Dodaj do ulubionych

kto od wrzesnia na smocza do I grupy?

20.05.07, 23:19
jest tu ktos co sie dostal do zlobka od wrzesnia? bylismy w sobote w zlobku i
wyszlismy z niego zadowoleni, a co najwazniejsze dziecko bylo zadowolone i
zaciekawione zabawkami, paniami i innymi dziecmi, oby jej tak zostalo do
wrzesnia i nie bylo histerii i innych problemow z powodu rozstania z rodzicami
Obserwuj wątek
    • tabalasz My też 21.05.07, 12:08
      Witam,
      mój Kuba tez od wrzesnia będzie chodził na Smoczą.
      Jeśli Twój Skarb to zywiołowa Małgosia, która w sobotę rządziła na Smoczej w
      godzinach przedpołudniowych, to chyba się już poznałyśy - byłam z Kubą i Zuzią
      (4,5 lat) i z mężem.

pozdrawiam
      Asia
      • lysa_agn Re: My też 22.05.07, 09:06
        cześć
        moja Julka też będzie chodzić na Smoczą i mam nadzieję,że jakoś sobie poradzi
        i razem z Kubą dadzą radę żywiołowej Małgosi
        pozdrawiam
        • asik_79 witam was serdecznie 24.05.07, 21:31
          tak wszystko sie zgadza moja Gosia to ta bardzo zywiolowa osobka, nad ktora
          ostatnio trudno zapanowac, mam nadzieje ze panie w zlobku dadza sobie rade, w
          sobote byly dwie Julki ? ktora to twoja Julka? jedna Julka bawila sie z Gosia
          pilka - tzn Gosia jej zabierala pilke a druga siedziala i nie chciala
          raczkowac, Kube oczywiscie kojarze i jego siostrzyczke ktora chetnie by za
          niego poszla do zlobka bo jej sie tam tak podobalowink
          jakie macie odczucia po wizycie w zlobku, zaczynacie sie juz bac co to bedzie
          we wrzesniu?, ja na razie nie mysle co to bedzie ale mam nadzieje ze uda nam
          sie zaadoptowac szybko i bezbolesnie ( oczywiscie zycze wam tego samego) o ile
          istnieje taka mozliwosc
          • lysa_agn Re: witam was serdecznie 27.05.07, 21:44
            jestem od Julki, która bawiła się z Gosią piłką
            pozdrawiam
    • andula_t Re: kto od wrzesnia na smocza do I grupy? 25.05.07, 18:11
      moja córka chodzi właśnie do grupy pierwszej i od września pewnie będzie
      dalej smile

niestety na dniu otwartym nie byliśmy, więc nie poznałam żywiołowej Małgosi,
      Julki ani Kuby smile))
      ale jakbyście miały jakieś pytania to służę smile))
      • asik_79 andula_t mam pytanie do ciebie 21.06.07, 10:59
        w zeszlym tygodniu bylam u pielegniarki wypelnic karte medyczna i przy okazji
        zgadalo sie cos na temat przynoszenia rzeczy do zlobka, powiedz mi prosze co
        przynosisz do zlobka z tzw kosmetykow i podobnych rzeczy, chodzi mi o jakies
        masci, kremy, pielegniarka narzekala ze ma problem ze skompletowaniem apteczki
        bo nie ma na to kasy i zeby cos przyniesc we wlasnym zakresie dla malej, czy do
        was tez zwracala sie z taka prosba? a jak z butelkami np do picia mleka trzeba
        przyniesc wlasne? wogole napisz mi co musi miec dzecko ze soba w zlobku od A do
        Z
        pozdrawiam
        Asia
        • andula_t Re: andula_t mam pytanie do ciebie 21.06.07, 14:27
          wiesz, to jest tak że w żłobku brakuje wieluuu rzeczy.... panie próbują każdym
          sposobem coś dodatkowego zyskać... nie ma oczywiscie obowiązku...
          ja co jakiś czas przynoszę mokre chusteczki i paczkę chusteczek
          higienicznych... maści jeszcze nie przynosiłam, ale moze najwyższy czas i o tym
          pomyśleć

butelke zaniosłam naszą domową. sama na to wpadłam

to co musisz mieć na pewno to:
          - pieluszki jednorazowe
          - ubranie na zmianę, a najlepiej dwa bo to nigdy nie wiadomo
          - smoczek (jeżeli maluch jest smoczkowy)

butelki panie mają z tego co wiem... ja wolałam żeby córka miała swoją...

czy coś jeszcze? sama nie wiem... jakby ci jakieś pytanie przyszło do głowy
          jeszcze to pytaj

my jesteśmy bardzo zadowoleni ze żłobka, córka chorowała póki co 2 razy, ale to
          akurat nie była wina żłobka (raz zęby, a drugi biegunka ale po soczku który
          rodzice podali)... także nie jest źle... trochę kiepsko było z jedzeniem, ale
          ona jest ogólnie niejadkiem... teraz zaczyna już być lepiej bo i je tez inne
          rzeczy (w sensie pokarmów stałych a nie papek)
          • asik_79 Re: andula_t mam pytanie do ciebie 26.06.07, 17:54
            wielkie dzieki za informacje, jak mi sie cos przypomni to napewno bede sie
            pytac
            a tymczasem pozdrawiam serdecznie
            Asia
          • fittonia Re: andula_t mam pytanie do ciebie 01.07.07, 16:43
            napewno pieluszki,chusteczki mokre i suche,jakis kremik do pupy,ale z tego co
            pamietam to panie mialy,ciuszki na zmiane bardzo przydatne,napewno tez jakas
            ulubiona maskotka-w okresie aklimatyzacyjnym nam bardzo pomogla,maja mala
            przerobila na smoczej juz pierwsza i druga grupe a teraz od razu idziemy do
            czwartej od wrzesnia,nam zlobek bardzo sie podobal i podejscie do dzieciakow i
            program,zycze powodzenia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka