05.12.13, 15:15
Dziewczyny, czy któraś z Was dawała maluchowi Nutriton. Błażej ma 3,5 miesiąca , lekarka poleciła tą właśnie formę zagęszczanie pokarmu, a nie znam nikogo kto używał ten środek zagęszczający.
Z góry dziękuję za pomoc.
Obserwuj wątek
    • agncwy Re: Nutriton 05.12.13, 15:47
      Zagęszczałam ze względu na ulewanie i bardzo to pomogło. Nie zlikwidowało całkowice problemu ale bardzo zmniejszyło. Ja zagęszczałam mm i jedną miarką nutritonu,aby nie było zbyt gęste.
      • zawsze-kikina Re: Nutriton 05.12.13, 16:29
        U nas też pomogło ale nie wyeliminowało całkowicie ulewania.Ja podaję trzy miarki na 180 mm
        • inga1274 Re: Nutriton 10.12.13, 10:18
          :) mam podawac dwie miarki na 120 , mleko zrobiło sie trochę gęste i oczywiście powstał problem smoczka, kupiłam z Aventu do kaszek , niestety dziurka była stanowczo za duża. Ale jak to matka-polka domowym sposobem i temu zaradziłam .

pozdrawiam Inga
      • inga1274 Re: Nutriton 10.12.13, 10:15
        Dziękuję :)

podałam Błażejowi razem z mlekiem , pomogło , na szczęście obyło się bez dodatkowych problemów. Kolki mamy już za sobą , więc teraz będzie już tyko lepiej :)
    • twitti Re: Nutriton 05.12.13, 19:44
      Podawalam synkowi w ok10 tygodniu. Niestety mudialam odstawic, bo mimo malutkich porcji dubek dostawal mega boli brzucha. Przetestuj.
      • inga1274 Re: Nutriton 10.12.13, 10:23
        :) przetestowałam , na razie działa.
        pozdrawiam
    • aaaniula Re: Nutriton 05.12.13, 20:08
      Pomogło, i to bardzo. Przerąbane jeśli syn ma kolki bo to bardzo wzdymające jest.
      • alutka314 Re: Nutriton 05.12.13, 22:12
        Ja dodawałam małej do mm, po nim dużo mniej zwracała. tylko trudno było go dodawać raz wychodziło za rzadkie raz za gęste. I strasznie szybko gęstniało, ciężko się małej piło. Zatwardzeń ani kolek po nim nie miała. Ale zmieniłam na Bebilon Ar, dla mnie wygodniejsze a działanie takie same :)
        • inga1274 Re: Nutriton 10.12.13, 10:22
          Zastanawiałam się czy też tak nie zrobic , lekarka w związku z tym że mały przechodził duże problemy z brzuszkiem (jest wcześniakiem) zaproponowała najpierw takie rozwiązanie , myślę że powodem z jej strony jest niechęc do zmiany mleka. Mam nadzieje że zadziała :)
    • nat.ka Re: Nutriton 07.12.13, 11:03
      Ja używam od około miesiąca (mała musi mieć mleko HA, chyba jest tylko jedno na rynku jednocześnie HA i AR) i wprawdzie troszkę ulewa (nadal nawet po 2 h od jedzenia) ale jest dużo lepiej. Używam go tyle, ile piszą na opakowaniu, dobrze jest zastosować smoka z większą ilością dziurek.
    • kapsla Re: Nutriton 07.12.13, 18:03
      Podawałam, bo syn bardzo ulewał. W OGÓLE NIE POMOGŁO, więc po miesiącu przestałam podawać. Dawałam łyżeczką przed karmieniem, bo młody był kp. Ulewanie samo przeszło jak skończył 6-6,5 miesiąca.
      • inga1274 Re: Nutriton 10.12.13, 10:25
        dziękuję :)

powiedz mi jakie na początku dawałaś soki . Za tydzień Błażej kończy 4 miesiące , zastanawiam się od czego zacząc .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka