gladi3 19.03.18, 21:33 jak to jest z godzinami wylotu? w dniu wylotu godzi 21,40 z warszawy na miejscu ok 5 dzien w plecy powrot wylot 4 wiec z hotelu przed polnoca dzien w plecy to normalna praktyka ze dwa dnie w placy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gladi3 Re: tui 20.03.18, 10:10 powinienem chyba pisac po powrocie reklamacje np ze oplacone mialem obiad kolacja a nie skorzystalem bo mnie dowiezli na sniadanie dzien nastepny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: tui IP: *.146.192.167.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.03.18, 10:24 Z tego co się orientuję to rezerwujesz nie ilość posiłków tylko ilość dób hotelowych (noclegów). Jeżeli masz w hotelu tyle noclegów za ile zapłaciłeś to nie masz szans na pozytywne rozpatrzenie reklamacji. Z tymi godzinami przelotów to niestety można trafić tragicznie (tak jak ty) albo świetnie. Ja np. do Turcji (też z TUI) mam wylot o 5.55 powrót o 18.25, wiec idealnie, ale rok temu miałam wylot o 18.40, a powrót rano, więc kiepsko. Z czarterami tak jest, że latają praktycznie całą dobę, więc nie da rady żeby każdy leciał rano a wracał po południu/wieczorem. Zresztą chyba każde biuro ma w regulaminie zapis, że pierwszy i ostatni dzień wycieczki przeznaczony jest na podróż. Odpowiedz Link Zgłoś
gladi3 Re: tui 20.03.18, 17:25 ok ale jak mam wylot o 4 dzien wylotu o 2 odprawa dojazd do lotniska ok 3 godz to ok 23 mie juz zabieraja dnia poprzedniego wiec juz nie nocuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanka Re: tui IP: *.centertel.pl 21.03.18, 13:16 Kilka lat temu miałam podobnie. Pięć minut po północy zbiórka w holu hotelu i wyjazd. Na lotnisku spędziłam 3 godziny, dwie trwał dojazd, rano byłam we Wrocławiu w godzinach wczesnego śniadania.. Zasada jest taka, pierwszy i ostatni dzień pobytu biuro może przeznaczyć na dojazd. Ale zgadzam sie z twoimi wątpliwościami. W tamtym roku przyjechałam do hotelu o 4,30 rano ale dnia następnego. Więc jakby nie patrzyć następna doba rownież była czasem w podróży. Powrót na szczęście był po śniadaniu. Była już dyskusja na tym forum o podobnej treści, ale tłumaczenia, że sa to czartery jakoś mało do mnie przemawia. Jest nie wporządku zabieranie drugiej czy przedostatniej doby. A już na pewno nie można w takich przypadkach w opisie używać, jak jeden robi z operatorów, wpisuje 8 lub 15 dni urlopu. Odpowiedz Link Zgłoś