mcov 23.10.08, 15:20 Wiecie co. Kto daje 3.50? finance.yahoo.com/currency/convert?from=USD&to=PLN&amt=1&t=5d Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
starypierdola Za rok .... 23.10.08, 15:22 ... minimum 6.00 zl za dolara (australijskiego). Tak tylko zgaduje (bom ani nie Burak ani nie Dr, Keller), ale moze zgadne; czasem mi sie udaje. Zgadujacy SP Odpowiedz Link Zgłoś
japo.x Re: Za rok .... 23.10.08, 15:28 hehe zgadujacy SP zgadujesz ze nie jestes ani Burak ani Dr Keller a co jezeli chodzi o nazi_pig ? tez zgadujesz ? buahahahahahahahahahahahahahahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
starypierdola buahahahahahahahahahahahahahahaha hahaha 23.10.08, 15:31 To brzmi interesujaco. Zaciekawiony SP Odpowiedz Link Zgłoś
japo.x Re: buahahahahahahahahahahahahahahaha hahaha 23.10.08, 15:56 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=44&w=86284822&a=86293844 co sie dziwisz, jak facet jezdzi ryksza albo skuterkiem, inaczej wiedzialby ze auta leza. Zasmucony SP Odpowiedz Link Zgłoś
maciekqbn Re: Za rok .... 23.10.08, 17:12 starypie... napisał: > ... minimum 6.00 zl za dolara (australijskiego). > Na AUD to bym nie liczył. Popatrz na wykresy par AUD/EUR czy AUD/USD oraz na podobieństwo na wykresie AUD/PLN (pomijając może ostatni tydzień). Odpowiedz Link Zgłoś
starypierdola Moze masz racje, a moze nie. 23.10.08, 19:59 I zycze Ci abys ja mial. Co do AU to sie mylisz: zupelnie inne podstawy gospodarki i ekonomii. "Rownolegly spadek wartosci waluty w ostatnim okresie to czysty zbieg okolicznosci. Pomiajac juz fakt ze przez dluzszy okres czasu AU byla "najbogatszym" krajem swiata (GDP/person). Tego Pl nigdy, nawet w marzeniach nie osiagnela. Ale kto to moze wiedziec? Wielu spekulantow poszlo z torbami; zarabiaja tylko posrednicy. Dla tego pojawilo sie teraz tyle roznych Forex'ow. Mylily sie takie giganty jak Soros, RBS, czy inni. Osobiscie uwazam ze 4 zl za USD to najbardziej optymistyczny kurs zlotowki za rok czy dwa. Optymista dolarowy SP Odpowiedz Link Zgłoś
maciekqbn Re: 3.03 23.10.08, 17:09 Ja obstawiam tak: USD dobije do ok, 3,5 zł, jeśli nieco wyżej, to tylko chwilowo. Później będzie spadał i zatrzyma się gdzieś w przedziale 2,7-3 zł i raczej tak już zostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
nazi_pig Re: 3.03 23.10.08, 17:39 Drogi maciusiu, to co widzisz obecnie to dopiero poczatek masakry zlotowki, nie zapominaj bowiem ze nadchodzi okres euro, a wszak nikomu w miare normalnemu z obecnej waadzy nie zalezy na galopujacej pauperyzacji nagromadzonego badziewia po wejsciu euro do Kraju Nadwislanskiego. WInduje sie wiec zlotowke do granic niebotycznych co pozniej sie przyda przy wymianie pieniedzy, neistety pierwsze wejscie do sklepu okaze sie rownoznaczne z prysznicem od ekologicznej swini. Jakby nie bylo lezysz juz i bedziesz lezal wiecej, jedyne wyjscie jakie masz to takie ktore ja wybralem gdy bylem w twoim wieku: plecaczek i po cholewie. Zalaczam ekologiczne przysiady TM Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian Re: 3.03 23.10.08, 17:45 nazi_pig napisał: > jedyne wyjscie jakie masz to takie ktore ja wybralem gdy bylem w > twoim wieku: plecaczek i po cholewie. jakie tam jedyne jeszcze sznur zostal, ewentualnie przepasc .... Odpowiedz Link Zgłoś
ratpole Re: 3.03 23.10.08, 18:11 ontarian napisał: > jakie tam jedyne > jeszcze sznur zostal, ewentualnie przepasc .... Patrio, nasza Patrio bedziem ciebie wiernie kochac mamy rozkaz siem utrzymac albo na dnie, na dnie twoim lec, albo na dnie z honooooooorem lec, z honorem lec hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
maciekqbn Morze, nasze morze 23.10.08, 18:30 Mam wielki sentyment do tej pieśni, towarzyszy mi od najmłodszych lat. W szkole podstawowej wszystkie klasy miały swoje nazwy. My się nazywaliśmy "Wilki Morskie" i ta pieśń była hymnem naszej klasy. Muszę przyznać, że wywarła na mnie ogromny wpływ... Do dzisiaj ją pamiętam i mógłbym zaśpiewać... aż mi się łza w oku zakręciła. Jak ten czas szybko biegnie... Chociaż każdy z nas jest młody, lecz go starym wilkiem zwą. My, strażnicy polskiej wody, marynarze polscy to. Morze, nasze morze, wiernie ciebie będziem strzec. Mamy rozkaz cię utrzymać, albo na dnie, na dnie twoim lec, albo na dnie z honorem lec, z honorem lec. Żadna siła, żadna burza, nie odbierze Gdyni nam. Nasza flota, choć nieduża, wiernie strzeże portu bram. Morze, nasze morze, będziem ciebie wiernie strzec. Mamy rozkaz cię utrzymać, albo na dnie, na dnie twoim lec, albo na dnie z honorem lec, z honorem lec. Odpowiedz Link Zgłoś
ratpole Re: Morze, nasze morze 23.10.08, 18:42 maciekqbn napisał: > Morze, nasze morze, > będziem ciebie wiernie strzec. > Mamy rozkaz cię utrzymać, > albo na dnie, na dnie twoim lec, > albo na dnie z honorem lec, z honorem lec. Honor dobra rzecz. Mozna z honorem bronic czegokolowiek co sie nadaje do obrony, ale w tych parszywych czasach coraz mniej rzeczy na to zasluguje. Rzucasz siem z wypientom piersiom bronic, na dnie chcesz lec, a tu... wszystko chooy, o ja wam mowie wszystko chooy, o! hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
yapo2 Re: Morze, nasze morze 23.10.08, 18:53 to nie balia zbojecka trzeba wiedziec od dziecka ze to okret wojenny rp.... Bosman Na pokładzie od rana ciągle słychać bosmana Bez potrzeby cholernie się drze Choćbyś ręce poranił, bosman zawsze cię zgani I powiada: zrobione jest źle Jeszcze raz czyścić działo, cóż wam chłopcy się stało Jak do żarcia, to każdy się rwie To nie balia niemiecka, trzeba wiedzieć od dziecka Że to okręt wojenny RP Ale czasem się zdarzy, że się bosman rozmarzy Każdy bosman uczucie to zna Gdy go wtedy poprosisz, swą harmonię przynosi Siada w kącie na rufie i gra Opowiada o morzach, o bezkresnych przestworzach I o walkach, co przeżył on sam O dziewczętach z Bombaju, co namiętnie kochają I całują tak mocno do krwi A gdy spytasz go tylko, o czym marzył przed chwilką Czemu nagle pojaśniał mu wzrok Mówi: w Gdyni, w Orłowie, będę chodził na głowie Tak mi przypadł do serca ten port Bosman skończył, wiatr ścicha, aż tu nagle u licha Pojaśniało coś nagle we mgle Poznał bosman, jak cała Polska w blaskach wstawała Na pokładzie okrętu RP A tu masz wiecej o honorze i do poplakania sobie o topiacym sie franku: www.roxanaa.art.pl/biesiadne/biesiadne1.htm Odpowiedz Link Zgłoś
gassarbajter Re: Morze, nasze morze 24.10.08, 00:21 stare pierdoly w wydaniu Japcoka ,oczywiscie jak popil japcoka Odpowiedz Link Zgłoś
