inga1274 05.12.13, 15:15 Dziewczyny, czy któraś z Was dawała maluchowi Nutriton. Błażej ma 3,5 miesiąca , lekarka poleciła tą właśnie formę zagęszczanie pokarmu, a nie znam nikogo kto używał ten środek zagęszczający. Z góry dziękuję za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agncwy Re: Nutriton 05.12.13, 15:47 Zagęszczałam ze względu na ulewanie i bardzo to pomogło. Nie zlikwidowało całkowice problemu ale bardzo zmniejszyło. Ja zagęszczałam mm i jedną miarką nutritonu,aby nie było zbyt gęste. Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze-kikina Re: Nutriton 05.12.13, 16:29 U nas też pomogło ale nie wyeliminowało całkowicie ulewania.Ja podaję trzy miarki na 180 mm Odpowiedz Link Zgłoś
inga1274 Re: Nutriton 10.12.13, 10:18 :) mam podawac dwie miarki na 120 , mleko zrobiło sie trochę gęste i oczywiście powstał problem smoczka, kupiłam z Aventu do kaszek , niestety dziurka była stanowczo za duża. Ale jak to matka-polka domowym sposobem i temu zaradziłam . pozdrawiam Inga Odpowiedz Link Zgłoś
inga1274 Re: Nutriton 10.12.13, 10:15 Dziękuję :) podałam Błażejowi razem z mlekiem , pomogło , na szczęście obyło się bez dodatkowych problemów. Kolki mamy już za sobą , więc teraz będzie już tyko lepiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
twitti Re: Nutriton 05.12.13, 19:44 Podawalam synkowi w ok10 tygodniu. Niestety mudialam odstawic, bo mimo malutkich porcji dubek dostawal mega boli brzucha. Przetestuj. Odpowiedz Link Zgłoś
inga1274 Re: Nutriton 10.12.13, 10:23 :) przetestowałam , na razie działa. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aaaniula Re: Nutriton 05.12.13, 20:08 Pomogło, i to bardzo. Przerąbane jeśli syn ma kolki bo to bardzo wzdymające jest. Odpowiedz Link Zgłoś
alutka314 Re: Nutriton 05.12.13, 22:12 Ja dodawałam małej do mm, po nim dużo mniej zwracała. tylko trudno było go dodawać raz wychodziło za rzadkie raz za gęste. I strasznie szybko gęstniało, ciężko się małej piło. Zatwardzeń ani kolek po nim nie miała. Ale zmieniłam na Bebilon Ar, dla mnie wygodniejsze a działanie takie same :) Odpowiedz Link Zgłoś
inga1274 Re: Nutriton 10.12.13, 10:22 Zastanawiałam się czy też tak nie zrobic , lekarka w związku z tym że mały przechodził duże problemy z brzuszkiem (jest wcześniakiem) zaproponowała najpierw takie rozwiązanie , myślę że powodem z jej strony jest niechęc do zmiany mleka. Mam nadzieje że zadziała :) Odpowiedz Link Zgłoś
nat.ka Re: Nutriton 07.12.13, 11:03 Ja używam od około miesiąca (mała musi mieć mleko HA, chyba jest tylko jedno na rynku jednocześnie HA i AR) i wprawdzie troszkę ulewa (nadal nawet po 2 h od jedzenia) ale jest dużo lepiej. Używam go tyle, ile piszą na opakowaniu, dobrze jest zastosować smoka z większą ilością dziurek. Odpowiedz Link Zgłoś
kapsla Re: Nutriton 07.12.13, 18:03 Podawałam, bo syn bardzo ulewał. W OGÓLE NIE POMOGŁO, więc po miesiącu przestałam podawać. Dawałam łyżeczką przed karmieniem, bo młody był kp. Ulewanie samo przeszło jak skończył 6-6,5 miesiąca. Odpowiedz Link Zgłoś
inga1274 Re: Nutriton 10.12.13, 10:25 dziękuję :) powiedz mi jakie na początku dawałaś soki . Za tydzień Błażej kończy 4 miesiące , zastanawiam się od czego zacząc . Odpowiedz Link Zgłoś