet, a pralka Bosch, tyle sie nasłuchałam dobrych opini o tej firmie, że sie zdecydowałam na ich praleczkę Fakt, mam radoszkę z tych zakupów, tym bardziej przed świętami, traktuję je jak taki prezent od zajączka )) Teraz muszę wyczytac instrukcje od pralki bo muszę zaległe pranie zrobić U mnie też biało za oknem, Boże Narodzenie a nie Wielkanoc... Miłego popołudnia... Adaśka jak sie czujesz? Strasznie nas zaniedbujesz... Popraw sie kochana Odpowiedz Link Zgłoś
krispii No i sie obroniłam :) dziekuję Wam kochane! 19.03.08, 18:00 Hej dziewczynki dziękuje Wam bardzo, Wasze kciuki bardzo mi pomogły, obroniłam się i bardzooo się ciesze Witam nowa buźkę Ja tez jestem za ploteczkami2! Obiecuje od jutra więcej pisać teraz idę odpocząć i napić się herbatki z mężulkiem Odpowiedz Link Zgłoś
hopeee Re: No i sie obroniłam :) dziekuję Wam kochane! 19.03.08, 18:17 Krispi gratulacje!!!! Witamy Panią Mgr!!!: ) Odpowiedz Link Zgłoś
bell1977 Re: No i sie obroniłam :) dziekuję Wam kochane! 19.03.08, 18:52 Krispii moje gratulacje!!! )))) Ale wiedziałam, że tak będzie Co do ploteczek II, to każdy wątek ma maksymalnie 2500 wpisów, myślałam, że dobijemy ten wątek na maksa i wtedy założymy ciąg dalszy, ale jeśli chcecie, to oczywiście będę z wami na ploteczkach II już teraz Krispinka jeszcze raz gratuluję i ślę uściski, teraz masz już tylko jedno zadanie, dbać o siebie i maleństwo )) Odpowiedz Link Zgłoś
grochalcia krispinka 19.03.08, 19:24 oj, przeciez to było wiadome.. a Ty tu nie herbatke z mężulkiem tylko nam jakies winko stawiaj za to, ze zdałas..w koncu zesmy od 2 dni kciuki trzymały!!! Odpowiedz Link Zgłoś
krispii Re: krispinka 19.03.08, 20:09 kochane jakbym tylko mogła to pewnie, że bym z Wami tej okazji winko wypiła Pije już chyba 5 herbatę z rzędu...tak mi się jej pić chce Bardzo się cieszę, że już jestem po Odpowiedz Link Zgłoś
bell1977 Czwartek... 20.03.08, 09:37 No cóż wielkimi krokami zbliżamy sie do końca tygodnia... Dzień dobry wszystkim Mnie po wczorajszej robocie tak bolą ręce i krzyż, że głowa mała Ale mam nadzieję, że mi do świąt przejdzie. A jak u was przygotowania? U mnie już prawie wszystko zrobione, rzeżuszka rośnie tylko czekac na święta )) Miłego dnia wszystkim!!! Odpowiedz Link Zgłoś
krispii Re: Czwartek... 20.03.08, 12:34 witajcie Słoneczka właśnie skończyłam jeść śniadanko...wiem wiem późno jest, ale troszkę dzisiaj dłużej pospałam Ja jutro jadą już do rodziców i wrócę dopiero po świętach. Odpowiedz Link Zgłoś
envy85 Re: Czwartek... 20.03.08, 13:38 Witam wszystkich czwartkowo Krispii gratuluję zdanego egzaminu! Mnie też on czeka jakoś w październiku i mam nadzieję, że pod serduszkiem będę już miała małego pomocnika. W końcu co dwie głowy to nie jedna Mam do Was pytanie. Od kilku dni siedzę w domu, bo dopadło mnie silne przeziębienie. Lekarz nie był pewien czy to wirus czy bakteria, więc postanowiłam nie brać antybiotyku, tylko leczę się gripexem, herbatką z mailnami,i wygrzewam w domu. Dzisiaj jest mój 9dc i czuję się coraz lepiej, ale zdrowa jeszcze nie jestem. Jak myślicie powinnam odpuścić ten miesiąc? Czy moja choroba mogłaby zaszkodzić? Kurcze sama nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Czwartek... 20.03.08, 13:43 witam, u mnie nic sie nie dzieje, lece na dlugi weekend do szkocji, takze odezwe sie po wielkanocy! Smacznego jajka wszystkim zycze! Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
hopeee Re: Czwartek... 20.03.08, 13:55 Witam i ja glorciu jak Ci fajnie ja też marze że kiedyś do szkocji pojade... szkocja kojarzy mi sie z przestrzenią wolnością i wrzosowiskami.... Envy ja bym na Twoim miejscu nie odpuszczała tego miesiąca to dopiero Twój 9 dc wiec zanim nawet dojdzie do zagnieżdzenia to już bedziesz zdrowa Bell a Tobie powinien ktoś nastukać za dzwiganie ponad siłe i przemęczanie sie... teraz w świeta leż do góry brzuchem i odpoczywaj Krispi fajnie że jedziesz do rodziców, nie ma to jak święta w rodzinnym gronie zwłaszcza teraz z fasolką Odpowiedz Link Zgłoś
bell1977 Re: Czwartek... 20.03.08, 14:14 Wiem Hope, ale mam za swoje, tak mnie bolą ręce, że nie mogę ich nawet swobodnie wyprostować. Ja juz taka głupia jestem, najpierw rwę sie do roboty nie bacząc na konsekwencje a później cierpię. Jak sie przeprowadzaliśmy kilka lat temu to od noszenia książek (a trochę ich mam) i innych paczek, tak naciągnęłam sobie mięśnie, że przez kilka dni nie mogłam się nawet ubrać bez pomocy... Mam nadzieję, że da mi to nauczke i na przyszłość nie będę sie brała za noszenie lodówek )) Odpowiedz Link Zgłoś
1maja1 Re: Czwartek... 20.03.08, 14:23 Hej dziewczyny, wczoraj nie pisalam bo mialam dola. Krispii, serdeczne gratulacje, bardzo sie ciesze, teraz to juz mozesz naprawde odetchnac i cieszyc sie rosnacym brzuszkiem) Envy, witam nowa plotkare Ja tak jak Krispii uwazam, ze nie powinnas przerywac staranek, nic sie nie musisz martwic, tylko sie kuruj, ja tez jestem przeziebiona, katar mam i kaszel, do pracy chodze, bo ludzi brak, wiec sie troche mecze, ale jeszce nie umarlam, wiec dobrze jest We wtorek jak pisalam mialam dziwne niewielkie plamienia, to byl moj 24dc, wiec na @ o wiele za wczesnie. W nocy z wtorku na srode nic sie nie dzialo, wiec rano pomyslalam, ze sie skonczylo, ale od wczoraj poludnia plamienie zaczelo sie nasilac no i @ przyszla(( Dlaczego tak wczesnie?? Nigdy od 16 lat nie zdarzylo sie to, tym bardziej jestem w szoku. Nawet nie wiem jak mam ten cykl teraz liczyc, 3 czy 2dc dzisiaj? Ech, jedyna pozytywna rzecz to to, ze 31/03 w ostatni dzien pobytu w Polsce ide do gina, takze bedzie to w okolicach owulacji, ciesze sie, bo wtedy sie dowiem co, jak i dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
1maja1 Re: Czwartek... 20.03.08, 14:27 Ps, przepraszam, mialo by Hope (w radzie dla Envy) Odpowiedz Link Zgłoś
zabcia35 Re: Czwartek... 20.03.08, 14:43 Witajcie Krsispii gratulacje! Majeczko, nie martw się kochana, wyobrażam sobie Twoje rozczarowanie, ale widocznie to nie ten moment.Zaczniesz szybko nowe staranka, kiedy bedzie już lepsza pogoda, mniejsze ryzyko złapania jakiś infekcji.Nosek do góry, jestem z Tobą Hopee wracaj do formy szybciutko!! Belluś myślę że bedziesz zadowolona z zakupów AGD, to bardzo dobre marki Ja zabieram sie dopiero za sprzatanie, można sie przewrócić niemalże w tym bałaganie a tu świeta za progiem. Kochane Dziewczyny, życze Wam Wszystkim spokoju, radości, słonka w te Swieta.Ja nigdzie nie wyjezdzam ale niewiem czy bede miała okazję zajrzeć na forum. Ogromne buziaki dla WSZYSTKICH Po świetach założymy nową wersję naszego wąteczku Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Czwartek... 20.03.08, 16:39 hej dziewczyny! Wiem, sama chcialam zafasolkowac, a jak juz zafasolkowalam, to juz mam dosc tych mdlosci... od dzis zaczely sie te konkretne... w pierwszej ciazy trzymaly mnie do 10tyg... takze to bedzie wesola wiosna... buu... Odpowiedz Link Zgłoś
bell1977 Re: Czwartek... 20.03.08, 16:48 Ha, ha, ha ))))) Glorcia, taka nasza kobieca natura, same nie wiem czego chcemy )))) Ale nie martw sie, na mdłości sa sposoby, ja dostałam od mojego gina, czopki po których mdłości odeszły jak ręka odjął, a w pierwszej ciąży mnie męczyły bardzo... odrzucało mnie na każdy zapach, a najgorsza była wanilia, do tej pory pamiętam, chciaż minęło 9 lat... Odpowiedz Link Zgłoś
1maja1 Re: Czwartek... 20.03.08, 17:42 Hope, dziekuje za Twoje slowa. Smutno mi i jestem troche skolowana. A jeszcze w pracy siedze do jutra Odpowiedz Link Zgłoś
hopeee Re: Czwartek... 20.03.08, 18:03 Maju ja Cie doskonale rozumiem... a niestety natura wcale nam nie ułatwia ja zawsze cykle miałam jak w zegarku co 28 dni a odkąd sie staram to ponad 31 raz nawet 35 i chyba nie musze mówić jak wtedy byłam napalona że to napewno juz sie udało.. a teraz miałam znów 29 dni... tak samo nigdy nie miałam plamień wcześniej a chyba 3 cykle temu miałam plamienia już 4 dni przed @ i też myślałam że to już jednak za każdym razem @ przychodziła... im bardziej sie wpatrywałam w objawy tym potem bardziej bolało jak @ przyszła... teraz postanowiłam że musze znaleźż jakiś plan B... by zająć się czymś innym by nie myśleć tylko o tym... Trzymaj sie Maju ciepło Teraz święta i jedziesz do Polski chociaż troche sie oderwiesz myślami od starania... Odpowiedz Link Zgłoś
krispii Re: Czwartek... 20.03.08, 19:46 ja tylko na chwilę, bo źle się dzisiaj czuję Maju bardzo mi przykro że się nie udało byłam pewna że się udało...trzymam kciuki za nowy cykl. Glorciu doskonale Cię rozumiem co czujesz.... Mi pomaga herbata z dodatkiem świeżego imbiru, cola wygazowana też mi pomaga, ale pije jej mało, bo w końcu to cola. Na wymioty też mam z rana sposób...kiedy leżę jeszcze w łóżku jem biszkopty i leżę jeszcze przez min.10 minut no i piję dużo soku pomarańczowego. Dzisiaj rano za szybko wstałam po biszkoptach, bo odrazu jak zjadłam nie leżąc nawet 10 min. i męczyłam się w ciągu dnia z wymiotami Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Czwartek... 20.03.08, 17:27 bell, napisz wiecej o tych czopkach, pamietasz nazwe? Sa na recepte, czy bez? bo by mi kumpele przyslaly jakby co, albo bym sama tu kupila, jesli jest tu odpowiednik Odpowiedz Link Zgłoś
bell1977 No i piątek... 21.03.08, 10:03 Witam piąteczkowo... Glorcia, nie pamiętam jak się nazywały, ale były na receptę. Pomogły błyskawicznie... Dziewczynki, jak pogoda, u mnie przed chwilką padał śnieg... Normalnie, białe święta będą... Miłego dnia... Odpowiedz Link Zgłoś
hopeee Re: No i piątek... 21.03.08, 13:43 U m nie też pogoda marna co jakis czas sypie śnieg i strasznie wieje... a to przecież pierwszy dzień wiosny Odpowiedz Link Zgłoś
bell1977 Wesołych Świąt!!!!! :) 21.03.08, 14:26 Kochane kobitki, jeszcze nie miałam okazji więc teraz składam wam najlepsze życzenia świąteczne, starającym sie - II kreseczek, zaciążonym - spokojnych 9 miesięcy, tym, które zaczna się starać (Grochalciu to szczególnie dla ciebie kochana )) ) - żeby szybko im czas oczekiwania na starania zleciał i szybko pojawiły sie efekty. Wszystkiego naj, naj dla wszystkich wspaniałych kobiet, które poznałam na forum, dla was moje drogie koleżanki )) Odpowiedz Link Zgłoś
krispii Re: Wesołych Świąt!!!!! :) 21.03.08, 14:35 dziekuje za zyczonka i wzajemnie Oby zdrówko dopisało By jajeczko smakowało By babeczka nie tuczyła Atmosfera była miła By zajączek uśmiechnięty Przyniósł radość w ten dzień święty Wesołych Świąt Wielkanocnych życzy Krispi ja już za godzinke jadę do rodziców...odezwę się po świętach...pa pa! Wszystkiego dobrego Odpowiedz Link Zgłoś
envy85 Re: Wesołych Świąt!!!!! :) 22.03.08, 23:39 Kochane dziewczyny! również chciałabym Was złożyć życzenia... smacznego jajeczka, mokrego dyngusa, a przede wszystkim grubaśnych II kresek i spokojnej zdrowej ciąży i ślicznego dzidziusia Odpowiedz Link Zgłoś
bell1977 II Dzień Swiąt 24.03.08, 10:28 Wiajcie świątecznie Co porabiacie? Ja tylko na chwilę wpadłam, żeby zobaczyć czy są jakieś wieści od was i już uciekam. Miłego dnia kobitki, jutro sie odezwę i mam nadzieję, że też będziecie Odpowiedz Link Zgłoś
bell1977 Święta, święta i po świętach... 25.03.08, 08:48 No widzę, że tylko ja na posterunku??? Dziewczyny jak po świętach??? Ja trochę przejedzona, do pracy sie wstać nie chciało... ale co zrobić... Czekam na poświąteczne relacje... Miłego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Święta, święta i po świętach... 25.03.08, 13:25 witam, ja dzis w domu, bardzo zle znioslam lot do i z szkocji... takze dzis odpoczywam widze, ze cichutko na ploteczkach spoznione zyczenia wielkanocne przesylam Odpowiedz Link Zgłoś
bell1977 Środek tygodnia... 26.03.08, 08:58 Tydzień dopiero co sie zaczął a tu juz połowa tygodnia Witajcie kochane, czy wy też macie takiego lenia jak ja??? Pozdrawiam wszystkich poświątecznie rozleniwionych )) Czekam ciągle na relacje ze świąt, ale was ciągle nie ma (( Odezwijcie się kobietki... Miłego dnia... Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: Środek tygodnia... 26.03.08, 10:16 ale pusto, ja nie wiem o czym pisac, nie chce marudzic pozdrawiam i czekam na ploteczki od innych! Odpowiedz Link Zgłoś
zabcia35 Re: Środek tygodnia... 26.03.08, 10:38 Kochane założyłam ten watek nasze Ploteczki II a Was tam nie ma Zabcia smutnawa Przyjdziecie? Odpowiedz Link Zgłoś
ola.80 Re: Środek tygodnia... 21.08.08, 12:46 chyba to forum juz nie funkcjonuje Odpowiedz Link Zgłoś
malyduszek Re: Środek tygodnia... 21.08.08, 15:08 zapraszamy na 2 część Ploteczki 2 Odpowiedz Link Zgłoś