28.03.10, 20:27
Pyszota te green smoothiesy! :)

Piłam szpinakowo-malinowo-jabłkowy, szpinakowo-kiwiowo-jabłkowy i
sałaciano-pietruszkowo-bananowy. Do każdego dałam trochę mineralnej i kapkę
bardzo neutralnej w smaku oliwy (ale i tak jutro kupię olej z pestek winogron)
oraz trochę soku z cytryny.

Mjam :)
Jutro wstaję wcześniej 5 minut, żeby sobie zrobić i wypić przed wyjściem z domu.
Obserwuj wątek
    • sundry Re: Sundry :) 28.03.10, 21:29
      Super, w takim razie jutro zaliczam warzywniak:)
      • funny_game Re: Sundry :) 28.03.10, 21:32
        I owocowniak :D
        • sundry Re: Sundry :) 28.03.10, 21:33
          A to mogą być z mrożonek rzeczy?
          • funny_game Re: Sundry :) 28.03.10, 22:08
            Tak!
            Maliny i truskawki mam mrożone.
        • funny_game Re: Sundry :) 28.03.10, 21:34
          Za szybko enter.

Nie najadłam się tym tak, jak np. się najadam szklanką soku wielowarzywnego,
          który mnie po prostu zapycha. Ale przez godzinę do śniadania nie burczało, nie
          było słabo, nic, nie myślałam po prostu o żarełku i zjadłam mniej :)
          • sundry Re: Sundry :) 28.03.10, 21:36
            Oo:) to ja chyba wezmę sobie w butelce do pracy:)Ja chudnąć nie potrzebuję, ale
            doczytałam,że dobre są na wzrok:)
            • funny_game Re: Sundry :) 28.03.10, 22:09
              Są po prostu zdrowe, na chłopski rozum nawet ;)
              Pamiętaj o kapce płynnego tłuszczu, żeby się witaminy rozpuściły i przyswoiły.
              • sundry Re: Sundry :) 28.03.10, 22:11
                Ach jak ekstra, uwielbiam coś robić dla zdrowia:D
    • cookie_monsterzyca Re: Sundry :) 28.03.10, 21:46
      Dzienki, po prostu dzienki, wiesz?! :D

Teraz mam język w dupie, a warto dodać, że jeszcze nie posiadam blendera ani innej rozdziabdziabywaczki :/
      • sundry Re: Sundry :) 28.03.10, 21:49
        > Teraz mam język w dupie

I bez smoothie jesteś giętka;)
        • cookie_monsterzyca Re: Sundry :) 29.03.10, 00:03
          :D
      • funny_game Re: Sundry :) 28.03.10, 22:10
        Widziałam gdzieś ostatnio rozdziabywaczkę chyba Moulinexu za 39 zł.
        Na allegro znajdziesz, a jak nie, to powiedz, kiedy masz urodziny :)))
        • funny_game Cookie :) 28.03.10, 22:19
          Na allegro są mini blendery Philipsa po 39 zł (plus przesyłka, aj noł), a Eldomu
          po 32 zł.
          Zerknęłam przed chwilą.
          A taki na pewno wystarczy.

Pomyśl, że niedługo sezon na truskawki, możesz robić musy, koktajle z mlekiem.
          Bardzo polecam koktajl z mleka, kiwi i banana. Poza tym możesz sobie zrobić tym
          pesto z pietruszki za grosze i mega zdrowe, zwykłe pesto, pastę do chleba,
          mnóstwo rzeczy. ja wiem, że są ważniejsze wydatki, ale ten się opłaca dla zdrowia :)
          • cookie_monsterzyca Re: Cookie :) 28.03.10, 23:49
            Czaję się już od jakiegoś czasu ale ciągle coś.

A chciałabym taki fajniejszy, co się nie rozpiżdży po miesiącu, z wymiennymi solidnymi końcówkami, który się nie spali jak mi się zachce nim np lód rozdrobnić albo coś :)

I kuszą mnie te wszystkie zupy-kremy, pesto, koktajle, oj kuszą :D
    • conena Re: Sundry :) 28.03.10, 22:12
      jeszcze tylko lewatywa i już będziesz HOT;-))))
      • funny_game Re: Sundry :) 28.03.10, 22:16
        Dzieńki, robiłam całkiem niedawno pierwszy raz w życiu (po jakimś TV newsie o
        paniach przygotowujących się do wiosny, ćwiczących i robiących sobie raz na
        jakiś czas dla oczyszczenia - NO TO JA TEŻ, JA TEŻ MUSZĘ!!! :D), dzień wolnego
        musiałam wziąć, bo mnie cały dzień czyściło, takim zdziwieniem mój organizm
        zareagował. M. zgięty wpół ze śmiechu :DDD
        • conena Re: Sundry :) 28.03.10, 22:26
          aj dont boliw yt!
          • funny_game Re: Sundry :) 28.03.10, 22:35
            To nie Boliwia! ;)
            No na serio. Pogmerałam w guglu, znalazłam info o jakimś preparacie do robienia
            wzmiankowanej l., poszłam do apteki, wysupłałam kilkanaście złociszy, wstałam
            godzinę wcześniej, żeby zrobić i dupa blada :D
            • conena Re: Sundry :) 28.03.10, 22:42
              szkoda mi Ciebie i współczuję, ale tylko dlatego, że Cię lubię:D
              słyszałam opinię, że to ściema z tym "oczyszczaniem", rozleniwia jelita i się
              nie opyla.
              • funny_game Re: Sundry :) 28.03.10, 22:50
                Wyczytałam, że z rzadka (nomen omen) :DDD se można czasnąć bez szkody dla
                pracowitości jelit. Ale chyba nie powtórzę, nie wiem.
                Raczej po świętach spróbuję ze trzy dni przejechać na samych sokach warzywnych i
                smoothiesach właśnie. Pewnie efekt będzie podobny.
                • wilowka Re: Sundry :) 28.03.10, 23:03
                  Fany! Przez CIebie wlazłam na kakiś portal Lewatywa Info i się napalam!

Kuźwa, chyba mnie przegrzało, albo przewiało :D
                  • zloty.strzal Re: Sundry :) 01.04.10, 16:56
                    Ostatnią rzecz jakiej się spodziewałam po tym forum są laski napalone na lewatywę :D
                    • wilowka Re: Sundry :) 01.04.10, 19:43
                      Patrz, w tym wieku i życie może zaskoczyć :D
                      • zloty.strzal Re: Sundry :) 01.04.10, 19:54
                        Ni stad, ni z od nadmiaru chyba czasu mnie wzięło na przestawianie mebli.
                        Brać się czy tylko posprzątać na tyle, żeby się przejść dało?
                        • wilowka Re: Sundry :) 01.04.10, 20:12
                          Żeby sie przejść dało. A potem wyjedź gdzieś na święta :)
                          • zloty.strzal Re: Sundry :) 01.04.10, 21:40
                            Ale ja nie potrzebuję na święta, tylko ogólnie jakiejś świeżości tutaj, bo
                            ostatnio jestem no lifem i siedzę w domu przed kompem ciągle.
                            • wilowka Re: Sundry :) 01.04.10, 21:44
                              No to się zdecyduj jaki tryb wybierasz albo rozgarnięcie śmieci i gratów na
                              kształt ścieżyny - jak dla Piętaszka przez dżunglę, albo nju lajf i piana na
                              wysokości sufitu!

Dla ułatwienia wybory dodam, że Samiec mój 3 godziny dzisiaj sprzątał i głowa go
                              boli i w kościach łamie, i w krzyży łupie, a w medaliku strzyka!
                              • zloty.strzal Re: Sundry :) 01.04.10, 22:05
                                To się decyduję. Piany nie będzie, ale mam już pokaźną kupkę rzeczy do wywalenia.
                                A boleć to mnie i tak już boli stopa, dlatego w domu siedzę i nie łażę nigdzie.
                                • wilowka Re: Sundry :) 01.04.10, 22:17
                                  Cóżeś se w stopę uczyniła?
                                  • zloty.strzal Re: Sundry :) 01.04.10, 22:52
                                    No nie wiem właśnie. We wtorek głównie siedziałam i potem mnie boleć zaczęła.
                                    Pierwszy raz w życiu słyszę o kontuzji stopy od siedzenia (uprzedzę następne
                                    pytanie- nie po turecku, bo to wśród ludzi było:)).
    • forumowicz_pospolity Re: Sundry :) 28.03.10, 23:01
      a ja mam stouta ciechana, tez dobry:)

a wiecie (by wikipedia) ze w linii ciechana jest wynalazek
      "napój izotoniczny - ciechan krzepiak"??
      pił ktos toto?
    • cookie_monsterzyca Re: Sundry :) 29.03.10, 00:01
      Fany, a Tobie ta dieta z jakimś postępem takim motywującym idzie? :)
      Bo jak tam można alkohol, to ja się muszę zastanowić, bo przytyłam przez ostatnie dwa miesiące i nie tyle, że grubo jakoś strasznie wyglądam, ino mi niewygodnie jak mi się wałeczek robi tu i tam jak sie zegnę i musze coś z tym zrobić :)
      Póki co ograniczam cukier mocno i sól i czekam cierpliwie na owoce i warzywa bo teraz jakieś gąbczaste i zasuszone wszystko :/

<opera mi zwariowała, podkreśliła mi 90% słów w tym poście :D >
    • sru_karka Re: Sundry :) 29.03.10, 11:29
      Koniecznie muszę nabyć blender. Tylko cały czas szukam "odpowiedniego", tzn. ze
      szklanym kielichem i ostrymi nożami :>
      Mam milią przepisów na koktajle mleczne i owocowe, ale tych Twoich (tzn ze
      szpinakiem nie próbowałam), a brzmi ciekawie :>
      Spróbuj koniecznie lemoniady pietruszkowej i miętowej!
      Baza: woda mineralna + pomarańcze + cytryny, ew trochę cukru. To mieszamy.
      Następnie dodajemy natkę pietruszki lub liście mięty.
      Wyjebcze :D
      • thank_you Re: Sundry :) 29.03.10, 16:02
        sru_karka napisała:

> Wyjebcze :D

You make my day. :DDDDDDDD

Masz jeszcze jakieś ciekawe przepisy? Jeśli tak, to poproszę.

Sama mogę polecić picie soku z buraków - doskonale oczyszcza organizm z toksyn i
        obniża nadciśnienie. Znalazłam również czarną sól!
        • sru_karka Re: Sundry :) 30.03.10, 11:49
          Bardzo lubię koktajle na bazie jogurtu naturalnego i płatków owsianych. Czyli
          tak: owoce (banan, truskawki, maliny, jagody - z tymi próbowałam) do tego jogurt
          naturalny, płatki owsiane i ew. miód. Wszystko razem w blenderze. Pycha.

Inne koktajle, które lubię to te na bazie mleka i odrobiny jogurtu (może być sam
          jogurt albo śmietana, jak nie lubisz mleka). czyli tak: baza to mleko, ze dwie
          łyżki jogurtu naturalnego, ew. trochę cukru albo miodu. Owoce, jak lubisz. Moje
          ulubione połączenia to truskawka&banan, malina&jagoda, banan&miód&cynamon,
          wiśnia&jagoda, truskawka&jeżyna&jagoda itd :D

Jeśli chodzi o koktajl warzywny to w szczególności polecam sok pomidorowy +
          seler naciowy + odrobina tabasco.

Z owocowych lubię te na bazie lemoniady, ew. soku pomarańczowego + malina z
          jabłkiem albo kiwi + banan + ananas :)

Więcej grzechów nie pamiętam :D

• thank_you Re: Sundry :) 01.04.10, 16:31
            Dziękuję bardzo. :-) Będę robiła te na bazie lemoniady i soków, bo jogurty i mleko już mi nie służą. :-) Właściwie to chyba nigdy nie służyły, ale gdybym nie żywiła się przetworami mlecznymi, to bym tu z Wami nie siedziała. :-)
    • zloty.strzal Re: Sundry :) 01.04.10, 16:58
      funny_game napisała:

> Pyszota te green smoothiesy! :)
      >
      > Piłam szpinakowo-malinowo-jabłkowy, szpinakowo-kiwiowo-jabłkowy i
      > sałaciano-pietruszkowo-bananowy. Do każdego dałam trochę mineralnej i kapkę
      > bardzo neutralnej w smaku oliwy (ale i tak jutro kupię olej z pestek winogron)
      > oraz trochę soku z cytryny.
      >
      > Mjam :)
      > Jutro wstaję wcześniej 5 minut, żeby sobie zrobić i wypić przed wyjściem z domu

Te smoothies to zdaje się jest coś takiego, co mi matka kiedyś robiła. Tylko ona
      to z truskawek i wódki:)
      • wilowka Re: Sundry :) 01.04.10, 19:44
        smoothiesy
        PFFFF

Wszak po naszemu to GŁADZIOCHY!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka