8n 26.10.09, 12:17 na końcu tytułu nie stawia się kropki? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
funny_game Re: lisku 26.10.09, 12:27 Odpowie owieczka: "Kropka to znak interpunkcyjny zamykający wypowiedzenie oznajmujące (rzadziej rozkazujące). Pomija się ją m.in. po tytułach książek, artykułów w gazetach i czasopismach. Natomiast po tytułach rozdziałów, podrozdziałów, paragrafów można kropkę postawić, jeżeli początek tego tytułu jest napisany wielką literą (choć można również w tych samych wypadkach pominąć tę kropkę)." za: poradnia.pwn.pl/lista.php?szukaj=interpunkcyjny&od=10 Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: lisku 26.10.09, 12:29 Proszę, jakich to ciekawych rzeczy się człowiek dowiaduje na starość. Okazuje się, że zamiast grać w kropki z kolegą z ławki trzeba było w podstawówce słuchać pani od polskiego. Odpowiedz Link
funny_game Re: lisku 26.10.09, 13:12 No dobrze, dzieci. Mogę być Waszą panią od polskiego. Nie mam skrzypliwego głosu, nie znam się na wykładanym przedmiocie, przyjmuję łapówki, a więc jestem idealną kandydatką :F Odpowiedz Link
hsirk Re: lisku 26.10.09, 15:33 ok. dzis kilka komplementow i zwrotow grzecznosciowych broken prick wanker asshole motherfucker cunt whore slag etc. Odpowiedz Link
puszysta_gimnazjalistka Re: lisku 26.10.09, 16:08 Może coś bardziej wyrafinowanego jak na przykład: cocknose. Polecam wpisać w google :) Odpowiedz Link
niski.oktan A na początku? 26.10.09, 15:18 Co kurwa jebane słowniki mówią o tym, jak zaczyna się tytuł? I nie tylko tytuł... Odpowiedz Link
8n Re: A na początku? 26.10.09, 17:04 już wszystko wiem. jebane słowniki mówią, że nie należy stawiać kropki na początku tytułu. Odpowiedz Link
niski.oktan Re: A na początku? 26.10.09, 17:39 No to git, to jest najważniejsze. Ważne jak sto hujów, albo i więcej. :) Odpowiedz Link