Dodaj do ulubionych

Wpadka????

05.05.09, 21:06
Jestem mloda mama 2letniego Filipa, mam meza i jestem w 18tc ciazy.
Pierwsza ciaza nie byla planowana to fakt, ale synusia kochamy ponad
zycie... To nasze oczkom w glowie. Zawsze z mezem jeszcze przed
slubem planowalismy napewno wiecej dzieci niz jedno i po 2 lartach
zdecydowalismy sie, ze teraz jest najlepszy czas na druga dzidzie,
wiec obecna ciaza jest jak najbardziej chciana i planowana, a ludzie
dziwia sie czy aby napewno chcielismy to drugie dziecko a nie
wpadka, nawet najblizsza rodzina wiec moze dlatego to tak denerwuje,
musze dodac, ze z pierwszym dzieckiem jak faktycznie wpadlismy- to
tak sie nie dziwowali jak teraz... Czy w malzenstwie mozna wogole
wpasc???
Czy ktoras z kobiet tez tak ma?
Obserwuj wątek
    • 3.mamuska Re: Wpadka???? 05.05.09, 21:25
      Gadaniem ludzi się nie przejmują, bo oni się zajmować Twoimi dziećmi nie będą, a
      pogadać zawsze muszą. My z mężem, kiedy przez trzy lata mimo usilnych starań nie
      mogliśmy mieć dzieci, to wszyscy biadolili, że chyba na trzęsienie ziemi
      czekamy, że kariera dla nas ważniejsza i takie tam bzdety. W końcu udało się,
      urodził się śliczny zdrowy synuś, a my nie ukrywaliśmy, że szybko chcemy mieć
      kolejne maleństwo, kiedy więc 5 miesięcy po narodzinach pierwszego synka okazało
      się, że znowu jestem w ciąży, oczywiście każdy musiał to skomentować, że " co
      rok to prorok" itp. Teraz po ponad trzech latach czekamy na trzecie dzieciątko,
      no i oczywiście też nie unikamy komentarzy typu "Znowu maleństwo, dopiero co
      wyszliście z pieluch". A ostatnio znajomy spytał się nawet męża ile jeszcze
      chcemy mieć dzieci, a ten ze spokojem odpowiedział, że tyle ile miejsca przy
      stole, a stół mamy duży taki na 12 osób wink powodzenia
      • gracekelly17 Re: Wpadka???? 05.05.09, 22:29
        Dokładnie. Nie przejmuj się tylko ciesz ze swojego szczęścia. Jakkolwiek by nie było to ludzie zawsze będą gadać. Najważniejsze że dzieciaczek w drodze , gratuluje serdecznie i pozdrawiam!
    • srebrno-listka Re: Wpadka???? 06.05.09, 08:29
      Ludzie zawsze muszą swoje zdanie wypowiedzieć, nawet jak nikt o nie nie pyta.
      Nie przejmuj się, najważniejsze, że Wy jesteście zadowoleni. Powodzenia! smile
      • madziaraaa861 Re: Wpadka???? 06.05.09, 09:35
        Słonko ja mam 23 lata 4 letnią córeczkę ,niestety jej ojciec rok po jej
        narodzinaach nas zostawił,postanowiłam być sama do końca życia,zajęłam się
        małą,studiami i po 2 latach oznałam mężczyzne który był mi pisany,zajął się nami
        w sierpniu ślub a w listopadzie rodzi się nasza dzidzia,wszyscy taż gadali że
        drugie dziecko,że już z innym,najlepiej olać ich wszystkich najważniejsze `że
        się kochacie i jesteście szczęśliwismile
    • mroweczka_1983 Re: Wpadka???? 12.05.09, 10:51
      można wpaść w małżeństwie my z mężem jesteśmy tego przykładem. Zanim nasza
      Zosieńka przyszła na świat a staraliliśmy się o nią przez 8 m-cy. To jak już
      nasze cudo przyszło na świat to po 9 m-ach! znowu czekamy na drugie cudo 24.07.2009
      • monia02115 mam tak samo 13.05.09, 15:44
        w wieku 19 lat urodziłam synusia, był on wpadką jednak również jest oczkiem w
        głowie moim i męża. Syn ma ponad 13 miesięcy i chcemy mieć drugie, właśnie się
        staramy. też mam obawy, że wszyscy zaczną gadać że taka młoda już drugie dziecko
        że znowu wpadliśmy itp.. Ale szczerze powiem że nie będę zwracała na to uwagi,
        niech sobie myślą co chcą, ważne że my się kochamy i chcemy mieć dziecko..
        Gratulacje i powodzenia smilesmile
    • 3dzidza Re: Wpadka???? 13.05.09, 17:32
      Oj można wpaśc! Ja mam dwójkę spaniałych dzieci i nie planowaliśmy już więcej
      dzieci ,a obecnie jestem w 6tyg.ciąży na początku byłam bardzo załamana ale
      teraz cieszę się a jednocześnie boje .I na razie prócz rodziny najbliższej nikt
      nie wie ale już słyszałam komentarze typu :ja wy sobie dacie rade ,jak wy się
      pomieścicie !!
      • bombastic12 Re: Wpadka???? 14.05.09, 13:04
        oj można można...... U m nie jakiś 5 tydzień i też mam synka Filipa - 3latka we
        wrześniu skończy. Jestem lekko podłamana, ale cóż... jakoś damy radę !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka