aaggaa1976 09.04.06, 21:23 witam wszystkich, prosze o wszelkie informacje na temat dzielnicy - leytonstone, tzn. szkoły, komunikacja, parki, sklepy, jacy ludzie tam mieszkają, ceny mieszkań itp. z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joannanb Re: leytonstone - prosze o pomoc 09.04.06, 22:07 Hej Wprawdzie mieszkam w dzielnicy obok ale moje znajome mieszkaja tam i corka chodzila do przedszkola wiec co nieco wiem. Napisz nieco dokładniej, co chcesz wiedziec i ktora czesc leytonstone najbardziej cie interesuje. Pozdrawiam Aśka Odpowiedz Link Zgłoś
ewunia_uk Re: leytonstone - prosze o pomoc 09.04.06, 23:02 Ja Cie nie chce straszyc, ale to jest jedna z najbiedniejszych dzielnic Londynu, a co za tym idzie, borykajaca sie z problemami socjalnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
reginan120 Re: leytonstone - prosze o pomoc 10.04.06, 00:22 Nie zgodze sie z poprzedniczka. Mieszkania sa nieco tansze (ale bardzo fajne) , to fakt, a dzielnica bardzo przyjemna. Wszystko 'pod reka', mnostwo organizowanych zajec dla dzieciakow, szkol, spokojnie. Mieszkalam w wielu miejscach londynu wczesniej,tu jestem prawie 2 lata, i przyznam, planujemy kolejna przeprowadzke - ale chcemy pozostac w tym rejonie, na leytonstone. Napisz co cie konkretnie intresuje. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
reginan120 Re: leytonstone - prosze o pomoc 10.04.06, 00:24 a jesli o komunikacje chodzi: 20 minut metrem do samego srodka londynu; a jak nie dziala no 10 minut kazdym autobusem na stratford, a stamtad juz wszedzie jeszcze raz pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewunia_uk Re: leytonstone - prosze o pomoc 10.04.06, 10:55 reginan120 napisała: > Nie zgodze sie z poprzedniczka. Tzn. z czym sie nie zgodzisz? Bo to, co napisalam, to nie jest opinia tylko fakty, ktore zreszta mozna znalezc w szeroko publikowanych statystykach. Waltham Forest jest jednym z najbiedniejszych borough nie tylko w Londynie, ale na skale calego UK (znajduje sie w 15% najbiedniejszych borough w UK), a statystyki przestepstw przewyzszaja o wiele srednia krajowa, a nawet srednia londynska. Odpowiedz Link Zgłoś
reginan120 Re: leytonstone - prosze o pomoc 10.04.06, 17:26 Waltham Forest to: North & South Chingford, Highams Park, Walthamstow, Lea Bridge, Leyton, Whipps Cross i wreszcie Leytonstone. A dziewczyna pytala konkretnie o Leytonstone chyba? Dla mnie to tak jakby porownac: Brixton do Herne Hill obok na przyklad Dzielnica jak najbardziej bezpieczna, w miare czysta i spokojna Odpowiedz Link Zgłoś
aaggaa1976 Re: leytonstone - prosze o pomoc 10.04.06, 11:16 Witam jeszcze raz, dziekuje za odpowiedzi na moje zapytanie, chcialam sie ogolnie zorientowac co to za dzielnica poniewaz w maju przeprowadzamy sie z synkiem (5lat) do meża, który pracuje wlasnie w tej dzielnicy od niedawna i mamy dylemat czy tam zamieszkac czy moze znalezc cos innego. Pytalam juz na innych forach ale nikt poważnie nie podszedł do sprawy. Nie jestem długo na tym forum ale od jakiegos czasu je przegladam i widze ze podchodzocie inaczej do "niezorientowanych" . Dziekuje jeszcze raz i licze na dalsze podpowiedzi. Dodam iz jest to dla mnie bardzo ważne poniewaz jak wynajmiemy mieszkanie to co najmniej na pół roku a nie chcialabym zeby moje dziecko przechodziło jakies ogromne stresy chociaż sa one pewnie nie do unikniecia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wysokieobcasy7 Re: leytonstone - prosze o pomoc 10.04.06, 18:22 moja siostra mieszka na Leyton od roku i obecnie sie wyprowadza bo ju znie moze tam wytrzymac. ja tez tego miejsca nie znosze, jak tylko ja odwiedzam to czuje sie jakbym sie do innego kraju przenosila.. sorry za bezposredniosc ale tam sa glownie czarni i arabowie (nikogo nie obrazam, nie zamierzam sie tez w racial discussion z nikim wdawac... please...). za zadne skarby bym tam swojego dziecka do szkoly nie poslala!!!! kolezanka mojej siostry ma 2 coreczki 3 & 5 lat i od 2 lat tez tam mieszka i od kiedy male zaczely tam chodzic do szkoly (zwl starsza 5 lat) to sie bardzo zmienila, jest niegrzeczna, przestala ja sluchac, brzydko odpowiada i nie reaguje na jej uwagi... i to wplyw szkoly- nic innego. wczesniej byla slodkim dzieckiem... zdecydowanie odradzam Leyton, jednej z najbiedniejszych dzielnic londynu i fakt ze Olympics maja si etam odbyc w 2012 to na razie nic nie zmienia. owszem saka bedzi ewpompowana w te rejony londynu ale z dnia na dzien mentalnosci mieszkajacych tam ludzi nie zmienisz... ja tylko podaje swoja opinie (i meza- bo kiedys go zapytalam co by myslal aby sie tam przeprowadzic bo 3bed flats sa b tanie to na mnei spojrzal jak na ufo... i powiedzial ze ma nadzieje ze zartuje.. fakt- zartowalam )) moja rada- sth-east london jest bardzo fajny ale nie akurat te rejony. juz lepiej sprobujcie blizej Woolwich czy Greenwich czy Blackheath. Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
reginan120 Re: leytonstone - prosze o pomoc 10.04.06, 19:58 ja osobiscie za leyton tez nie przepadam Odpowiedz Link Zgłoś
aaggaa1976 Re: leytonstone - prosze o pomoc 10.04.06, 22:13 witam, jeszcze raz dziekuje za odpowiedzi, mam jeszcze pytanie jezeli nie leytonstone to która dzielnica w północym, północno-wschodnim londynie mogłaby sie stać "spokojną przystanią" dla naszej rodzinki????? pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
friscodisco Re: leytonstone - prosze o pomoc 12.04.06, 20:40 proponuje Wanstead ktore graniczy z Leytonstone (ten sam kod E11), Snaresbrook lub South Woodford. Maz bedzie miec blisko bardzo do pracy a okolica jest przepiekna, zielona, spokojna, zupelnie jak nie w Londynie. Trzeba sie wybrac na spacer i zobaczyc czy byscie sie tam dobrze czuli. A Ceny przyzwoite. Odpowiedz Link Zgłoś
ewunia_uk Re: leytonstone - prosze o pomoc 10.04.06, 22:13 Jako nastolatka mieszkalam przez pewien czas w Stratford, wiec troche znam te okolice. To bylo co prawda kilkanascie lat temu ale od znajomych wiem, ze tam jest teraz jeszcze gorzej. Ja tez bym sie tam z dziecmi nie zadomowila. Odpowiedz Link Zgłoś