jphawajski Re: 3.03 24.10.08, 06:06 nazi_pig napisał: > Drogi maciusiu, to co widzisz obecnie to dopiero poczatek masakry zlotowki, nie > zapominaj bowiem ze nadchodzi okres euro, a wszak nikomu w miare normalnemu z > obecnej waadzy nie zalezy na galopujacej pauperyzacji nagromadzonego badziewia > po wejsciu euro do Kraju Nadwislanskiego. WInduje sie wiec zlotowke do granic > niebotycznych co pozniej sie przyda przy wymianie pieniedzy, neistety pierwsze > wejscie do sklepu okaze sie rownoznaczne z prysznicem od ekologicznej swini. > Jakby nie bylo lezysz juz i bedziesz lezal wiecej, jedyne wyjscie jakie masz to > takie ktore ja wybralem gdy bylem w twoim wieku: plecaczek i po cholewie hahahaha... jest dokladnie odwrotnie. wszystkie kraje ktore przechodzily na euro dazyly za wszelka cena aby zawyzyc wartosc swojej waluty wzglem euro. to jest wrecz konieczne. to jest byc albo nie byc dla gospodarki danego kraju i sensu przechodzenia na euro. innaczej caly manewr oslabia nie tylko obywatela ale cala gospodarke. czytam to forum i sie zastanawiam, kto to pisze? dzieci? ludzie bez podstawowego wyksztalcenia, chorzy umyslowo? zeby cos takiego napisac trzeba skonczonym idiota, nie czytac gazet, nie mowiac o elementarnej znajomosci ekonomi. nie chce mi sie wierzyc ze to byl zart. jezeli to bardzo plytki. zdaje sie, ze ktos tu chce osmieszyc staregopie.... Odpowiedz Link Zgłoś
yapo2 Re: 3.03 24.10.08, 15:40 za duzo pijesz jozek i dlatego cierpisz na omamy alkoholowe. Czytaj ze zrozumieniem, "Winduje sie wiec zlotowke do granic niebotycznych co pozniej sie przyda przy wymianie pieniedzy" Osmieszasz sam siebie komentujac na forum, polecam ci sesje u hipnotyzera, moze pomoze? Opiekunczy SP Odpowiedz Link Zgłoś
jphawajski Re: 3.03 24.10.08, 06:38 co do zlotowy. ja stawiam na 3.75 do konca roku. pozniej troche sie podleczy. dobre wiadomosci z usa i dobre z glownych gield. zatrzyma sie na 3,50 i tak wytrzyma do wymiany. nie najgorzej i wreszcie normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
undocumented.alien Złotówka wrócila do normy 24.10.08, 10:35 ..a nie rozumiem czemu różnej maści eksperci, doradcy, anal-itycy, itp mówią ze to tylko "chwilowe osłabienie złotego" Jak złotówka poszła do góry, to też było gadanie że to tylko chwilowe wzmocnienie złotego. Oni gadaja bzdury, aby cos pogadac przed kamerą i skasowac forsę za trafne wypowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
ormo-prl koniec tanich samochodow z USA 24.10.08, 15:15 bhhahahaha gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,5845862,_Polska__Koniec_tanich_wakacji_i_importu_uzywanych.html chcesz sprzedac ,obniz cene a kto na takie cus pujdzie ,heheh skonczylo sie eldorado i biznes Polonii z USA Odpowiedz Link Zgłoś
japo.x koniec tanich samochodow z USA ? 24.10.08, 15:36 hehehe phd kellner koniec , tak ale dla ciebie uzywane auta wroca na stare szlaki - do Meksyku to ze wy kupowaliscie amerykanskie wraki nie zmieniali ich cen a jedynie zabieralo ich czesc z rynku Meksykanskiego teraz wszystko wraca do normy buahahahahahahahahahaha ps nie pamietam czy ci mowilem , ze jestescie europejskimi Meksykami ? buahahahahahahahahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
yapo2 hola, hola! 24.10.08, 15:44 kolego, nie tak szybko, pamietaj ze te samochody beda wymagaly czesci naprawczych a to oznacza ze na najblizsze 10 lat przywoz czesci samochodowych z USA, gdzie jak wiadomo sa pol darmo, bedzie bardzo dochodowym zajeciem. Inwestor SP Odpowiedz Link Zgłoś